Burgemeester Den Bosch: ‘Verleng strenge maatregelen voor nog één maand!’

Het huidige pakket aan strenge maatregelen dat geldt tot 6 april moet volgens de burgemeester van Den Bosch minimaal verlengd worden met een maand. Hij adviseert het kabinet om dit pakket te verlengen, dit omdat we namelijk niet in één keer kunnen stoppen met de maatregelen.

Burgemeester Mikkers van Den Bosch moet er niet aan denken dat scholen en horeca opengaan vanaf 6 april, hoe fijn dit ook zal zijn voor de ondernemer. Er moet gedacht worden aan de nationale veiligheid.

„Ik kan me niet voorstellen dat we naar minder maatregelen gaan, omdat we ze heel hard nodig hebben om die curve naar beneden te drukken. We hebben elkaar heel hard nodig om deze crisis tegen te gaan”

Ook is de burgemeester van mening dat Brabant straks een belangrijke rol gaat spelen wanneer de rest van Nederland te kampen gaat krijgen met de ‘peak’ van de crisis. Dan is het tijd voor Brabant om de andere provincies te hulp te schieten zoals zij dat nu doen voor Brabant.

„Dat is goed gegaan. Wij denken dat we als Brabant straks klaar moeten zijn voor de rest van Nederland om in onze ziekenhuizen weer mensen uit de rest van het land op te vangen.”

Heel Nederland is benieuwd naar een eventuele verlenging van de maatregelen die nu gelden tot 6 april. Wat gaat het kabinet Rutte doen?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Peetjoh

  Ja beetje laat burgemeester. Je had dat k.tcarnaval motte afschaffen. Maar nee traditie he NOT. Belachelijk feest nergens op gebaseerd. Jullie brabo,s vasten namelijk niet dus schaf dat feestje maar af. Nep katholieke.

 2. Kretoloog

  Wel ja, nu gaan burgemeesters, die medisch van toeten noch blazen weten, zich ook al bemoeien met de aanpak van de coronacrisis. Laat Mikkers liever zijn kakel houden en doen waar hij voor is benoemd (niet gekozen!): zorgen dat de zaken een beetje ordentelijk verlopen in Den Bosch.

 3. Rosasolis

  Blijkbaar is 6 april nog te vroeg om ineens alle afspraken in verband met de Coronavirus af te zeggen. Dit moet geleidelijk gaan worden, in ieder stad, dorp, en regio. Omdat sommige regio’s minder zwaar getroffen zijn, kunnen ze misschien volgende maand wat vroeger buiten kunnen, en hun gewone dagelijkse leven weer opvatten. Hopelijk zou het
  geleidelijk herstel van het normale leven in sommige regio’s hoop voor mensen in andere
  zwaar getroffen kunnen bieden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.