shutterstock 1625206747

Longartsen luiden noodklok: 'De bijwerkingen van de huidige medicijnen tegen corona zijn niet te overzien!'

Geen categoriemrt 22 2020, 9:00
Vooralsnog is er geen effectieve behandeling mogelijk voor het coronavirus. Uit een recent verschenen richtlijn onder medisch-specialisten valt vooral op te maken dat patiënten ernstige last ondervinden van de bijwerkingen van de medicijnen die nu op de markt zijn.
In een 'klokkenluidende noodoproep' via het Algemeen Dagblad zegt Leon van den Toorn (oorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) treurig gestemd te zijn:

"Wat we tot nu toe in de praktijk zien in de regio Brabant is dat de aanbevolen medicijnen niet veel effect lijken te hebben. Maar patiënten hebben in ieder geval wel last van bijwerkingen, zoals depressieve klachten, misselijkheid en braken."

Bijwerkingen zoals maag en darmklachten zijn volgens Van den Toorn een veelgehoorde klacht onder coronapatiënten die momenteel gebruik maken van de medicatie die vooralsnog voor handen is. Mensen met een hartritmestoornis wordt stellig afgeraden om überhaupt gebruik te maken van de huidige medicatie.
Inmiddels proberen ook longpatiënten de ernst van de huidige situatie te benadrukken.
Tegenover AT5 zegt een longpatiënt:

"Als het zo door blijft gaan en iedereen blijft gewoon laks en nonchalant, dan gaat het gewoon andere gevolgen krijgen, want dan gaan er andere maatregelen getroffen worden. Waarschijnlijk zit dan iedereen binnen."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten