ruttehelm

Kabinet komt maandag bijeen voor crisisoverleg coronavirus: 'Maar eerst weekend vieren!'

Geen categoriemrt 14 2020, 16:00
Nadat iedereen goed heeft kunnen uitslapen, komt het kabinet maandagmiddag bijeen voor een crisisoverleg over de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Voorafgaand aan het overleg zal minister Ferdinand Grapperhaus van justitie de burgemeesters uit de veiligheidsregio's bijpraten.
Volgens De Telegraaf komt het kabinet voor de vierde keer met spoed bijeen om een crisisberaad over de coronacrisis te voeren. Hoewel spoed: pas maandagmiddag zullen de heren en dames politici elkaar ontmoeten.
Voorafgaand aan het crisisberaad gaat minister Ferdinand Grapperhaus in overleg met de burgemeesters van 25 zogeheten veiligheidsregio's. Het is niet uitgesloten dat daar nieuwe maatregelen besproken zullen worden om de uitbraak van het coronavirus in de kiem te smoren.
Dagelijks komen er meer dan 100 gedetecteerde besmettingen bij in Nederland, waarbij waarschijnlijk nog dit weekend het aantal van 1.000 besmettingen zal worden gepasseerd.
Waarom het kabinet pas tot maandagmiddag wacht met het crisisoverleg is onduidelijk. Zelf houden ze het liever op een 'al vroeg geplande' bijeenkomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten