Smerige demagoog Rutger Bregman: ‘Nederland steelt miljarden en weigert nu hulp aan Italië en Spanje’

Rutger Bregman profileert zichzelf keer op keer weer als de kolossale flapdrol die hij is. In deze tweet presteert hij het om z’n (onderuit gehaalde) ‘Nederland is een belastingparadijs en dat is slecht’-mantra te verbinden aan de houding van onze regering tegenover financiële steun voor Spanje en Italie via de EU. “@#($*&#%!, this is shameful“, jij ja!

Hoe krijg je het voor elkaar?! Met roeptoeteren over dat de rijken ‘hun eerlijke deel aan belasting’ moeten bijdragen, kreeg hij internationaal zijn five minutes of fame. Dat de logica van z’n idee allang onderuit is gehaald, maakt kennelijk niks uit.

Die tweet schoffel je zonder berekening trouwens ook makkelijk onderuit. Als Nederland al een belastingparadijs zou zijn, dan trekt dat organisaties aan die belasting ontwijken, dus op een legale manier voorkomen dat ze belasting hoeven te betalen. Dat dit oneerlijk is zal best, maar dat maakt het geen ontduiking (wat wél illegaal is) en al helemaal geen stelen zoals Bregman in zijn tweet beweert.

En dat de Nederlandse overheid tegen de zogeheten corona-obligaties en financiële hulp aan Italië en Spanje is, zijn goede redenen voor. De risico’s worden aangestipt in hetzelfde artikel dat Bregman aanhaalt en doet alsof het zijn punt onderstreept. Is niet zo.

D66-leider Rob Jetten flikte eerder al hetzelfde met precies hetzelfde artikel, waar ik toen het volgende over zei:

Knot vindt namelijk dat de nadruk van het beleid op solidariteit moet komen te liggen, maar dat er wel goed naar de gevolgen van dit solidaire beleid moet worden gekeken. Er zijn namelijk oplossingen geopperd (of al in gang gezet) die tegen bepaalde regels voor monetaire financiering ingaan. Die regels zijn er, omdat landen anders het risico lopen op hyperinflatie en situaties als Zimbabwe, Venezuela en Duitsland tijdens de Weimar-republiek moeten ondergaan.

 

Wat Knot in zijn stuk dus eigenlijk zegt is dat de politiek een balans moet vinden of een afweging moet maken. Om solidair beleid te voeren zonder die monetaire regels te schenden. En als die regels geschonden moeten worden, wat best mogelijk is tijdens een crisis, dan met inachtneming van de mogelijke gevolgen daarvan.

Dus nee, Rutger, solidariteit staat niet gelijk aan strooien met geld en hopen dat het ooit wel wordt terugbetaald. Net als dat het mislopen van mogelijke belastinginkomsten niet gelijkstaat aan bestolen worden. Wat een clown.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. B. Pascal

  Geld alleen is geen oplossing. Het morele besef is weg! Terug naar God! Dat is het eerste daarna kan men het kruis bestendigen dragen.

  1. Vee

   “Terug naar god”. Geef het goede voorbeeld zou ik zeggen. Je weet waar jouw imaginaire vriendje zit.

  2. RvdBe

   God bestaat niet, dus dat gaat m niet worden.
   Zieltjes ronselen van mensen in crisistijd is een wanhopige poging om de kerkbankjes vol te krijgen.

   1. Fonz

    “God bestaat niet”

    Hoe weet jij dat?

    1. Vee

     Ieder redelijk denkend mens zal agnost zijn maar ik schat de kans op het bestaan van my little ponies vele malen groter in.

     1. Fonz

      Ook jij hebt een Gods besef getuige je schatting dat de kans op het bestaan van my little ponies vele malen groter is in jou ogen dan het bestaan van God..

     2. Vee

      Godsbedef ja, en eenhoornbesef en kaboutertjes besef

     3. Bijenzwerm

      Er is nog niemand opgestaan uit de dood en heeft kunnen getuigen van het feit dat er een god bestaat, of niet

     4. Vee

      En ook og niemand die teruggekomen is om te bevestigen dat het spaghetti monster niet bestaat

     5. van Urk

      De wind zie je toch ook niet maar je voelt hem wel. Windbesef? Net als corona. Zien we ook niet maar je voelt die virus wel als je ziek wordt. Zo is het ook met God als men naar de wereld kijkt. Gods werken zijn ook zichtbaar maar velen sluiten hun ogen daar voor.

     6. Vee

      Dus als ik beweedy dat die wind die je voelt een scheet van het spagettimonster is dan geloof je mij?

     7. Bijenzwerm

      @vee helemaal juist,,🤣

     8. Vee

      Sorry Fonz en van Urk.. Ik had beter moeten weten dan dat je met logica religekkies kan overtuigen. Mea culpa.

     9. Reinoud van Gelre

      Het bewijs dat God niet bestaat is overal om ons heen…
      ..al kom ik met alle bewijzen in ons heelal, je wilt het niet zien. Je hebt jezelf ervan overtuigd dat er een god is, ondanks dat het hele scheppingsverhaal al duizenden malen ontkracht is, je blijft bij jouw waarheid. Ook al is er een klein gedeelte in je gedachten wat denkt ‘ wat een onzin hè?’

      Blijven jullie maar in deze woestijngod geloven hoor 😉👍🏻

     10. Fonz

      “Je hebt jezelf ervan overtuigd dat er een God is”

      Nee hoor Gods Geest heeft mij overtuigd..

      Jij hebt jezelf ervan overtuigd dat er geen God is

      “ondanks dat het hele scheppingsverhaal al duizenden malen ontkracht is,”

      Ondanks dat het scheppingsverhaal bewezen is blijf jij ontkennen..

      “je blijft bij jouw waarheid”

      Het is niet mijn waarheid, het is Gods waarheid, dé waarheid

      “Ook al is er een klein gedeelte in je gedachten wat denkt ‘ wat een onzin hè?’”

      nee hoor, ik twijfel geen moment, ik getuig, jij daarin tegen bent ernstig vertwijfeld en bevecht het en de vraag is waarom?

    2. Original NL

     Q..De wind zie je toch ook niet maar je voelt hem wel…….
     En je kan hem meten…god zit in je fantasie…omdat je als klein kind met dit fabeltje bent opgegroeid.
     Dat noemt men hersenspoeling.

     1. B. Pascal

      Original, vreemd! Waarom moet je iemand hersenspoeling verwijten als het zo eenvoudig is om de zaak als fantasie aan te tonen.

      Je toon laat zien, dat je iets mist. Redelijkheidsbesef!

     2. van Urk

      Lach maar.🤨 Wie zegt dat u niet gehersenspoeld bent? 🤔Iedereen mag tenslotte ergens in geloven of niet dan? 🙃Dat het geloof in God al duizenden jaren door miljarden mensen in stand wordt gehouden heeft toch een betekenis . Het is een doorgegeven overlevering van mogelijke feiten aan de mensheid.📜👫 Net zoals wij door onze voorouders doorgegeven krijgen hoe wij onze voedsel 🍏🍅🍞moeten bereiden of hoe wij ziektes 🤧moeten bestrijden💉💊. Iedereen op deze planeet inclussief gelovigen weet dat er geen kaboutertjes 🧚👎bestaan . Want daar hebben wij inderdaad het woord sprookje achter gezet en geen geloof. Er kan namelijk ook geen ongelovige 🤷zeggen dat God niet bestaat alleen maar omdat hij Hem niet ziet of waarneemt als argument. Een mier 🐜ziet ons ook niet van dichtbij 📏🧱dus hoe kan de mens de almachtige 🌌👀van dichtbij zien?

     3. Reinoud van Gelre

      We zien geen bewijs van God omdat hij simpelweg niet bestaat.
      Natuurlijk zal een gelovige met zeggen: ” hij is overal om ons heen”, maar daar wil ik dan bewijs van zien. Het bewijs van evolutie staat inmiddels vast. Geen speld tussen te krijgen.
      Maar waar is toch het bewijs van een almachtig wezen? Juist. Dat is er niet.

     4. Fonz

      Jezus zegt: Ik Ben dé weg, dé waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij, neem je Jezus als jou verlosser en Zoon van God ben je behouden…ik getuig..

     5. Fonz

      “We zien geen bewijs van God”

      Dat komt omdat je met vleselijke ogen kijkt, God kan jou nog zovele tekenen en wonderen laten zien dan nog zal je niet geloven omdat je met vleselijke ogen kijkt.

      En je redenering van evolutie is ook geloof en klinkklare onzin want uit niets kan ook niets ontstaan dus is er een Schepper

     6. Reinoud van Gelre

      Zucht… Fonz,
      Lees nou eens even terug wat je net schreef… da’s toch complete wartaal man. Vleselijke ogen? Kom op Fonz,
      Máár goed, stel, ik kijk met vleselijke ogen, wat krijg ik dan te zien dat ik ineens wel in een god zou gaan geloven? Kom Fonz, help mij eens een handje.

     7. Fonz

      “ik kijk met vleselijke ogen, wat krijg ik dan te zien dat ik ineens wel in een god zou gaan geloven?”

      Je stelt een retorische vraag, die ik al heb beantwoord overigens.

      Waarom hou jij zo halsstarrig vast aan het bewijzen dat er volgens jou geen Almachtige God is

     8. van Urk

      Bewijs van evolutie staat los van het bewijs van God. De evolutietheorie is trouwens voor velen allang achterhaald geworden omdat er nog teveel aan rammelt. De evolutie is trouwens bedacht door ongelovigen die toch wat ergens in geloven moeten. Al was het alleen maar om de gelovigen te pesten om te bewijzen dat God van Israel niet eens bestaat. Net als de afgod aanbidders uit de bijbel die de joden daarmee ook nog mee durfden uit te dagen. Wie een arme gesloten geest heeft en geen oog voor de wonderen en schoonheid van het leven wil zien zal inderdaad God ook nooit zien. Dacht u werkelijk dat alles spontaan zo uit de grond gestampt is met als doel : zoek het nu maar uit? God moet je in eerste instantie in je hart vinden en de bijbel heeft dat mooi uitgelegd hoe de mens dat moet gaan doen om daarmee God weer terug te vinden die hij zelf verlaten heeft.

     9. Vee

      Fonz, wie beweert dat iets bestaat heeft de bewijslast, niet andersom. Bewijs jij dan maar dat kaboiters niet bestaan. Of Russell’s teapot om maar een bekende analogie te noemen.

     10. Fonz

      Onzin vee je blijft een antwoord schuldig dat is duidelijk, jij beweert dat God niet bestaat bewijs het maar…..

     11. van Urk

      Dat antwoord kan die stapel domme 🐄🐄🐄 ook niet geven Fonz. Hij heeft het wel vaak over kabouters vindt je niet? 🤭

     12. Reinoud van Gelre

      Fonz, kun je niet accepteren dat het niet waar is dat de aarde in zes daagjes geschapen is?
      Je weet toch zelf ook wel dat dit niet waar is man!😁
      Wel eens van C14 datering gehoord?

     13. Boudewijn Hummelinck

      “ Dat komt omdat je met vleselijke ogen kijkt”

      🙂

     14. Boudewijn Hummelinck

      “De evolutietheorie is trouwens voor velen allang achterhaald geworden omdat er nog teveel aan rammelt. “

      Aldus de bioloog van Urk.

      Van de relatie tussen de opwarming van de aarde en de activiteiten van de mensheid is ook helemaal niks van waar.

      🙂

     15. 777

      De eeuwig gebande, niemand moet hem!

    3. RvdBe

     Hoe ik dat weet?
     God is nooit gezien, geen bewijs dat er een god bestaat, ik heb meer op met de evolutie theorie.
     Maar als jij gelooft dat er een god is die de wereld in 7 dagen schiep, en die over je waakt, ga je gang.

     1. van Urk

      Lees het boek Job alleen maar. Hoofdzakelijk hoofdstuk 38! Daar zie je de wijsheid wat God weet en de mens nog niet. Paden der zee bijvoorbeeld. Wat wist Job duizenden jaren geleden als woestijn mens over wat wij nu zeestromingen noemen? Of wie heeft de Pleiaden geketend? Sterren waarvan wij nu weten ver van elkaar af staan maar toch in onze ogen lijken alsof zij dicht naast elkaar verbonden staan.

     2. van Urk

      Wie zegt dat de evolutietheorie misschien niet van God zelf komt? God zal heus op zo,n manier ons gemaakt hebben. Evolutie heeft vooral te maken hoe het in zijn werk ging. En zaken als genen en DNA komen er in voor. Gods dna misschien? En genen vol met informatie die geopend of gesloten kunnen worden om aan bepaalde omstandigheden te kunnen overleven? Zeven dagen blijft een raadsel. Het is wel bekend dat de aarde in het verleden sneller draaide en de dagen korter waren. Maar bedenk dat God niet alleen de schepper is van het heelal maar ook van de tijd. In de bijbel zegt hij zelf geen tijd te kennen maar hij gaf het ons.

     3. Fonz

      h”Maar jij gelooft dat er een God is die de wereld in 7 dagen schiep, en die over je waakt.”

      AMEN

      Ik geloof in God, zichtbaar door Zijn Zoon Jezus, jij gelooft in de evolutie, het is beide geloof, ik geloof dat door Jezus aan te nemen als verlosser ik eeuwig leven heb, wat doet evolutie volgens jou?..

     4. Fonz

      “Wie zegt dat de evolutietheorie misschien niet van God zelf komt?”

      Gods Woord zegt dit Urk, Gods Woord zegt dat God de hemel en aarde geschapen heeft in 6 dagen en de 7de dag rustte Hij van het werk..

      “Zeven dagen blijft een raadsel”

      Nee hoor dat is het niet, de Bijbel is de waarheid van kaft tot kaft of twijfel jij? zo ken ik je niet..

     5. van Urk

      God is ondoorgrond beste Fonz. Er zijn mensen die de scheppingsverhaal willen ontkrachten met de evolutietheorie. Maar er zijn ook mensen die de evolutietheorie gebruiken om het scheppingsverhaal te begrijpen.

    4. 777

     De dwaas zegt in zijn hart: ‘Er is geen God.’ (Ps. 14).

     Meer valt er niet te zeggen Johnno.

     😉

     1. van Urk

      Precies. Ook toen waren de mensen al blind voor God.

     2. Fonz

      “Maar er zijn ook mensen die de evolutietheorie gebruiken om het scheppingsverhaal te begrijpen.”

      Er is geen evolutietheorie, er is geen andere waarheid dan de scheppingswaarheid dat God de hemel en aarde en al wat daarin is in 6 dagen en de 7de dag rustte Hij van al Zijn werk…
      God schiep en dat bleef zo dat evolueerde niet

     3. Fonz

      @777

      Inderdaad, sterker nog, de Bijbel noemt dat de antichrist.

    5. Julian

     Heb je bewijs dat God wel bestaat dan? Er is nog nooit enig bewijs gevonden dat God zou bestaan. Het enige is er worden zogenaamde wonderen aan God toegeschreven. Die wonderen zijn allemaal niet hard bewezen zaken…

   2. Peetjoh

    Rutger is een halve zool. Al gore 2.0 . Gratis geld voor iedereen. Ja zo’n subsidie ho.r ist wel.

   3. Freewheeler

    God is was a shapeshifter👽

   4. Broodnuchter

    Hoezo crisistijd? Zoiets noemen de darwinisten gelovigen, gezonde natuurlijke selectie. Blijkbaar ligt het onderwerp GOD erg gevoelig.

  3. Boudewijn Hummelinck

   God straft ons met dit virus.

   We moeten allemaal tot bekering komen.

   🙂

   1. Fonz

    “God straft ons met dit virus.”

    Ja vind jij dat?

 2. LifeBuddy

  Nederland is een belastingparadijs voor de maffia. Iedereen kan hier naar toe komen en mafpraktijken uitvoeren die de werkman hier moet verdienen. In noord italie zitten honderdduizende ilegale chinezen uit wuhan, die voor italie miljarden hebben opgebracht. We zullen het hier nog maar niet over kinderarbeid hebben.Ze hebben daar geld genoeg.

 3. Boudewijn Hummelinck

  Bregman heeft gelijk. Zoals altijd.

  1. Bijenzwerm

   Boudewijn Hummelinck 2 minuten ago Beantwoorden
   Bregman heeft gelijk. Zoals altijd.

   Klopt helemaal ,in zijn eigen fantasie wereldje ,dat dan weer wel.
   Bergman net afgestudeerd op geschiedenis heeft tijdens zijn lessen niet goed opgelet ,anders zou hij zeker een ander geluid laten horen.
   Als je geschiedenis studeert , heb je geleerd dat je bij de feiten moet blijven.
   Heel duidelijk dat hij dat hier niet doet.
   Opiniemaker is hij ook nog…
   Het is net welke opinie je welgevallen is.

  2. Rammstein

   Bregman is een trol net zoals jij. Allebei zijn jullie kwaadwillende onnozelaars.

   1. Original NL

    Rammstein…
    ++++

 4. trollenvanger

  In 1997 verkeerde ik volop in de beleggingswereld en toen verbaasde ik me er al over dat de beurzen zo kalm reageerden op dat kansloze stabiliteitspact. Het was een tijd waarin men na 10 jaar van grote voorspoed geen oog meer had voor de enorme risico’s die een gezamenlijke munt met insolvabele landen per definitie met zich meebrengt.

  Daar is al een zeer hoge prijs voor betaald en het zal NOOIT ophouden. Nederland en Duitsland hebben hun sterke munten VERKWANSELD en er een zwakke munt voor teruggekregen die met allerlei kunstgrepen overeind wordt gehouden. De geldcreatie door de ECB is al jaren onverantwoord hoog. Men schijnt denken dat daar geen limiet aan zit en is vergeten dat als de bodem vanonder de Euro klapt er een hyperinflatie komt die Europa in één klap terugwerpt in de jaren 30.

  Er komen nu diverse scenario’s samen: een giga-recessie als gevolg van corona, de geldverslindende klimaatwaanzin en de aanhoudende kapitaalsinjecties richting de knoflooklanden.

  Het is beangstigend. Dit gaat een keer ontploffen en dan is iedereen de lul, behalve de allerrijksten.

  –> Linkse idioten zoals Bregman en Kaag, die denken dat geld aan bomen groeit, riskeren een financiële ramp. Waarom? Omdat ze zo graag willen “deugen”.

 5. van Urk

  Solidariteit is bedden verdelen onder de landen en geen geld waar geen bedden van gekocht worden. Italië is de vijfde economie van de wereld en heeft in het verleden al miljarden afgesnoept van de noordelijke lidstaten. Volgens mij gebruiken ze die miljarden als voedsel of zo Ik snap niet waar zij al dat geld gelaten hebben.

 6. FJ

  Italië, Frankrijk, Portugal en Spanje hebben 10 jaar de tijd gehad hun tekorten bij te spijkeren, alleen als Nederland daarop wees, waren ze Oostindies doof.
  Wij gaan met 66 jaar en 4 mnd met pensioen en zij vieren hun pensioen 4 jaar en 4 mnd vroeger en dat is op zo’n bevolking een zak vol geld.
  Zowel Spanje als Italie willen niet en wij moeten ons met onze eigen zaken bemoeien.

  Nu doen we dat en dan klagen steen en been dat wij hard en meedogenloos zijn.
  Dat noem ik de wereld op zijn kop. Zij moeten zich wapenen tegen slechte tijden, maar hangen achterover in de hoop dat de rest van Europa wat geven.
  Bedelaars zijn het, die zelf de broek niet op willen houden.

 7. Duckday

  Nederland snel uit de EU en EURO.
  Wat heeft de EU nu bijgedragen voor de NORMALE man vrouw aan welvaart voorspoed werkgelegenheid Wat zijn we er op vooruit gegaan.
  We zijn een afvalbak voor EUROPA geworden op allelei manieren plukt van van dit land .
  Er komen treineen met geluks zoekers naar dit land om hun hand op te houden GRATIS huis uitkering vrije zorg en ga zo maar door.Dan hebben we nog de instroom die minder belasting hoeven te betalen.Dit mooie land is kapot gemaakt door de huidige bestuurders .De euro is niks meer waard zelf het papier is gratis
  Stem PVV of FvD slechter dan nu kan niet Geef deze twee partijen een kans en BREEK HET KARTEL

 8. Cycle25

  Lekker belangrijk zo’n prutser uit het subsidie milieu, zodra je boeken gaat schrijven over gratis geld dan weet je hoe de vork in de steel zit.

  De lul kijkt alleen naar de Zuid As, en niet naar de enkels van de loonslaafjes.

  De lul krijgt m’n zegen zodra alle belastingen 10-15% omlaag gaan.

 9. Jack Flash

  Drollevanver@ Mee eens.+++

 10. Bullshit16

  Brussel steelt al genoeg van ons genoeg is genoeg
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. Baron von Munchhausen

  Zoon van een Dominee. Zoiets als Freek de Jonge.
  Vrijwel alle Linkse Marxisten zijn afstammelingen van Protestanten gelovigen!
  Vroegere Protestanten: God is de baas!
  Linkse Marxisten nu: “Wij zijn de baas!”
  Zoals Lenin, Stalin, Kim, Castro, Maduro en c.s.

 12. Cootje

  er is totaal geen draagvlak meer voor dat ondemocratische gedrocht dat de Europese unie heet plus de ondemocratische euro die er alleen is voor de multinationals . De Corona richt precies de in januari beschreven ravage aan , de beschreven keiharde recessie komt er ook , die gaat vormen wereldwijd aannemen die de jaren 1933 uit de geschiedenisboekjes haalt , en daar gaat geen God bij helpen het hele financiële systeem gaat ploffen na de Corona , en de zuid Europese gelovige mensen van Italië Frankrijk Portugal Spanje Griekenland en Cyprus gaan voor 30 jaar terug in de tijd die hebben de pot verteerd , daar gaat bidden en geloven niet bij helpen , wij en de Duitsers en Oostenrijk Scandinavië gaan ook een jaar of 10/15 terug maar die weten dat je je handen moet gebruiken niet om te bidden maar om te werken , Corona en de recessie laat de banken omvallen de toekomst ziet er somber uit 2021 gaan de vlaggen neer in Brussel was een kansloos project , de multinationals worden echt niet gered met belasting centen en de kansloze arme zuid Europese lanterfanters ook niet , we gaan naar het begraven van miljoenen doden in de wereld weer goed voor ons zelf zorgen. Het zijn altijd rampen en oorlogen die voor verandering zorgen , in Europa waren de mensen een kleine 18 jaar op het onbetaalbare feestje. De rekening kon niet worden betaald

 13. Bes Tolen

  Bregman is blijkbaar onbekend met de materie. Hij zou anders schrijven als hij wist dat van die taxhaven problemen Nederland nauwelijks niet profiteert. Het meest belastingadviseurs in Amsterdam Z.O.? Internationaal wordt nogal wat door elkaar gehaald bij gebrek aan kennis en goede wil zoals van derde wereld organisaties en daar heeft Nederland geen schuld aan. Als de internationaal afgesproken regels goed worden nageleefd en daarbij een goed stelsel van taks credits wordt ingevoerd, is een groot belangrijk deel van het probleem verholpen. (Het collectief van) grote staten kunnen als ze dat willen kleine taxhavens best wel schaakmat zetten.
  [Wel ook eens kwalitatief voldoende controle personeel inschakelen en vooral (eerlijk) belonen bij de knullige Nederlandse overheid].

 14. Bes Tolen

  Bregman heeft er geen idee van dat in Zuid Europa veel meer belasting wordt ontdoken dan in landen als Nederland. En verder dat daar de bepaalde heel rijke families buiten schot worden gehouden. Bregman komt denkelijk uit een domineesfamilie en dan blijf je bevooroordeeld. Sterker, het nageslacht is vaak extremer.

 15. Meriadoc Brandebok

  Europese solidariteit kan prima zoals Duitsland dat doet: tijdelijk enkele Nederlandse patiënten overnemen. De minder getroffen gebieden kunnen artsen en medische specialisten leveren aan de zwaarder getroffen gebieden. Duitsland werkt aan een vaccin; dat kan uiteindelijk via de EMA worden verspreid.

  Maar dat willen de Zuid-Europese landen niet. De Zuid-Europese landen misbruiken de crisis om het Noorden geld uit de zak te kloppen. De harde opstelling van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zweden is volkomen begrijpelijk.

  Dus wacht Noord-Europa niet meer op de bedelaars. Er is tussen Duitsland en Nederland inmiddels een duidelijke samenwerking ontstaan.

 16. Bes Tolen

  Fonz, wie heeft de Schepper geschapen? Hoe is het mogelijk als er niets was, er ineens wel wat was? Hierop is menselijkerwijs geen antwoord. Heel misschien is er ooit een antwoord op te krijgen maar wij zullen het met het onbegrijpelijke vraagstuk moeten doen. Ook al blijft het ons kwellen wat ook niet perse nodig is.

 17. harte385

  Wat een enorme klootzak is deze landverrader, deze man moet uit gezet worden.

 18. Gozer

  We moeten naar een Nexit voor het te laat is, en wij onze nakomelingen opzadelen met de schuldenlast van de zuidelijke landen.
  Het enig redelijke alternatief is dat Nederland ook een enorme schuldenlast maakt, de belastingen verlaagt, er op los feest en dus hetzelfde doet als de zuidelijken. De einduitslag van linkse solidariteit is immers dat iedereen aan de gaaphonger zit. Dan kunnen we er maar beter even lekker van genieten. Na ons de zondvloed, is het niet, Macron?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.