Catastrofe in Italië! In één dag 919 doden door coronavirus

Er is geen ontkennen meer aan: Italië kampt met een regelrechte catastrofe! Zojuist rapporteerden zij 919 nieuwe doden en 5909 nieuwe besmettingen door corona in de afgelopen 24 uur.

In totaal zijn er in de wereld in de afgelopen 24 uur 2.299 nieuwe doden bijgekomen. Hier een screenshot van worldometers.info waarin de hoogste aantallen nieuwe doden door het coronavirus in de afgelopen 24 uur, in kaart zijn gebracht:

Na Italië zijn Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Iran en Nederland de landen met het grootste aandeel in het recente aantal nieuwe doden. Opvallend is ook dat Nederland, met slechts een fractie van het aantal besmettingen in de Verenigde Staten (8.603 vs 93.329), bijna 30 procent meer dagelijkse doden telt. Het is natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat de Amerikanen dat dubbel en dwars gaan inhalen, maar zorgwekkend is het wel!

Italië merkt nog helemaal niks van de lockdown-maatregelen en het dagelijkse aantal doden stijgt nog met iets van 20-30 procent per dag. Als we voor het gemak een stijging van 25 procent aanhouden dan zien we morgen mogelijk een nog moeilijker te verkroppen +1.150 staan voor Italië en +711 voor Spanje. Samen zou dat al meer dan 80 procent van het gerapporteerde totaal van vandaag zijn (2299 x 0,8 = 1.839,2). Als we voor Italië vanaf 8 maart rekenen dan komt het gemiddelde aantal doden per dag op net iets meer als 460 doden per dag. Met dezelfde bierviltjesberekening zou Nederland over één week op +534 doden per dag zitten. En dan te bedenken dat dit alleen nog maar de officiële cijfers zijn. Laten we in godsnaam hopen dat die maatregelen hier wél effect blijken te hebben, want we staren een gitzwart scenario nu recht in de ogen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. AnnaKlaver

  Niet zo negatief Wout, vertrouw op Trump.

  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat het nieuwe coronavirus in april zal verdwijnen vanwege het warmere weer.

  1. Fonz

   annaantichristnazisympathieklaverbrendawatcher

  2. Original NL

   Quote….Niet zo negatief Wout, vertrouw op Trump……
   Anna heeft geen vertrouwen meer in rutte..volkomen terecht natuurlijk….dus wordt het linkse stokpaardje maar weer van stal gehaald om dit te verdoezelen.

  3. Bullshit16

   Anna
   Ik walg van jij er komt niks maar dan ook niks zinnigs uit je strot
   Ga en je mand

 2. Danielle

  Ik ben dan weliswaar een pessimist ( al blijf ik wel gewoon binnen ) maar als we afgaan op de datums en nummers, dan zie je met Italie dat de nummers pas echt begonnen te stijgen wanneer ze die lockdown aan hadden gekondigd. Nou kan dat ook gewoon komen doordat er een sneeuwbal effect gaande is ( 1 word 2, 2 word 4, 4 word 8 en ga zo maar door ), al kan die lockdown er ook voor zorgen dat asymptomatische dragers het overdragen aan degene met wie ze in de lockdown zitten. Zoiets is namelijk al voorgevallen bij vrienden uit engeland.

  1. Fonz

   In mijn omgeving is helemaal niemand besmet..

   1. Vee

    Bij mij wel, die engelse neef met die flaporen.

    1. Fonz

     Ja ik hoor wel vaker zeer overdreven paniekerige reacties, we moeten even normaal doen in dit land…

     1. Vee

      Nou was die engelse neef een flauwe grap maar mijn echte neef en zijn vrouw en dochter alledrie doodziek geweest. Bijna zeker Corona maar niet getest dus niet in de statistieken.

   2. AnnaKlaver

    Laat me raden, je woont op zolder bij je moeder.
    Je moeder zet het eten op de trap………..

    1. Fonz

     annaantichristnazisympathieklaverbrendawatcher

     1. AnnaKlaver

      Oei @fonz, zit ik fout misschien?
      Heeft dat bidden dan toch geholpen?

      Mijn vriendin werkt nu noodgedwongen op de IC, ze is atheïst, dat gaat dus helemaal fout.

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Oorzaak kan ook komen doordat de Italianen familieziek zijn.
  Omes, tantes, oma’s opa’s nichten en neven kinderen en kleinkinderen…alle komen b.v. bij elkaar voor een simpel maal.
  En dan heb ik het nog niet eens over bruiloften, begrafenissen ,(religieuze) feesten en dergelijke.
  Bijna alles doen ze in familieverband, DUS OOK toen Corona nog maar net aan land was gekomen.

 4. Original NL

  We doen het niet slecht wat het percentage doden tov besmettingen betreft…..een finale plaats zit erin…waarin een klein land groot kan zijn.

 5. Heras

  Onze wijze italiaanse leider, roeptoetert maar wat. Het dodenaantal zal ongeveer kloppen (hoewel italianen een zooitje maken van hun administratie) , maar ze hebben daar de oudste mensen van heel europa. En de leider maakt geen onderscheid tussen MET en DOOR. Maw. als iemand sterft kan die persoon een onderliggende ziekte hebben en ook corona.
  Dan sterft die persoon door: hartfalen, COPD of wat anders MET corona.
  Personen die sterven DOOR (alleen maar) corona sterven is veel lager.
  Dat is in elk europees land hetzelfde.

  Het zal mij niets verbazen dat hij dit doet voor de centjes: want italie is bankroet.
  FF handje ophouden en schreeuwen dat we solidair moeten zijn enzo…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.