Screenshot 2020 03 07 at 095139

Falend OM maakt er een puinhoop van: Mocro-maffia' kopstuk Gerel Palm toch niet opgepakt

Geen categoriemrt 07 2020, 8:00
We moeten er tegenwoordig eigenlijk maar aan wennen: alles en iedereen die met de overheid te maken heeft is volstrekt incompetent. Dat hoort er blijkbaar bij in Nederland... en het is reden te meer om te pleiten voor een zo klein mogelijke overheid.
Dit keer is het Openbaar Ministerie de clown van de week. Het OM kondigde namelijk heel trots en blij aan dat Mocro-maffia kopstuk Gerel Palm was opgepakt in Brazilië. Deze man wordt verdacht van twee liquidatiepogingen en van minimaal één geslaagde liquidatie. Hij zou feitelijk een "shutter" van Ridouan Taghi zijn, aldus De Telegraaf.
Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!
Fantastisch natuurlijk als deze gek inderdaad opgepakt is. Hopelijk leveren de Brazilianen hem snel uit aan Nederland zodat hij gestraft kan worden voor zijn misdaden. En, wie weet, misschien is hij bereid om te praten zodat er andere kopstukken opgepakt kunnen worden én de zaak tegen Taghi beter hard gemaakt kan worden.
Klinkt allemaal fantastisch, maar helaas, er is een probleem. Een kwartier na aankondiging van Palms arrestatie moest het OM namelijk bakzeil halen. Hij was toch niet opgepakt. Foutje bedankt. Sorry!
https://twitter.com/mickvanwely/status/1236020636725719040
Dit is ongelooflijk tekenend voor het niveau van de Nederlandse overheid anno 2020. De politie, bureaucraten in een kantoor, de man in het Torentje... stuk voor stuk maken ze er een puinhoop van en stuk voor stuk stapelen ze fout op fout. Of het nou over Gerel Palm gaat, over de Belastingdienst, of over het coronavirus, op de één of andere manier kúnnen ze niet op een acceptabel niveau opereren.
Het goede nieuws is dat dit soort fouten het gemakkelijker maken om mensen ervan te overtuigen dat de overheid zo klein mogelijk moet zijn. Dat is dan toch nog iets positiefs.
Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten