Longartsen luiden noodklok: ‘De bijwerkingen van de huidige medicijnen tegen corona zijn niet te overzien!’

Vooralsnog is er geen effectieve behandeling mogelijk voor het coronavirus. Uit een recent verschenen richtlijn onder medisch-specialisten valt vooral op te maken dat patiënten ernstige last ondervinden van de bijwerkingen van de medicijnen die nu op de markt zijn.

In een ‘klokkenluidende noodoproep’ via het Algemeen Dagblad zegt Leon van den Toorn (oorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) treurig gestemd te zijn:

“Wat we tot nu toe in de praktijk zien in de regio Brabant is dat de aanbevolen medicijnen niet veel effect lijken te hebben. Maar patiënten hebben in ieder geval wel last van bijwerkingen, zoals depressieve klachten, misselijkheid en braken.”

Bijwerkingen zoals maag en darmklachten zijn volgens Van den Toorn een veelgehoorde klacht onder coronapatiënten die momenteel gebruik maken van de medicatie die vooralsnog voor handen is. Mensen met een hartritmestoornis wordt stellig afgeraden om überhaupt gebruik te maken van de huidige medicatie.

Inmiddels proberen ook longpatiënten de ernst van de huidige situatie te benadrukken.

Tegenover AT5 zegt een longpatiënt:

“Als het zo door blijft gaan en iedereen blijft gewoon laks en nonchalant, dan gaat het gewoon andere gevolgen krijgen, want dan gaan er andere maatregelen getroffen worden. Waarschijnlijk zit dan iedereen binnen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Lugor

  Vooralsnog is er geen effectieve behandeling mogelijk voor het coronavirus.
  .
  Beste Kenneth.
  Volgens mij is het TEGEN het coronavirus.
  Tevens mis ik in dit artikel een verwijzing naar de absolute noodzaak van een lockdown.

  1. 777

   Kokhalzen!

  2. Pjotter

   L@ Toppunt van taal neukerij, maar ja het is tegen.

 2. Vee

  Wat moet ik nu geloven, de kop of het artikel?

  1. Lugor

   Dat lijkt mij duidelijk.
   De nog niet ontwikkelde medicijnen tegen het coronavirus hebben vervelende bijwerkingen.

   1. Vee

    In de kop vande “homepage” STOND dat het medicijn werkt maar teveel bijwerkingen heeft. In het artikel staat dat het niet werkt. (wat de hoeveelheid bijwerkingen dan weer totaal irrelevant maakt)

 3. Rammstein

  Dit is geen artikel – dit is een uit de hand gelopen quote.

 4. Rammstein

  Kenneth doelt waarschijnlijk op hydrochloroquine, een oud middel tegen malaria en reuma, dat ook tegen corona schijnt te helpen.

  Mijn vrouw neemt het in het voor haar ziekte (lupus). De bijwerkingen kloppen: zij is er vaak misselijk van en heeft hoofdpijn.

  1. Gannascus

   Er zijn ook anti-depressiva die depressiviteit kunnen veroorzaken, het is altijd goed zaak de bijsluiter van geleverde medicijnen te lezen vooral wanneer het ‘nieuwe’ medicijnen betreft. En bij twijfel niet innemen.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Trump weet zeker dat met dit middel het Corona-virus de kop kan worden ingedrukt.

   1. 777

    Eeuwig gebande!

    1. Mireille

     Hier kom ik het weer tegen. Wat misstaat er in die reactie? Bij toeval zijn er veel ontdekkingen gedaan. Bijvoorbeeld Madame Curie.

 5. inert

  Ik denk dat ik een berghutje ga huren op 1500 hoogte, op de welbekende Obersalzberg‎ nabij het plaatsje ‎Berchtesgaden!
  Frisse historische lucht inademen zonder Corona bestanddelen!

 6. Kretoloog

  Ja, wat willen die Corona-patiënten nou? Een beetje maag- en darmpijn, dat moet je er toch wel over hebben om van het virus te genezen.

 7. Maxks

  Het leven kent vele bijwerkingen. Lees de bijsluiter.

 8. van Urk

  Alle medicijnen hebben bijwerkingen. Punt is dat deze bijwerkingen vooral voorkomen bij patienten die al wat anders op hun lever hebben en daar ook medicijnen voor gebruiken. Er wordt verkeerde informatie naar buiten gegeven. Er zullen veel doden vallen hoort men overal maar er wordt weinig verteld wat de medische achtergrond van deze doden zijn. Gezonde jonge mensen raken daardoor in paniek en denken dat zij ook zullen gaan sterven terwijl de dodelijke slachtoffers voornamelijk om personen gaan die al ernstig ziek waren of al op een zeer oude leeftijd zijn benaderd.

 9. LifeBuddy

  Ik zou als eerste beginnen met mondkapjes uit te delen, dan denk ik dat je al een stapje heb gemaakt dat je het virus iets minder kans geeft om toe te slaan.

  1. Fortiori

   Als geen mondkapje ter beschiking hebt, gebruik een shawl, een hoody en zet de capuchon op.

   1. Vrijedenkert

    Of bontkraag flink omhoog zetten en hard wegrijden op scooter….

  2. Original NL

   Dan moeten die mondkapjes er wel zijn…en die zijn er dus niet….moeten zoals bijna alles tegenwoordig uit china komen…en die hebben ze zelf nodig.
   Globalisering…it’s fantastic!

   1. LifeBuddy

    China heeft honderduizenden mondkapjes naar nederland gestuurd, Maar China heeft ook die grote computer van ASML nodig om wereldleider te worden van de centen.!

   2. Peetjoh

    Er zijn inderdaad buiten China weinig landen die ze produceren. 3m is de grootste ter wereld met 2 fabrieken in China. Die heeft de laaste 20 jaar zoveel geproduceerd dat ze eigenlijk de concurrentie hebben uitgemoord. Daar plukken we nou de globalistische vruchten van.

 10. van Urk

  Tekort aan bedden en opvang is ook een algemene kreet bij artsen en medisch personeel. Da,s vreemd omdat er onlangs door faillissement ziekenhuizen werden gesloten onder toezicht van o.a. jawel onze minister van volksgezondheid minister Bruins. Gooi ze weer gewoon weer open als quarantaineopvang en in sommige ziekenhuizen daarvan zullen gerust nog wel bedden in de kelders opgeslagen liggen.

  1. Peetjoh

   Ik begreep dat de uitrusting van de betreffende zieken huizen. Voor een appel en een ei naar landen zijn gegaan waar niemand ze kan bedienen.

 11. Mireille

  Paracetamol, Naproxen hebben al een bijwerking. Sufheid, moe gevoel als je er teveel van inneemt. Ibuprofen is al zwaarder. Met Rhohypnol is het helemaal erg. Allemaal middelen die van invloed zijn op het evenwicht waarop kans op vallen.

 12. Ben-NIET-Groen-L

  Tis maar een idee……

  Kunnen al die doctoren, specialisten, professoren uit Syrië dan geen uitkomst bieden?

  1. Rosasolis

   @Ben. Gisteren op het nieuws gehoord dat 30 artsen uit o.a. Syrie willen zich inzetten in ziekenhuizen mee te werken. Ze worden nu eerst getest op hun medicinale kennis,
   en Nederlandse taal kennis.

   1. Ben-NIET-Groen-L

    Rosasolis,

    Beetje jammer……………en op Corona hoop ik ? lol
    Ik geloof er niks van artsen uit Syrië Hahahahaha !!!!!!

   2. Politiek Profeet

    knettergek, maar het busje komt zo…busje komt zo ….meteen ic en afvoeren naar canada…

  2. Ab Infinitum

   Als u er geen vertrouwen in hebt dan mag u een behandeling weigeren. Voor u een ander.

  3. Politiek Profeet

   Die zijn in competitie met al die hoogopgeleiden zorgverleners,wetenschappers specialisten uit toerkije, marokkio,diverse negerstammen uit afrika etc..etc… die hebben geen tijd om een bijdrage te kunnen leveren behalve de klauwen ophouden….

 13. Rosasolis

  Inderdaad vele medicijnen tegen griep kunnen vreselijke bijwerkingen hebben. Pas op met hoeststroop van de drogisterij. Veel van deze stropen hebben bestanddelen die je suf maken. Met de griep krijg je veel slijm die los moet komen, door vaak flink te hoesten. Het allerergste is te veel slijm dat niet weg komt, omdat je urenlang slaapt.
  Slap 2 – 3 uren, dan ga rechtop zitten om zoveel slijm mogelijk op te hoesten.
  Warme dranken zoals thee met citroen sap helpen.

  1. Pjotter

   Roosje@. het blijft genieten van de Rosa proza.

 14. Bes Tolen

  Het gaat niet alleen om medicijnen maar ook om apparatuur. Ook dat kan schade opleveren en op gegeven ogenblik, dat is bij veelvuldig gebruik moet er mee gestopt worden. En vaccin is iets anders. Als er een goed vaccin was, ja dan maar dat kan nu heel lang duren. Uiteraard worden er niet die bedragen aan besteed als aan HIV. Dat weet u al vast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.