Klimaat über alles! ‘Dwang66’ wil desnoods grond onteigenen voor windmolens

De Utrechtse D66-fractie gelooft niet meer zo in anderen overtuigen en gaat net zo lief over tot dwang. ‘Onteigenen’ is dan weer een te krachtige maatregel, dus kiezen ze liever voor ‘gedoogplicht‘, wat op hetzelfde neerkomt: er komen windmolens.

Groen of woningbouw?
Grondeigenaren van de Utrechtse polders Rijnenburg en Reijerscop, zitten met een dilemma. Ze willen best groen doen maar er moet natuurlijk ook winst worden gemaakt. Het is dan véél lucratiever om woningen te bouwen, dan dat er zonnevelden en windmolens worden geplaatst. Om die reden willen de grondeigenaren dan ook geen windmolens. Ze dreigen zelfs hun grond niet af te staan als er windmolens op zouden komen.

GroenLinks en D66 kiezen liever voor acht windmolens, terwijl de PvdA, de VVD en het CDA liever woningen willen bouwen. Áls er woningen komen, dan komt er ook geld vrij voor een roeibaan, wat men daar blijkbaar belangrijk vindt.

Gordiaanse knoop
De discussie in Utrecht begon zich steeds meer te vormen naar een ware Gordiaanse knoop. En plots kwam daar D66-raadslid Maarten Koning met getrokken zwaard om die knoop door te hakken. Koning, die nog haast geen enkel concreet antwoord had gegeven tijdens de hele discussie, zegt ineens: ‘dan gebruiken we toch gewoon de gedoogplicht?’

Gedoogplicht
De gedoogplicht wordt gebruikt voor bijvoorbeeld hoogspanningstorens in weilanden van boeren. In de praktijk komt het toepassen neer op het negeren van de wensen van de grondeigenaren en in dit geval gewoon toch acht windmolens neerkwakken op die grond. Daar worden de eigenaren voor gecompenseerd, ook in het geval van mogelijk toekomstig inkomensverlies, maar ambtenaren met een béétje verstand zetten dat natuurlijk zo laag mogelijk in.

Dwang66
Koning introduceerde z’n voorstel ook nog met:

“D66 houdt niet van onteigenen, dat moeten we hier niet willen.”

Maar probeert het vervolgens wél met die gedoogplicht maatregel. Dat was wrijven in een vlek. Een vlek die wat Koning betreft nóg wel wat groter kon. Het grote bezwaar tegen de windmolens is namelijk de geluidsoverlast. En wat stelt Koning voor? Festivalterreinen inrichten rond die windmolens!

Plottwist
En dan ook nog een leuke plottwist: De Utrechtse PVV kwam met een concrete, duurzame en daadwerkelijk constructieve oplossing (zónder islam te noemen)! De bouw van een kleine kerncentrale op een nabijgelegen industriegebied. Kost 1,8 miljard maar dan heb je ook wat (na 2030): geen windmolens, veel woningen, geen CO2-uitstoot, iedereen blij.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. -Bo-Realist

  Kernenergie is de meest efficiënte energiebron. Als we toch van fossiel af moeten, investeer dan in kernenergie, waterstof en thorium.

  Windmolens zijn een bedreiging voor leven in zee en in de lucht. Daar komt bij dat windmolens uitzicht beperken en luidruchtig zijn. Zonnepanelen werken alleen als de zon schijnt. Biomassa is landbouwgrond of bomenkap voor nodig.

  Kortom de energiemix van GL, D66 e.a. is duur, inefficiënt en onrealiseerbaar. De enigen die ervan profiteren zijn de groene industriëlen die bevriend zijn met deze gestoorde politici.

  1. Kees

   Helemaal mee eens. Twee jaar geleden 70000 dode vogels alleen al in NL door de windmolens, sindsdien houden ze de cijfers liever geheim. Een paar weken terug was het een week lang mistig en vrijwel windstil, dus 0,0 energie. Wordt toch eens wakker mensen en ga voor een vorm van kernenergie.

   1. Stiek

    In een vraaggestuurde energiebehoefte heb je inderdaad niets aan windturbines.

   2. Blitzkrieg

    Kees : Ik ben helemaal voor kernenergie maar niet omdat er één of ander klimaatprobleem opgelost moeten worden. Wat mij betreft is het ook prima als we gewoon fossiele brandstoffen blijven gebruiken. Die zijn voor de eerst komende honderden jaren volop beschikbaar en te verkrijgen uit hele normale landen.

    1. -Bo-Realist

     Als het aan mij ligt hoeven we ook niet fossielvrij. Als we als land dat wel willen, is de weg van windmolenparken, zonneweiden en biomassa een doodlopende weg.

 2. Cycle25

  De beste oplossing is dat alle Dram66 stemmers een enkeltje euthanasie nemen, dat scheelt miljoenen tonnen CO2.

  1. -Bo-Realist

   Is er ook ruimte in de wachtkamer voor GL en PvdD?

   1. Cycle25

    Tuurlijk, aansluiten in rijen van 3.

 3. Bullshit16

  Dictators d66 willen alles onder dwang doordaaien kan het niet goed schiks dan maar kwaadschiks
  Je moet wel heel gek zijn om op deze landverraders partij te gaan stemmen er is niet een normaal gezond d66er bij ze hebben allemaal een klap van de windmolen gehad
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. 1234vijf

   ‘ er is niet een normaal gezond d66er bij ze hebben allemaal een klap van de windmolen gehad’

   Daarentegen heb jij ze allemaal keurig op een rijtje.

   1. Bullshit16

    1234v
    Je zegt eindelijk wat zinnigs

   2. -Bo-Realist

    Als je dwang nodig hebt als middel om je doelen koste wat het kost te bereiken, dan veeg je je reet met democratie. D66 is de term ‘Democraten’ onwaardig.

   3. Bockbeer

    1234vijf?

   4. Stiek

    1234vijf?

 4. yellow thread street

  Het begint steeds doorzichtiger te worden, D66 krijgt steeds meer nare dictatoriale trekjes met deze vorm van landpikkerij.

  Het terugbrengen van de veestapel is volgens mij een hoger opgezet plan, ze verplichten de boeren te stoppen, ze hebben geen inkomsten meer, en wat doe je dan.

  Ja, je onteigent ze hun grond, je geeft ze een fooi waarmee je ze koest houd, de grond is dan staatseigendom, en je kunt er mee doen wat je wilt, niemand kan dan nog protesteren.

  Wat kun je allemaal met de grond doen, er windmolens opzetten waar je horendol van word, zonneparken aanleggen die alleen overdag energie opwekken mits het een beetje licht is, veel fijnstof uitstotende biocentrales, en dan heb je nog genoeg grond over voor de gelukszoekers, er komen er nog genoeg.

  Eerlijk zullen we alles delen, de regering gaat de spaartegoeden afromen, de overvolle pensioenpotten zullen leeggeroofd worden, er is toch geld zat onder de bevolking.

  Bij Timmermans zal het kwijl uit de mond lopen, net als bij de rest van links Nederland.
  Het wordt tijd voor een staatsgreep, weg met de regering, weg met de EU, en tijd voor een nieuwe frisse rechtse wind.

  1. -Bo-Realist

   Een rechtse machtsgreep a la Alteratie van Amsterdam zou mooi zijn. De dwang en emotionele chantage die de gevestigde orde aan de dag legt, is stuitend. Bovendien werkt het polariserend.

  2. Marija

   DOEN DAN.

   1. -Bo-Realist

    @Marija
    Alleen maak je geen vuist en online een machtsgreep aankondigingen zou een shortcut naar mislukking zijn.

    Stem FvD/PVV voor Nexit, tegen Schengen en Euro.

 5. Vrijedenkert

  Het eerste wat onteigend moet worden is dat appartement in Scheveningen wat D666-Peggol heeft mogen ontvangen voor nop!

 6. AS210854

  Wat is het verweer van deze D66ger over de uiterst giftige gassen die deze windmolenparken UITSTOTEN.

  1. Blitzkrieg

   AS210854 : Geen, daarvoor ben je ook een D66’er.

 7. Maxks

  Ben van mening dat je met religieuze personen, neonazi’s en klimaat-adepten geen discussies kan voeren als je een andere mening erop nahoudt.
  Van neonazi’s begrijpt men dat maar die andere twee categorieën vindt men toch wel vreemd immers ze zijn maatschappelijk geaccepteerd.
  Welnu…de rode draad tussen die drie is het fascisme, de indoctrinatie en de obsessie. Alle drie dulden ze geen tegenspraak.

  Die cirkel moet doorbroken worden.

 8. J.Rademaker

  Die windmolens gaan 15 jaar mee, als er intensief onderhouden wordt.
  De bladen zijn niet te recyclen en worden in de USA als afval begraven.

 9. plakband

  De PVV heeft veel constructieve voorstellen gedaan. Het demoniserend partijkartel geeft echtrr de voorkeur aan onderdrukking van de bevolking.Daarvoor worden drogredenen als klimaat, racisme, economie, massa-immigratie, tolerantie, emancipatie, enz te pas en te onpas uit de kast gehaald om hun ware dictatoriale aard te verdoezelen.

 10. 1234vijf

  De gedoogplicht kan legitiem worden opgelegd als er een zwaarwegend maatschappelijk belang mee is gediend. Dat is hier natuurlijk het geval.

  1. Fonz

   Jij moet je achterlijk nazi smoel houden vuile landverrader dat je bent…

  2. -Bo-Realist

   0,0007 graden Celsius minder opwarming tegen kosten van 1000 miljard tot 2050 en daarna nog meer. Er is een juist een maatschappelijke noodzaak deze klimaathysterie te stoppen. Dan kunnen we weer investeren in veiligheid, onderwijs, zorg en allerlei andere belangrijke zaken.
   Dwang is antidemocratisch en getuigt van een gebrek aan argumenten om er democratisch uit te komen.

   Stem FvD/PVV tegen deze waanzin.

   1. Fonz

    En die maatschappelijke noodzaak is zeer ernstig, naast het feit dat burgers op-ge-jaagd worden in dit land, boeren uit hun familiebedrijven worden getreiterd, natuurlijk

 11. Fonz

  “Dwang66′ wil desnoods grond onteigenen voor windmolens”

  Daar zijn ze hard mee bezig door te liegen en te stellen dat boeren de schuld hebben aan iets dat niet bestaat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.