Voetbaltrainer Ron Jans legt werk neer na meezingen ‘N-woord’ in kleedkamer

Voetbaltrainer Ron Jans is ernstig in verlegenheid gebracht nadat hij in de voetbalkleedkamer een liedje zou hebben meegezongen waarbij hij de term ‘nigger’ in de mond nam. FC Cincinnati, de club van Jans, heeft de trainer tijdelijk op non-actief gezet.

In een statement schrijft de Amerikaanse voetbalclub:

“Wij willen graag een familievriendelijke club zijn die zichtbaar is in de samenleving. Toen de club op de hoogte werd gesteld van de beschuldiging waren we erg verrast, omdat Ron staat voor de cultuur van de club.”

Tegenover het AD zegt Jans dat hij “een beetje onhandig” is geweest door een stukje tekst mee te zingen. Echter laat Jans tegelijkertijd doorglippen dat hij alle ophef een beetje overdreven vind. “Er wordt nu van iets onhandigs iets heel groots gemaakt”, aldus de geboren Zwollenaar.

Jans, zelf een groot liefhebber van hiphop, zegt het nummer dat in de kleedkamer werd afgespeeld in eerste instantie niet te hebben gekend. Hij is zich dan ook van geen kwaad bewust. “Ik voel me niet schuldig. Want ik bén geen racist. Wat ik heb gedaan is in Amerika toch enigszins onhandig.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Jans de headlines weet te halen vanwege racisme-aantijgingen. Vorig jaar nog bracht hij zijn club FC Cincinnati nog in verlegenheid nadat hij ongepaste opmerkingen over slavernij zou hebben gebruikt als peptalk om zijn team op te zwepen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Mees

  Kom maar snel terug Jans.
  Schreeuwend tekort aan leraren.
  Als docent Duits zijnde ben je verzekert van een vaste baan.

  Na al je zoveelste ontslag ben je daar wel aan toe.

 2. Robert75

  Dus Jans is een racist omdat die een liedje meezingt. Maar wat is dat liedje dan?

 3. Brenda Welsh

  Apart, dat Ron niet weet dat in het pluriforme Amerika ‘nigger’ in de ban is gedaan. Zover zijn wij nog helemaal niet. Ron moet nog veel leren!

  1. Ron

   Blijkbaar niet want in het liedje wordt het toch gezongen.

  2. Fonz

   brenda is 1 van die bekrompen denkers die bij het horen van een woordje gelijk op hun teentjes getrapt zijn…

   1. ome

    Brenda is de bekende eeuwig gebande.

    1. Fonz

     Ja we zien veel nieuwe namen…

     1. Rogul

      Domme Fonz?

    2. Brenda Welsh

     Ik weet niet wie die eeuwig gebande is. Brenda stelt dat we in vergelijk met de VS mijlenver achterlopen. Amerika is een pluriforme samenleving waar slechts een klein deel samenklontert in totale blanke afzondering. Het deel waar Baudet zo’n innige band mee heeft.

     1. ome

      Brenda Welsh cq Micha Kat?

     2. JochemX

      Brenda, en alleen blanken klonteren daar samen? Dacht het niet.

  3. evil knievel

   Jij luistert dus duidelijk geen hiphop!:)

 4. Vrijedenkert

  Welk nummer werd afgedraaid in de kleedkamer en in welke context wordt het woord nigger gebruikt in dit hiphop nummer? Als het woord in dit nummer wordt gebruikt om b.v. bepaalde misstanden jegens de zwarte bevolking aan te kaarten of om de achtergestelde sociale staus van de zwarte bevolking te benoemen ten opzichte van anderen kan er geen sprake zijn van racisme…
  Wel is het zo dat in de VS het totaal niet wordt geaccepteerd dat dit woord wordt uitgesproken door blanken in welke contect dan ook want dat wordt altijd als beledigend
  en rascistisch ervaren maar onderling in de zwarte gemeenschap veel wordt gebruikt.

  Als het woord in een verkeerde context is gebruikt door het gehele team bij het zingen is het ook vreemd dat alleen deelname van de trainer wordt onderzocht….

  1. Mees

   De club staat laatste en dan is een stok snel gevonden.

 5. Mees

  test

  1. Mees

   Blokkade IP adressen VS?

 6. Bullshit16

  Ach man maak overal niet zo’n ophef van neger is gewoon neger moslim is moslim blanke is gewoon een bleekscheet Chinees een Chinees wie begrijpt dat niet alleen die linkse ratten maken overal een ophef van man man wat leven die gasten moeilijk logisch dat ze allemaal een psychische tic hebben ze moeten allemaal naar een psychiater
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Blitzkrieg

  REX KRAMER – DANGER SEEKER
  h**ps://youtu.be/Uwk6r8TJD2U

 8. M. Brandenburg

  Hypocriet gelul, je mag het woord nikker gebruiken in je muziek, kaar eanneer één blanke de tekst meeIngt is het foute boel. Dat is pure discriminatie en rasicme op zich. Je mag wel geld verdienen met het woord nikker in me muziek, maar je bent fout als je de muziek speelt en meedoet.

  Zie hier hoe links helemaal geestesziek de weg kwijt is.

 9. RvdBe

  Heb ooit eens begrepen dat het woord nigger gezien wordt als racistisch, maar dat het woord nigga mits gebruikt door niggers onderling weer wel toegestaan is.
  Ziek zooitje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.