Falend OM maakt er een puinhoop van: Mocro-maffia’ kopstuk Gerel Palm toch niet opgepakt

We moeten er tegenwoordig eigenlijk maar aan wennen: alles en iedereen die met de overheid te maken heeft is volstrekt incompetent. Dat hoort er blijkbaar bij in Nederland… en het is reden te meer om te pleiten voor een zo klein mogelijke overheid.

Dit keer is het Openbaar Ministerie de clown van de week. Het OM kondigde namelijk heel trots en blij aan dat Mocro-maffia kopstuk Gerel Palm was opgepakt in Brazilië. Deze man wordt verdacht van twee liquidatiepogingen en van minimaal één geslaagde liquidatie. Hij zou feitelijk een “shutter” van Ridouan Taghi zijn, aldus De Telegraaf.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!

Fantastisch natuurlijk als deze gek inderdaad opgepakt is. Hopelijk leveren de Brazilianen hem snel uit aan Nederland zodat hij gestraft kan worden voor zijn misdaden. En, wie weet, misschien is hij bereid om te praten zodat er andere kopstukken opgepakt kunnen worden én de zaak tegen Taghi beter hard gemaakt kan worden.

Klinkt allemaal fantastisch, maar helaas, er is een probleem. Een kwartier na aankondiging van Palms arrestatie moest het OM namelijk bakzeil halen. Hij was toch niet opgepakt. Foutje bedankt. Sorry!

Dit is ongelooflijk tekenend voor het niveau van de Nederlandse overheid anno 2020. De politie, bureaucraten in een kantoor, de man in het Torentje… stuk voor stuk maken ze er een puinhoop van en stuk voor stuk stapelen ze fout op fout. Of het nou over Gerel Palm gaat, over de Belastingdienst, of over het coronavirus, op de één of andere manier kúnnen ze niet op een acceptabel niveau opereren.

Het goede nieuws is dat dit soort fouten het gemakkelijker maken om mensen ervan te overtuigen dat de overheid zo klein mogelijk moet zijn. Dat is dan toch nog iets positiefs.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Pinokkio

  Volgens 4 goede Marokkaanse vriendinnen van Gerel Palm had het wel zo kunnen gebeuren.

  1. Kidogo

   Ja maar, met marokkaanse of turkse infiltranten bij ons OM lekt alles uit toch !

 2. inert

  paardenmiddel!
  (VPN van tevoren even uitschakelen)
  Rechts boven in het scherm op je NAAM drukken, vervolgens drukken op JE GOOGLE ACCOUNT BEHEREN + GEGEVENS EN PERSONALISATIE BEHEREN midden in het scherm + scrollen naar ADVERTENTIEPERSONALISATIE _ NAAR ADVERTENTIE INSTELLINGEN dan personalisatie aanzetten, en op blauwe tekst drukken om vervolgens álle reclame sites uit te schakelen, uitvinken! Dat helpt al veel!
  Met free versie Ccleaner structureel cookie’s verwijderen!
  Succes!

  1. Morgan4321

   Waarom niet gewoon een adblocker? En wie is er nu zo dom om in te loggen in Google als je geen reclame wilt als je browst?

  2. Morgan4321

   Gelukkig maar dat hij niet opgepakt is. Dan komt hij hierheen, wordt hij mogeliujk vrijgesproken en kan hij hier voortaan weer veilig z’n gang gaan. Laat hem maar daar blijven, en mogelijk de verkeerde smeris tegenkomen die eerst schiet en dan vragen stelt.

 3. Rud56

  “Zo klein mogelijke overheid” Michael? Een uitermate domme VVD gerelateerde uitspraak!
  Minder ambtenaren is minder polititie, rechters, verpleegkundigen, militairen, toezichthouders die op ons voedsel moeten letten, onze veiligheid etc.

  Van deze beroepsgroepen zijn er veelst te weinig Michael, vandaar dat het zo klote gaat in dit land!

 4. Kidogo

  Han iemand iets anders verwacht van ons OM dan ??
  Stem FVD

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.