Coronacolumn Wout Willemsen – Virus treft ook DDS! Ervaringen van redacteur in quarantaine

Nu er her en der artikelen verschijnen over de ervaringen van coronapatiënten, leek het mij wel een aardig idee om ook mijn steentje bij te dragen. Het virus heeft hier (Enschede) namelijk ook (hoogstwaarschijnlijk) toegeslagen. En als er ontwikkelingen zijn, dan kan ik er een informatieve reeks of een soort logboekje van maken.

Besmet?
Mijn vriendin (24) kwam op 5 maart terug van New York. Rond dezelfde tijd dat het bericht naar buiten kwam dat de eerste bevestigde besmetting daar werd geconstateerd (en direct geïsoleerd). Twee dagen later, op 7 maart, ging ze naar een feestje (toevallig hetzelfde feestje als waar PowNed-verslaggever Dennis Schouten in elkaar is getikt).

Via via kreeg ze een bericht: de collega van iemand die ze op het feestje had omhelsd, werd getest op corona. Nou, dat is de nachtmerrie voor iedere hypochonder natuurlijk!

Onzekerheid
En ik stoorde me er een beetje aan, want het bracht een en al onzekerheid met zich mee. De vragen raasden door m’n hoofd! Welke symptomen heeft die collega dan? Heeft die collega contact met die man op het feest gehad? Weet je dit überhaupt zeker? Maar ondanks dat bleef ik er wel rustig onder. M’n vriendin had namelijk nergens last van en ik ook niet.

Maar die mogelijke besmetting bleef wel onderwerp van gesprek. Zij werkt namelijk op een crisisopvang. En dat is nou niet bepaald het soort werk waar je fysiek contact kunt vermijden. De cliënten vallen soms onder de risicogroep en anders iemand binnen hun netwerk wel. De adviezen die het RIVM toen gaf, waren daar simpelweg niet toepasbaar. Ze had zo dus gegronde reden voor haar zorgen!

Dag 1, 15 maart: koorts!
En ineens sloeg de hele boel om! Het beleid werd dat iedere groepsleider (haar functie) met koorts (>38 graden) thuis moest blijven. Op 15 maart, de dag nadat dit bekend werd gemaakt, lag de eerste collega van haar al ziek thuis: dichtgeknepen keel en koorts. M’n vriendin wist na het werk aan een thermometer te komen en kwam, na meerdere testmomenten, tot de conclusie: minimaal 38 graden koorts. Ze belde met de huisarts en ze volgde de instructies op: we gingen direct in quarantaine. We zijn allebei mogelijke gevallen. Er wordt niet getest.

Dag 2, 16 maart: droge hoest
De dag die volgde werd ingeluid met luid gehoest. Een droge hoest die lang aanhoudt. Gedurende de dag lijkt het wel om aanvallen te gaan: flinke hoestbuien die behoorlijk heftig klinken naarmate het langer duurt. Ook trad er bij haar een gevoel van kortademigheid op: ‘alsof er een blok beton op m’n borstkas ligt,’ zei ze. Opeens merkte ze ook dat ze, zodra ze voorover boog, te weinig lucht kreeg en een stekend gevoel in haar longen voelde.

Dag 3, 17 maart: hoesten, hoesten en nog eens hoesten
Gedurende de nacht hoor ik haar ontzettend hard hoesten in bed. Ze zegt niet te kunnen slapen, want ze hoest zichzelf wakker. De koorts is er nog steeds en de kortademigheid ook. Het hoesten houdt ook aan, maar lijkt in vlagen te komen. Die worden echter wel steeds heftiger.

Zelf heb ik tot nu toe slechts last van kortademigheid gehad. Ik merk dat nog steeds, vergelijkbaar met wanneer je in korte tijd een heel pakje peuken oprookt. Maar op wat vermoeidheid en af en toe wat lichte hoest na, valt het voor mij tot nu toe reuze mee. Zeker weten dat het om corona gaat, doen we niet. Het zijn wel de meest voorkomende symptomen. We houden het allebei in ieder geval nauwlettend in de gaten. Mocht het erger worden, dan trekken we snel aan de bel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. AnnaKlaver

  Ah ha en zo hoort het, niet te snel de GGD inschakelen.
  gewoon je gevoel volgen.
  Trouwens 38 noemen wij geen koorts maar verhoging.

  1. AnnaKlaver

   Geldt ook voor 38.1
   wout>38

  2. AnnaKlaver

   Wat een knappe extreem rechtse man , die Wout.
   Mijn vriendin vraagt of je ook een foto kunt plaatsen, bloot op de rand van het zwembad.

   Een goDT’s geschenk voor DDS

 2. Jack Flash

  Anne Watcher is bezopen en zit de Chicago Blues te spelen.

  1. AnnaKlaver

   @J F niet maar tokkel een blues.
   Wout ziek en I Feeling The Blues 🙂

 3. Lambieck

  Niet te filmen .
  Een artikel van Wout zonder leugens, verdraaiingen of eigen fantasieën.
  Ik ga hem bijna geloven

  1. Rammstein

   Lambieck is een nihilistische, negatieve, dyslectische zeiksnor die hopelijk snel zijn 27e ban krijgt. DDS is zoveel beter af zonder het stupide commentaar van deze ex-snackbarhouder.

   1. Lambieck

    Rammstein, je speelt weer met vuur.
    Beetje minder anders krijgt u onplezierige opmerkingen over de gezondheid van uw ega.

    1. Rammstein

     “Rammstein, je speelt weer met vuur.”

     Wat ben je toch een simpele onnozelaar, kleine Lamlul. Ik zou zeggen – ga lekker je gang.

     Je bent een intellectuele dwerg met een gevoel voor humor op puberniveau en een waarschijnlijk op hetzelfde level functionerend empathisch vermogen. Laat je vooral niet weerhouden, tenzij je vanavond je vervolgcursus ‘foutloos schrijven voor dyslectici’ zou moeten missen.

    2. John Breekijzer

     De oude nazi Rammstein kotst hier de boel weer onder.

     Ben je zo ongelukkig, grijsaard?

    3. Fonz

     Naast het feit dat jij hier structureel je nazi sympathieën spuit is rammstein blijkbaar jou rode lapje, hij zit onder jouw huid…

    4. John Breekijzer

     Ga met je plasser spelen Fonz. Niemand neemt jou serieus hier.

    5. Fonz

     john de islamistische nedermoslim die se* met kindertjes rechtvaardigt

    6. Rammstein

     Dat zie jij heel goed, Fonz. W.H. gooit de agressieve dorpsidioot binnen zijn MPD-syndroom (Multiple Personality Disorder) even naar buiten. De SBS-tegenhanger van de beschaafde heer die hij zelf tracht te spelen.

     En hij denkt ook nog dat het enige indruk maakt en niemand hem doorziet. Het kenmerk van psycho’s zoals hij is dat ze denken dat ze slimmer zijn dan de rest en dat ze hun alterego’s zo goed spelen dat het nooit ontdekt wordt.

     Met zulk kruimelgoed heb je hier te maken.

  2. Te Salutant

   De stukjes van Wout op DDS zijn inderdaad van een beroerd niveau.

   Dit valt dan weer mee.

 4. Ritter

  Veel beterschap gewenst!

 5. ikweetwatikwil

  Ik wens jou Wout en je vriendin sterkte . Vooral die onzekerheid is vervelend.

  1. AnnaKlaver

   ”onzekerheid is vervelend.”

   Wat onzekerheid, je hePt of je hePt het niet en dat voel je of je voelt het niet.
   Als de koorts omhoog schiet en ademen wordt zeer moeilijk, komt de GGD langs voor een test.

   Zijn vriendin is een hypochonder en daar worden de huisartsen heel vrolijk van.

   1. Original NL

    Quote….Zijn vriendin is een hypochonder en daar worden de huisartsen heel vrolijk van…….
    Walgelijke opmerking van een linkse deugtrol…

    1. Dropje

     Ach gut, gaan we nu ineens zielig doen of zo ?

 6. Doperwtje

  Beterschap Wout, voor jou en je vriendin!

  1. Rammstein

   Daar sluit ik me volledig bij aan, doppertje.

 7. Fonz

  38graden is geen koorts maar slechts een verhoging, stelletje paniekzaaiers!!! als je het maar lang genoeg denkt dan gaat je lichaam vanzelf mee in die paniek…

 8. Cycle25

  Heel veel sterkte Wout.

 9. Original NL

  Beterschap Wout…we kunnen de banmeister hier goed gebruiken.

 10. Dropje

  Ondanks zijn dagelijkse afzeik schrijfsels waarbij alles wat ook maar enigszins riekt naar “links” consequent de tering typhus wordt gewenst zou je haast nog medelijden krijgen met de beste man ook
  Nou, bijna dan

 11. toetssteen

  Beterschap Wout! Mijn zoon en de kleine zijn erdoor gerold, zijn vrouw is nu drie dagen aan het vechten tegen koorts, hoesten enz.
  Zelf knetterhoge temp gehad, nu weer normaal.

  Sterkte voor allen!

 12. Seneca

  redactie DDS
  wederom beschuldigt ene John Breekijzer, de nickname Rammstein als zijnde nazi. ondanks alle corona perikelen, zie ik toch graag dat u een gepaste reactie t.o.v. dit figuur breekijzer neemt. indien u dit niet doet, zijn uw voorwaarden genoemd in het huisreglement, van nul en gener waarde bovendien verliest u dermate veel geloofwaardigheid, dat men zou kunnen besluiten om DDS niet meer serieus te nemen. ik zie uw reactie – op dit forum – gaarne tegemoet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.