Wat een verrassing! Amsterdam ziet voor het eerst in jaren criminaliteit niet dalen!

Uit cijfers van de driehoek – burgemeester, politie en het OM – blijkt dat voor het eerst in jaren de cijfers nauwelijks tot niet zijn gedaald wat betreft criminaliteit. Burgemeester Halsema lijkt al weinig goeds te kunnen doen in de stad, dus deze cijfers worden op een verkeerd moment bekend gemaakt. Is het Amsterdamse politiebeleid inderdaad te zwak, of speelt er meer?

De afgelopen jaren daalde juist de criminaliteitscijfers, maar de politie had het afgelopen jaar drukker dan ooit volgens de burgemeester. Dit is iets waar critici al langer voor waarschuwen, criminaliteitscijfers zijn alleen de geregistreerde cijfers, ze vertellen nooit het hele plaatje.

Cybercriminaliteit, huiselijk geweld en seksueel geweld blijven te veel onder de radar, en hier is politie vaak enorm veel tijd mee kwijt.

Ook schrikt de driehoek van de toename van wapenbezit onder jongeren. Laatst liet het programma Danny op Straat dit ook al zien in een vrij schokkende aflevering. Jongeren van 12/13 lopen al met kapmessen op straat. De politie staat er soms radeloos bij, voor de driehoek is dit een enorm probleem om op te lossen.

Laatst weigerde Halsema al om de zogeheten ‘patseraanpak’-beleid ook te gaan implementeren in Amsterdam, terwijl het in Rotterdam zijn vruchten afwerpt. Met deze nieuwe schokkende cijfers zal Halsema met een goed alternatief op de proppen moeten komen om nog een beetje vertrouwen van de raad te kunnen verwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Freewheeler

  Als je goed kijkt zie je klein groen snorretje. :))

  1. hans-e-pans

   Dat noemen ze ook wel schaamhaar.

   1. Politiek Profeet

    strontmos…te lang warm en ongebruikt gelegen….

 2. Bullshit16

  Goh ieder weldenkend mens met gezond verstand wist dit al komen die linkse ratten er nu pas achter een andere burgemeester bv een van de fvd of PVV kan de criminaliteit drastisch terug dringen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Hendrie1963

  dat komt omdat dit wijf er helemaal niets van begrijpt wat de Amsterdammers willen. Deze linkse idioot met haar linkse ideeen zit geen mens op te wachten. Volgens mij hebben veel mensen spijt dat ze op extreem GroenLinks hebben gestemd.Arrogantie van het ergste soort en een criminele familie.

 4. Stanly2000

  Mag ik ook twijfelen aan de cijfers van voorgaande jaren?

 5. Cycle25

  Schoolvoorbeeld van de linkse shitholes in Amerika, links is niet geschikt voor bestuur, alles kijken ze weg.

 6. Cootje

  We hebben een premier die zegt we wonen in een gaaf land , maar als je zijn geheugen hebt en 70 doden vergeet , de bonnetjes In de onderste la opberg , alle relevante informatie zwart lakt, het WODC precies verwoord wat de premier of zijn ministers willen horen en het zo wetenschappelijk opschrijven, als asiel en migratie criminaliteit wordt ondergesneeuwd in de politiek en linkse media , dan kan toch iedereen buiten Baudet dat we in een bananen republiek wonen met een nep parlement , en dat het politieke old boys netwerk Burgemeesters en top bestuurders aanstelde wegens goedgedaan in het bananen carrousel , en dat mevr Halsema daar uitstekende cijfers heeft behaald in het clubje oud politici , maar net als haar vroegere Haagse collega onbekwaam is in de uitvoering , gelukkig hebben ze in Amsterdam geen vuurstapel , maar op 31 december het vuurwerk handhaven ???

 7. Stiek

  Halsema staat bekend als islampleitbezorger, daar krijg je alleen maar meer criminaliteit van.

 8. Cycle25

  Op speciaal verzoek, voor Halsema : h*tps://youtu.be/xeszsmEhDYo

 9. Benny

  Waarschijnlijk zijn per ongeluk de echte misdaad cijfers gepresenteerd….

  1. CLoVis

   De echte misdaadcijfers?
   Die zijn minimaal twee keer zo hoog.

 10. Peetjoh

  Nou hehe er gaan eindelijk wat ogen open in het shithole van Nederland. Te laat voor ze, ze zijn verdoemd.

  1. Politiek Profeet

   Ze zijn verdoemd en branden zullen ze in de hel.

 11. AS210854

  Ach Femke, nog veel meer thee drinken dan komt alles goed.

 12. ts_tle

  Prachtig toch. Dit stelt nog niks voor. Over een paar jaar zullen ze pas echt de vruchten gaan plukken van hun beleid.

  De boel begint langzaamaan af te brokkelen. De Nederlanders die eerst nog hun best deden zullen ook gaan denken zoek het maar uit.

  Het enige wat rest is je terugtrekken in enclaves van gelijkgestemden.

 13. Wim Vreeswijk

  Worden dan ook ALLE aangiftes meegeteld ?

 14. Kidogo

  Mag toch geen discussie over zijn !
  Stem FVD !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.