Framing, framing, verdrommelde framing: NRC interviewt Theo Hiddema, wil alleen dat hij Baudet een racist noemt

Het moet ongelooflijk vermoeiend zijn voor Theo Hiddema om door het NRC Handelsblad gevraagd te worden voor een interview… waarna het hele gesprek over Thierry Baudet gaat en de dienstdoende fopjournalist hem zover probeert te krijgen om zijn partijgenoot weg te zetten als een racist.

Gelukkig maakt de voormalige strafpleiter turned politicus van zijn hart geen moordkuil. De eerste vraag van fopjournalisten Guus Valk en Philip de Witt Wijnen (U heeft alles wat u ons wil vertellen vooraf uitgewerkt?) beantwoordt hij onmiddellijk fel. “Nu net. Ik dacht: die lui van NRC komen straks, ik moet even opschrijven wat me allemaal dwars zit met die kutkrant. Nou, dat is nogal wat.”

Die opmerking bleek profetisch te zijn. Er worden een paar vragen gesteld over Hiddema zelf, maar daarna schakelen de marxistische activisten van de krant toch over op het échte onderwerp: Thierry Baudet en racisme. Lees de ‘vragen’ maar (die met enige regelmaat stellingen zijn, overigens):

 1. “Wat vindt u van zijn toelichtingen?”
 2. “U vindt niet dat hij wel eens uit de bocht vliegt?” (helemaal geen leidende vraag, ook he?)
 3. Gezeur over “de groepsverkrachting in Den Bosch, waar Baudet een uitglijder maakte”
 4. “Een ander voorbeeld: hij meldde op Twitter dat acht boeren per dag failliet zouden gaan,” “
 5. Uw rol bij FVD is vaak die van sidekick van Baudet. Wat vindt u van die rol?”
 6. “Maar toen u zei dat hij minder moet twitteren, vond u dat oprecht?”
 7. “Als u kijkt naar de manier waarop Baudet over ‘jongeren’ praat als hij Marokkaanse Nederlanders bedoelt, ‘Amsterdammer’ tussen aanhalingstekens zette. De treintweet…”  (Geen vraag)
 8. Hij lijkt zulke gelegenheden aan te grijpen om bevolkingsgroepen te beschuldigen. Maar na het racisme incident in het voetbalstadion in Den Bosch zei hij dat hij daar niks van wist.” (Alweer: geen vraag)
 9. Baudet sprak ook…”

Op dat moment heeft de ongelooflijk geduldige Hiddema — een monnik is er niets bij — het wel gehad. “Beginnen jullie nu wéér Baudet?” vraagt hij zijn ondervragers. “Ik dacht in m’n argeloosheid: jullie komen voor mij.”

Nee, Theo. Ze komen niet voor jou. Ze komen om Baudet te framen als een racist.

Je zou denken dat het rapaille van de NRC op zijn minst even zou pauzeren na die terechtwijzing en Hiddema nu dan toch maar weer een vraag zou stellen over zichzelf.

Nee hoor:

10. “Hij spraak ook over de ‘homeopatische verdunning’ van de Nederlandse bevolking.” (Oh jee, alweer geen vraag!)
11. “Volgens Baudet wordt migratie doelbewust gebruikt om de nationale identiteit te verzwakken, als een vooropgezet plan.” (DIT IS OOK GEEN VRAAG HEREN)
12. “Door sommige uitspraken van Baudet maakt FVD toch onderscheid tussen mensen of bevolkingsgroepen?” (Een stelling verpakt als een vraag door er maar snel een vraakteken achter te zetten)

Is er een nog walgelijker krant dan de NRC? Deze activisten zijn werkelijk schaamteloos.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 161 DDS-lezers gingen u al voor!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. AnnaKlaver

  Goed interview, nee.

  Maar dit schrijven in de NRC is wel weer uitmuntend 🙂
  Misschien een topic waard..
  ………………..
  Hoe FVD afdwong dat een vazal van Poetin het woord in de Kamer kreeg
  ………………………………

  1. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

  2. Piet51

   @Anna Klaver
   Boeiend, ik had het gemist, zoals bijna iedereen, over die vazal van Poetin. Er is dit en vorig jaar al verschillende keren over gepubliceerd. NRC schrijft daar vandaag over:
   Het gaat om de Brit John Laughland. De Kamer hield eerder deze week een rondetafelgesprek met deskundigen over de mogelijke inmenging van rechters in de politiek. Onder de deskundigen bevond zich de Brit John Laughland (56), een trouwe apologeet van Poetin die in het recente verleden een pro-Russische denktank in Parijs leidde, gefinancierd met Russisch geld.
   In de Kamer ging Laughland onder meer los op magistraten van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Kritiek die ze in Rusland al kenden: op Poetins propagandakanaal RT schetste Laughland, een vaste RT-medewerker, twee weken eerder eenzelfde verhaal, waarbij hij EHRM-rechters voorstelde als paladijnen van George Soros.
   Het is karakteristiek voor het repertoire van de man, dat vrijwel altijd aansluit bij Poetins complotgedreven wereldbeeld.
   Zo betwistte Laughland eerder de Bosnisch-Servische genocide in Srebrenica. Hij verdedigde wijlen Slobodan Milosevich, en bekritiseerde de vervolging van de Servische president wegens oorlogsmisdaden. Hij ziet de EU als een door de CIA bedacht instrument voor hybride oorlogsvoering.
   Binnen FVD bestond in 2018 al in brede kring argwaan over Thierry Baudets bewondering voor Laughland. Nadat hij april dat jaar lunchte met de man, stelde hij in de groepsapp van het FVD-bestuur voor Laughland op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen te zetten: ‘Eppink op 1. Laughland op 2’. Dit werd afgewezen, waarna Baudet hem suggereerde als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van FVD. Weer geen steun. ,,Zou uitkijken met hem’’, kreeg Baudet terug geappt.
   Het duurde tot najaar 2019 – Henk Otten en getrouwen waren uit de partij gezet – dat Baudet alsnog zijn zin kreeg: Laughland werd aangetrokken als betaald medewerker van de Europese FVD-fractie. ,,Hij heeft een brede expertise en is auteur van vele academische werken’’, legde delegatieleider Derk Jan Eppink me uit. Ook een invalshoek.

   Conclusie: een fris type en een aanwinst, maar voor wie eigenlijk?

   1. Bullshit16

    Piet 51
    Otten is uit de partij gezet omdat je donders goed weet dat i geld heeft gestolen.otten heeft bekend in heeft het geld weer terug gestort maar dat otten een dief is dat vinden jullie van links allemaal wel goed.jullie linkse ratten keuren al het geweld goed kijk alleen maar in Amsterdam Halsema die linkse kut doet helemaal niks om dat te bestrijden
    Dus ga lekker door met fvd te framen hij zal alleen nog groter worden
    In daarom ga ik nu lid worden van fvd zouden we allemaal moeten doen wand jullie linkse ratten hebben Nederland verkocht
    Stem fvd of PVV uit de eu

    1. Piet51

     @Bullshit16
     O.k., duidelijk. En wat vind je van de functie van iemand als Laughland binnen het FvD?

     1. Bullshit16

      Piet51
      Die laughland ken ik niet nooit van gehoord. net zo als otten die dief kon ik ook niet maar nu wel in otten is afgestraft door de fvd zulke personen kan je missen als kiespijn in dat HEBBEN ze goed aangepakt
      In laten we wel wezen in iedere partij zit een rote appel de pest is als het fvd of pvv betreft dan word het groot uitgemeten betreft het een andere linkse partij dan veegt men het liefst onder het maatje
      Ja zo gaat dat met die linkse journalisten
      Stem fvd of PVV uit de eu

     2. Piet51

      @Bullshit16
      Ik zal je helpen. John Laugland wordt door Baudet de partij-ideoloog van FvD genoemd. Als je meer over deze man wilt weten, googel dan eens op “laughland” en “forum”. Ik zal je niet beïnvloeden.
      Toch één enkel citaat, dat mij veelzeggend lijkt: “De EU is een door de CIA georkestreerde oorlogsmachine.” FvD-partij-ideoloog dus!

    2. Brenda Welsh

     @Bullshit, de topic gaat niet over Halsema maar over de FVD. De materie waar het om gaat dringt niet tot u door stel ik vast. U bent in dit forum geen gesprekspartner, ontregelt elke discussie met een flinke portie onverstand.

     1. John Breekijzer

      En de sukkel kan geen fatsoenlijke zin Nederlands schrijven.

      Laat gaan.

     2. Bullshit16

      Brenda
      Dat halsema de stad amsterdam veraad dat is normaal zeker nee daar mag weer niks van gezegt worden dat past niet in jullie staatje maar o wee als het de pvv of fvd betreft dan zijn jullie er als de klippen bij
      He huilbaby
      Stem wijs
      Stem fvd of PVV uit de eu

     3. 777

      De eeuwige gebande, mede mogelijk gemaakt door de reactie van Bullshit16

  3. Brenda Welsh

   Dat is precies wat ik al met een linkje plaatste. Dat zijn de ware landverraders. En Baudet vliegt uit de bankjes wanneer zijn naam met een klemtoontje wordt uitgesproken. De Nar.
   De man brengt alleen maar haarkloverij in de kamer. Clown!
   h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/14/hoe-fvd-afdwong-dat-een-vazal-van-poetin-het-woord-in-de-kamer-kreeg-a3993774

   1. 777

    Brenda Huilbaby?

 2. Hendrie1963

  Gewoon stoppen met de interviews. Ze schrijven toch andere dingen op. Linkse jaloerse honden en kunnen niet hebben dat de FvD steeds groter en groter wordt. Ze schijten zich allemaal op links in de broek.

 3. Lambieck

  Is er een nog walgelijker krant dan de NRC? Deze activisten zijn werkelijk schaamteloos.

  Na het lezen van het Virtueel Virologen Vakblad kan ik deze vraag zeker beantwoorden.

  1. DidiMadloba

   Toch zijn er blijkbaar genoeg mensen die NRC Handelsblad kopen – en deze rechtse site geeft toch de markt gelijk?

   1. -Bo-Realist

    Nee hoor, alle Nederlandse ‘kwaliteitsjournalistiek’ is wel in handen van de staat ofwel in buitenlandse handen.
    Zo zijn SBS, nu.nl en de traditionele kranten in handen van Belgische multimiljardairs. Die hebben EU-gelden en geld van de Belgische belastingbetaler gebruikt om onze media over te nemen en ons te brainwashen met globalistische pulp.

   2. Vliegenvanger

    Mensen die die krant kopen zitten zonder toiletpapier.
    Dus gebruiken ze die om hun k*nt af te vegen.
    Je kan hem.maar ergens voor kopen

 4. Bullshit16

  Inderdaad deze nep journalisten kon je maar beter niet meer te woord staan .ze worden betaald door Brussel in schrijven wat Brussel wil.elk interview die je doet met deze nep journalisten brengt de partij alleen maar schade aan.
  In als ze al een vraag stellen laten die nep journalisten de fvd of pvv nooit uitpraten .praat met echte journalisten die wel onafhankelijk zijn maar ik geloof die moet je tegenwoordig zoeken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. DidiMadloba

  De aanval is de beste verdediging. Het FvD grossiert al jaren in nepnieuws, DUS beklaagt Hiddema zich over nepjournalisten.

  Het potsierlijke verhaal van “omvolking” is hier toch echt door het FvD verbreid.

  1. Bullshit16

   Didi
   Geloof wat je wilt huilbaby

 6. Beukman

  Het is inderdaad een slecht en zelfs irritant interview. Kans gemist om Hiddema zelf door te zagen, NRC, in plaats van die blaag van een Baudet.

 7. Jack Flash

  Dit soort “journalisten” zijn extreemlinkse activisten.

 8. Drollevanger

  Ik kreeg via een vraaggesprek gisteren een bestuurder aan de lijn over het klimaat.
  Hij vroeg me of ik afhankelijk wilde zijn van een figuur zoals Poetin. Ik antwoordde tegen het zere been, liever afhankelijk van een door zijn volk gekozen heerser, dan van de door Rutte geprolongeerde Saudie,s.
  Toen volgde de bewering dat wij de ontheemden in de wereld moeten opvangen en voeden.
  Mijn antwoord was, voeden is een prima zaak in de regio. Opvangen van personen uit een land waar hoogstens 5 personen per km2 verblijven, naar dit land met rond 500 personen per km2, lijkt mij een scheve zaak. Andersom zou beter zijn.
  Het gesprek werd afgebroken.

  1. Vliegenvanger

   +++++++.

 9. Drollevanger

  Nog wat. Moet een lezer het eens zijn met de door zijn volk gekozen Poetin, of met een alleen door zijn eigen maten en de media in het EU parlement ongekozen Poetinhater.
  Is het complete Russische volk slecht omdat ze massaal voor Poetin kozen.
  Hetzelfde heb ik met de door zijn eigen volk gekozen Trump. Zijn al die Trump kiezers slechte mensen omdat ze voor die meneer hebben gekozen. Dit allemaal tegen de wens van het linkse deugende deel van Nederland, en de rest van de deugende wereldbevolking.

  1. Bullshit16

   Drollenvanger
   Dat is nu juist het probleem als je een ander mening hebt dan die linkse ratten dan ben je een rasist of fasist of omofoop of enz enz
   Maar die linkse ratten zijn zelf de grootste RASISTEN FASISTEN ENZ ENZ TUIG IS HET
   STEM FVD OF PVV UIT DE

 10. C.A.Barstow

  Een door links verpeste misleidende leugenverzameling zoals het NRC wil je natuurlijk niet lezen, het is een nietszeggend vod waar je niets goeds uit kunt halen laat staan dat het ook maar enigszins leerzaam is.
  Zo’n vod wil je nog niet op je toilet hebben om je k*nt mee af te vegen.

  Als volk wil je eerlijk nieuws
  dus stem je op FvD/PVV.

 11. Vliegenvanger

  Wat zijn ze over links toch bang geworden. Ze proberen iedereen voor hun karretje te spannen, om bepaalde partijen te demoniseren, framen etc. En vele achterlijke domme journalisten laten zich hiervoor gebruiken. Hoe dom ben je als journalist dat je hier aan meedoet.
  Maar het geeft niet, de mensen hebben de media echt wel door.
  En trappen niet meer in die onzin.
  Vooral NPO, RTL, TELEGRAAF, NU.NL ,NRC, AD, ETC ETC zijn zieke bronnen. RTL sinds Peter v.d Vorst daar de scepter zwaait.
  Stem ze volgend jaar weg, laat ze kreperen. Stem FvD of PVV.
  Nexit.

  1. Dropje

   “Vooral NPO, RTL, TELEGRAAF, NU.NL ,NRC, AD, ETC ETC zijn zieke bronnen”
   Ik zou zeggen, begin eens met lezen van de Donald Duck, dat is meer uw niveau schat ik zo

   1. Bullshit16

    Dropje
    Huilbaby

 12. Rud56

  @Drollevanger: 2X ++++++++++++++++++++++

 13. Rosasolis

  Dit is nu mijn 3de poging om een bescheiden commentaar over deze bericht, over het interview met Hiddema door te geven. Bij een interview behoort zowel vragen van de journalist, als de antwoorden van degene die wordt ondervraagd gepubliceerd te worden. Dat mis ik bij bovenstaande interview met T. Hiddema.

 14. Wim Vreeswijk

  De CPNers van NRC proberen het gewoon. Alleen is Hiddema slim genoeg om hier geen antwoord op te geven, hoop ik. Feitelijk moet je met die gasten helemaal geen zaken doen.

  1. Rosasolis

   @Wim V. als je akkoord gaat voor een afgesproken interview, moet je bereid zijn om vragen te beantwoorden. Als je dat liever niet wil, wees dan eerlijk, en geef een bericht door, dat je geen interesse heb in een interview. Als Hiddema geen interesse had aan een interview, met wie dan ook, was het veel EERLIJKER van hem geweest als hij zou zeggen: sorry ik heb het veel te druk, of ik ben ziek en probeer het te genezen, of nog eerlijker: ik heb geen interesse.
   Maar waarom mogen wij de antwoorden van Hiddema op deze interview niet lezen?

   1. Bullshit16

    Als hidema dat had gezegt dan was nrc zelf met een verzonnen verhaal gekomen wat ook leugens waren geweest wand ja anders kunnen ze tegenwoordig ja niks dan alleen maar leugens verspreidden
    Ga nu maar verder huilen Huilbaby
    Stem fvd of PVV uit de eu

 15. Maxks

  Hiddema kan dat wijkblaadje met gemak aan.
  Het linkse journaille speelt voor officier van justitie, rechter, jury en beul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.