‘Het is maar een griepje’. Medische specialisten Italië opperen leeftijdsgrens instellen voor opname corona-patiënten

In Italië loopt het helemaal uit de klauwen, ondanks vele pogingen van de overheid lijkt het indammen van het virus niet tot nauwelijks te werken. Vandaar dat medische specialisten de handen ineenslaan en een gezamenlijke oproep doen: Stel een leeftijdsgrens in voor opname corona-patiënten op de IC. Dit is geen ‘gewoon griepje’…..

Bij een leeftijdsgrens bedoelen ze simpel gezegd: mensen die meer kans hebben om te overleven, moeten voorrang krijgen om behandeld te worden. Wel nu hartstikke leuk voor oudere mensen dus, die mogelijk niet meer behandeld worden.

Het kan nodig zijn om een leeftijdsgrens in te stellen voor toegang tot de intensive care”, zo stelt het document. De vereniging acht de maatregel noodzakelijk „om middelen te reserveren die zeer schaars kunnen zijn voor diegenen die in de eerste plaats een grotere waarschijnlijkheid hebben om te overleven en in de tweede plaats van wie meer jaren kunnen worden gered”

Als de autoriteiten dit plan omarmen betekent dit dat hoogbejaarde mensen wellicht niet meer worden geholpen. Zij zullen min of meer aan hun lot worden overgelaten. Dit is natuurlijk alles behalve humaan, maar in Italië heerst de paniek. Wat ze ook voor maatregelen nemen, het virus blijft zich verspreiden.

Maar om nu zulke maatregelen te nemen, en groepen mensen van medische hulp af te sluiten het beste is, dat valt nog te bezien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. JochemX

  Het is wreed, maar van alle tijden. Met beperkte middelen moet je nu eenmaal keuzes maken.

  1. AS210854

   Tot het je eigen vader of moeder betreft. Als je betaald voor gezondheidszorg moet je daar ook ten alle tijden gebruik van kunnen maken. Dit is pure leeftijds discriminatie. Nu hoor je de linkse drek niet. Schandalig.

   1. Peetjoh

    Juist ik heb 2 jaar terug mijn ouders begraven. Nou is het stressen voor m’n schoonouders en vrienden die lichamelijk toch wat zwakker zijn. Alleen stomme mensen denken alleen aan hun zelf zoals linkse jochem. Om te kotsen dat volk.

    1. JochemX

     Peetje, ik ben niet links, ik geef alleen weer zoals het in de boze wereld nu eenmaal gaat. Verder kan ik je vertellen dat het, gezien mijn eigen leeftijd, alles behalve gunstig voor mij is. En we hopen natuurlijk allemaal dat het los gaat lopen.

   2. ikweetwatikwil

    AS210854 En zo is het. Ouderen betalen het volle pond.

   3. JochemX

    Denk nou niet dat ik het leuk vind, maar bij een capaciteitsprobleem gaat het altijd zo. Scheepsramp, vrouwen en kinderen eerst in de sloep. Veldslag, de echt zwaargewonden laten ze liggen. Afschuwelijk, maar wel de praktijk.

    1. FJ

     Je hebt helemaal gelijk JochemX.
     Het is zoals het is en daarom zou “de betaler bepaald” moeten opgaan.
     Jouw familie heeft geen zorg nodig, omdat dit jouw mening is.
     Alle asielzoekers die gratis zorg krijgen c.q. door zorgbetalers worden onderhouden, kunnen direct aan de zijlijn gezet worden. In hun eigen land is ook geen zorg.
     Alle mensen die betalingsachterstanden hebben, vinden zorg niet zo belangrijk, dus kunnen ook naar de zijlijn.
     Dan mensen die tijdelijk in Nederland werken moeten terug naar hun eigen land om daar de zorg te ontvangen.
     Hebben we er al een heleboel uitgesloten.

     1. AS210854

      Fj. Duizend × +++++

 2. Bullshit16

  Dit past precies bij B66 die Willem toch ook omvolking
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Peetjoh

  Ja dat krijg je van bagatelliseren. Met dat continu gezeur over vergelijken met griep. Ebola was een beter vergelijk geweest. Maar ja ook half Nederland wist het beter. Gekke is de corona in ital3is dus kompleet anders dan de 2 in China. Ik ben benieuwd welke mutaties wij gaan krijgen. Ik hoop dat Nederland wel de keuze maakt om alle mensen die bagatelliserden en het woord griep gebruikten, die niet te behandelen. En de mensen die dus wel de waarheid zagen en het rechte eind niet. Rust zacht kretoloog.

  1. Peetjoh

   Niet =wel uiteraard

 4. Kretoloog

  Dagelijks sterven minstens 2000 mensen aan de griep. Tot nu toe zijn er gemiddeld zo’n 50 mensen per dag aan het coronavirus gestorven.

  Ofwel: Griep is veel dodelijker dan Corona.

  1. ikweetwatikwil

   Als ik het goed gelezen heb, slaat corona op je longen. Met gevaar op longontsteking. Je kunt zo het één en het ander doen om het risico klein te houden. Kleine moeite.

  2. Rammstein

   Die 16 miljoen Italianen in quarantaine doen ze uitsluitend voor de lol. Want er is echt niks aan de hand hoor.

   Je kletst uit je nek Kretoloog.

   1. Kretoloog

    Ik geef slechts de feiten weer, Rammstein. Die ontkennen, is hetzelfde als je hoofd in het zand steken.

  3. Isengrijn

   Als ik moest kiezen, Kretoloog, dan ga ik toch voor de gewone griep.
   Corona is weldegelijk ernstiger.

   1. 777

    Jodenhater?

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Volgens mij is *D666* Jetten even langs geweest om dit te regelen:-)

 6. perry

  Het zijn niet enkel ouderen met een zwakke weerstand voor virussen en/of bacteruilogische besmettingen!
  Veel krachtige en jonge mensen hebben een zwak immuunsysteem, dat weten veel mensen niet!

  1. perry

   bacteruilogische=bacteriologische

 7. Pinokkio

  Had Berlusconi of Salvini nog in de regering gezeten, was dit nooit gebeurd.
  Het virus treft duidelijk alleen landen met een linkse regering worden getroffen.

 8. Appelstroop

  Gouden kans voor EU en/of Rutte om er een of andere enge wet doorheen te jassen.
  Of een nieuwe EU rekening, noodsituatie, geen andere oplossing, we praten over mensenlevens, rotmaatregel, Europese aanpak, leiderschap, blabla hoor het Rutte nu al zeggen.

 9. Cootje

  Het Corona virus gaat de Europese unie slopen , zwarte pieten is al begonnen , mondkapjes eigen bevolking eerst. En het einde van het jaar de brexit en het kostenplaatje coronavirus uitbraak . Plus dat financiële markten hun zegje gaan doen , waar onze zuiderlijken broeders Door de mand vallen . In Italië gaat Milaan op slot dus aan het einde van het jaar een gigantische werkeloosheid hier en in Europa , en dan is de solidariteit over . En kan fransje Timmermans zijn green deal in de prullenmand gooien heeft geen prioriteit meer

 10. fusilier

  Je zou haast denken dat het virus los gelaten wordt om de bevolking uit te dunnen.

  1. Veteraan

   @ Fusilier
   Ik roep al jaren dat er eens een goed virus moet komen omdat er wel uiteindelijk miljarden mensen zullen sterven aan oorlog en pure armoede [je weet wel, die van sterven van de honger] maar dat gaat langzaam en lost niets op. Als er nu eens een virus of een ramp komt waarbij 90 % het loodje legt krijgen we misschien nog een kans.
   De meeste milieuproblemen opgelost, geen voedsel tekorten meer en een kans om een wat meer vredelievende samenleving te creëren door eens goed op te ruimen.
   Maar de mensen kennende en vooral massa populaties die nog eens extra agressief zijn zoals Arabieren, Afrikanen en meer van dat soort begint het dan gewoon weer van voor af aan.

 11. Veteraan

  Geen mening over Corona zelf.
  Nu stelt het nog niet zoveel voor en is het hoofdzakelijk paniek wat problemen veroorzaakt.
  Een mutatie zou wel voor zware shit kunnen zorgen maar die is er nog niet.

  Wat me grotere zorgen baart is hoeveel geld het kost, de miljarden verdampen aan waterdruppels. En op zichzelf heb ik niet veel met geld maar wel wat het gaat veroorzaken.
  Misschien komt die miljarden wel weer helemaal terug, misschien ook niet.
  Goed moment voor mensen met geld die kunnen speculeren dus Links ziet mogelijkheden want als het over geld gaat is hun moraal snel op.

  Maar de zwakkere landen in Zuid Europa hebben niet veel nodig om te vallen en dan krijgen we een enorme crisis waar de vorige helemaal bij verbleekt.
  Misschien dan eindelijk de burgeroorlog die ooit zal moeten komen maar ik vrees dat we Europa al verloren hebben aan de islam omvolking, ze zijn veel agressiever en de paar militairen en politieagenten moeten eerst nog van hun Linkse indoctrinatie af voordat ze hun wapens gaan gebruiken.
  Goed nieuws dan is dat de Trollen ook mee afgeslacht worden, wat zullen die raar opkijken als hun aardige buren met een hakbijl voor de deur staan.
  Al zo vaak in zoveel landen gebeurd en naïef Links denkt dat het nu anders is. Grappig.

  1. Cootje

   Veteraan 100% mee eens

 12. Cootje

  Lekker hoor dat zogenaamde mooie Europa van onderander Frans Timmermans. Rutte Rob Jetten . Italië sluit voor 16 miljoen inwoners een gebied af wegens het coronavirus , in Nederland zeggen ze wij kunnen er nog gewoon heen reizen , EEN Europa twee verschillende uitleggen voor een gebied , het Nederlandse polderen met de gezondheid van mensen is er een duidelijk van geld . Code rood naar die delen in Italië kosten namelijk geld . Dus mag u nog gewoon reizen naar die gebieden van onze bananen republiek , mondkapjes handen wassen en hoesten en niezen in u armen , verder bent u gewoon verzekerd of toch niet ?? Als u reis naar dat gebied , mooi hè dat ene europa

 13. van Urk

  De wereld is kleiner geworden en dat is een nadeel bij het bestrijden van epidemieen. Het begon in China en is uiteindelijk verspreid naar andere continenten. In bepaalde landen wordt het virus gewoon in de doofpot gestopt. Zo zijn er al in Iran ruim 4.700 mensen besmet waarvan 23 parlementsleden en staat het dodental op 124. De daadwerkelijke aantallen liggen volgens een Canadees onderzoek waarschijnlijk veel hoger. Uitgaande van het sterftecijfer van de Wereldgezondheidsorganisatie van 3,4% voorspeldt dit weinig goeds.

  1. Veteraan

   @ van Urk
   No panic, het sterftecijfer van de WHO is veel lager dan 3,4 %.
   Is nog gebaseerd op de eerste schattingen van Wuhan waar men een aantal doden had omdat ze nog niet in de gaten hadden dat het een virus was waar zwakkere mensen verzorging en medicatie voor nodig hadden.
   Ondertussen duikt het al onder de 1% en komt het niet in de buurt van het jaarlijkse aantal doden door griep en aanverwante virusjes.
   Tot nu toe dan maar alles kan veranderen, ik geef geen garantie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.