Flinke daling aantal nieuwe coronadoden Italië, maar alsnog fors: +651

Italië rapporteerde zojuist +651 nieuwe doden als gevolg van het coronavirus. Dat is fors, maar een flinke daling ten opzichte van de dag ervoor (+793). Maar optimistisch is het allerminst!

‘Gelukkig! Maar twee MH17’s in Italië vandaag’. Dat is een beetje hoe absurd het optimisme als gevolg van deze daling klinkt. Mensen gaan niet in een vaste sequentie dood. Je hebt taaie en zwakke mensen, vechters en opgevers. Wat ik bedoel te zeggen is dat de mensen die vandaag op het randje zaten en de dood in de ogen keken, mogelijk morgen wel aan de update voor die dag worden toegevoegd. Hou daar rekening mee!

Het zou natuurlijk hartstikke mooi zijn als er nu een dalende trend zou worden ingezet, hoe eerder hoe beter! Maar alle maatregelen die daar zijn genomen, merken de Italianen over twee à drie weken pas de effecten van. Je moet niet raar opkijken als Italië morgen ineens +1.100 rapporteert. Die kans zit er namelijk dik in.

En dan zit je nog met de onzekerheid rondom de betrouwbaarheid van die cijfers. Denk bijvoorbeeld aan oude mensen die niet naar de IC werden gebracht ‘want dat heeft toch geen zin’ en thuis zijn gestorven. Worden die automatisch bij coronaslachtoffers opgeteld? Ik kan me namelijk best voorstellen dat ze hun testkits wel beter kunnen gebruiken en de doodsoorzaak van opa en oma gewoon onder ‘ouderdom’ wegschrijven.

En ik zeg dit niet omdat ik graag de pessimist uit wil hangen. In Italië verwacht men namelijk eind maart pas de piek te bereiken. Vanaf 23-25 maart zou volgens de expert het aantal nieuwe besmettingen omlaag moeten gaan. Een paar dagen daarna zullen de IC’s hun piekdrukte krijgen en het is dan nog maar de vraag hoe lang dat aanhoudt. Italië kent diverse brandhaarden die allemaal op andere momenten zijn begonnen, en dus ook op andere momenten zullen eindigen.

En dan zitten ze nog met het feit dat in het zuiden van Italië het aantal infecties juist aan het toenemen is. En laat dat nou precies de regio zijn waar de meeste senioren zich bevinden… Italië is er volgens mij nog láng niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Lambieck

  Nederland zaterdag 73 nieuwe IC opnames .
  Nederland zondag 51 nieuwe IC opnames .

 2. Lex

  Ik wow dat er hier spraken is van het aantal dalingen.

  NEE HOOR

  Hier reist het de pan uit.

  Alleen omdat het domme stomme volk doet alsof er geen crisis is alsof er geen gevaarlijke Virus is. Straks is “Nederland” de grootste virus haart ter wereld.

  Ik hoop het van niet anders is de kans ook groot dat ik de pijp uit ga.
  ik behoor tot de risico groep.

  1. ervi

   Lex, het gaat nog heel erg worden dus bescherm jezelf maar goed. Alle succes.

  2. Fonz

   Ja wat je nu krijgt lex is dat een hele samenleving elkaar gaat aanspreken op normaal gedrag puur omdat er een bepaalde manier van denken wordt geïndoctrineerd..
   Geen handen meer (want dat is vies en is zeer islamitisch) 1.5 meter van elkaar blijven (dat is 1.5 meter te weinig volgens islamitische voorschriften) geen groepsvorming (fraude in de zorg is nu makkelijker op te sporen bij met name samenklontende families)

  3. Marija

   Ik ook en het is spannend allemaal.
   Wat ik graag zou zien is dat een imam eens op tv ook iedere dag komt waarschuwen.
   Het lijkt mij nuttig dat al deze berichten ook naar medelanders wordt vertaald zodat opvolging wellicht kan verbeteren.

 3. Peetjoh

  Ik zal blij zijn als het stopt. Hopelijk keert het tij en was het inderdaad bs.

 4. Maxks

  En dan zit je nog met de onzekerheid rondom de betrouwbaarheid van die cijfers. Denk bijvoorbeeld aan oude mensen die niet naar de IC werden gebracht ‘want dat heeft toch geen zin’ en thuis zijn gestorven. Worden die automatisch bij coronaslachtoffers opgeteld?
  ======================
  …of zou het gewoon zo kunnen zijn dat ze aan de “gewone” griep zijn gestorven.
  De zuidelijke landen blijken het meest vergrijst te zijn…dat verklaart misschien de explosie.

  1. Fonz

   De kans is zeer groot, ook omdat er steeds weer nieuwe namen worden bedacht voor elke vorm van griep, ze geven stormen tegenwoordig ook namen toch blijven het stormen..

 5. Piet Klein

  DEN HAAG (ANP) – Justitieminister Ferd Grapperhaus heeft weinig goede woorden over voor mensen die lak hebben aan de corona-adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de overheid. Grapperhaus moet zich realiseren dat Rutte gestart is met de gereguleerde verspreiding waarbij alleen kwetsbare ouderen gemeden moesten worden en alleen mensen met symptomen in zelf quarantaine moesten. Kritiek werd afgedaan. Daarmee heeft de overheid zelf een verkeerde startpositie gekozen. Nu de inzichten steeds sterker gaan naar het snel nemen van strakke maatregelen hebben we niets aan ergernissen van Grappershaus. Hij zit mede in het centrum van de macht en moet zorgen dat er daadkracht komt. Grapperhaus geen woorden (ergernissen) maar daden.

  1. Fonz

   Wat nog veel erger is is dat corona patiënten naar delen van Nederland worden verplaatst waar niets aan de hand is, en kom niet met, ja maar daar zijn nog genoeg ziekenhuis bedden, dat weegt niet op tegen de gezondheid van mensen in bv het noorden, ze moeten veld hospitaals inzetten in Brabant ter plekke.

   1. John Breekijzer

    Hee, kleine Fonz heeft ook al verstand het bestrijden van Corona. En dat bedenkt het lulletje allemaal tussen het rukken door.

    Knap hoor.

  2. ts_tle

   Tja dat was te verwachten. Ze zullen natuurlijk niet zeggen dat ze het mis hadden. Eerder woorden als ‘met de kennis van nu bla bla bla’.

   Of als het virus met een sisser afloopt dan zullen ze zich op de borst kloppen dat ze het hebben gedaan met minimale economische impact.

 6. Bullshit16

  Als deze landverraders partijen eerder naar baudet en Wilders hadden geluisterd dan was het wellicht minder geweest maar ze gunnen het hun niet dat is hun te min nu het te laat is kommen ze met een smoes van ja het volk houd zich niet aan de maatregels nu moet het land op slot.maar toegeven dat ze er valikant naast zitten dat doen die landverraders partijen niet wand stel je voor.vul zelf maar en
  Stem wijs zodat Nederland weer opgebouwd word
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Doperwtje

   De hypocriete Jetten beweerd dat de crisis partij overstijgend is, wanneer Van Rijn (Pvda) aanfesteld wordt. Maar wanneer Baudet en Wilders roepen dar we meer moeten doen, zijn ze volgens hem populisten, die zich moeten schamen en achter de door de coalitie gekozen lijn moeten staan. En komen er binnen kort toch strengere regels, dan verzinnen ze wel weer een ander excuus. Net als met het sluiten van scholen. Eng mannetje.

 7. Bullshit16

  Ps heb nog even naar update gekeken die zeggen het goed
  Wat jensen aangaat ben het heel vaak met hem eens maar ben bang dat hij de plank nu misslaat. Na hij kan ook niet altijd gelijk hebben helaas

 8. Eric Donkaew

  Statistisch gezien is de teruggang van 793 naar 651 relevant. Meevallers en tegenvallers wegen tegen elkaar op, met een marge van ongeveer 10 naar beide kanten.
  Toch kan het dodenaantal morgen rustig weer 700 of 800 of meer zijn. Maar dan is er wat aan de hand, bijvoorbeeld een verlate uitbraak ergens. Italië is er nog lang niet.

 9. Adriaanv

  Dit is de tijd van schudden in de wereld, mensen moeten weer God zoeken en bidden.

  1. Peetjoh

   Ja want gelovigen zijn slim NOT. Das de groep in ons land die echt dom is. In je geliefde Italië gaat het flink mis. Gek want Rome en het Vaticaan zijn toch wel de uitvinders van het geloof. Maar God is niet in Italië. Of ga je nou de duivel de schuld geven.

  2. Vit

   Anno 21ste eeuw werkt dat niet meer, men komt er nu met dank aan de wetenschap achter dat god hartstikke doof is.

   Aan een simpel virusje kan hij of zij (Isis in dit verband) niets doen.

 10. RPML

  Broze omaatjes en opaatjes van 80 overlijden, en zo zijn er in de winter 2017/2018 binnen 15 weken 9.400 overleden, dat zijn er 85 PER DAG, stond dat in de kranten??? De hele ‘discussie’ is slechts een etische: mag ik 5-10.000 hoofdzakelijk bejaarden laten overlijden en daarmee de rest van de 17 miljoen mensen laten doorleven? Of zoals in Frankrijk: 65 miljoen mensen ophokken omdat er 400 zijn overleden… de mortaliteit ligt op 1.6% (bron Het Parool) en is daarmee een gemiddelde griep. Alle Nederlanders moeten voorkomen dat we in lockdown gaan door 3 weken thuis te blijven en waar mogelijk doorgaan met hun werk, diegenen die er nu om schreeuwen in lockdown te gaan zijn wat mij betreft niet goed wijs. Je zult geen politicus vinden die overstromende IC’s wil, dus die nemen het zekere voor het onzekere door dan maar een draconische lockdown af te roepen.

 11. Maxks

  Gewoon een overweging:

  Jaarlijks in NL +/- 678 verkeersdoden dat zijn er 56 per maand
  Jaarlijks in NL +/- 21400 verkeersgewonden dat zijn er +/- 1783 per maand om en nabij 59 per dag.

  Om de impact ervan en het bewustzijn van de ernst, van de burger te vergroten, dienen alle media elke dag de ongelukken te publiceren en dat groot uitgemeten met beelden/ foto’s, plus de verkeersgewonden en doden in het buitenland.

  Dan eisen we om te beginnen een halve lockdown m.b.t verkeersvoertuigen.
  Op basis van de even en oneven getallen, van alle voertuigen met een kenteken, mogen dan ieder om de dag aan het verkeer deelnemen.

  Fietsers zijn de kwetsbaren groep, conform ouderen m.b.t. het virus, dus die zijn een stuk veiliger met weinig verkeer.
  Grenzen gooien we natuurlijk dicht want stel je voor, omringende landen rijden gewoon met de duizenden per dag de grens over.
  Dat schema doen we dan ook met de gewone griep en alle andere zaken en ziektes die de gehele bevolking kan of zou kunnen benadelen/treffen.

  Ze plegen euthanasie op het openbare leven, de economie en de vrijheid, maar als iemand echt uit het leven wilt stappen dan is het een lijdensweg omdat de overheid en diverse instanties bepalen of je dood mag gaan, maar hé je organen willen we hebben.

  1. Steiner

   Wat doen we dan met de ziekenhuizen???

   Er sterven jaarlijks meer mensen door medische fouten dan door het verkeer.Van de 2.500 verpleegkundigen die we ondervroegen in het kader van een onderzoeksreeks gaf 70% toe dat hij of zij meermaals per jaar een fout maakt. In 2017 becijferde de vzw Medisch Falen dat er in ons land jaarlijks meer dan 2.000 mensen sterven door zulke fouten.

   “Wereldwijd sterven jaarlijks meer dan 400.000 mensen door een medische fout. Dat zijn twee volle jumbojets per dag die neerstorten. Medische fouten zijn in Europa de derde doodsoorzaak in ziekenhuizen, na kanker en hart- en vaatziekten. Per ziekenhuisopname kan je als patiënt gemiddeld één tot twee fouten met medicatie verwachten.”

 12. Peetjoh

  Nou zag ik dat ze in Italië in februari een actie hadden. Iets met knuffel een Chinees tegen het rasisme. Je moest ze knuffelen van links. Misschien is dat de reden dat ’t mis is. Er wonen een miljoen Chinezen in Italië

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.