Column Ozair Hamid – Het immigratiebeleid moet op de schop om de crisis te bedwingen

Duizenden ouderloze kinderen die zijn gestrand en woedende Grieken die haast exploderen door een aversie jegens vluchtelingen. De Turkije-deal, die de EU met Turkije sloot, had dit moeten voorkomen, maar deed dit uiteindelijk – helaas – niet. Valt deze gecompliceerde situatie op te lossen?

Mensenrechtenorganisaties en hulporganisaties, zoals Stichting Vluchteling en Human Rights Watch, schatten dat er zo’n 2.000 vluchtelingenkinderen zonder ouders in Griekenland verblijven. In een koude, natte en gevaarlijke omgeving proberen zij de dag door te komen – de dag te overleven. Sommige oudere kinderen hebben geluk en hebben een afspraak met de Griekse immigratiedienst op de agenda staan, die weliswaar pas in de zomer van 2022 plaatsvindt.

De daaropvolgende vraag is of wij, als Europees collectief, dit moeten willen. In Europa spreekt men over een Europese moraliteit die de ethiek van de Arabische cultuur transcendeert, maar als Europa dit moet aantonen, blijft het akelig stil vanuit het continent. Onverklaarbaar is het natuurlijk niet. Europese landen hebben de afgelopen jaren tal van (kansloze) migranten opgevangen, zonder ook maar enige fatsoenlijke normen te handhaven en op te stellen. Dit leidde tot ontworteling, verdunning van de dominante, superieure Westerse cultuur en een enorme toename in zedendelicten e.d.

Betekent dat echter dat Europa geen verantwoordelijkheid heeft om kinderen, van wie de ouders bijvoorbeeld zijn overleden, op te nemen? Ik denk het niet, want veruit de meeste jonge vluchtelingen komen uit Afghanistan: een land waar jonge meisjes worden uitgehuwelijkt, waar al 20 jaar oorlog wordt gevoerd en waar in 2018 meer dan 10.000 doden vielen door terrorisme.

Het land is enorm gedestabiliseerd door tal van actoren die met militair interventionistisch beleid het land hebben vernietigd. Eén van die actoren was het Westen, inclusief Nederland.

Wat zou Nederland moeten doen? Aandringen op het opvangen van vluchtelingen, die niet gediscrimineerd worden in die landen, in de regio. Als landen – zoals Saudi-Arabië – de vluchtelingen niet tot hun beschikking nemen, worden zij onderworpen aan het grootste sanctiepakket in de geschiedenis. De VS en de EU zouden dan alle handel (behalve in olie) kunnen verbieden en alle buitenlandse tegoeden bevriezen, wanneer buurlanden weigeren om vluchtelingen op te vangen.

De kinderen op Lesbos vervolgens. Meisjes tot 21, waarvan de ouders zijn gesneuveld in de oorlog, toelaten tot de Europese Unie en kans geven op permanent verblijf bij omarming van de Westerse cultuur en het leveren van, of het toewerken naar, economische productiviteit.

Jongens tot 16 (gezien de dominante positie van mannen in buurlanden), waarvan de ouders zijn gesneuveld in de oorlog, toelaten tot de Europese Unie en kans geven op permanent verblijf bij omarming van de Westerse cultuur en het leveren van, of het toewerken naar, economische productiviteit.

Bij het voorliegen en / of manipuleren tijdens het immigratieproces volgt deportatie en / of een gevangenisstraf.

De Syriërs, Marokkanen en Turken, die nu op Lesbos verblijven, worden linea recta teruggenomen door het land van herkomst, gezien zij afkomstig zijn uit veilige landen. Als deze landen deze illegalen niet per direct opnemen, volgen economische sancties die de economieën van de desbetreffende landen vernietigen.

Zo makkelijk is het. Zoals de Amerikaanse president Ronald Reagan zei: “Peace through strength.”

Volg Ozair ook op Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. CLoVis

  ‘In Europa spreekt men over een Europese moraliteit die de ethiek van de Arabische cultuur transcendeert…’

  Een ‘arabische ethiek” bestaat niet, laat staan een moraal.
  Ze zeggen gewoon ‘insjallah’ en voelen zich van iedere verantwoordelijkheid ontslagen.

 2. Duckday

  Gewoon terug Zij zullen zich nooit aanpassen .Nederland is een walhalla voor deze mensen gratis huis geld zorg alles in annen en kruiken.Lekker weer met vakantie naar dat land wat zg een gevaar was.Het westen is door gedraait.Zorg dat er werk is in die landen.
  En het zg moraal slaat nergens op. Meestal genoemd door de juppen.

 3. Ritter

  “Duizenden ouderloze kinderen die zijn gestrand en woedende Grieken die haast exploderen door een aversie jegens vluchtelingen”
  =================

  Enkele correcties.

  1: verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen.

  2: niemand heeft deze mensen gedwongen Turkije ( een veilig land!) te verlaten en richting Noord/West Europa te reizen.

  3: En waarom willen deze illegale migranten naar Noord/West Europa ( reizen door meer dan 6 veilige landen) ? Omdat hier veel “gratis geld” is te halen. ( lees uitkeringen en andere goodies)

  4: de illegale migranten nemen ook hun waarden/normen/religie/gebruiken mee naar Europa en houden daaraan vast. Dat betekend over het algemeen meer homohaat, meer Jodenhaat; meer criminaliteit; meer eerwraak; meer kinderhuwelijken; meer Salafisten; enzovoorts.

  5: als deze illegale massa migratie niet word gestopt zal Europa onomkeerbaar veranderen door de grote demografische verandering die het gevolg is van deze illegale massa migratie.

  1. henkie

   “een aversie tegen vluchtelingen”

   Er wonen 80000 mensen op Lesbos en er zijn al 20000 “vluchtelingen” in de opvang, en nu rukken er nog eens zo een 30000 “vluchtelingen” aan de beveiligingshekken.

   Deze Lesbosianen hebben geen aversie tegen vluchtelingen, zij voelen zich zwaar bedreigd en verraden door hun eigen land en de EU.

   Zij beschermen zichzelf tegen onheil

 4. Baron von Munchhausen

  Voor de ongelovige burgers: “aantasters cultuur en sociale structuur” (ook wel vluchtelingen genoemd) blijven komen! Dit eist Groen-Links! En, nogmaals voor de ongelovigen: Groen-links heeft het kabinet onder de duim! Anders…………geeft Groen-links geen steun, 1e kamer, aan het kabinet!

 5. Ritter

  “De Syriërs, Marokkanen en Turken, die nu op Lesbos verblijven”
  ============

  Op Lesbos zitten niet alleen Syriërs; Marokkanen en Turken maar ook Bengalen; Pakistani; Irakezen en nog andere nationaliteiten.

  Vaak jonge mannen die alleen maar naar Noord/West Europa reizen vanwege het “gratis geld” ( lees levenslange uitkering, gratis gezondheidszorg; enzovoorts) dat hier is te krijgen.

  Je ziet dan ook dat nadat ze een verblijfsvergunning hebben gekregen op vakantie gaan in het land dat ze z.g. “ontvlucht” zijn.

  De kinderen zonder z.g ouders hebben vaak wel ouders maar die zitten al Europa of zitten op een andere plaats dan hun ouders.

  Als Europa deze kinderen toelaat zal het ook de ouders moeten toelaten die op een gegeven moment zich zullen melden.

 6. Jack Flash

  Grenzen hermetisch sluiten.
  Afgelopen basta het is mooi geweest met die “vluchtelingen” hier.
  De sloepen van de Titanic zaten vol anders waren ze allemaal verzopen.

 7. Heras

  Wat een puinhoop.
  Uit de turkijedeal stappen en gestrande mensen naar turkije begeleiden.
  Turkije is blut, toch geen geld geven
  Help griekenland bij de grens.
  Maar door onze slappe regering zullen de mensen aldaar gewoon blijven rotten…

  Al die ngo’s en de vn moest gewoon aangeklaagd kunnen worden

  1. van Urk

   Theoretisch gezien zijn Turkije en Griekenland nog steeds in oorlog. Daarom flikt Erdogan zoiets om de Grieken te treiteren.

 8. van Urk

  Zolang ze maar niet naar Nederland komen. Ons land raakt overvol en veel Nederlanders en politici beamen dat nu ook. Jammer dat er nog hier gekken rondlopen die de deur van ons koninkrijkje nog wagenwijd open wil laten voor wat er nog steeds op komt draven vanuit Afrika of Turkije.

 9. Freewheeler

  Stuur paar grote vrachtschepen pik al die gelukzoekers migranten op stuur ze weer retour naar veilige haven van herkomst.

 10. Marija

  Dat zou een goede oplossing zijn, maar gebeurd het ook?

 11. Veteraan

  ‘I have a dream’.
  Leuk stuk en helemaal mee eens maar Europa is al verloren en geeft de strijd bij voorbaat al op. Vroeger hoopte ik nog op een burgeroorlog maar ook dat gaat niet gebeuren.

 12. CLoVis

  Ik had hier eigenlijk wel bijdehante opmerkingen van de ‘intelligentsia’ verwacht;
  de linkse trol is in al zijn verschijningsvormen op een verdachte manier afwezig.

 13. ko vadis

  Om de aanzuigende werking van ” vluchtelingen” naar Nederland te beperken, zal je de wacht vergoeding moeten afschaffen.

 14. Henk Albarda

  Een DDS comlumnist die EN de volle schuld van de illegale immigratie bij Europa legt EN duizenden islamisten (illegaal, op hun leeftijd al geheel geindoctrineerd met jodenhaat) naar Nederland wil halen.
  Allochtone columnist, zelfs op DDS mag ik de termen waarvan ik u wil beschuldigen niet gebruiken, maar U bent DE reden waarom ik DDS niet steun.
  Ik eis rectificatie van dit artikel. Nederland is VOL en u steeks uw grote muil in een dik pak zand. Ik eis uw verklaring dat u het eens bent dat ALLEN die zonder paspoort cq visum (via ambassade in afrika of MO) hier zijn binnengedrongen, terug-gestuurd zouden moeten worden.
  Plaatst u die rectificatie niet, dan stel ik dat u niet thuis hoort op DDS en evenmin in Nederland.

  1. Lambieck

   Ik eis rectificatie van dit artikel.
   Ik eis uw verklaring dat
   Plaatst u die rectificatie niet, dan stel ik dat u niet thuis hoort op DDS
   .
   Er worden mensen voor minder geband

 15. Peetjoh

  Ik dacht dat we 1 Europa waren. Waarom gaan onze legers niet naar de Griekse grenzen. Om onze mede Europeanen te steunen. En de vijand te stoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.