De economische gevolgen van het coronavirus: ‘Mogelijk 113 miljard aan omzetverlies voor de luchtvaartbranche!’

Naast de gevolgen voor individuen zijn er ook verschillende branches die enorm lijden onder de uitbraak van het coronavirus. De luchtvaartbranche ziet een totaalverlies van zo’n 113 miljard en verwacht pas over 6 maanden verbetering. Ondertussen zijn er alleen al in Nederland honderden bedrijven die om financiële hulp hebben gevraagd bij de overheid. Het coronavirus is desastreus voor sommige economische sectoren. 

Kleine bedrijven die veel zaken doen met bedrijven in Azië zijn vooral de dupe, ook de zorgsector ontvangt enorme klappen. China is hofleverancier voor grondstoffen van medicijnen, en u raadt het al: er dreigt dus een medicijnentekort te ontstaan.

„Ik ben verbaasd dat we nog niet zoveel klanten horen die in de problemen zitten”, vertelt Swart. „Ik sprak een fabrikant die vertelde dat hij nog een beetje voorraad heeft en dat hij nu probeert spullen uit andere landen te krijgen. Hij zei: ik kan nog weken vooruit. Maar dat is dus nog niet geregeld met die andere leveranciers. Misschien is het wel een heel nuchtere Hollandse houding: eerst maar eens zien hoe erg het echt wordt.”

Veel kleine bedrijven kloppen nu aan bij de overheid in de hoop dat ze recht hebben op financiële steun, want ze ervaren desastreuze tijden.

Voor luchtvaartbranche gaat het ook om gigantische bedragen. Mocht de verspreiding minder snel gaan dan dat het nu gaat dan ligt het verlies rond de 70 miljard, in het ergste geval rond de 113 miljard dus. Enorme bedragen, en het toekomstbeeld is enorm somber.

“We verwachten dat het aantal annuleringen nog verder gaat oplopen”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Cootje

  Een paar weken geleden hadden we hier een jong meesje , sommige noemen het een trol , ik schreef er komt een keiharde recessie door het coronavirus plus een harde brexit is het de perfecte sloophamer voor de EU , de zuiderlijke landen gaan failliet en wij en de Duitsers moeten mee betalen wegens onze garanties die we voor tig miljarden hebben afgegeven , nu zet Erdogan de grenzen open en die stapeling is een brug te ver , solidariteit in Europa is ten einde , mensen hier en in Duitsland willen niet werken voor onze luie broeders aan de middellandse zee , wij willen hun schulden niet betalen wij willen niet gedicteerd worden door Brussel en dikke fransje Timmermans , wij willen net als de Engelse zelf baas zijn en de grenzen op slot voor onze inkomsten en personen , dus 2020 is precies het jaar dat alles samen valt een virus uitbraak een harde brexit een harde recessie en turkey . Dit gaat het Brusselse niet overleven dit is Een brug te ver

  1. 1234vijf

   ‘dus 2020 is precies het jaar dat alles samen valt een virus uitbraak een harde brexit een harde recessie en turkey’

   Cootje zit helemaal te genieten.

   1. Cootje

    Je moet eerst inde shit zitten willen mensen die boven hun stand leven het voelen

  2. Lambieck

   Clootje heeft het bewijs geleverd.
   DDS kan niet zonder laaggeletterden.

   1. Cootje

    De AEX staat nu op 549 punten 1.5% in de min omdat het zo goed gaat ,maar je heb mensen die bij de immigratie wegkijken en die kijken bij een harde aankomende recessie ook weg , die kijken hun hele leven weg , en denken vaak dat de thee cultuur de redding brengt , daarom staan er zoveel voor een hek en een grens overgang . Maar het monopolie geld is eens op. En als socialisten in Europa zullen terug geven waar ze van beschuldigt zijn wat ze gestolen hebben . Dan ziet het er weer beter uit

    1. 1234vijf

     ‘En als socialisten in Europa zullen terug geven waar ze van beschuldigt zijn wat ze gestolen hebben .’

     Hilarisch!

    2. Ome Roennie

     @ Cootje, spijker en kop!! Niks aan toe te voegen..

    3. Lambieck

     De AEX.
     Als die stijgt komt Clootje met het verhaal dat de beurs alleen maar sentiment en de waan van de dag is.
     Beursstijging zegt niets zegt Clootje.
     Beursdaling zegt alles zegt Clootje.

     1. Stiek

      Lamcock?

  3. DidiMadloba

   Verheugt u zich al op de Derde Wereldoorlog?

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Het zal me een rotzorg wezen, zijn…wat u wilt!
  Ik wacht gewoon geduldig tot de EU barst en-dat-gaat-gebeuren.

  1. Cootje

   En er zijn nu de ingrediënten voor in het begin van 2020 dit gaat ze als EEN met zogenaamde 27 landen niet redden de solidariteit is ver te zoeken en als de brexit hard uit valt plus dat Trump herkozen wordt liggen ze alle 27 op hun gat met hun pleuro

 3. Lambieck

  Mogelijk 113 miljard aan omzetverlies
  De luchtvaartbranche ziet een totaalverlies van zo’n 113 miljard
  .
  Gelukkig studeert Bart geschiedenis en geen economie of bedrijfskunde.

  1. Cootje

   Dadelijk beweer je dat het niet waar is ? de eerste zwakke broeders in het vliegen liggen al op één oor , en de beurzen voorspellen altijd een halfjaar vooruit dus een struisvogel stopt zijn kop in het zand , de multinationals geven de ene winstwaarschuwing naar de andere . Kippetje zegt er is niets aan de hand , er komt een keiharde recessie aan . Plus een harde brexit, plus een grote migratie golf . Samenhorigheid de Europese unie gaat er aan , verschillende belangen zorgen daar voor , einde van een gedrocht

   1. Lambieck

    Ik snap dat het boven je petje gaat clootje, maar neem rustig van mij aan: omzetverlies is geen totaalverlies zoals Bartje schrijft.

   2. 1234vijf

    Cootje doet geen oog meer dicht.

    🙂

    1. Stiek

     Brenda Welsh 5?

  2. Bolland

   Lambieck totaal mee eens, en inhoudelijke kritiek wordt niet geplaatst heel apart en maar zeuren over N U dat zij aan censuur doen…..

   1. Lambieck

    h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/regeren-met-groenlinks-en-d66-nooit/
    .
    Reacties van eigenaar Michael maken een hoop duidelijk.

    1. Stiek

     Nee hoor. Jullie linkse trollen schijnen te denken dat jullie een soort van betalende abonnees zijn met bijbehorende rechten. Dat zijn jullie niet. Jullie betalen niks. Jullie komen hier alleen maar om alles en iedereen op de kast te jagen en te beledigen — zelfs mensen die keihard werken om deze site in de lucht te houden.

     Jullie linkse zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen. Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken. Wen er maar aan. Doei!

 4. DidiMadloba

  Terwijl ik zit te wachten op mijn vlucht naar Berlijn lees ik dat de luchtvaartsector zo lijdt onder het Corona virus.

  Maar zijn al die verhalen daarover niet net zo overdreven als het gejeremieer van de klimaatalarmisten? Ik was vorige week ook verkouden. Nou dat gaat vanzelf weer over.

  Maar ik vlieg nooit meer naar Berlijn. Door een samenzwering tussen de NS en Schiphol worden lieden zoals ik die het gore lef hebben een vlucht naar Berlijn te boeken met een budget airline demonstratief als tweederangs passagier behandeld. Hoewel ik weet dat easyJet evenveel havengeld betaalt als elke andere maatschappij word je naar een aparte vleugel gedirigeerd (de M pier) waar bijna niets te krijgen is- maar wel voor astronomische prijzen.

 5. Bolland

  Censuur op deze site wordt vervelend!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.