Geert Wilders gaat los op ouderen-bellende huisartsen: ‘Respectloos, angstaanjagend!’

PVV-leider Geert Wilders heeft woedend gereageerd op nieuwsberichten en tweets van verbaasde cliënten dat huisartsen bejaarden bellen om hen te vertellen dat ze iets op papier moeten zetten over de vraag of ze al dan niet aan de beademing willen als ze onverhoopt het coronavirus oplopen. Dit is, aldus Wilders, werkelijk ongepast. 

Gisteren berichtten wij dat iets heel verontrustends gaande is in Nederland: ouderen worden gebeld door hun huisarts met de vraag of ze erover na willen denken of ze echt aan de beademing willen als ze geveld worden door het nieuwe Chinese coronavirus. “Wilt u wel op de intensive care belanden?” wordt hen gevraagd. Natuurlijk ervaren heel veel ouderen dit terecht als: ‘Zeg maar van niet.’ Want, zullen die bejaarden redeneren, als dat niet zo was zouden ze de vraag niet eens gesteld krijgen. Jongere mensen wordt immers niet gevraagd om zo’n beslissing te nemen ten einde de IC’s te “ontlasten.”

Afijn, het is natuurlijk verschrikkelijk dat die ouderen zo’n belletje krijgen van hun huisarts. Feitelijk wordt hen gewoon gevraagd om hun dood stilletjes te accepteren als ze nu ernstig ziek worden. Misschien dat dit uiteindelijk nodig blijkt te zijn om jongere mensen te redden, maar toch, als oudere — die zijn of haar leven lang betaald heeft om ons zorgsysteem in stand te houden! — is dit natuurlijk erg zuur.

PVV-leider Geert Wilders denkt er net zo over. Op Twitter gaat hij keihard los op de huisartsen die hun cliënten bellen. “Respectloos, angstaanjagend en ongepast,” schrijft hij. “Gezonde oudere mensen bellen of ze — mochten ze ziek worden — nog wel op de Intensive Care willen.”

Hij gaat verder, “Stop dit minister Hugo de Jonge!

Het valt nog maar te bezien dat De Jonge hier iets mee doet. Laten we niet vergeten dat D66 deel uitmaakt van de regeringscoalitie.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Gannascus

  Dit kabinet zal denken dat iedere dode bejaarde scheelt in de uitbetaling van AOW en pensioenen, het komt hen wel goed uit deze Coronacrisis.

  1. Cootje

   Het komt wel goed uit om het draagvlak Europa en de daarbij komende kosten onder uit te halen en die ondemocratische instellingen te elimineren . Maar deze Corona met een zeer harde recessie kost wat meer dan de hele AOW samen . Maar juist die oudjes zitten vast geroest aan de oude politiek en er moet heel wat gebeuren willen die ondanks dat ze al 10 jaar hun pensioenen niet geïndexeerd krijgen ze hun verzorging onder het belijdt van Rutte zien halveren zetten ze nog hun kruisje bij die vieze oude politiek , nu het zo hard wordt gespeeld en de kosten dadelijk ook nog worden gepresenteerd van een totaal failliet Europa en de ouderen nu onder lijven voelen dat ze zowel fysiek en financieel in de steek worden gelaten gaan ze misschien anders stemmen , de boeren en onderwijzers zijn al om en je moet beginnen met Nederland wil je het Europese project kunnen stoppen

   1. Fortiori

    @Cootje daar gaat het helemaal niet om. Er zitten geen politieke bedoelingen aan vast. Koppel dat los en je leest hoe de huisarts bezorgd is om zijn patienten. En juist nu is het belangrijk dat te onderkennen. Het is geen wervingsactie voor een politieke partij. Wees blij dat je niet in Engeland bent aangewezen op medische zorg. Dat is pas triest. De nood onder het verplegend personeel en het ontbreken van verplegers verpleegsters is alarmerend.

    1. 75

     Waar haal je deze wetenschap vandaan, ik ben een van die oudere en in mijn omgeving zijn veel oudere die op de PVV of FvD stemmen.
     Want heel wat oudere voelen zich compleet verraden door het parijkartel

     1. Fortiori

      *ouderen* @75 ! Maar u weet niet zeker op wie ze stemmen ? U staat erbij ?

     2. Pjotter

      75@ het is te hopen dat veel ouderen 1 van de volgende drie stemmen, PVV., FVD., en 50 plus en zich niet uit elkaar laten spelen door het kartel, juist de ouderen kunnen politiek de zaak keren en het kabinet was doodsbang hiervoor en heeft de oudjes uit elkaar gespeeld en jong opgezet tegen de ouderen, Cootje geeft terecht aan dat veel oudjes zijn vastgeroest aan de oude politiek, dus ouderen zet hem op in de volgende verkiezingen, dit geld voor oude PVDA en diegene die op een partij met een C ervoor stemden, die met de sterke schouders.

    2. dinaro

     Goedzo Geert Wilders.. je hebt afgelopen week je punt
     al gemaakt…Rutte II heeft samen met de PvdA de zorg tot
     op het bot uitgekleed.
     En nu met tering D66 in de regering gaan ze het ff afmaken!
     Stem PPV….

   2. Pjotter

    COOTJ@ +++++++. en wat hiervan te denken; “UIT Algemeen Dagblad”, “Wopke Hoekstra geeft in één klap 15 miljard uit en misschien nog meer: ‘We kunnen dit aan” waar aan te besteden en betaald uit de volgende aangekondigde pensioenkorting zeker.

  2. JochemX

   Oud of jong, ik ga toch echt liever thuis dood, dus mijn huisarts mag me die vraag stellen, graag zelfs.

   1. Fonz

    Huisartsen moeten zich lekker bezig houden met huisartsen en niet met vragen waar je dood wilt gaan, dit zijn d666 praktijken…

  3. Vanduinen

   U bent voor een volle 100% in de ban van de waanzin. Niet meer te kalmeren.

   1. Vanduinen

    @ Gannascus !

   2. 777

    Eeuwig gebande en totaal uitgekotst!

    1. Thierry Trollinator

     Fonz777?

  4. Boudewijn Hummelinck

   Een misselijkmakende insinuatie.

 2. fusilier

  Het kan haast niet anders,dat deze huisartsen op die vunzige partij van D66 stemmen. Het zal je huisarts maar wezen , in deze moeilijke tijden.

 3. Kretoloog

  Mensen worden gevraagd of ze orgaandonor willen zijn.
  Mensen worden gevraagd of ze gereanimeerd willen worden.
  In dat licht is het niet zo onlogisch om mensen ook te vragen of ze op de IC-afdeling verzorgd willen worden.

  Maar ik snap de verontwaardiging, het is in deze onzekere tijden uit communicatie-oogpunt niet zo handig om die vraag nu te stellen.

  1. Blitzkrieg

   Kretoloog : Op zich gaat het natuurlijk niet zozeer om deze vraag. Waar het eigenlijk om gaat is dat deze vraag gesteld wordt tijdens de corona crisis. Deze vraag wordt niet zozeer gesteld vanuit het oogpunt van de patient maar omdat er een tekort aan bedden dreigt op de IC’s. Het kabinet had wat dit betreft veel eerder kunnen en moeten handelen, wat ze niet hebben gedaan. Het is erg dat deze vraag gesteld moet worden VANWEGE een totaal incompetent kabinet en niet zozeer wegens empathie met de patient.

   1. Kretoloog

    Vandaag in de krant: “Twents echtpaar (beiden rond de 80) krijgt heftige Corona. Artsen willen ze opnemen op IC. Echtpaar weigert. Gisteren beiden overleden“.

    Zo gaat het dus soms ook.

    1. Blitzkrieg

     Kretoloog : Natuurlijk gebeurd dit soms ook, en dat is toch ook prima. Mijn probleem ligt bij het feit dat we een totaal incompetent kabinet hebben en DAARDOOR deze vragen moeten gaan stellen. Als het kabinet sinds het begin daadkrachtig had opgetreden had ik geen enkele moeite gehad met deze uitspraak. Sinds januari (eigenlijk december) wist het kabinet al dat dit eraan zat te komen en ze hebben niks tot weinig gedaan. Lijkt mij dat je in ruim twee maanden een helehoop had kunnen organiseren.

     1. Blitzkrieg

      uitspraak = het opbellen van ouderen mensen of ze opgenomen willen worden op de ic

 4. fusilier

  Kretoloog. Je praat als huisarts op deze manier,oudere mensen een schuldgevoel aan. Als huisarts heb je de plicht om levens te redden.

  1. Fortiori

   Daar is die arts nu juist mee bezig. Geen schuldgevoel aanpraten maar inventariseren wat er zou kunnen spelen. Ik weet zeker dat uw reactie geplaatst in een medisch tijdschrif op een storm van verontwaardige antwoorden zou leiden. Erg beledigend.

 5. kees cup

  “Laten we niet vergeten dat D66 deel uitmaakt van de regeringscoalitie.”
  Inderdaad geen geruststellende gedachte voor onze oudjes.
  Ze houden erg veel van dooien.
  D66 is getransformeerd in een een necrofielenclubje.

 6. Beukman

  Wie op hoge leeftijd een tijdje op de IC moet vertoeven, is daarna nooit meer de oude, om het maar zwakjes uit te drukken.
  Goeie service dus van die huisartsen.

   1. 777

    Eeuwig gebande en totaal uitgekotst!

  1. Seneca

   @beukman
   daar jij hier al posts plaatste toen ik nog in de luiers lag (jouw woorden, niet de mijne), stel ik je voor om ook maar thuis te sterven. naast aow en zorgkosten, scheelt het veel ergernis voor hen die hier posten en gezondere ideeën hebben dan die van jou en je companen.

   1. Beukman

    Het begint jou als 79-jarige steeds meer moeite te kosten om hier nog een coherente gedachte te formuleren, zure man. Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

    1. Fonz

     Je stelt een retorische vraag natuurlijk, maar goed, dat jij een ergernis bent voor heel vele hier beukhol…!

  2. Fonz

   beukhol is dan ook een echte d666 mongool natuurlijk

 7. Bolkestein

  Geheel in lijn met D’66’s streven naar onze ouderen te euthanaseren.

 8. Boudewijn Hummelinck

  Het betreft hier verantwoord professioneel handelen van medici maar Wilders en zijn zwakbegaafde volgelingen wensen het te zien als een planmatige genocide op ouderen onder leiding van D66.

  Tegen zoveel kwaadaardige waanzin is geen kruid gewassen.

  1. 777

   Eeuwig gebande en totaal uitgekotst!

   1. Boudewijn Hummelinck

    Dank voor je inhoudelijke reactie, 777.

    1. Gannascus

     Van der Galien donderstraal nu eens voortvarend die trol Boudewijn Hummelinck van je blog af!

     1. Boudewijn Hummelinck

      Ik heb het donkerbruine vermoeden dat Ganascus een draaideurtrol is die er door DDS al tientallen keren is afgedonderstraald maar terugkeerde als een hond naar zijn braaksel.

     2. dinaro

      helemaal eens @ Gannascus…

      Meld je @@n je huisarts Hummelink snel
      het is allemaal gratis ook nog!!

    2. 777

     Eeuwig gebande, totaal uitgekotst en terecht!

     1. Brenda Welsh

      Wie? Gannascus ? Wel even erbij vermelden tegen wie u het heeft !

  2. Scheve Tinus

   Hoe oud ben jij en wat is jouw gewicht Wesley?

   Rook je toevallig ook?

   1. Blitzkrieg

    Het heeft waarschijnlijk anorexia en is waarschijnlijk een jaar of dertig. Vanwege de psychische problemen vermoed ik dat het een zware roker is.

  3. Blitzkrieg

   Boudewijn Hummelinck :
   Quote : “… een planmatige genocide op ouderen onder leiding van D66. Tegen zoveel kwaadaardige waanzin is geen kruid gewassen.”
   Ik ben blij dit je inziet dat die D66 een waanzinnig kwaadaardig partijtje is! Het is alleen wel jammer dat dit besef net zoveel tijd gekost heeft als het indalen van de balletjes.

   1. 777

    Ach laat de eeuwig gabande toch met rust!

     1. Fonz

      annaantichristtrollynazysympathieklaverbrendawatcher

   2. Beukman

    Wat is het probleem precies?

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Dat mensen naar de bekende weg vragen.

     1. Beukman

      Ik neem aan dat je het er mee eens bent dat er niks op tegen is als huisartsen hun patienten bellen en hun de situatie voorleggen, en dat van alle rampzalige plannetjes van D66 uitgerekend hun visie op euthanasie goed en vooruitstrevend is?

     2. Fonz

      annaantichristtrollynazysympathieklaverbrendawatcher, beukhol en co moeten lekker oprotten hier, met hun minderwaardige arrogante houding hier, wie zijn jullie eigenlijk, jullie zijn niets, jullie zijn wurmen, nog minder dan een wurm zelfs…

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ik neem aan dat je het er mee eens bent dat er niks op tegen is als huisartsen hun patienten bellen en hun de situatie voorleggen”
      Ik heb er weldegelijk problemen mee dat dat de incompetentie van ons kabinet leidt tot dit soort situaties. Als je daar dan iets van zegt, zijn er altijd wel een paar trollen te vind die hierover stevast lekker stekelige opmerkingen kunnen maken. Vervolgens komt Beukman dan door de bocht zetten met opmerkingen als “Wat is het probleem precies?”. Wat ik er precies van vind heb ik reeds geantwoord aan Kretoloog, zie hieronder.

      Mijn antwoord aan Kretoloog
      ——————————–
      Kretoloog : Natuurlijk gebeurd dit soms ook, en dat is toch ook prima. Mijn probleem ligt bij het feit dat we een totaal incompetent kabinet hebben en DAARDOOR deze vragen moeten gaan stellen. Als het kabinet sinds het begin daadkrachtig had opgetreden had ik geen enkele moeite gehad met deze uitspraak. Sinds januari (eigenlijk december) wist het kabinet al dat dit eraan zat te komen en ze hebben niks tot weinig gedaan. Lijkt mij dat je in ruim twee maanden een helehoop had kunnen organiseren.

     4. Beukman

      @Oorlog
      Er zijn er maar weinig die het Kabinet op dit dossier “incompetent” noemen. Je hangt het kennelijk op aan het feit dat ze naar jouw idee niet vroeg genoeg hebben ingegrepen – overigens wel degelijk relatief vroeg. Nou, daar valt ook van alles op af te dingen.

      Maar mag van jou nou wel of niet een huisarts de situatie met zijn patiënten bespreken, óf toch maar liever wachten wat ze er van vinden tot het moment dat ze half dood zijn?

     5. Boudewijn Hummelinck

      Het is algemeen bekend dat ouderen een IC-opname voor Corona zelden overleven En als ze dat na een wekenlange afschuwelijke lijdensweg wel doen meestal zeer invaliderende long- en vaak ook nierschade oplopen.

      Het is zowel humaan als professioneel als ouderen vooraf over deze feiten worden geïnformeerd.

      Het frame dat op dit blog hierover wordt neergezet is misselijkmakend.

     6. Fonz

      beukhol! je moet oprotten met je vragen!

     7. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Er zijn er maar weinig die het Kabinet op dit dossier “incompetent” noemen.”
      De meeste mensen noemen het kabinet totaal incompetent, dat jij dat niet hoort ligt wellicht aan de kringen waarin je je beweegt.

      Ik persoonlijk ben persoonlijk geen voorstander van de lockdown, maar als je hier dan toch toe beslist dan liever eerder dan later, en niet zoiets halfslachtigs als het kabinet nu doet. Ook had er in januari al begonnen kunnen worden met het uitbreidden van de capaciteit op de IC’s en het paraat hebben van nood/crisis opvang, het vroegtijdig bestellen van mondkapjes uit de hele wereld en boven alles het massaal inkopen en produceren van testen. Dit is niet of nauwelijks gedaan, en daarmee heeft onze regering het label incompetent ruimschoots verdient. Een vroegtijdige en daadkrachtige manier van optreden had ons land een helehoop ellende kunnen besparen.

      Ik las vanochtend dit artikel
      ‘Coronamaatregelen veroorzaken op langere termijn juist méér doden’
      h**ps://www.ad.nl/binnenland/coronamaatregelen-veroorzaken-op-langere-termijn-juist-meer-doden~a0f0aa10/

      Hieronder een hele goede video waarin een epidemie wordt gesimuleerd word en ook de effectiviteit van eventuele maatregelen al dan niet gecombineerd, erg leuke en visuele video die het bekijken waard is.

      Deze video laat vele effecten zijn zoals social distancing, en lockdown… Ook het effect van testen komt aan bod, zelfs als het testen niet perfect verloopt heeft het een dratische invloed op het stoppen van de epidemie.

      Simulating an epidemic
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=gxAaO2rsdIs

     8. Beukman

      Jij bent wel streng, @Oorlog. Een brevet van onvermogen geven omdat de regering niet al in januari mondkapjes is gaan bestellen. Dat brevet kan je dus meteen ook geven aan vrijwel alle regeringen van welke staat dan ook. Bolsonaro is een uitzondering. Het is kennelijk moeilijk om een politieke meerderheid te krijgen voor iets wat nog nooit iemand heeft meegemaakt.

      De ideeën van Helsloot ken ik. Het schijnt in Italië zelfs zo te zijn dat de gemiddelde leeftijd van een coronadode hoger ligt dan die van een niet-coronadode. Hoe valt dit te interpreteren? En blijft het zo? Je leest ook steeds vaker over veel jongere mensen die overlijden. Muteert het virus, wat is er aan de hand? Aan de Spaanse Griep overleden destijds vooral twintigers.
      Overigens prees Helsloot twee weken terug onze regering nog:

      Ira Helsloot van het Crisislab van de Radboud Universiteit gaat een stap verder. Hij noemt de huidige Nederlandse aanpak de enige juiste. Zwaardere maatregelen zoals het afsluiten van Nederland of enkel Brabant zullen de economie volgens hem alleen maar onherroepelijke schade toebrengen.

      “Italië bijvoorbeeld, is nu gewoon ongelooflijk dom bezig”, stelt Helsloot. “Ze zorgen door de isolatie dat de eigen samenleving tot stilstand komt. Straks is het coronavirus uitgeroeid, maar ligt de Italiaanse economie op z’n gat. Dan is er geen geld meer voor gezondheidszorg en dat zal het jaren duren voor je erboven komt.”

      nos.nl/artikel/2326736-crisis-experts-onze-corona-aanpak-is-goed-communicatie-kan-beter.html

      Ook Helsloot zal hebben begrepen dat Nederland weinig anders kon doen dan de globale koers volgen.

      Onze regering moet zwabberen tussen de visie dat niets doen nog het beste is – hiervoor is nul procent van de Kamer voorstander – en een totale lockdown, waar alleen Wilders en Baudet voor zijn. Wat is wijsheid? En: wat is alleen maar wijsheid achteraf?

      Ik vind dat Rutte het wel goed doet. Hij laat zich adviseren door de meest gezaghebbende organisatie in Nederland. Wat kan hij ook anders doen: luisteren naar 1 van die andere 17 miljoen deskundologen in Nederland? Maar welke deskundoloog dan?

     9. Beukman

      O, @Oorlog, deze is erg aardig. 🙂
      corona-nuchterheid.nl/2020/03/24/welkom/#comment-34

     10. Blitzkrieg

      Beukman : Natuurlijk ben ik streng, juist in dit soort situaties moet je streng zijn. Bedden, mondkapjes en testen lijkt me echt niet iets bijzonders om over na te denken en te gaan regelen. Wilders en Baudet lopen al sinds januari te roepen maar het enige dat ze te horen hebben gekregen is nee joh dat loopt zo’n vaart niet of, dat komt wel met het ao. De kosten zowel in levens als financieel is zo hoog, dat juist in dit soort situaties de overheid extra alert dient te zijn. Bedden, mondkapjes en testen zijn goedkope middelen die vele miljarden en mensenlevens hadden kunnen besparen. Wat mij betreft is dit echt gewoon grove nalatigheid.

     11. Beukman

      Bedden, mondkapjes en testen zijn goedkope middelen die vele miljarden en mensenlevens hadden kunnen besparen. Wat mij betreft is dit echt gewoon grove nalatigheid.

      Dat lijkt me in tegenspraak met eerdere opmerkingen dat vrijwel alle coronadoden stokoude mensen waren die gemiddeld drie ziektes onder de leden hadden.

     12. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Dat lijkt me in tegenspraak met eerdere opmerkingen dat vrijwel alle coronadoden stokoude mensen waren die gemiddeld drie ziektes onder de leden hadden.”
      Het grootste probleem van de corona crisis is de overbelasting van de ziekenhuizen. Dit zal één van de hoofdredenen zijn waarom er nu een lockdown is, deze brengt een zeer grote schade aan onze economie aan en zal dien ten gevolge ook extra levens gaan kosten.

      Vroegtijdig en massaal testen icm quarantaine had een heel effectief middel kunnen zijn tegen de verspreiding van de ziekte. Bedden en mondkapjes zijn gewoon nodig zodat de ziekenhuizen een grotere piek van patienten aankunnen. Uiteraard had er toen gelijktijdig nog een aantal andere maatregelen van kracht kunnen worden zoals het sluiten van de grenzen, en nog een aantal andere maatregelen.

      En nu zitten we in lockdown… die grote economische schade veroorzaakt en dientengevolge ook vele levens zal kosten. De lockdown was nooit nodig geweest, maar zelfs nu wordt hij niet ten volle benut!!! We zetten nog steeds niet alles op alles om onze voorraden aan te vullen. Wat gaan we doen na 6 april, de lockdown verlengen omdat de lamlendelingen te slap waren om iets te doen en iets te regelen. Wat mensen vergeten is dat de echte uitdaging pas begint NA de lockdown.

     13. toetssteen

      @Blitzkrieg
      Vroeger hadden we hier drie ziekenhuizen, nu nog eentje. Een lompe moloch die van geen kant werkt. Onze eigen huisarts (artsen moet ik zeggen, want het is een werkend echtpaar) hebben er geen goed woord voor over. Overigens alle lof voor deze twee noeste werkers, maar ze kunnen ook niet verder springen dan hun polsstok lang is. Ze doen vreselijk hun best en ik geef ze een plus 10 . En let wel mensen, deze kanjers zijn van mijn leeftijd, lees tegen de 70.

     14. Blitzkrieg

      toetssteen : Ik ben het helemaal met je eens!!! Ik denk dat veel mensen zich niet eens beseffen hoe erg Nederland is achteruitgegaan. We hadden een van de beste zorgstelsels van de wereld maar het is allemaal wegbezuinigd en kapot gemaakt, idem voor onze pensioenen. Tegenwoordig zit iedereen te lullen over allerlei vrouwen quota, vroeger werkte de man als onderwijzer of ambachts man en de vrouw zorgde voor de kinderen, een modaal gezin uit de middenklasse ging gemiddeld twee keer per jaar op vakantie. Tegenwoordig moet je wel met z’n tweeën werken om nog enigszins rond komen en worden de kinderen op de kindercreche gedumpt. Ze staan te dansen en te juichen vanwege de – uh hum – nieuw verworven rechten, maar hebben geen idee hoe erg ze eigenlijk genaaid zijn. De moloch die zich de EU noemt is één ding waar we zo snel mogelijk van af moeten. Misschien is de corona crisis juist net dat wat we nodig hebben om de EU omver te werpen, de economie staat al op klappen dus het zou zo maar kunnen.

     15. Beukman

      aar wat wil je dan eigenlijk @Oorlog, die mensen wel opnemen of niet? De economie wel laten doordraaien of zoveel mogelijk stilleggen?

      Verder is het allemaal mosterd na de maaltijd. In januari al grootschalig testen en quarantaine daar had Rutte én geen meerderheid voor gekregen, én er waren veel te weinig tests voor beschikbaar geweest, temeer daar Roche praktisch het enige bedrijf is dat ze produceert, en die draait al vier keer zoveel produktie sinds corona uitbrak. Het is dus allemaal nogal makkelijk gezegd, de beste stuurwal, etc.

      Hou er verder ook even rekening mee dat de gemiddelde leeftijd van sterven weliswaar hoog ligt, maar dat ook jonge mensen ziek worden, al worden die na behandeling dan meestal weer beter, zij het, zo blijkt, ook vaak met permanente longbeschadiging. Stel dat er niemand meer behandeld werd, wat zouden dán de gevolgen zijn voor jongeren?

      Het moge duidelijk zijn dat Rutte het nooit goed kan doen bij iedereen. Het is bewonderenswaardig hoe hij het hoofd koel houdt. Maakt ie dan geen fouten? Absoluut, hij is ook maar een mens.

     16. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “In januari al grootschalig testen en quarantaine daar had Rutte én geen meerderheid voor gekregen”
      Thierry meets partij kartel… Onze hele regering is één grote waardeloze incompetente bende met de leugen clown Rutte als aanvoerder. Was het maar waar dat alleen Rutte het probleem was!

      In januari grootschalig testen daar had Rutte… je bedoeld zeker te zeggen, daar had Thierry…

    2. Boudewijn Hummelinck

     Het probleem is dat op DDS voedsel wordt gegeven aan het kwaadaardige frame volgens welke de Overheid onder aanvuring van D66 een planmatige genocide op ouderen uitvoert.

     1. Beukman

      Mensen hier lijden aan een onberedeneerbare ontvlambaarheid zodra ze ergens “D66” zien staan. Meestal komt het dan al snel op “penthouse-Pechtold”.

     2. Pjotter

      BH en soortgenoten@ internationaal geld voor weg, spoorweg, vlieg, scheepvaart verkeer ROOD onveilig stop, geel attentie, groen veilig, in de politiek is ROOD en Geel genegeerd, het stemvolk is wakker aan het worden en begint door te krijgen wat ROOD echt betekend, dus ROOD in paniek en gaat de kameleon tactiek toepassen en gaat over op GROEN, we hebben dus een wereldwijd verkeersprobleem.

  4. Fonz

   bhtje is dan ook een echte d666 mongool natuurlijk

 9. Vrijedenkert

  Dat er een soort vorm van massa-triage plaatsvindt onder ouderen en zwakkeren geeft aan dat de zorg zwaar overbelast is en dat men nu al keuzes aan het maken is!
  Maatregelen zijn nodig maar men moet zich afvragen of dit soort praktijken niet meer schade oplevert in de maatschappij dan goed gaat doen…
  Dit veroorzaakt enorm veel stress en onzekerheid bij bepaalde groepen en zal veel vragen en kritiek gaan opleveren en met het vooruitzicht dat dit nog wel eens weken tot maanden kan duren heb je grote kans op backfire-effect.

 10. Pauline Kummer

  Heerlijk al die commentaren, die verbetenheid. Ik moet er om glimlachen maar wie is of was Gannascus. Oude wijn in nieuwe zakken.

  1. 777

   De eeuwig gabande in vele gedaanten!

    1. Fonz

     annaantichristtrollynazysympathieklaverbrendawatcher

  2. Pjotter

   PK-keuring@ lees APPELSTROOP+++++++ ff beter dan jouw inhoud loze commentaar.

 11. Appelstroop

  Heb zelf een beademings apparaat (slaap apneu), van mij mogen oudjes hem lenen in mn buurt, dan maar ff een paar weken verrot en koppijn. Misschien een idee om oproep te doen vanuit de overheid naar mensen met zo’n apparaat mochten er extreme tekorten komen.

 12. Rosasolis

  Huisartsen zijn bezorgd vooral voor astma en hart patienten, die zeer vatbaar kunnen zijn voor ernstig ademhaling’s problemen als zij ziek worden wegens de Coronavirus. Verder is er niet alleen sprake van taaie slijm, maar de hart moet extra hard werken Daarom is deze ziekte zo ernstig. Ik ben astma patient, maar tot nu toe ben ik nog niet door mijn huisarts opgebeld in verband met de Corona…
  Maar omdat ik weet van ervaring hoe erg een zware astma aanval kan zijn, wil ik hierbij zeggen aan allen van ieder leeftijd, die long of hart problemen hebben (gehad): luister naar advies van je huisarts.
  De Coronavirus is veel erger dan een gewone griep. Als je ademhaling’s problemen heb, ongeacht je leeftijd, dan kan de beademing apparaat in de IC je leven redden.
  G. Wilders heeft geen medische achtergrond, nog kennis van deze vak.

  1. Pjotter

   Rozegeur@ normaal beantwoord ik je proza niet maar je het niet te gek maken he, je stelt om het advies van de artsen op te volgen, maar advies is hier niet aan de orde zij benaderen ouderen met de vraag of zij in geval van besmetting wel of niet een IC opname en behandeling willen, toch weer lief van je om GW gelijk even een sneer mee te geven, we weten inmiddels allemaal dat je hem vanuit christenliefde haat.

   1. Rosasolis

    @Pjotter. normaal beantwoord u niet mijn proza, maar het is niet aan u te beslissen wie het “te gek maakt”, omdat u bent een van de extreem-rechts trollen die het heerlijke vinden om alles wat uw tegenstanders schrijven…om te draaien!
    Nieuwe techniek vanuit Amerika die jullie extreem-rechts Wilders-Baudet aanbidders hebben overgenomen! Merkwaardig dat u de mening van een niet-wetenschappelijk en niet medische geschoolde politicus wil volgen omdat u de mening van de guru Wilders belangrijker vind dan medici en wetenschappers.
    Helaas zie ik aan uw schrijven dat u ook van buitenlands afkomst bent, dus heb jij veel te leren over Nederland en onze geschiedenis van het menselijkheid en humanitaire samenleving , en hoe het tot deze dag aanwezig in Nederland zeer aanwezig is!
    Hopelijk komt u niet uit Hongarije die de meest onmenselijk land van heel Europa nu is. Wees blij dat u in Nederland woont.

    1. Pjotter

     Rozenolie@ Bedankt voor je eerbetoon.

     Maar over omdraaien van zaken gesproken denk ik dat U 1 moet leren lezen en 2 iemand zaken verwijten die hij niet schreef, maar ja proza he.

    2. Pjotter

     Rozenolie@ Endeze opmerking van je is ook wel leuk; “Helaas zie ik aan uw schrijven dat u ook van buitenlands afkomst bent, dus heb jij veel te leren over Nederland en onze geschiedenis van het menselijkheid en humanitaire samenleving , en hoe het tot deze dag aanwezig in Nederland zeer aanwezig is!” Ja mijn buitenlandse afkomst is een geschiedenis van ruim 500 jaar opeenvolgende geslachten geboren en getogen op de Zuid Hollands Zeeuwse eilanden inclusief mijzelf, dus buitenlandertje voor je echte Nederlanders de les gaat lezen, eerst Nederlands leren en je speurderscapaciteiten aan de kapstok hangen, maar toch liever een super rechtse trol dan links christelijke drol (echte christenen buiten dez beschouwing gelaten)

 13. P.Sisterons

  Jetten: laat ze allemaal maar gaan, dan hebben we lekker veel geld over om aan die zielige mensen in het buitenland te geven.

 14. HeelHollandHuilt

  Wat een ontzettend voorspelbare reactie van populistische zijde…
  Uitnutten van crisis en inspelen op sentiment… crises en populisme= uiterst risico voor democratie!

 15. Vit

  Vorige week heb ik zelf mijn huisarts gebeld om hem te wijzen op Airflusal wat hij mij jaren geleden heeft voorgeschreven omdat ik Cara patiënt ben, ik vertelde dat ik het dagelijks gebruik en voor mij als een paardenmiddel werkt, er zit ook een stofje in wat ontsteking remmend werkt. Ik zei misschien kun je er iets mee en zijn antwoord was zeker weten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.