Hoe haal je het in je botte harses, Robert Jensen?

Robert Jensen. De man is een fenomeen. Jarenlang had hij één van de meest succesvolle én controversiële talkshows op TV. Daarna ging hij er een paar jaar tussenuit, waarna hij op grootse wijze terugkwam met een réchtse talkshow over de politiek.

Het was werkelijk een verademing om te zien. Hij nodigde Nigel Farage uit, Thierry Baudet, Geert Wilders, de heren van UP! Network… Het was een televisiefeest voor ons van rechts.

Helaas vond RTL het allemaal minder plezant. De zenderbazen vonden het maar niets, zo’n rechtse roeptoeter op tv die zomaar allerlei rechtse gasten uitnodigde. Daarom werd hij na één seizoen bij het grofvuil gezet met als excuus “kijkcijfers.”

Flauwekul. Hij deed het prima. De kijkcijfers waren zelfs goed te noemen voor het tijdstip en de zender waarop zijn programma werd uitgezonden. Hij moest het zelfs regelmatig opnemen tegen Champions League-voetbal.

Afijn. Hoewel het einde tv was, was het voor Jensen geen einde show. Hij ging gewoon online verder. Veel mensen besloten hem te steunen — ik, persoonlijk, ook. Via DDS adverteerden we zelfs een maand op zijn show — een arrangement waar we heel blij mee waren.

Ik zeg dit niet om op te scheppen, maar om duidelijk te maken dat ik Jensen en zijn programma werkelijk een warm hart toedraag. Ik. Ben. Een. Supporter. Van. De. Man.

Juist daarom moet het volgende mij van het hart…

Jensen. Robert. Je bent aan het doordraaien.

Case in point, de afgelopen dagen heeft Jensen Thierry Baudet én Geert Wilders bekritiseerd omdat die het probleem rond het nieuwe, Chinese Coronavirus COVID-19 serieus nemen. Flauwekul! roept Jensen, het valt allemaal best mee! Er gaan veel meer mensen dood aan de griep! Kanker! Hoge bloeddruk! Links gebruikt dit alleen maar om ons angst aan te jagen en de macht van de overheid nóg verder uit te breiden.

Vandaag slaagde hij er zelfs in déze tweet online te slingeren:

Hoe haal je het in je botte harses, Robert. De onnodige lockdown? Er gaan godsamme 400-500 Italianen per dag dood aan dit virus. Dat is geen “griepje” voor die mensen! Dit helse virus richt werkelijk een ravage aan daar, en het begint ook al uit de hand te lopen in Spanje en Frankrijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Verenigd Koninkrijk en Nederland zelf, waar de lakse houding van de overheid mogelijk duizenden extra doden gaat opleveren.

Misschien dat Robert, als hij het serieus meent dat het allemaal wel meevalt, even naar Lombardije kan gaan om daar met de mensen te praten.

Thierry Baudet, die normaal gesproken ook prima met Jensen kan opschieten, heeft zich genoodzaakt gevoeld te reageren op diens gekkigheid:

“Robert, ik mag je graag en over veel zaken zijn we het eens. Maar op dit punt verschillen we hartgrondig van mening. Het #coronavirus vormt een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid,” aldus Baudet kalmpjes. “Niemand wil onnodig vrijheden inperken of de economie schaden. Maar om de crisis te stoppen en vele duizenden levens te redden zijn krachtige maatregelen nu noodzakelijk. Kijk naar de sterftecijfers in landen die het virus al eerder kregen!”

“Zodra de uitbraak onder controle is bouwen we de maatregelen weer af,” gaat de FVD-leider verder. “En dan strijden we weer samen voor herstel van onze soevereiniteit, het stoppen van de massa-immigratie, lagere belastingen, een einde maken aan de klimaatgekte, #nexit, gezond verstand, free speech en vrij internet, trots op ons verleden & land en versterkte democratie via referenda!”

Bijzonder goed verwoord. Ik heb er maar twee punten aan toe te voegen.

Ten eerste is het simpelweg onverantwoord wat Jensen doet. Zijn luisteraars/kijkers gaan lekker de straat op, ook als ze benauwd zijn en hoesten, omdat ze denken dat het maar “een griepje” is. Ze kunnen het virus daardoor verspreiden. Dit kan letterlijk levens kosten.

Ten tweede is wat Jensen doet buitengewoon problematisch omdat hij de rechtse politieke beweging tegen elkaar opzet. Het is goddomme elke keer hetzelfde! Steeds als wij van rechts aan de winnende hand zijn bedenkt één rechtse fractie dat de andere rechtse fracties toch niet je van het zijn. De aanval wordt geopend met als eindresultaat dat de hele rechtse beweging onderuit wordt geschoffeld en het stalinistische gespuis van PvdA, D66, GroenLinks en de SP er toch weer met de overwinning vandoor gaat.

Jensen doet precies wat de eurofiele, vrijheidshatende, machtshongerige, politiekcorrecte, gendergeobsedeerde, klimaathypende clownpartijen hopen: rechts valt rechts aan.

Kap daarmee Robert, niet alleen omdat je overduidelijk fout zit, maar ook omdat je de beweging die je zegt lief te hebben — pal staan voor onze cultuur, voor onze soevereiniteit, pro-vrijheid, niet-politiekcorrect — op deze manier schade berokkent.

Oh, en Robert, houd op in de donkere krochten van het internet te leven. Je weet wel, waar die types als Alex Jones actief zijn. Die mensen zijn knettergek… en, zoals we allemaal weten: waar je mee omgaat raak je mee besmet. Dat geldt niet alleen voor corona, maar ook voor radicale, losgeslagen politieke denkbeelden zoals conspiracy theories.

Niet doen.

Deze column is gisteravond verzonden aan mijn BackMe-sponsors. Voor slechts 1 euro per maand ontvang je mijn column dagelijks in je inbox!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. rea Guurrechts

  Tja Michael, ik snap je opwinding.
  Eenzelfde opwinding welke je zelf veroorzaakt bij veel lezers.
  Je hebt duidelijk je gelijken ontmoet.
  Veel plezier met elkaar de tent uitvechten.

 2. Appelstroop

  Wel ja! Volkskrant-hoofdredacteur wil kritische corona-stem Ab Osterhaus smoren: ‘Spreek met één mond!’

  Wel ja! DDS redacteur-uitgever wil kritische corona-stem Robert Jensen smoren:
  ‘Spreek met één mond!’

 3. Fonz

  Tegengeluiden zijn verboden! in wat voor wereld leven we eigenlijk?

  1. Peetjoh

   Ja fonz tegengeluiden zijn verboden. Net als bij het milieu. Maar nu mag het niet van rechts. Dus voortaan van jou geen tegengeluid over het milieu. Dat ik als nationalist dat ooit zou typen.

  2. Fortiori

   Tegengeluiden worden vaak uit hun verband gerukt en in de boiler room vervormd om vervolgens gepresenteerd te worden als nieuws van “een deskundige”. In het NPO nieuws deze ochtend nog genoemd. Het doel beschadigen van politieke tegenstanders met deze berichtgeving. En het belangrijkste, extra inkomsten genereren door clickbaits. Bedelbrieven zijn dan niet nodig.

   1. 777

    @Fonz: Laat jij je beheersen door de coronafobie?

 4. Meriadoc Brandebok

  Jensen spoort uiteraard voor geen meter, maar hij heeft wel een punt. Bij een lockdown verandert Nederland in een kolossale gevangenis – men dient permanent binnenshuis te verblijven. Niet naar je werk, niet naar een winkel, geen boodschapjes doen, geen verjaardagspartijtje bijwonen of een ommetje in het bos maken. Alleen maar binnenblijven – voor weken, zoniet maanden.

  Bovendien is het niet nodig, aangezien het openbare leven voor een groot deel al stil ligt. Men mag niet eens meer dan 1,5 meter in de buurt van de ander komen. En die aanpak verschilt niet heel veel van andere landen binnen de EU.

  1. Pijnstiller

   Op het 1e onderwerp verschillen we van mening, maar goed…. met deel2 mbt de lockdown ben ik het volkomen met u eens.
   Het is een overreactie van astronomische proporties

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, het is totaal disproportioneel.

    1. Peetjoh

     Uiteraard maar dan dankzij degene die niet luisteren. Degene die deze kleine regels aan z’n laars lapt. Door die ontkennende groep krijgen we uiteindelijk een lockdown.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Het hele punt van Jensen is nu juist, dat je daar geen ene REET over te vertellen heb. Ondertussen is het feest bij pr. w. alexander, rutte, macron en hoor je geen kritische nood meer over de griekse grenzen, eu, politiek en de media. How convenient!

    3. Blitzkrieg

     nood = noot

  2. Peetjoh

   Dat is onzin meriadoc. Met papier mag je winkelen werken en de deur uit. Maar niet zinloos joggen, samenscholen en dat soort dingen. Dit virus hangt ook in de lucht hoor. Denk jij dat die 40.000 Italianen allemaal contact hadden. Je ademt het in net als griep.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Peetjoh

    Als je gewoon kunt winkelen helpt een lockdown ook geen mallemoer, dan sta je alsnog met twintig mensen achter de vakkenvuller bij de Appie met een papiertje op zak.

    En samenscholen kan nu alleen als je 1,5 m afstand van elkaar houdt, terwijl je moet thuisblijven bij verkoudheid.

    1. Peetjoh

     Hier staan ze te niesen en proesten bij de kassa. Zeg je wat krijg je, hou je muil ik heb niks. Maar wel klagen dat mijn kar vol zit. Ik zeg ja lul ik ga normaal naar de makro. Maar daar kan je niet meer wezen het lijkt de ikea wel. Tokkies hoesten en proesten met de kinderen volop karre laaie met non food. Dus ik haal nou dit leeg.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, het probleem is dat sommigen niet thuisblijven als ze verkouden zijn, of 1,5 meter afstand houden, maar dat was toch echt het dwingende advies van Rutte & co. Maar je voorkomt dus alleen dat zij naar buiten gaan als je af en toe een pak pleepapier en een pakkie sigaretten voor de deur gooit en je ze verder opsluit, dat is haast niet vol te houden voor een normaal mens.

     2. jeki

      Haal je je normale hoeveelheid boodschappen en als dat toevallig altijd een volle kar is, wordt je nu vies aangekeken… Ik vind de deense oplossing wel wat:
      1e flesje ontsmettende handgel : €3.95
      2e flesje ontsmettende handgel : €135,-
      En graag zo ook voor het toiletpapier, brood, vlees, etc…

    2. Fortiori

     Hoe kun je pinnen op 1,5 m afstand ? De dames vertellen doodleuk geen koopzegels te verstrekken ivm Coroma. Maar je krijgt als je het wil, wel een kassabon overhandigd. Wat is het verschil tussen zegeltjes afscheuren en een kassabon printen en die aan de klant geven.

 5. Bullshit16

  Je kunt er mee eens zijn of niet.ik heb altijd al gezegd dat jensen.nl een punt heeft nu moet het blijken wie gelijk heeft tot nu toe blijft het gelijk in het midden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Pijnstiller

   “Stem fvd of PVV uit de eu”
   Dat sowieso.
   Alles beter dan het huidige beleid.
   De energie transitie en terug naar 100km/hr is iedereen weer vergeten. Wat dat betreft geldt voor de VVD safed by the virus (bell)

   1. jeki

    Stem de fvd en pvv idd uit de eu, die hebben daar toch een hekel aan, dus wat zoeken ze daar…
    Schiet maar op, want zoals de auteur al zelf zegt: “Waar je mee omgaat, raak je mee besmet”. Dus straks willen de fvd en pvv 1 nog verenigd Europa …

  2. NoDoubt

   Er zijn vorig jaar door griep 9400 mensen overleden en het jaar ervoor 7400. Deze cijfers zijn gewoon te vinden. Ik vind het goed dat mensen worden gewaarschuwd maar bij politiek en media worden de gewone griep aantallen niet genoemd. Mensen hebben dus geen vergelijkingsmateriaal waar we het over hebben. De financiële schade komt op de burger terecht en het komt de zittende macht zeer goed uit. Jensen heeft een punt als de WHO verkeerde cijfers voorspiegelen en dat daar alles aan wordt gekoppeld. Even als de klimaatgekte waar eerst over opwarming werd gesproken maar het niet wordt waargemaakt en het nu maar doodleuk klimaatverandering want daar kun je alles onder noemen. Jensen heeft alleen maar cijfers genoemd die anderen niet hebben genoemd.

   1. Piet51

    @NoDoubt
    Het sommetje wat je suggereert wordt veel gemaakt door Corona-sceptici, maar lijkt toch veel op appels en peren vergelijken.
    Waarom? Het “gewone” griepvirus is ook heel schadelijk, vooral ook voor ouderen. In Nederland zelfs wel 6000 of meer. Maar dat virus is onder controle, omdat er op grote schaal tegen wordt gevaccineerd en er geneesmiddelen zijn, zodat de ziekte veel minder fataal is geworden. Tegen Corona is er nog niets en de gezondheidszorg is zover ontwikkeld (en daarom afgeschaald), dat onder normale omstandigheden de capaciteit ruim voldoende is. In tijden van Corona is die capaciteit waarschijnlijk onvoldoende en dreigen extreme problemen (in Italië al realiteit), met veel doden als gevolg. De radicale maatregelen zijn nodig om dergelijke gevolgen te beperken. Zonder die maatregelen zou het aantal doden exorbitant zijn, aldus de deskundigen.

    1. FreeThinker

     Dat er maatregelen moeten komen klopt. Welke is de discussie. Singapore heeft tot nu toe 190 gevallen en 2 doden. En dat met minder totalitaire maatregelen dan wij hebben. Ze hebben de scholen open, de grenzen zijn ook open (alleen mensen met koorts moeten getest worden en mensen uit risicogebieden moeten in quarantaine) en het sociale leven kan gewoon door gaan (alleen als er meer dan 30 man zijn moet er gecontroleerd worden op koorts.

  3. Canta

   Bullshit16
   Je verbaast me. Jij kon het land toch beter regeren dan Rutte dat kan. Jij bent het toch eens met Baudet en Wilders. Die willen een complete lockdown. En nu vind je weer dat Jensen een punt heeft.
   Zo iemand noemen we een draaikont!!!!!

   1. Thierry Trollinator

    Kan kloppen.
    Bullshit1916 heeft bij dit artikel ineens geen aanknopingspunt om lekker te gaan schelden. Daar wordt hij zenuwachtig van.

 6. RPML

  Er heerst een pandemie in de breinen van de wereldbevolking, de veroorzaker is beeldvorming door de media en het enige medicijn is realiteitszin, en dat laatste is héél schaars geworden. Tijdens de laatste grote griepepidemie (2016/2017) overleden er 9.444 mensen aan de griep binnen 15 weken (normaal is 9 weken), dat zijn 89 doden PER DAG, 15 weken lang iedere dag opnieuw. Zou het binnen 9 weken zijn gebeurd dan zouden er zelfs 262 doden PER DAG zijn geweest. Stond dat in de kranten? Ja, er stond ‘er heerst een griepgolf’. Ieder jaar weer zijn er wereldwijd 3 tot 5 miljoen ernstig zieken als gevolg van de griep, en ieder jaar overlijden 250- tot 500.000 mensen wereldwijd als gevolg van de griep. Het Corona-virus kent een mortaliteit van 1.4% (zie artikel in Trouw) Het volk zit te bibberen van de angst en wordt ondertussen beroofd door haar eigen volksvertegenwoordigers (het ECB steekt 750 miljard in waardeloze obligaties en redt daarmee banken en staten), het net als met de klimaatgekte, alleen veel effectiever en veel sneller.

  1. Peetjoh

   Houd je even aan de enige betrouwbare cijfers. Die uit italie. 4500 genezen 3400 dood. Das zo’n 45%.. Van de 40.000 die nog ziek zijn is geen uitslag.

   1. RPML

    Tijdens een uitbraak weet je op dag X één ding zeker: het aantal doden. Om de rekensom te kunnen maken heb je daarvoor ook het aantal geïnfecteerden nodig, diegenen die een beetje zwak zijn, diegene die bij de dokter zijn geweest en diegene die in het ziekenhuis ligt. Dat is op dag X één grote black box. Mortaliteit kun je pas achteraf meten, en dat hebben de Chinezen kunnen doen door de lockdown. In Italië is het aantal geïnfecteerden of inmiddels genezen mensen 1 grote black box; en ja, als de IC’s zijn overbezet stijgt de mortaliteit.

   2. Blitzkrieg

    Peetjoh : Jij wilt hier dus met droge ogen beweren dat het sterfte cijfer van corona 45% is. Volgens mij kan dit een zeer interessante discussie worden.

  2. Rammstein

   De cijfers die RPML geeft zijn van het RIVM. Ik heb ze gisteravond ook zitten bekijken. Kleine correctie: het betrof het winterseizoen 2017/2018 en de griepperiode duurde geen 15 maar 18 weken. Voor de rest zijn alle feiten en cijfers correct.

   Tot op heden komt corona dus zelfs niet in de buurt van een gewone influenza-griep.

   1. RPML

    Je hebt gelijk, slip of the pen, dank voor de correctie!

   2. Peetjoh

    Daar moeten we ook blij om wezen. Dat jaar zaten ze er naast met het vaccin. Ik dacht dat er toen wel 6 miljoen Nederlanders griep hadden.dus 9000 op 6 miljoen of 9000 op 230.000 scheelt wel iets. Hopelijk blijft het zo.

    1. RPML

     Een griepvaccin loopt altijd achter de feiten aan; het is een samenstelsel van de verschillende virussen van het jaar ervoor. Muteert het virus te sterk dan is het griepvaccin machteloos en zinloos

   3. Piet51

    @Rammstein
    Het “gewone” griepvirus is zeker ook heel schadelijk, vooral ook voor ouderen. In Nederland zelfs wel 6000 of meer. Maar dat virus is onder controle, omdat er op grote schaal tegen wordt gevaccineerd en er geneesmiddelen zijn, zodat de ziekte veel minder fataal is geworden. Tegen Corona is er nog niets en de gezondheidszorg is zover ontwikkeld (en daarom afgeschaald), dat onder normale omstandigheden de capaciteit ruim voldoende is. In tijden van Corona is die capaciteit waarschijnlijk onvoldoende en dreigen extreme problemen (in Italië al realiteit), met veel doden als gevolg. De radicale maatregelen zijn nodig om dergelijke gevolgen te beperken. Zonder die maatregelen zou het aantal doden exorbitant zijn, aldus de deskundigen. Daarom gaat de vergelijking met Corona en naar aanleiding daarvan de nuancering, niet op.

    1. Rammstein

     In de winter ’17/’18 was er een oversterfte van 9.443 mensen (voornamelijk ouderen, net zoals nu met Corona) gedurende de epidemieperiode van 18 weken. Dat is 524 doden PER WEEK door het influenza-virus. Het is dus absurd om te beweren dat het ‘gewone’ griepvirus onder controle is.

     Bovendien zit het corona-virus nog lang niet op dat aantal doden per week. Jij lult deskundigen na die het zelf ook niet weten (alles kan pas achteraf worden bewezen) maar nu nog niet verder zijn dan het stadium van ‘veronderstellen’.

     1. Piet51

      @Rammstein
      Je interpreteert me verkeerd. Natuurlijk is het normale griepvirus onder controle. Jij beschouwt “onder controle” als “verdwenen”. Maar elk jaar wordt er een vaccin samengesteld, dat de verwachte griepviussen bestrijdt. En dan nog zijn er (te-)veel doden, gemiddeld zo’n 6000. Als er plotseling een niet verwacht virus meedoet, is er een probleem en dan zie je het dodental onmiddellijk stijgen, zoals je terecht aangeeft.

      Met Corona hebben we die controlemiddelen allemaal (nog) niet. Het is hier eerder gezegd, maar als iemand het allemaal heel overdreven vindt, gaat hij toch gewoon overal naar toe, zoekt hij mensen op, doet hij vooral net als altijd. Waarom dacht je dat zoveel landen zich in de economische ellende storten om de verwachte (nog niet een werkelijke) effecten van een gewoon griepje te voorkomen? Geloof je echt, dat dat allemaal komt door een paar doorgeschoten economen en virologen?

      Je hebt een beetje gelijk: het virus is medisch nog geen drama, maar wordt het met 100% zekerheid als we niet iets heel ingrijpends doen. Ik heb vrijwel elk uur contact met vrienden overal in Italië. Ik ben dolblij, dat ik nu in NL ben. Enkele Italiaanse vrienden waren vorige week nog hier en die hebben nu spijt als haren op hun hoofd, dat ze niet iets langer gebleven zijn.

      Verder ben ik blij, dat die deskundigen die zoveel nog niet weten, en vooral veronderstellen, in ieder geval wel van alles doen en niet gaan zitten afwachten tot ze het zeker weten. Bij klimaatsceptici zien we dat vaker in het klimaatdebat en ook Boris Johnson had die neiging i.v.m. Corona. De laatste komt er nu snel van terug.

     2. RPML

      @Piet51 Correcte opmerking/nuancering! Als iedereen zich nu eens zou houden aan de regels die de overheid heeft opgelegd dan blijven de IC’s (hopelijk) voldoende in staat de meest ernstige gevallen te behandelen. Als we er ons niets van aantrekken werken we ons vanzelf in een lockdown en dan is de (economische en voor velen geestelijke) ramp niet te overzien

  3. 777

   @RPML: Hear, hear!

 7. Maxks

  Nou, nou…heb Jensen net even bekeken maar de schrijver van dit stukje haalt zaken door elkaar.
  Trouwens er bestaat ook al zoiets als klimaatdepressie, dan is een lockdown Corona depressie niet vergezocht.
  Jensen betichte van complotdenken en zelf de hakken in het zand en ingegraven in zijn eigen gelijk.

  Jensen haalt cijfers aan die voor eenieder beschikbaar zijn via Google.
  De doorberekening klopt ook.
  Je moet je eens afvragen waarom de modellen, welke door mutjes wetenschappers worden ontworpen, steeds uitgaan van de meest dramatische scenario’s en dat deze naderhand niet worden bijgesteld als men de eindrekening opmaakt.

  Nee, dan gaan deze cijfers een eigen leven leiden waardoor er een vertekend beeld ontstaat en zijn de misleidende cijfers de norm geworden die men als vaste waardes gebruikt.

  Jensen heeft gelijk als hij zegt, dat voor de uitbraak van het Coronavirus de meeste mensen de politiek niet meer vertrouwde en de media al helemaal niet meer.
  Vervolgens zaait men angst en verderf en worden Rutte en Co, plus de zwetspers, plotsklaps geloofwaardig bevonden omdat de media uit het buitenland ook verdoemenis meldt….terwijl zij voorheen ook niet vertrouwd werden.

  Mensen die voorheen tegen de klimaatgekkies trapte en de overheden en media uitmaakte voor leugenaars en graaiers, volgen nu zonder verzet de aanwijzingen en roepen om een totale lockdown.

  Als je je medemens zo ziet kruipen onder de duim van de Overheid en Media kan je enkel nog maar minachting voelen.

 8. Kretoloog

  Het lockdown-gedram van de DDS-redacteuren nadert zijn hoogtepunt. Het ontgaat de heren dat de politieke voorstanders (Baudet, Wilders) afgelopen woensdag in het Kamerdebat veel krediet en waardering hebben verspeeld met hun ongefundeerde aanvallen op de regering. Van Wilders nog te begrijpen, de man leeft zelf al 15 jaar noodgedwongen in een isolatie. Van Baudet daarentegen onbegrijpelijk, hij beseft zelf niet wat een schade hij heeft aangericht aan zijn Forumpartij.

  En Jensen, ja hij is nu eenmaal een stokertje. Maar helemaal ongelijk heeft hij niet. Een lockdown is het laatste wat we in Nederland zouden moeten doen.

 9. fusilier

  Krieg gegen di Burger, Coroniavirus ein riesenfake. Eva Hermans in gesprach mit Dr Wolfgang Wodarg auf You Tube. Wie het weet mag het zeggen?

 10. ervi

  Nederland is nu echt van de ene dag op de andere dag veranderd. Erken dat toch eens, stelletje linkse klootzakken.

 11. inert

  De reactie van Baudet was, fatsoenlijk, zonder de schreeuwerige retoriek die `linkse’ politici structureel plegen te hanteren, om iemand met ’n afwijkende mening af te branden!
  Dat mag óók even opgemerkt worden!

  1. RPML

   Baudet wilde de scenario’s en achtergronden weten. Rutte zit in een enorme spagaat, enerzijds vertrouwd hij op wat specialisten zeggen, anderzijds wordt hij door de massa gedwongen beslissingen te nemen die wellicht helemaal niet noodzakelijk zijn. Moeders waren aan het schreeuwen dat de scholen dicht moesten, om vervolgens met de kroost parken en winkels te bevolken. Een lockdown is niet noodzakelijk volgens de specialisten, maar zou wel eens door de enorme druk uit binnen- en buitenland een ongewilde keuze kunnen worden.

  2. Fortiori

   Dat is onjuist. Wanneer u het filmpje van Baudet bekijkt ziet u een acteur. Een showman. Clown zegt Johan Derksen. Het zal mij niet verwonderen dat op zeker moment mr. Hiddema zijn heil zoekt bij de groep Otten vanwege Baudet’s strapatsen.

 12. Rammstein

  Een van de dingen die Jensen zei is dat er een wereldwijde, stille staatsgreep plaatsvindt en dat het inzetten van een angstepidemie het nieuwe kernwapen is.

  Boude beweringen, maar wie het even rustig laat bezinken en vervolgens alle aanvullende feiten en cijfers de revue laat passeren en ziet dat honderden miljoenen mensen zonder enige vorm van tegenspraak voldoen aan de ophokplicht en schreeuwen om nog meer inperking van vrijheid, moet wel tot de slotsom komen dat er meer aan de hand is.

  1. Lambieck

   Laten we vooral niet vergeten welke politici, gesteund door welke media, ons met een mogelijke dubbele agenda, willen ophokken als vee.

   1. Blitzkrieg

    Lambieck : Dit hele corona gebeuren ligt op een heel ander niveau als dat van de nationale regeringen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Nee, er is niet meer aan de hand dan dat sommige overheden in Europa hysterisch reageren en alle burgers stante pede opsluiten bij het rondgaan van een virus, in plaats van doeltreffende maatregelen te nemen om onder meer de meest kwetsbaren te beschermen en de zorgcapaciteit te vergroten, zoals de Nederlandse overheid dat doet op basis van de adviezen van gerennomeerde deskundigen als Jaap van Dissel. En zich niet laat opfokken door 17 miljoen pseudo-virologen, anderhalve man en een paardenkop-deskundige die zeggen dat het anders moet en andere Europese overheden.

   1. Lambieck

    Een zichzelf liberaal noemende promoot keihard overheid ingrijpen.
    Een vrijheidspartij promoot belemmering van mijn vrijheid.
    Een zichzelf democraat noemende promoot dictatoriaal ingrijpen.
    .
    Het geeft te denken aan.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het punt is dat er al zulke ingrijpende maatregelen zijn afgekondigd, dat een lockdown in wezen overbodig is. Ze blijven maar drammen over die lockdown en ik begrijp niet waarom.

     1. Rammstein

      Eens.

  3. DidiMadloba

   Als je thuis moet blijven en buitenshuis geen vermaak meer hebt, kom je tot allerlei andere activiteit.
   Schrijven bij voorbeeld.
   En misschien zelfs lezen al moet je je natuurlijk niet door de feiten laten hinderen.

 13. DidiMadloba

  Sinds Jensen van de buis is getrapt moet hij sappelen om rond te komen. En elke journalist weet dat je met controverse de meeste aandacht trekt. Dus kon je er op wachten dat na holocaust-ontkenners en klimaatontkenners ook Corona-ontkenners zouden opstaan.

  Maar het zou flauw zijn om Jensen een infectie toe te wensen om hem weer met beide benen op de grond te zetten.

  1. Rammstein

   Is complotdenker DidiMadlobbes niet degene die zeker weet dat het corona-virus in een laboratorium in Californie in elkaar is geknutseld en door Trump is ingezet om de economie van China kapot te maken?

   Oh wacht, Didi is de eindredacteur van Robert Jensen en draagt de keiharde feiten aan!!

   1. Lambieck

    Is er al een medicijn tegen het rancune-virus ontwikkeld

   2. Beukman

    Onzin! Het komt van de Bill Gates Foundation. Het virus is net zulke troep als MS-DOS destijds.
    parool.nl/wereld/de-5-meest-krankzinnige-complottheorieen-over-corona~b1c72387/

    1. Blitzkrieg

     C:\>
     C:\>cd Corona
     C:\Corona>
     C:\Corona>dir
     01-12-2019 12:00 .
     01-12-2019 12:00 ..
     01-12-2019 12:00 1.048.576 Corona.exe
     1 Files(s) 1.048.576 bytes
     2 Dir(s) 268.435.456 bytes free
     C:\Corona>Corona.exe

     1. Beukman

      Proest!
      Vraagje. Zit DOS nog in jouw vingers, of was dit cut & paste?

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Ik ben software engineer, weet je nog. Ik duik nog vrij regelmatig in de dos prompts, dus ja het zit nog in mijn vingers. Als je overschakelt naar linux bestaat het leven alleen maar uit de command line.

     3. Beukman

      Ah juist.
      Inmiddels bestaat er daadwerkelijk een Corona-virus-map.com.exe.

     4. Blitzkrieg

      Beukman : .com.exe, dan moet het wel een virus zijn 🙂 .

 14. Te Salutant

  Verdeeldheid in de rechts-populistische kerk.

  Ik juich het toe.

  1. Blitzkrieg

   Te Salutant : Juich nog maar even… ofwel Jensen heeft gelijk, en jij zit lekker met dichte deuren thuis lekker alleen te juichen, of hij heeft het mis en is het zo gevaarlijk als iedereen je wil doen geloven en ben je binnen de korste keren hartstikke dood.

 15. Bullshit16

  Zo als altijd even naar jensen.nl gekeken hij heeft gelijk we worden bang gemaakt door onze overheid eerst was het de klimaat waar niks mis mee is.de overheid in Brussel zaggen dat ze aan het verliezen zijn .nu pakken ze corona virus aan om ons thuis te laten zitten zo dat de mensen niet meer kunnen demonstreren zodat ons overheid in Brussel achter gesloten deuren hun plannen door kunnen zetten
  Let wel we worden constant voorgelogen door onze overheid in Brussel dus waarom zullen ze dat nu niet doen ik zeg jensen heeft gelijk.het moet gezegt worden

  1. Piet51

   @Bullshit
   Man, man, man, lees je wel eens na wat je allemaal aan bagger schrijft, zonder ook maar één enkele uitzondering? Het zou lachwekkend zijn, als het niet zo in- en intriest was.

 16. Veteraan

  We gaan het zien want al die glazen bollen waar iedereen zijn kennis uit put zeggen me nu nog niets.
  Ik hou nu de schatting aan van het WHO, met een sterftecijfer van 0,3 tot 1 % op de lange duur.
  En ik ga mee met het idee dat als je niets had gedaan [nadat het niet meer te beheersen was in Fucking Wuhan of zo] de meeste mensen nu aan het opknappen waren, er flink wat doden waren gevallen en het leven alweer richting normaal zou gaan met nog wat nagolfjes.
  En met normaal bedoel ik dan leven in Nederland tussen miljoenen allochtonen die echt niets hebben met Nederlanders en hun zien als honden, uitzonderingen daargelaten.

  Verder zie ik in mijn eigen glazen bol dat men nog een paar jaar lang [tegen enorme verliezen] landen zoals Italië, Griekenland, Spanje en dan ook Frankrijk aan het infuus houdt. En dat dit Nederland en andere Netto betalers helemaal aan de grond helpt waardoor we er uiteindelijk slechter voor komen te staan dan b.v. de Grieken in hun slechtste jaar. En wie komt NL dan helpen ?
  Graag nu een ineenstorting van de EU voordat mijn euro een dubbeltje waard is.
  Ik voorspel een crisis die vergelijkbaar is met de 2e wereldoorlog en hierdoor ook het uitbreken van binnen en buitenlandse opstanden en nog meer oorlog dan dat we nu al hebben op dit aardklootje.

  1. Brenda Welsh

   Als je die landen die u noemt zou loslaten in EU verband heb je er ook de nadelen van. Afzet markten verdwijnen. Vrij verkeer van goederen en personen wordt minder. U gaat voorbij aan Hongarije, mr. Orbán is netto ontvanger, wat ziet u terug?

   1. 777

    Eeuwig gebande!

    1. jeki

     Gââââp… @mod: kan zo’n reactie niet automatisch geband worden?

 17. Piet51

  “Rechts valt rechts aan”. Ik zou dat als links georiënteerde natuurlijk niet zo erg moeten vinden, maar zie dat toch ook wel ietsje anders. Die opmerking is namelijk alleen geldig, als je alleen PVV en FvD als rechtse partijen beschouwt. Dat gebeurt op DDS veel en boeit me verder niet zo. Maar als je de definitie van rechts wat oprekt en er bijvoorbeeld ook VVD, SGP, CU, CDA bij trekt, ontstaat er een heel ander beeld, dat mij ook erg aanspreekt. Dan zijn links en rechts, op twee uitzonderingen na, verenigd met het kabinet en de politieke tegenstanders bezig de crisis te bestrijden. Partijpolitieke tegenstellingen worden ineens veel minder belangrijk en worden details in het debat. En dat grote blok dat eensgezind tegen Corona optreedt en valse beschuldigingen van bewust doden en meer van die onzin afwijst, zal bij komende verkiezingen zeker profiteren van die constructieve houding. Tenzij wellicht het helemaal fout afloopt, maar daar gaat in die groep nog niemand van uit. Ik ook niet.

 18. gargamel

  Beste wat ik tot nu toe heb gehoord, cijfers zijn in heelle hysterie sterkste argument.82 milionen opsluiten wegen 27 doden, of honderden milionen wegen 10.000 doden, met gemidelde leftijd van 81 jaar, gewoon belachelijk. Ik ben 73 jaar, 3 omleidingen, twee stents, carotide operatie, pacemaker, dus kandidat erste klas, loop elke dag 15 km en drink fles rode wijn dagelijks, griepprik elke jaar, noit wat gehad.

 19. Beukman

  Jensen doet precies wat de eurofiele, vrijheidshatende, machtshongerige, politiekcorrecte, gendergeobsedeerde, klimaathypende clownpartijen hopen: rechts valt rechts aan.

  Interessant punt. MvdG zou willen dat rechts met één mond spreekt. Maar wie bepaalt er dan wat de boodschap is? Waarom zou dat niet Jensen mogen zijn?

 20. Canta

  Ja, Wilders en Baudet kwamen bij Jensen in zijn programma.
  Baudet komt ook in andere praatprogramma’s dus dat is niets bijzonders en Wilders wordt door de andere praatprogramma’s ook uitgenodigd maar die heeft het lef niet om daar heen te gaan. Die wil alleen daar komen waar hij weet dat ze hem naar de mond praten.
  Dan over Jensen. Hij was weinig kritisch met zijn vragen en het praatprogramma dat hij eerder op tv had was inderdaad anders dan andere, nl ordinair en goedkoop.

  1. Bullshit16

   Canta
   Huilbaby

   1. Canta

    Bullshit16
    Je wordt nogal eentonig met je “huilbaby”. of is je woordkeus zo beperkt.

   2. Canta

    Blitzkrieg

    Er kan aan de EU nog heel veel verbeterd worden. Daaraan werken lijkt me verstandiger dan eruit te stappen. Het zijn Wilders en Baudet die mensen tegen elkaar opzetten en als ik hier veel commentaren lees dan is het nog steeds hard nodig om het over racisme te hebben. Wat van het klimaatbeleid is slecht voor het milieu?

  2. Blitzkrieg

   Canta : Sinds ik gestopt ben naar de NPO en commerciële rommel te kijken en andere programma’s ben gaan bekijken kijk ik opeens een heel stuk prettiger tv (youtube). Praatprogramma’s worden eindelijk praatprogramma’s, programma’s waar mensen de gelegenheid en in alle openheid de mogelijkheid krijgen om te vertellen wat ze te vertellen hebben.

   Zoals je wellicht wel weet walg ik van groen links, kijk eens naar onderstaande link om te zien hoe een kritisch gesprek met een groenlinkser ook gevoerd kan worden. Zo zouden wat mij betreft alle praatprogramma’s eruit moeten zien.

   Van prijs en waarde: in gesprek met Lisa Westerveld
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=tcOof9qFias

   1. Canta

    Blitzkrieg
    Heb geluisterd naar het interview. Wel van een heel ander niveau dan dat van Jensen.
    Een interview met wederzijds respect. Iets wat ik op deze site verschrikkelijk mis.

    1. Blitzkrieg

     Canta : Dan heb ik nog wel een suggestie voor je, ook hier het perspectief van zowel links als rechts.

     Een Oorlog Reeds Verloren #1: Nederland in protest
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=9xIgVs-SUUk

     1. Canta

      Blitzkrieg
      Dat doe ik misschien een andere keer. Wat ik niet begrijp is, dat je zegt “ik walg van GL” Wat heeft zij in dat interview gezegd wat walgelijk is want ik heb dat niet gehoord. Ik vond haar heel open en niet te beroerd om ook fouten toe te geven. Daar zou bv Baudet met zijn vriendinnen in de trein een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

     2. Blitzkrieg

      Canta : Ik heb het niet over hoe en individu zich gedraagt in een gesprek.

      Ik ben fek tegen de EU, identiteitspolitiek zet mensen tegen elkaar op, klimaatbeleid is desastreus voor het milieu ben racisme geschreeuw hartstikke zat… kan nog wel even doorgaan, maar dit zijn zomaar een aantal redenen.

 21. Lex

  Ik ben een Fan van de Jensen show, met mij heel veel nederlanders. Ik steun hem ik koop T-shirts ook al zijn die prijzig.

  In deze crisis tijd zitten we niet te wachten op pure negativiteit.

  Normaal gesproken weet hij negatieve punten met enige humor te brengen.
  Hij is nu echt aan het doordraaien. Normaal gesproken kijk ik naar de hele uitzending. De afgelopen uitzendingen sloeg ik grote stukken van de Jensen show over, het was niet om aan te horen.

  Hij lijkt wel in een diepe depressie te zitten met een flinke slok op.

  Over de ontwikkelingen in Amerika waar hij zo goed in is hoor ik ook niets meer.

  Als hij zijn aanpak niet aanpast zullen heel veel kijkers afhaken. Vanavond kijk ik weer als het weer zo negatief is dan is dit voorlopig de laatste uitzending dan sla ik het een week over.

  1. Blitzkrieg

   Beste Lex, ik snap wel wat je bedoeld. De hele corona crisis zit Jensen ontiegelijk dwars, dit keer is het Jensen ECHT menes. Dit zijn de betere uitzendingen van Jensen, maar waarschijnlijk heb je de klik nog niet kunnen maken om de woorden van Jensen op waarde te schatten. Waardeer het dat de man bloed… en bloed serieus is en dat komt wat minder frivool over en dat is soms hartstikke nodig. Voor mijn zijn dit de afleveringen waardoor ik op het puntje van mijn stoel ga zitten… als het waar is wat hij zegt zijn we totally fucked. Is het niet goed soms vraagtekens te durven zetten, is dit nu niet juist een gebeurtenis waarbij een natuurlijk wantrouwen op zijn plaats is?

   Eén ding kan ik je met zekerheid zeggen, de intensies van Jensen zijn precies dezelfde als een week geleden.

   Informatie van het RIVM
   Is het nieuwe coronavirus ernstiger dan een gebruikelijke griep?
   Dat weten we nog niet goed. COVID-19 wordt veroorzaakt door een nieuw virus. Het is dan belangrijk om heel gedetailleerde informatie boven tafel te krijgen om precies te kunnen bepalen hoe gevaarlijk het virus is. Er is meer informatie nodig over de verspreiding van het virus, ook bij mensen die maar een beetje of helemaal niet ziek worden.

 22. Seneca

  slechts één vraag! tijdens de winterperiode 2018/2019 stierven er circa 9000 mensen aan de griep. niemand sprak erover want het dit zou normaal zijn. volgens ‘deskundigen’ die niet eens op eenduidige wijze kunnen vaststellen of iemand al dan niet het virus onder de leden heeft. nu zijn er – hoe vreselijk ook – minder dan 100 doden waarvan men aanneemt dat dit door het virus is ontstaan. zeker weet men dat niet want het is heel goed mogelijk dat deze mensen overleden zijn aan de ‘normale’ griep die momenteel ook weer heerst. hoe zijn deze maatregelen te rechtvaardigen als men niet eens voor 100% weet of al die overledenen, over de gehele wereld, te wijten zijn aan dit virus?

 23. Robert75

  Ik vind dat die wel een punt heeft. Dat je maatregelen treft wegens dat virus dat begrijp ik enigszins. Maar hoever wil je daar in gaan? Moeten we nu al onze vrijheden opgeven om een virus te bestrijden? Wat is geoorloofd is dit soort gevallen en wanneer gaat het te ver? Je kan ook overdrijven.

 24. Maxks

  Als je niet links bent, ben je niet automatisch rechts en vice versa.
  Voor velen ben je dan vlees noch vis immers men dient eenduidig stelling te nemen en te kiezen voor één stroming.
  Links en rechts over de schutting kijken, plus onafhankelijke materie na-in-lezen en vervolgens een eigen mening vormen is een verstandige manier.
  Die botst dan wel veelal met de linkse of rechtse mening, of beiden tegelijkertijd.

  Gezond verstand is niet links of rechts maar dan hoor je vrijwel nergens bij. Waar stem je dan op…op de minst kwade?

  Jensen is niet perse rechts, hij fileert linkse, rechtse en mainstream meningen.
  Vele burgers en politici hebben altijd een pispaal nodig…een boksbal om hun eigen tekortkomingen en frustraties op los te laten.
  Desondanks is Jensen, wat je ook van hem vindt, geen Don Quichot, hij strijdt niet tegen windmolens ( ja, dat ook, klimaatonzin) hij strijdt tegen een meuk van desinformatie geleverd door de heersende politiek, wetenschap en media.

  1. Blitzkrieg

   Maxks : Je hebt volkomen gelijk, het is dat ik niet aan plusjes doe maar anders had je ze nu van mij gekregen. Toch denk ik dat Jensen bij uitstek een rechtse stemmer is ook al zit die lockdown hem nog zo hoog.

 25. Julian

  Jensen draait inderdaad volledig door. Nog even en hij zit ook met een vergiet op zijn hoofd. Paranoia ten top!

  1. Blitzkrieg

   Julian : Wat dacht je van de NPO? DWDD!

 26. Bolland

  tijd zal leren of Jensen gelijk heeft cijfers zijn in zijn voordeel.

  Overigens is hij niet de enige De corona-pandemie is over het hoogtepunt heen en vormt voor de meeste mensen geen bedreiging. Dat heeft een Israëlische Nobelprijswinnaar gezegd.

  Biofysicus Michael Levitt, die in 2013 de Nobelprijs voor Scheikunde won, voorspelde eerder dat de verspreiding van het virus in China in februari zou teruglopen.

 27. Bolland

  En griepepidemie heeft kop ook weer opgestoken, miniscuul berichtje in 1 krant

 28. chrism

  Mensen die zeuren dat een Lockdown niets is enkel slecht voor het land zijn in mijn ogen niet wijs .

  Er is maar 1 antwoord en dat is ; We kijken achteraf wel wie er gelijk heeft ,maar helaas voor al die vele onnodige doden lopen er op het internet en in de 2e kamer vele trieste figuren rond , die maar typen of ze de wijsheid in pacht hebben .

  Ik zou zeggen : hou je mond en denk er eens over na ipv andere te bekritiseren , of ga een normale discussie aan zonder iemand wat op te leggen , wat velen doen zowel hier als in de realiteit .

 29. h4d3z

  Ik heb mijn abbo op jensen al een tijdje geleden verbroken, het wordt echt een figuur zoals Jones helaas.
  Nog veel erger is dat mensen aannemen dat wat hij zegt waarheid is.
  Wat een waailap en gelukkig gaat baudet er tegenin.

  Stem fvd

 30. Pescador

  ja ja, en toch heeft Jensen het aardig bij het rechte eind.een gezond persoon is een weekje ziek en dan is hij ook meteen imum voor dit virus. in Italië is gebleken dat de meeste doden ook een andere ziekte onder de ledenen hadden hoe lullig dat ook klinkt.
  ik denk dat met verder onderzoek wel zal blijken dat dat in andere landen voor het grootste gedeelte ook zo is.
  in nederland is de gezondheidszorg al een poosje naar de klooien ( een van de mensen die daar aan mee gedaan hebben mag nu minister Bruins vervangen, kan die nog meer kapot maken) in nederland lopen dus heel veel mensen rond die niet echt gezond zijn lichte ziektes en heel veel stress en nu komt daar ook nog angst bij waardoor die mensen erg bevattelijk zijn.
  en ja dan hebben wij een kabinet van idioten die de kinderen van school haalt maar wel gewoon op straat laat spelen zodat ze drager kunnen worden en wel andere mensen kunnen besmetten. ook wel een leuke bijkomstigheid is dat of pappie of mammie ook niet naar het werk kunnen en dus ook maar wat op straat lopen te lummelen , dus heel slecht voor de samenleving en ook nog eens heel slecht voor de economie.
  wij hebben leiders in Nederland die enorm stom zijn. rutte en die lijpe marronkaan van GroenLinks en die snotneus van D66, en zo lopen er nog een paar, schippers heeft een poos terug gezorgd dat er op de homeopathische genees middelen niet meer mocht staan waar het voor diende, deze geneesmiddelen zijn ouder als de huidige , maar wat mij het meeste daarbij opviel was dat haar man in de farmaceutische industrie werkte en dat die er dus bij gebaad was, heeft daardoor misschien wel promotie gemaakt of meer loon gekregen. dit zijn dubbele belangen wat onder rutte blijkbaar gewoon allemaal kan rutte was ook omgekocht door de Schell vanwege de dividendenbelasting en dat kan ook gewoon.

  we worden genaaid door rutte en zijn clubje en niet zo zuinig ook dus er zit best wel wat waarheid in wat Jensen zecht.

 31. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ik persoonlijk staande tussen mijn port de brise deuren met mijn pain de luxe brood zou hem nog moeten op telefoneren om hem nog even te spreken over zijn perverse angst porno waar ook de Gallier aan mee doet !

 32. rujoleki

  De normale griep veroorzaakt jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstig zieken en 200.000 tot 500.000 doden wereldwijd.Tot op dit moment 9000 doden aan de gevolgen van het coronavirus.
  Dus waar moet u bang voor zijn?

 33. Handelsreiziger

  Ideaal dit virus! Geen gele hesjes meer op op straat, boeren ook niet. Er was een opstand op komst van het Europese volk. Dit is nu voorkomen door bepaalde figuren. Volgende aspect is dat Europa zo goed als failliet is in echt geld, teveel ouderen, pensioenpotten leeg getrokken en inwoners die niet achterlijk zijn voor een deel althans.

  Vanuit het oogpunt van illuminatie kom je met dit gebeuren makkelijk van inproductieven die toch al ziek waren af, pensioenkosten, zorgkosten gaan omlaag dus meer geld over voor de toplaag.

  Verder kun je een volk angstig maken zodat de echte zaken niet goed binnenkomen en je met hele kleine stapjes je vrijheid ontnomen wordt.

  Raar dat alle mensen in de politiek nog leven voorstanders, tegenstanders, vijanden. Horen ze toch bij elkaar? Een man was dit niet en is op 6 mei 2002 op dubieuze wijze vermoord.

 34. Fred E

  Ik woon in Spanje en zit om die redenen inmiddels ruim een week in lockdown. Ook ik vind deze maatregelen buitensporig zwaar, aangezien de huidige Coronacijfers naar mijn mening never nooit de volledige vrijheidsbeperkingen kunnen rechtvaardigen.

  Ik ben het wel helemaal met je eens Michael, dat rechts een gezamenlijk blok moet vormen en geen opeenstapeling van geisoleerde, elkaar de tent uitvechtende eilandjes kan blijven.

  Links is meer dan ooit een door de mainstream media geoliede vechtmachine geworden.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Wordt het niet eens tijd het achterlijke links / rechts denken te verlaten. Wordt het niet eens tijd om in te zien dat zowel de linkse nazi elite net zo verrot is als de rechtse nazi elite !?

 35. Dippaz

  Michael is een droplul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.