Corona update! Spanje gaat Italië achterna – Drama Italië gaat onverminderd hard door: +345 nieuwe doden

Italië neemt wederom een flink deel van het nieuwe totaal aantal doden voor haar rekening: 49 procent. Met +345 nieuwe doden en +3526 nieuwe besmettingen, voor een totaal van 31.500 besmette mensen.

Hieronder een overzicht van worldometers die laat zien wat de meest recente ontwikkelingen zijn voor het aantal slachtoffers van het coronavirus. En wat direct opvalt: het is drama.

China lijkt de afgelopen weken ontzettend hard te zijn afgeremd. De vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar die cijfers zijn, maar soit. Iran zit nog steeds flink in de problemen. Opvallend is dat Spanje ook ontzettend hoge cijfers begint te rapporteren, en al op een grove 30 procent van Italië lijkt te zitten. Maar Italië spant dus nog steeds de kroon. Gisteren nog een record aantal doden en vandaag slechts 6,5 procent minder doden dan gisteren.

Het is natuurlijk ook veel te vroeg om te stellen dat dit duidt op een afname, voor hetzelfde geldt schiet het morgen ineens het oude record straal voorbij. Wat niet te hopen is natuurlijk, aangezien wij in Nederland óók die kant op lijken te gaan.

Zo ziet het er momenteel qua kansen uit voor de Italianen:

Van de 31.506 besmettingen zijn er 26.062 ‘actief’ (niet hersteld) en 5.444 hersteld of overleden. Van die 26.062 hebben 2.060 patiënten ziekenhuisopname en/of spoedeisende hulp nodig. Er is dus ongeveer 8 procent kans op ernstige klachten voor de gemiddelde Italiaan. Wie in die groep is komen te vallen, heeft slechts 54 procent kans om te overleven!

Nu zijn dit soort percentages niet een-op-een door te trekken naar de situatie in Nederland, maar iets meer of minder maakt dan óók niet echt meer uit. Het is ronduit verschrikkelijk en komt in de verste verte niet in de buurt van de 0,5 procent waar de Nederlandse overheid momenteel op hoopt…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Lambieck

  Het moge duidelijk zijn dat landen met een lockdown geen betere cijfers presenteren.
  Nog niemand weet de oplossing.
  Elke oplossing heeft risico’s in zich.

  1. Wout Willemsen

   Singapore, Taiwan en Hong Kong presenteren beduidend betere cijfers. De landen die de afgelopen twee weken in lockdown zijn gegaan, zijn simpelweg veel te laat.

 2. C.A.Barstow

  Na wat wij gisteren aan krankzinnige idioterie van Rutte over ons uitgestort hebben gekregen, zullen wij ook ons portie nog krijgen, en wel zo erg dat de haren je ten berge rijzen.

  Stem die land en volksverrader weg,
  Stem FvD/PVV.

  1. Politiek Profeet

   Inderdaad, wat een zwak aftreksel die pinokkio.
   Komt met experts aankakken die er niet eens zijn…zeker niet bij het rivm met zwakzinnig figuur van dissel….

   1. Original NL

    En wanneer worden er nood hospitalen klaar gemaakt?
    In oostenrijk zijn ze daar al 14 dagen geleden al mee begonnen en nu start duitsland ook dergelijke noodopvang op…rutte doet niets!!

    1. Lambieck

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5057951/zorg-gezondheid-coronavirus-intensive-care-iv-ziekenhuis-bedden

  2. Brenda Welsh

   “We” @C.A. Barstow ? Ik ben mij van idioterie van Rutte niet bewust. Over welke portie heeft u het?

 3. Jack Flash

  Original@ Dat willen ze niet.
  Echte Nederlanders zijn te duur.

 4. Marija

  Om 20.00 uur klappen voor alle werkers in de zorg.
  Bloemen doorgedraaid op de veilingen naar ziekenhuizen en hun medewerkers.
  Zou het ook niet een mooi gebaar zijn, om alle mensen die oud zijn en noodgedwongen nu zeker eenzaam en alleen in huis, ook een mooi boeket te brengen.
  Zij zullen er dankbaar en blij mee zijn.
  Wie zou iets dergelijks kunnen organiseren?

  1. Cycle25

   Henk Krol wellicht.

 5. Peetjoh

  Het komt wel in de 0,5 procent als je de 1,0 voor het hele land gebruikt. Ik gok dat ze dat ook doen.

 6. Henk Albarda

  Nu is al duidelijk dat landen MET lockdown in het voordeel zijn. Die landen geraken veel sneller in de fase van afnemende aantallen besmettingen en sterfgevallen. Ook is volstrekt duidelijk dat ons sukkel-kabinet onder geen voorwaarde de juiste maatregelen wil nemen en dat d66 en groen links als eis stellen dat er honderdduizenden extra corona virus besmetten uit afrika en MO worden geimporteerd om meer autochtone Nederlandse sterfgevallen te realiseren.
  Die partijen hebben daar een direct belang bij, zij raken ieder jaar weer autochtone Nederlandse kiezers kwijt die hun communistisch dictatoriale ideen absoluut niet zien zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.