shutterstock 378318727

WHO waarschuwt Afrika: 'Bescherm jezelf beter tegen massale besmetting coronavirus!'

Geen categoriefeb 22 2020, 18:00
Afrika is onvoldoende bewapend tegen een mogelijke uitbraak van het coranavirus op het continent. Tot die conclusie komt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Lidstaten binnen de Afrikaanse Unie moeten volgens de WHO beter samenwerken om een massale besmetting op het Afrikaanse vasteland te voorkomen.
Tot nu toe wist Afrika de dans te ontspringen als het gaat om de uitbraak van het coranavirus. Alleen in Egypte, met meer dan 95 miljoen inwoners het meest dichtstbevolkte land van Noord-Afrika, werd tot nu toe een besmetting gemeld.
Toch is de Wereldgezondheidsorganisatie er niet gerust op dat een uitbraak van het coronavirus desastreuze gevolgen kan hebben voor het Afrikaanse continent en vervolgens de rest van de wereld.
Directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO zegt het volgende over het coronavirus:

"Onze grootste zorg blijft dat er een mogelijkheid bestaat dat het coronavirus zich verspreidt in landen met zwakkere gezondheidssystemen. Er is meer gespecialiseerde apparatuur nodig voor als er nieuwe besmettingen worden geregistreerd, alleen is er in veel Afrikaanse landen een tekort aan dit soort middelen."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten