Links Nederland komt met flut plan: alleen steun aan kabinet in ruil voor investeringen in zorg, onderwijs natuur en volkshuisvesting

Tijdens een bijeenkomst van de PvdA, GroenLinks en de SP in (natuurlijk) Amsterdam, ging het weer eens over samenwerken. Dat loopt praktisch altijd uit op een fiasco, maar dit keer komt men met een ‘revolutionair‘ plan!

‘Meer geld naar alles!’
Of nou ja, eigenlijk helemaal niet. Het ‘plan’, voor zover we daar überhaupt van kunnen spreken, komt eigenlijk gewoon neer op ouderwetse blokvorming. De PvdA, GroenLinks en SP kwamen niet veel verder dan ‘we gaan kabinetsplannen alleen steunen als we wat terugkrijgen’. Ze willen dan meer geld naar zorg, onderwijs, natuur en volkshuisvesting.

Groen(s)Links
Opvallend is dat GroenLinks daarmee een dubbele flater maakt. Jesse Klaver deed namelijk nog geen uur geleden de oproep aan dit kabinet om ‘leiderschap te tonen’ bij het opvangen van vluchtelingen in Griekenland. Mag u raden welke van die vier thema’s extra onder druk komen te staan als Nederland dát zou doen.

Links populisme
En vorig jaar steunde GroenLinks het financiële beleid van kabinet Rutte-III  nog onvoorwaardelijk. Daar moeilijk over doen zou ‘scorebordpolitiek’ zijn en daar stonden ze bij GroenLinks toch echt boven. Althans, dat zeiden ze omdat iedereen ze als populistisch begon te zien. Zeg maar exact hetzelfde gedrag wat we nu ook weer zien, door zo makkelijk te draaien op dit punt.

GroenLinks gaat dus in ieder geval weer in de aanval. De PvdA kijkt wel hoe ver ze daar in meegaan. Ze staan er net weer aardig voor in de peilingen, dus die kijken wel uit. En de SP moet zo langzamerhand aan de beademing, want zonder hulp gaan die het niet redden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Toch eerst even off-topic:

  Oké, dat Noord-Korea nog niet één corona patiënt heeft is logisch, want in dit land komt niemand zomaar in maar ook niet uit…daarbij brengt NK ook weinig informatie naar buiten……..
  Maar dat Turkije er nog niet één heeft is vreemd….of houden ze dit misschien geheim ?
  Wie weet hier meer ?

  1. Beukman

   Dat komt omdat Corona het in haar broek doet voor Erdogan:

   sta-pal.nl/2020/03/erdogan-gevaarlijker-dan-corona/

 2. Kidogo

  Een “Neder Marokkaan” , “Linkse Jood” en een “Gewezen Communist” gekker kan het niet worden. Ik zeg dit omdat Sylvana Simons en die Parool Mandrill mij gewoon met Duitsers uit WO II vergelijkt dus moet ik mij zo ook profileren.
  Stem FVD dan kan dit gauw de vuilnisbak in en kunnen echte iets gaan recht zetten.

 3. Piet51

  Als ze dit stevig vorm gaan geven zijn ze wel een machtsblok om rekening mee te houden, namelijk 37 zetels in de Tweede Kamer en 18 zetels in de Eerste Kamer. In beide Kamers ongeveer 25%. Het lijkt mij een slimme zet, maar ook een uitdaging om hier iets van invloed mee te bereiken, vooral ook als tegenwicht tegen rechts. Het biedt Rutte fraaie en realistische kansen en Rutte is slim genoeg om hiervan gebruik te maken. Hij heeft dan niet FvD, 50+, Otten of de SGP nodig.

  1. Fonz

   pietje het is natuurlijk van de zotte om op deze manier geld los te moeten krijgen, ze moeten gewoon het geld dat door de hard werkende Nederlander binnen wordt gebracht weer in de economie stoppen (lees zorg, onderwijs (geen natuur), huisvesting (voor de Nederlanders welteverstaan)).
   WIJ zijn nu bezig om het geld aan mensen te geven die nog geen stuiver hebben bij gedragen aan ons land, en dit zien wij door de vele achterlijke bezuinigingen die er nu plaats vinden…en jij? jij vindt dit prima

 4. Jack Flash

  Links heeft nu duidelijk hiermede het laatste kruit verschoten.
  Of weten ze nog iets gekkers?
  Je weet maar nooit.
  Stem PVV/FVD.

 5. Maxks

  Het linkse blok zijn kruideniers en dominees. Zij die mede debet zijn aan de afbraak werpen zich op als de kapers en verdedigers van het onderwijs, zorg, natuur en huisvesting.
  Natuur en huisvesting zijn in tegenstrijd immers stikstof belemmerd de bouw.
  De overige twee zijn uitgehold door bezuinigingen, door toedoen van teveel mensen die niets bijdrage.
  Links staan voor grauw en grijs, iedereen gelijk arm en allemaal de smaak van water.

 6. Bullshit16

  Geld wat geld is er nog geld volgens mij kan er nergens meer geld heen Nederland is failliet door deze linkse ratten kabinet 7 miljard naar Brussel 17 miljoen voor verkeersborden 18 miljoen elke week voor die gelukszoekers enz enz er is geen geld meer dus mensen wij als hard werkende burgers mogen er voor op draaien ik heb nog wel een idéé 21 procent op voedsel 30 procent op alle andere goederen hoe vind die linkse ratten dat goed he
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. goedisfout

  Einde kabinet is in zicht, wat bruinlinks wil is niet relevant.

  1. Grover Stuifduin

   De kleur bruin is van extreem-rechts. Wist je dat niet?

 8. Kristalix

  Deze gestoorde moslim, genaamd Yasser Feras is ook 1 die de staat terug zou moeten het rifgebergte in. Hier een inrichting in geeft geen pas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.