Kabinet overweegt uitstel klimaatmaatregelen vanwege corona! GroenLinks & D66 denken hier anders over: ‘We moeten juist NU verduurzamen!’

Het is onduidelijk of het kabinet met nieuwe maatregelen komt om de CO2 uitstoot van dit jaar te verminderen. Dit zou namelijk wel moeten om volgens het Urgenda-vonnis, maar het kabinet heeft op dit moment andere prioriteiten. De eerste deadline – van 1 april – gaat sowieso niet worden gehaald. 

De Kamer verzocht eerder al dat het kabinet voor 1 april met aanvullende maatregelen moest komen. Dit gaat natuurlijk nooit lukken, zeker niet nu Nederland al bijna 2 weken plat ligt. Het kabinet heeft nu zo zijn twijfels of het wel gepast is om vrijdag al met aanvullende maatregelen te komen. Met het oog op de huidige crisis waar we in zitten is dit een terechte vraag.

GroenLinks en D66 zien de bui al hangen, zij proberen de groene droom alsnog te verkopen. Zij zien deze crisis als een perfecte kans om juist nu te verduurzamen. Want ze menen dat we duurzaam uit de crisis kunnen komen, alleen van welk geld vraag ik me dan af…

 “Dat kan de prikkel om te verduurzamen weer verzwakken’, zegt Van der Lee. “Dus is het belangrijk om snel met een afgewogen pakket te komen.”

Beide partijen proberen nog wel te doen alsof ze om mensen geven. Dus kwamen ze met een halfslachtig excuus waarin ze ook sympathie probeerden te tonen voor de vele gedupeerde mensen.

“Natuurlijk moeten we rekening houden met de banen van mensen, maar hoe langer we wachten hoe groter het risico op een boete.”

GroenLinks en D66 geven de indruk meer om het klimaat te geven dan dat we heelhuids uit deze crisis komen. Kan deze groene retoriek niet even worden gepauzeerd totdat we uit deze crisis zijn?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. fusilier

  D66 is een vieze vunzige partij, geen respect voor de grijze haren ,en het ongeboren kind.

 2. Jack Flash

  “We moeten juist NU verduurzamen”

  We moeten juist NU stoppen met die onzin.

 3. fusilier

  Een overbodige partij zonder moraal en waarden

 4. crimson1960

  Ik snap niet dat die partijen nog mensen stemmen. Ik snap het echt niet.

 5. Boudewijn Hummelinck

  Hoe ernstig en ingrijpend deze Corona-crisis ook is, ze zal tijdelijk zijn en uiterlijk dit najaar wegebben. Zeker met het omvangrijke steunpakket dat de Overheid nu in de economie smijt zal de economische groei aan het eind van het jaar weer enorm gaan aantrekken.

  In dat licht is het oliedom de noodzakelijke klimaatmaatregelen nu stil te leggen. Het aantal slachtoffers dat de opwarming zal veroorzaken is een veelvoud van het donkerste scenario van de Corona-crisis.

  1. Rammstein

   Daar is de breedbekkikker weer met zijn onbewezen onzin die hij spuit alsof het vaststaande waarheden zijn.

   Het is echter niet meer dan zijn persoonlijke, gemankeerde, kortzichtige linkse warhoofdmening. Nergens op gebaseerd, door niks onderbouwd.

  2. Willem Bever

   Goh hummeltje laatst zei je nog dat een argument tegen een lockdown was dat dan het virus in het najaar zou terugkeren….je bent niet errug consequent he

   1. Boudewijn Hummelinck

    Dat is goed gezien, Willem Bever. Het Corona-virus zal in het najaar ongetwijfeld weer de kop opsteken. Met enig geluk zal de combinatie van groepsimmuniteit en verbeterde medicatie wel veroorzaken dat die zich geleidelijker en gecontroleerder voltrekt dan de huidige uitbraak.

    1. Rammstein

     Willem Bever toont feilloos de inconsequentie van het gelul van Hummelinck aan. En deze bevestigt het zelf ook nog!

   2. Rammstein

    Boudewijn Hummelcunt lult altijd maar een eind voor zijn malle moers kont weg. Dat is zijn kenmerk: hij is er verzot op zichzelf te horen.

  3. Seneca

   @hummeldinck
   het kabinet zoekt een voorlichter. solliciteer want je bent een even grote luchtfietser als alle leden van dit kabinet.

 6. Willem Bever

  Ja als je denkt dat je alles al hebt gehad van die 2 droeftoeter partijen dan breekt wederom je klomp.

  Missen totale realiteitszin en idd zoals Crimson “zegt je snapt niet dat mensen nog op deze partijen stemmen” want dan zit je echt op een wolk

 7. Blitzkrieg

  Uit het artikel :
  “Natuurlijk moeten we rekening houden met de banen van mensen, maar hoe langer we wachten hoe groter het risico op een boete.”

  Als je normaliter iets probeert iets te verkopen doe je dat door het aanprijzen van datgene dat verkocht moet worden. Valt het niemand op dat als het over klimaat gaat de gebruikte methodes alleen angste, risco en boete zijn. Als “mensen” moeten teruggrijpen op dit soort verkooptechnieken mag je jezelf serieuze vragen over datgene dat wordt verkocht, de mensen die het aanprijzen en degene die het hier dagelijks op DDS verdedigen.

 8. Cootje

  Corona richt zo ravage aan dat zelfs de geitenwollen sokken club en de homo club van Jetten het niet meer weten . Maar Corona is een eerlijk virus en die geef ik graag aan de juiste personen met een beademingsapparaat gestookt met zeer groene stroom begeleid door een Baudet dokter die moet beslissen of een van deze personen nog nut heeft voor deze maatschappij en groene stroom betere mensen op dat moment voorrang moeten krijgen.

 9. Cootje

  Vroeger zei de mensen tegen elkaar zijn vader had beter het kwakkie op de kachel kunnen gooien dat had het met een sisser afgelopen . Maar zelfs toen had je al onverantwoordelijke personen en hebben dat niet gedaan en dan zal je zien komt het niet voltallige kwakkie nog in een macht positie ook . En zo krijg je er een die lijd als het hem uit komt aan geheugenverlies / vergeet zelfs 70 bombardement doden/ en een homofiele klimaatdrammer plus eurofiel . Die gek is op strontlucht zonder ammoniak die omdat liberalen van de geheugenverlies partij graag op het pluche willen blijven zitten er allerlei gezindten bij halen die ideologisch niet op één lijn zitten . En zo kunnen idioten zich profileren met een totale minderheid tot grootheidswaanzin en omdat ze op school altijd gepest zijn tot drammers

 10. macsjang

  Die kwalzalver en zijn partij hebben totaal geen benul van prioriteiten stellen. Eigenlijk nix nieuws.

 11. Baron von Munchhausen

  Andere insteek.
  Kabinet: Corona voor Corona na.
  Ik ga er van uit dat andere zaken even op de plaats RUST staan:
  extra geld Brussel,
  miljarden-smijterij klimaat,
  opvang Lesbos “gelukzoekers”,
  verminderen pensioenen,
  politieke spelletjes Klaver-Wilders,
  hervorming belastingen,
  binnenhalen allerlei gespuis,
  Dé-Nederlandisering,
  optreden theater 2e Kamer,
  toelaten Albanie en Macedonie tot EU,
  Enzovoort, enzovoort,.
  U mag aanvullen.
  Maar,…………Corona is voor “ons” kabinet wel een “middel” om zaken stiekem door te drukken!
  Ben ik te negatief?
  Ik wacht af!

  1. Willem Bever

   Eerder realist Baron….zo gaat het altijd …wil niet gelijk de false flag kaart trekken want er zijn duidelijk problemen…maar het is maar al te convenient

 12. yellow thread street

  Ik hoop dat de ogen opengaan en dat iederéén beseft dat deze linkse partijen slechts één doel voor ogen hebben.

  Ze zijn volslagen gek, ze beseffen niet wat er aan de hand is, absurd om op dit moment dit soort zaken voorrang te geven, het geeft wel aan, het zijn hersenloze types zonder verstand die nooit in het echte leven gestaan hebben.

  Ons land staat aan de vooravond van een zeer diepe crisis, vele banen zullen verloren gaan, vele hypotheken zullen diep onder water komen te staan, de economie is abrupt tot stilstand gekomen, niemand kan zeggen hoe het afloopt, dat weten we pas als het corona-virus uitgebannen is.

  En dan nu dit soort dingen roepen.
  Het blijkt ook wel, het is Urgenda gelukt om via linkse rechters onze regering terug te fluiten en milieu regels verplicht op te leggen.
  Wie is er nu in vredesnaam de baas in Nederland, wij als burgers hebben toch het kiesrecht en bepalen min of meer wat te doen.
  Tevens is het referendum afgeschaft, wie was de aanstichter.

  Niets meer te vertellen dus in ons eigen land, geen vrijheid meer, we gaan richting een dictatuur.
  Het blijkt ook wel, de media is niet meer objectief, ze werken in opdracht van het linkse geld, ook op scholen worden de linkse regels de jeugd er met de paplepel ingegoten.

  Gelukkig zijn er volgend jaar verkiezingen.

 13. evil knievel

  Linkse Lijkenpikkers!

 14. harte385

  Het zou verboden moeten zijn dat dit soort verknipte figuren in de regering plaat kunnen nemen. Maar in Nederland kan blijkbaar alles en voor zij die nergens verstand van hebben maar wel hard kunnen schreeuwen is er blijkbaar altijd plaats. En zo helpen zij Nederland naar de afgrond omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is. Van mij mogen zij hem levenslang opsluiten in een inrichting voor geestelijk gestoorde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.