EXCLUSIEF: dubbelinterview met Thierry Baudet en Theo Hiddema

In een exclusief dubbelinterview met De Dagelijkse Standaard zeggen Theo Hiddema en Thierry Baudet dat een lockdown maximaal een maand hoeft te duren. In die tijd moet de overheid het virus voldoende onder controle kunnen krijgen om een effectieve plan-van-aanpak te implementeren. Ook hebben de FVD-heren een boodschap voor ouderen en zwakkeren: “Er wordt aan u gedacht.”

De afgelopen dagen zijn mediakartel-columnisten over elkaar heen gevallen om Thierry Baudet en Theo Hiddema te veroordelen wegens opportunisme. Zoals iedereen die het coronadebat in de Tweede Kamer daadwerkelijk gekeken heeft is dat onzinnig. Ja, de Forum voor Democratie-heren hebben kritiek geuit op het kabinetsbeleid, maar dat komt niet voort uit een drang om goedkoop politiek te scoren, maar om er samen voor te zorgen dat er een effectiever beleid komt waarmee er levens gered kunnen worden. Maar goed, dat kunnen de heren veel beter zélf uitleggen. Vandaar dit dubbel-interview.

Theo, laten we maar meteen met de deur in huis vallen: hoeveel vertrouwen heeft u momenteel in de huidige aanpak van het kabinet?

Theo Hiddema: Thierry en ik gaan in deze periode van nationale rampspoed in elk geval niet inzetten op electoraal gewin. Dat is niet gepast en werkt als een boemerang. Het landsbelang staat echt voorop. Maar de aanpak van het kabinet baart mij wel zorgen, want het lijkt er niet op alsof we het virus nu onder controle krijgen. Het mag wel wat daadkrachtiger. Maar wij beoordelen het beleid van het kabinet puur op de inhoud.

Thierry, vandaag lezen we dat de helft van de Nederlanders de voorschriften om COVID-19 te bestrijden niet serieus neemt. Hoe kan het kabinet daar verandering in brengen?

Thierry Baudet: Dit is een lastig probleem. Het kabinet zou er in deze fase goed aan doen om het maatregelenpakket aan te scherpen en vervolgens ook te handhaven. Als er minder mensen op straat zijn, bijvoorbeeld omdat niet-essentiële winkels dicht zijn en bijeenkomsten van meer dan tien personen zijn afgelast, neemt het aantal contactmomenten af, waardoor het virus zich minder snel verspreidt. Tegelijkertijd moeten we ook realistisch zijn: we hebben niet de capaciteit om op iedere overtreding te handhaven. Daarom wil ik mensen bij dezen ook graag oproepen om hun gezond verstand te gebruiken en de maatregelen serieus te nemen. Voor henzelf, maar ook voor de ouderen, de kwetsbaren en onze helden in de zorg, die het al zwaar genoeg hebben. Op dit moment moet de prioriteit zijn: zo min mogelijk nieuwe besmettingen. En daarvoor moet het aantal contactmomenten tussen mensen even drastisch afnemen. Niet leuk, maar het is de enige manier om de verspreiding van het virus nu in te dammen om te voorkomen dat we in dezelfde situatie als Italië terechtkomen – voor zover dat nu überhaupt nog mogelijk is.

Terug naar Theo. Hoe is het gesteld met het vertrouwen in Martin van Rijn? Hij is een expert, maar verschillende mensen beschuldigen hem er ook van dat juist hij in kabinet Rutte 2 voor de afbraak van de zorg heeft gezorgd; een afbraak die ons nu problemen oplevert.

Theo Hiddema: Nou, dat is echt nog even afwachten. Het is in ieder geval goed dat er snel een nieuwe minister is gevonden, iemand met affiniteit met de zorg bovendien. Ik wil de minister gaan beoordelen op zijn daden, niet op zijn verleden. Wij wensen hem alle succes in zijn functie. Het is in het landsbelang dat de minister slaagt in het naar behoren uitoefenen van die functie.

Duidelijk. Thierry, jullie bepleiten een zogenaamde total lockdown. Het partijkartel roept dat jullie het land “dus” een jaar op slot willen gooien. Hoe lang denk je dat zo’n lockdown écht gaat duren? En wat is de precieze strategie erachter?

Thierry Baudet: Van een jaar totale lockdown is geen sprake. Het is lastig vooruit te lopen op de zaak, want ook wij hebben geen glazen bol, maar een totale lockdown zou niet langer dan enkele weken tot maximaal een maand nodig moeten zijn, zolang de handhaving goed is en mensen ook echt doen wat ze gevraagd wordt: zoveel mogelijk thuisblijven dus. Het doel hiervan is om de verspreiding van het virus nu in dit stadium zoveel mogelijk tegen te gaan, zodat onze intensive care niet overbelast raakt. Op het moment dat de intensive care overbelast raakt, neemt het sterftecijfer namelijk enorm toe, omdat bepaalde zieken niet meer geholpen kunnen worden. Daarnaast kunnen we ons tijdens zo’n lockdown beter voorbereiden op de situatie na de lockdown: meer testen, meer capaciteit op de intensive care, meer mondkapjes. Omdat we snel veel leren over dit virus, is er ook een goede kans dat we dan dichter bij een medicijn of vaccin zijn gekomen.

Na de lockdown gaan we een nieuw stadium in. Dan gaat het leven weer zoveel mogelijk normaal door zoals vroeger. Het virus is dan nog niet uitgeroeid, maar wel onder controle. Dan kunnen we nieuwe gevallen direct isoleren, zoals in Zuid-Korea, door mensen continu te laten testen. Zo voorkomen we dat het virus zich blijft verspreiden. De gemiddelde coronapatiënt besmet zonder vroeg ingrijpen twee tot drie anderen met het coronavirus. Hierdoor verspreidt het virus zich zonder maatregelen als een veenbrand, vooral omdat het wel twee weken kan duren voordat iemand symptomen merkt en in quarantaine gaat. Dit betekent dat het aantal besmettingen zonder uitgebreid testen vanzelf enorm blijft toenemen en dat onze ziekenhuizen dit niet meer aankunnen. Dus moet het aantal mensen dat de gemiddelde coronapatiënt besmet fors omlaag, naar beneden de 1. In de fase na de lockdown is alles erop gericht om het aantal nieuwe besmettingen te beperken tot het niveau waarop de ziekenhuizen niet overbelast raken, terwijl het maatschappelijk leven in dit stadium zo min mogelijk last ondervindt. Daarbij kunnen soms nieuwe maatregelen worden ingevoerd en soms maatregelen worden afgeschaft. Maar om dit stadium succesvol te laten verlopen, hebben we eerst een korte totale lockdown nodig. Anders krijgen we de verspreiding van het virus niet onder controle.

Theo, in andere landen kiezen ze voor verschillende strategieën om dit nieuwe Chinese coronavirus COVID-19 te bestrijden. Aan welk land zouden wij een voorbeeld moeten nemen in deze barre tijden?

Theo Hiddema: Eerst aan Frankrijk. Dat heeft nu strenge maar noodzakelijke maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het virus drastisch in te dammen. Als de verspreiding vervolgens onder controle is, moeten we een voorbeeld nemen aan Zuid-Korea en Singapore. Daar is nu geen lockdown, maar de verspreiding van het virus lijkt er wel onder controle te zijn dankzij het testbeleid. Alles en iedereen wordt daar getest. Dat kunnen wij nu niet. Maar tijdens een lockdown kunnen we ons voorbereiden om dit na de lockdown te doen.

Thierry, je hoort ook geluiden van bijv. Rob de Wijk dat FVD en PVV nu vol achter “de leider” Rutte moeten gaan staan, want crisis. Hoe denk jij daarover?

Thierry Baudet: Ik zie dat niet zo. Ik vind wel dat dit geen tijd is om puntjes te willen scoren, geen tijd om het kabinet aan te vallen omdat we nu eenmaal in de oppositie zitten. Dat doen we dus ook niet. Maar juist in crisistijd is het belangrijk dat wij als Kamerleden kritisch blijven kijken naar de strategie van het kabinet. Niet om puntjes te scoren, maar in het landsbelang. Om zoveel mogelijk mensenlevens te redden. Onze kritiek op het beleid van het kabinet moet zo worden gezien. Het is kritiek op de inhoud en altijd met het landsbelang als uitgangspunt.

Tenslotte een vraag voor jullie allebei: Wat zouden jullie willen zeggen tegen de Nederlanders — met name ouderen en zwakkeren — die zich ernstig zorgen maken?

Blijf vooral thuis en verminder het aantal contactmomenten. Herontdek uw boekenkast. Speel monopoly. Zie om naar elkaar en wees mild naar uw huisgenoten. En weet dat er aan u wordt gedacht. Wij wensen u een goede gezondheid en veel sterkte toe in de komende periode.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. AnnaKlaver

  Geweldig, eindelijk een dubbel interview met die rakkers van het FvD.
  Ze geven een totaal nieuwe kijk op het gebeuren, dat is natuurlijk zeer verrassend voor de DDS lezer.
  Nee nee, niks geen open deur.

  1. Politiek Profeet

   Die van rijn is een brekebeen, iemand die het voor het salaris doet en een totale kneus op het gebied van de zorg…..totaal overbodige opvreter van linkse huize…

   1. Lambieck

    Precies , hij doet het voor het geld, hij was een werkloze nietsnut.
    Oh, wacht even.
    Op 13 november 2017 werd bekendgemaakt dat Van Rijn met ingang van 15 november 2017 voorzitter werd van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep.[4] Deze ziekenhuisgroep bestaat uit de ziekenhuizen HagaZiekenhuis (Den Haag), Reinier de Graaf (Delft en Voorburg) en het LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer).

  2. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

   1. Antihedo

    Zouden die 2 speknekken niet weten dat een lockdown van een maand veel te kort is om hun plannen uit te voeren of zijn ze gewoon niet eerlijk? De incubatietijd + de tijd die nodig is om te genezen kan al meer zijn dan een paar weken. De tijd die het virus op sommige oppervlakken kan overleven moet daarbij nog opgeteld worden.

    1. 777

     Huilbaby!

     1. Antihedo

      Snotneus!

  3. Blitzkrieg

   AnnaKlaver
   Quote : “Nee nee, niks geen open deur.”
   Jouw deur staat altijd open, wat dat betreft ben je net een tochtige koe.

   1. Fonz

    annaantichristklaverwatcher?

 2. van Urk

  Thierry en Wilders lijken mij niet de vaak gezegde nuchtere Hollanders. Bij een Lockdown zullen wij er voornamelijk onszelf ermee in de weg zitten en niet het corona virus. Iedereen zal dan ervaren wat tot nu alleen jongeren ervaren die zonder doel op een en dezelfde plek bevonden. Er er wordt immers gehandhaafd bij het leven maar het dient nergens toe. Het leidt juist tot grote onrechtvaardigheden, conflicten en een afnemend vertrouwen in de overheid en dienaren. Bij een Lockdown zullen we onze angsten daarmee ook niet bezweren. Een Lockdown zoals in Italie, Spanje en Frankrijk is een sociaal experiment van grote omvang. Hoe lang zal het duren voordat de gehoorzaamheid verkeert in anarchie en het krijgsvolk in de straten arriveert. Bij een Lockdown krijgt men inderdaad minder besmettingen maar worden mensen ook niet immuun. De virus als meegereisde toerist blijft in het land gewoon hangen en komt gewoon weer in actie als het land weer stabiel is en de eerste niet immune Nederlander weer de deur uit mag gaan.

  1. Meriadoc Brandebok

   Juist, van Urk.

  2. Maurits Dekker

   @van Urk U klinkt als een idioot en praat als een idioot dus waarschijnlijk bent u ook een idioot.

   Reeds in januari heeft Baudet een debat aangevraagd over de dreiging van het coronavirus en later nog een keer. Maar de regering wilde niet luisteren.
   Een week geleden pleitten Baudet en Wilders voor en lockdown, maar weer wilde het kabinet van Rutte niet luisteren. Het gevolg is dat veel mensen onnodig sterven.
   Rutte heeft bloed aan zijn handen en zal zich hiervoor moeten verantwoorden.

   1. Dippaz

    Domme kletser.

 3. Lambieck

  een lockdown maximaal een maand.
  In die tijd moet de overheid het virus voldoende onder controle kunnen krijgen om een effectieve plan-van-aanpak te implementeren.
  .
  Dat nou niemand ter wereld zo een simpele oplossing heeft bedacht.
  Wat een subliem draaiboek.
  Na een maand trekken we gewoon effectief en doordacht het vingertje uit de dijk.

  1. Baron von Munchhausen

   Lambieck

   Op volle toeren!
   Net verschoond van luier, papje op, pruikje gewassen en gebitje gepoetst.

   1. Lambieck

    Ik ben volledig UPG.
    Wat een lawine aan valide argumenten.

    1. Blitzkrieg

     Lambieck : Voor mensen met een niveautje alla Lambieck is dit inderdaad een lawine aan valide argumenten.

 4. Antihedo

  Het voorstel van de heren gaat niet veel verder dan het kabinet nu doet. Alleen wat niet-essentiële winkels gaan dicht. Dat gaat de verspreiding misschien wel iets tegen maar niet volledig omdat veel zaken (zorg, supermarkten, energie, water, transport) wel doorgaan. Het is alleen om tijd te winnen, daarna krijgen komen we weer in dezelfde situatie als we nu zitten.

 5. Boudewijn Hummelinck

  Wat een zegen dat deze parmantige maar incompetente kabouters geen rol spelen in het managen van deze crisis.

  1. Rammstein

   Er is toch anders duidelijk aangetoond dat de ‘managers in charge’ (Trutte & Co) in deze crisis veel te verwijten valt. Nederland gaat 1 op 1 Italie achterna qua aantal besmettingen en doden. Over precies een week zitten we op het niveau waarop Italie nu zit.

   Geweldig management!

  2. Baron von Munchhausen

   Boudewijn Hummelinck:
   Ook lid van de luier, pruikje, gebitje en papje club?
   Zet ‘m op: ram je laptopje!

 6. fusilier

  van Urk. Wat zijn dan in jouw ogen de nuchtere Hollanders.

  1. van Urk

   Je bent nuchter als je niet zomaar ergens druk over zit te maken en meer geduld uitoefent bij een problematiek. fuselier hoe lang wil je dan opgesloten blijven. Die virus verdwijnt heus niet meer uit Nederland hoor ook niet na een maand. Net als de andere soorten griep heeft deze griep ook zijn plaatsje in Nederland gevonden. Daarom moeten we net als tegen die andere soorten virussen een immuunsysteem opbouwen en dat kan alleen door gewoon je dagelijkse dingen te gaan doen wat we met de vorige uitbraken ook hadden gedaan. Bij MERS, SARS, Mexicaanse griep of vogelgriep ging toch ook niet alles op slot? Vaccineren moet nog op zich wachten maar er zijn genoeg medicijnen in de handel die blijken aan te slaan op corona patienten. De doden die vallen zijn hoe dan ook hetzelfde soort slachtoffers die ook bij een gewone griep zouden gaan sterven. In Italie is gebleken dat de meeste doden op zichzelf al ziek waren.

 7. Maxks

  Quote: Thierry Baudet en Theo Hiddema: ‘Lockdown van maximaal een maand… blijf vooral thuis!’
  ———————-

  Bovenstaande was voldoende om af te haken.

  1. Blitzkrieg

   Maxks : Hoe ben je precies tot het vage idee genoken dat iemand wilde dat je aanhaakte?

   1. Blitzkrieg

    genoken = gekomen

 8. m.van.rosmalen

  Die eigenwijze oudjes en thuiswerkers lijken er maar geen genoeg van te kunnen krijgen om de boel te saboteren en gewoon hun eigen plan te trekken.
  Doordeweeks voeren ze al geen klap uit en gaan ze massaal wielrennen, tuincentra af om de tuin klaar te maken voor het voorjaar ,de zolder opruimen en hup door naar de millieustraat .
  Autootje wassen en roepen Oh wat zwaar dat thuiswerken
  Nog nooit zo druk geweest daar en maar lekker doorbetaald krijgen natuurlijk want die schijtbedrijfjes vol met overtollige overbodige thuiswerkers worden toch wel geholpen door Jan met de Pet.
  Nou Derrie zet em op
  Tijd voor een totale Lockdown want dit is natuurlijk een grote schande
  Zeker naar de beroepsgroepen toe die wel lekker mogen doorbeulen

 9. Lambieck

  Tijdens het 2e kamer debat verzekerde Baudet de aanwezige volksvertegenwoordigers en het Nederlandse volk, dat volgens zijn berekening dit weekend in heel Nederland een tekort aan IC bedden zou ontstaan.
  Ziener Baudet heeft nog 30 uur, maar verwacht dat hij gelukkig bakzeil gaat halen

 10. fusilier

  van Urk . Dat is een beetje kortzichtig denken. Lockdown is de enige manier om het virus geen kans te geven bij onze oudjes te laten komen. Heb mijn vader en moeder altijd verzorgd toen zij bij ons woonden. Nu nog, als zij nog leefden ,zou ik alles in het werk stellen ,om er voor te zorgen dat niemand in hun buurt komt. Ouderen kunnen geen immuun systeem opbouwen.

  1. van Urk

   Ik kom nooit bij ouderen in huis dus waarom zou ik een maand thuis moeten gaan blijven terwijl mijn werk en de rekeningen gewoon nog doorgaan? Dat is nou juist het probleem. Voor u zou dat inderdaad gelden maar dit soort maatregelen wordt in feite al gedaan. Mijn vrouw werkt in de zorg en daar komt toch al niemand meer op bezoek bij haar clienten.

 11. Bullshit16

  Die linkse ratten ze weten het of willen het altijd beter weten in zeker de d66ers die zijn al lang blij met dit virus bespaart een hoop pilletjes voor de ouderen die ze toch graag liever kwijt dan zijk zijn
  Schuit op die links tuig zijn niet te vertrouwen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 12. Kretoloog

  De hoofdredacteur van DDS (De Drammende Standaard) kan het niet laten: hij moet en zal zijn lockdown-obsessie kwijt op het blog waar hij de eigenaar van is. En roept daarom deze keer de hulp in van een filosoof (Baudet) en een advocaat (Hiddema). Aardige en intelligente mensen, daar niet van. Maar hé, het ziin geen deskundigen op gebied van infecties, virussen, microbiologie of andere competenties die nodig zijn voor de aanpak van de Corona-crisis. Daar laat ik het bij. Met drammers in discussie gaan, is een tamelijk zinloze bezigheid, zo moet ik na een week vol Coronanieuws wel vaststellen.

  1. Bullshit16

   Kreet
   Huilbaby ga even naar fvd journaal live kijken daar was wel iemand die ervaring heeft die werkt in het ziekenhuis of wil je zeggen dat zij het ook niet weet na ik heb meer vertrouwen in haar dan in die heele rivm ga eerst kijken lul voor dat je nog meer onzin uitkraamt
   Stem fvd of PVV uit de eu

  2. Cootje

   Je heb ook mensen die eerst een kleine 20 duizend doden in Italië willen zien ,en om nu te vertrouwen op een premier die bij een bombardement met ruim 70 doden zijn geheugen kwijt is , en van die dementie eerder blijk heeft gegeven vaak als het hem uit komt. Nu ben ik anti socialistisch maar met een liberalen over mij lijk mentaliteit / voor volgend jaar ruim 2 miljard naar de multinationals \ zal hij nu wel vergeten zijn . Is onze premier totaal ongeloofwaardig en over zijn lijken mentaliteit probeert hij te redden wat te redden valt . Maar het bedrijfsleven gaat overal sneuvelen en de gigantische betalingen om het zuiden hun levens standaard te laten behouden na de Corona pandemi gaat de solidariteit in Europa om verwerpen . Noord / zuid gaat sneuvelen en daar gaan Baudet en Wilders mee aan helpen . Maar het gaat de liberalen over mij lijk mentaliteit een kleine 200000 doden kosten in Europa . Maar veranderingen k9men nooit vanzelf

 13. fusilier

  van Urk. Dacht dat je nog van de oude stempel was, alles goed zand erover.

  1. van Urk

   Oude stempel of niet ik weet gerust hoe alles er vroeger er aan toe ging. Ik heb andere pandemieen ook meegemaakt en mijn grootouders zijn helaas allemaal overleden. Het is inderdaad een kwestie om ervoor te zorgen dat ouderen geen bezoek meer krijgen maar het gewone leven voor gezonde mensen gaat gewoon nog door tenzij de overheid ook hun financiele schade vergoed omdat zij thuis moeten blijven. Het is de fout van de overheid dat zij te laat hebben gereageerd en niet accuraat hebben gehandeld. Bij de eerste corona geval in Nederland had de GGD en de overheid meteen alle Nederlanders moeten gaan oproepen die onlangs in het buitenland waren geweest om een test te laten doen. Bij positieve uitslagen hadden ze meteen in quarantaine gesteld moeten gaan worden. Ook de mensen met wie zij in aanraking waren geweest hadden meteen een test moeten ondergaan. Nee men liet het in zijn beloop waardoor deze mensen de tijd hadden om heel de bevolking te kunnen besmetten.

 14. Fortiori

  Als de koning zegt “wees mild voor elkaar, let op elkaar” dan is hij een watje. Als mr. Hiddema dat zegt, dan is hij “bezorgd”. Mr. Hiddema die de nieuwe minister wil beoordelen op zijn functioneren en niet op zijn verleden. Zegt de door de wol geverfde ras politicus mr. Hiddema.

 15. van Urk

  Italie heeft al een tijdje een totale Lockdown maar van verbetering is geen sprake. Het lijkt alleen maar erger te worden.

  1. Cootje

   top Virologen verwachten in Amerika 2 miljoen doden . Dus is Europa pas aan het begin van deze pandemi . Maar omdat wij zulke Europese eikels hebben aan het bewind in Europa . Zal het met onze premier wel met een lach worden afgedaan als u deze pandemi overleeft komt de volgende depressie u verder slopen . Want het Brusselse gewest gaat proberen om met u overgebleven centen de zuid Europese familie het naar hun zin te maken. En hun Corona ervaringen met ons geld te verwerken en met een wijntje op hun 62 ste zich niet meer in te spannen . Dat kan je alleen verwachten van de gast arbeiders uit het noorden

   1. Brenda Welsh

    In de VS kunnen ze die potentiële doden nu al opvangen door te toelaten van illegalen aan de grens. En alvast opleiden. Bijna allen Spaanssprekend, ook een voordeel.

    1. 777

     Eeuwig gebande!

 16. Julian

  Dds is steeds meer een FvD propaganda site. Kijk alleen maar eens naar de twee aanprijzingen van de boeken van Baudet en Cliteur.

  1. Antihedo

   Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt

 17. Pjotr Stolypin

  Baudet zwakt het af. Hij is niet bestand tegen de druk van de FvD’er die wel op tijd aan zijn cruise wil beginnen. Mr. Hiddema stond erbij en keek er naar. Verlangt hij niet als de minister die aftrad naar een rustig bestaan?

 18. Wim Vreeswijk

  Ook het hele migratiebeleid moet totaal op de schop. Het is nu een uitgelezen kans om serieus na te gaan denken wie wel en wie niet welkom is. Natuurlijk beginnen we eerst met GRENZEN DICHT en daarna gaan we één voor één beoordelen naar Amerikaans model beoordelen wat die migranten laten zien zoals minstens 50.000 euro eigen geld, een schriftelijke werkgeversverklaring en dat de desbetreffende werkgever hierin zich ook verantwoordelijk gaat voelen en zijn voor de desbetreffende migrant, een blanco strafblad, beschikken over Nederlandse gecertificeerde diploma’s. Ook actieve grensbewaking en last but not least NEXIT want de EU heeft ons alleen maar narigheid bezorgd.

 19. Michael M

  Wanneer we niet doorpakken om het volledig op slot te zetten van Nederland dan zullen we zeker niet de controle over het coronavirus krijgen. Waar de meesten landen de normen strikt handhaven zijn wij altijd de laatsten dat het schip verlaat zeg maar. Later zullen we erop terug kijken dat FVD en met name ook de PVV het aan het juiste eind hadden. Jammer dat het partijkartel zo aan elkaar vast zitten en geen eigen beslissingen kunnen nemen of niets van de PVV of FVD willen aannemen. Heel erg jammer. Het gaat om mensenlevens partijkartel! Ben blij dat er gelukkig nog enkele partijen verstandiger denken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.