IMG 20191112 155128 1

Geert Wilders: 'Negeer onverantwoordelijke Rutte en sluit ramen en deuren!

Geen categoriemrt 14 2020, 18:00
Geert Wilders roept op Twitter op om de onverantwoordelijke oproep van Mark Rutte te negeren. De premier weigert vooralsnog om de scholen te sluiten, maar Wilders adviseert ouders om hun kinderen voorlopig thuis te houden.
"Mijn oproep aan alle scholen en ouders is om geen enkel risico te nemen", aldus Wilders. "Negeer de onverantwoorde oproep van Rutte en sluit uw deuren en hou de kinderen als het even kan thuis."
Wilders wijst er verder op dat de Tweede Kamer een motie van de PVV en FVD heeft aangenomen dat er geen boetes zullen worden uitgedeeld aan spijbelaars.
Vooralsnog voelt Rutte er niets voor om de scholen gesloten te houden. Als argument geeft hij de 'hardwerkende mensen die er alles aan doen om het coronavirus te bedwingen'. De kinderen van die mensen moeten natuurlijk ergens worden ondergebracht. Alleen of een school -wat een broeihaard van besmettingen kan zijn- daar de juiste plek voor is zullen we waarschijnlijk pas weten als het al dan niet te laat is...
Landen rondom Nederland, waaronder België en Frankrijk hebben inmiddels de scholen gesloten. Duitsland is nog in beraad of ze de scholen zullen sluiten, maar bondskanselier Angela Merkel laat weten dat ze de 'reële optie' bekijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten