Integriteitssoap Justitie gaat verder: ‘Justitie verzweeg expres informatie’

Vandaag is het zoveelste debat over de integriteitsproblemen bij Justitie. Justitie heeft wellicht de VVD ingehaald als het gaat om structurele integriteitsproblemen. De Kamer ondervraagt minister Ferd Grapperhaus die niet langer weg kan komen met slappe excuses, er moet iets veranderen. De Kamer overweegt een onafhankelijke toezichthouder die naar de verschillende dossiers gaat kijken!

Vandaag wordt Grapperhaus nog maar eens aan de tand gevoeld hoe het mogelijk is dat topambtenaren zomaar rapporten kunnen aanpassen of simpelweg complete feiten wegwerken. Wellicht was de lange mars door de instituties succesvoller dan sommige mensen dachten…

Zowel voor de minister als voor de desbetreffende topambtenaren breekt een spannende tijd aan, er zijn namelijk zeven klokkenluiders die allemaal bereid zijn om uitgebreid te praten over wat er nu precies gebeurde op het ministerie.

De top van Justitie lijkt zich niet bewust van de ernst van het probleem, hun activisme verblindt hun professionele capaciteiten.

Terecht dan ook dat de Kamer eist dat er een onafhankelijke toezichthouder komt die zelf eens naar alle dossiers gaat kijken, want dit probleem kan Justitie niet intern oplossen. Ondertussen doet de Secretaris-Generaal van Justitie alsof het probleem groot is gemaakt door de media. Alsof iemand hem nog gelooft.

“Het beeld dat we klachten en meldingen weggemoffeld zouden hebben, zoals de media schetsen, is volkomen onterecht. Maar ik merk dat er weinig ruimte is voor reflectie en nuancering.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Bullshit16

  Grappenhaus al vaker gezegt hij doet zijn naam eer aan die grapjas wanneer komt die motie van wantrouwen grappenhaus is niks knol maakt er een potje van Rutte is een landverrader waneer stopt dit wanbeleid
  Wie het weet mag het zeggen
  STEM FVD OF PVV uit eu

 2. Kristalix

  Mis informatie van de burger is strafbaar.
  Lijkt me dat integriteit bij top ambtenaar zo ongeveer gelijk is aan hun politieke evenknie.

  Dan hoort dit strafbaar te zijn. Justitie is weinig fris, Geert Wilders heeft dit aan den lijve ondervonden

  Waarmee een ambtseed gewoon met voeten getreden is. Dit is strafbaar. Aanpakken dus.

  1. Politiek Profeet

   Het cda is een volksverlakkerspartij, nog erger dan de toenmalige nsb.
   Laat de kiezer goed nadenken en weten dat het cda staat voor collaboratie en onderwerping aan de islam en de sharia.
   Ernst hirsch ballin is zo,n rat en die grappermuis idem….

   1. Bullshit16

    Politiek
    Dank zei de cda mag je elke week naar dat kategejamer luisteren van die moskeen
    Leuk he

 3. FJ

  het wordt tijd, dat topambtenaren eens aan de tand gevoeld worden, want hun machtspositie is blijkbaar zo groot, dat ze menen zich dit allemaal te kunnen permitteren.
  Als de gemiddelde Nederlandse ook zo’n loyale werkgever zou hebben, kreeg geen hond meer ontslag.
  Door de pole van topambtenaren zijn ze blijkbaar onaantastbaar en dat maakt de ambtenarij weinig vertrouwenswaardig.
  Volgens mij zijn er een heleboel flopambtenaren, waarvan het tijd wordt dat ze een schop onder de kont krijgen, nooit meer voor de overheid kunnen werken, omdat ze net als witte boordencriminelen gedragen.
  De bezem er doorheen, dat levert een grote besparing op.

 4. Hendrie1963

  Het is ook nog een misselijk makende arrogante kwal. Maar die linkse malloten zullen de hand wel weer boven zijn hoofd houden.

 5. Cootje

  Ha Ha deze minister heeft het over ondermijning , is toch al lang bekend als banken hun misdaden kunnen afkopen met 750 miljoen € en top ambtenaren vertellen wat de minister wil weten zelfs het WODC is niet veilig . Respect voor hulpverleners en van boven af schijt hebben aan alles wat een rechtsstaat moet wezen. Zullen we een beginnen met Rutte die zich geen 70 doden kan herinneren . Zwart gelakte pagina’s bonnetjes kwijt hoe geloofwaardig ben je dan wij zijn gewoon inwoners van een bananen republiek

 6. Cootje

  Wat is strafbaar , als je een instelling 750 miljoen boete geeft en er geen ene individu strafvervolging aan zijn broek krijgt , zijn namelijk hun diner vrienden

  1. Politiek Profeet

   Zag die stumper vanmiddag in het debat…wat een lbo figuur zeg 4 jaar blo ,2x blijven zitten en vroegtijdig maar naar huis gestuurd….

 7. inert

  Dictatoriale invloed van de EU federatie op regeringen van de lidstaten?
  Natuurlijk wel, de lidstaten hebben zich verplicht aan de EU, ze zijn gereduceerd tot enkel uitvoerende machten, streng geordonneerd door de Brusselse machthebbers!
  De regeringen hebben geen macht meer, het is een farce, het zijn marionetten, stromannen van de EU federatie!

  1. perry

   inert-
   De door Frans Timmermans vertoonde dadendrang is het ultieme bewijs dat de EU álle macht heeft, hij kan doen wat hij maar wilt!
   Ursula von der Leyen heeft hem op het hart gedrukt: `befehl ist befehl’.
   Nu nog snel een EU leger, om dwarsliggende dissidenten meteen op te pakken, vervolgens abfuhren,hinter gitter damit, und in schwere fällen en insubordination hinrichten!

 8. harte385

  Wordt hoogtijd dat deze corrupte ellendelingen op pleuren.

 9. Rosasolis

  Bovenstaande artikel geeft weinig informatie over integriteitsproblemen bij justitie.
  Velen zullen wachten over het bekend maken van feiten, dan vooraf te gaan speculeren.
  F. Grapperhaus is altijd open en eerlijk geweest, dus als er problemen zijn met de eerlijkheid met een enkele medewerkers, zal hij deze bekend maken en ze niet proberen te verdoezelen. Grapperhaus is een “wit-zwart denker” die niet van grijze kleuren houdt.
  Hoewel iedereen maakt fouten, tolereert onze min. van justitie geen bewust oneerlijke
  samenwerking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.