Minister Cora (VVD) geschokt: Automobilisten gaan rebelleren tegen verlaging maximumsnelheid

Minister Cora van Nieuwenhuizen van de VVD geeft toe dat geen enkele automobilist te wachten zat op een verlaging van de maximumsnelheid. Toch zegt ze verbouwereerd te zijn dat Nederlanders de nieuwe 100-borden “massaal willen negeren.”

“Mensen lopen het risico om een boete te krijgen,” aldus de minister van Infrastructuur in De Telegraaf. Ja, voegt ze toe, het kabinet wist dat er geen draagvlak was voor deze maatregel. “We hebben het zelf een rotmaatregel genoemd die nodig is om woningen te bouwen en voor projecten die autorijdend Nederland juist helpen,” aldus onze Cora die a) eerst toegeeft dat niemand zat te wachten op dit onzalige plan maar b) vervolgens het propagandariedeltje van GroenLinks en D66 herhaalt.

Uit een enquete van EenVandaag blijkt dat maar liefst de helft van de weggebruikers de nieuwe maximumsnelheid gaat negeren. In de jaren zeventig deden automobilisten dat ook toen het kabinet Den Uyl hetzelfde proberen. Op de achterbumper van menige auto was toen een sticker geplakt met de boodschap, “Ik rij honderd als Den Uyl opdondert.”

De komende weken gaan we zien of de huidige generaties Nederlanders net zo’n sterke ruggengraat hebben als die van de jaren 70. Als dit een jaar geleden gebeurd was zou ik negatief gestemd zijn, maar in de tussentijd hebben we gezien dat onze boeren zich in ieder geval geen oor laten aannaaien. Dat stemt positief. Nu hopen dat andere Nederlanders net zo gepassioneerd zijn.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!

Het kabinet kan heel gemakkelijk gedwongen worden om deze maatregel terug te schroeven. Het enige wat we daar voor nodig hebben is een recalcitrante houding van de burger die de nieuwe maximumsnelheid stug negeert. Als dat het geval is moet het kabinet uiteindelijk wel door de knieën gaan.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. 1234vijf

  De standaardisering van de maximumsnelheid op de snelwegen tot 100 km maakt van Nederland één grote trajectcontrole. Handhaving is simpel en zal er snel toe leiden dat iedereen keurig 100 gaat rijden.
  We gaan naar een situatie zoals in de V.S. en dat is een zegen.

  1. 1234vijf

   Overigens, de door DDS gewenste grootschalige rebellie tegen de 100 km zal de Overheid slechts veel geld in het laatje brengen. Men gaat, terecht, strikt handhaven en de boetes zijn hoog.

  2. Bockbeer

   Brenda Welsh, 1234vijf, John Breekijzer?

   1. 1234vijf

    Goed bezig, Bockbeer.

    1. 777

     Brenda Welsh, 1234vijf, John Breekijzer?

  3. Troy

   Wat heeft dit in vredesnaam met de usa te maken? Ten eerste mag je daar harder rijden op de snelweg en ten tweede is daar geen trajectcontrole of niet noemenswaardig. Ben al vaak in Amerika geweest en het enige verschil daar met hier is dat iedereen elkaar asfalt gunt en niet van die imbeciele chauffeurs die hier rondrijden.

  4. Fonz

   “maakt van Nederland één grote trajectcontrole.”

   Ja de onzinnige klimaat/illegale migranten crisis moet toch ergens vandaan komen, iets creëren dat er niet is om vervolgens de burger te treiteren.

   1 er is geen klimaatprobleem
   2 er is een enorme illegale migranten crisis

   1. 1234vijf

    En de aarde is plat en de Holocaust is een hoax.

    1. Fonz

     Beide lieg jij maar dat weten we van jou

     1. 1234vijf

      Domme sukkel.

      🙂

     2. Fonz

      De definitie van dom is 1234vijf is de definitie van dom..

     3. 1234vijf

      Fonz?

      🙂

 2. Mees

  Mike zal het goede voorbeeld geven en max 100km aan zijn laars lappen.

  Geld is voor hem geen probleem.

 3. Original NL

  Quote…enige wat we daar voor nodig hebben is een recalcitrante houding van de burger ….
  Nee..het enigste wat we nodig hebben is een andere regering.
  Immers massaal negeren betekent alleen veel extra inkomsten voor het rijk.
  Stem PVV of FVD.

 4. Jack Flash

  In de jaren zeventig werd er niet machinaal beboet.
  Er was toen nog vrijheid.
  Millenials weten straks nieteens wat vrijheid is.
  Maar dat is ook de bedoeling van de linkse fascisten.

  1. 1234vijf

   Precies, dat machinale handhaven maakt handhaving van deze maatregel effectief en efficiënt.

   1. Original NL

    Wìm nick nr 12345..glundert weer van oor tot oor.
    Hij krijgt kriebels in zijn buikje van opgelegde regeltjes, daarom is hij ook een groot voorvechter van de islam waar ook bijna alles wat het leven leuk maakt verboden is.

   2. 777

    1234 WH vijf?

   3. Blitzkrieg

    1234vijf : Gewoon massaal een sticker over je kenteken heen plakken, dag machinale controle.

  2. Bullshit16

   Jack
   Daarom willen ze die 5G ook zo snel mogelijk introduceren terwijl ze nu al weten dat het levensgevaarlijk is Zwitserland is er mee gestopt
   Maar hier moet net als in shina iedereen in de gaten te gehouden waar je bent wat je doet
   Het word nog erger dan noord Korea
   Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Bullshit16

  Ik denk niet dat dat gaat helpen de boete gaat toch wel komen in die moet je toch betalen de enige die je er mee helpt zijn de rechters die krijgen er meer werk door in verliezen doe je toch wand die zeggen dood leuk wet is wet in daar diend iedereen zich aan te houden
  Nee deze overheid is zo corrupt hier moet wat anders gebeuren bv net als in Frankrijk de boel hier plat gooien
  Een ding is zeker deze corupte regering moet zo snel mogelijk opdonderen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. 1234vijf

   ‘verliezen doe je toch wand die zeggen dood leuk wet is wet in daar diend iedereen zich aan te houden’

   Ontroerend.

   1. 1234vijf

    Maar de taalvirtuoos Bullshit heeft wel een goed punt: rechters hebben de neiging burgers er op te wijzen dat ze zich aan de wet moeten houden.

    1. 777

     1234vijf?

 6. Maxks

  Cora en Co zijn steeds onthuts en geschokt maar ze zijn naar alle waarschijnlijk gewoon mesjogge.
  In de jaren 70-tig had men ruggengraat, in 2020 hebben overwegend de meeste een rug zonder graat.

  Men moet ook niet de denkfout maken dat het de oude (echte) hippies zijn die voor het groene fascisme staan immers zij hebben niets op met regelneven en nichten.
  Als men het woord “nicht” schrijft dan komt zelfcensuur om de hoek kijken immers het woord nicht is verworden tot een scheldwoord.

  Het zijn de gluten intolerante kinoa etende en latte macchiato slurpende Hipsters op rare fietsen die klimaatbedorven zijn… en kinderen die menen eindelijk de ouderen de les te kunnen lezen, met als beschermvrouwe Greta von Thunfisch.

  1. 1234vijf

   ‘ Het zijn de gluten intolerante kinoa etende en latte macchiato slurpende Hipsters op rare fietsen die klimaatbedorven’

   Het is een schande. En dan te bedenken dat dit volk ook nog minder vaak sterft aan het Corona-virus!

   Het moet niet gekker worden.

   1. 777

    1234vijf, John Breekijzer, Brenda Welsh?

 7. Original NL

  Q….een rotmaatregel genoemd die nodig is om woningen te bouwen…….
  Lees: Een maatregel die nodig is omdat sukkel rutte, zonder er bij na te denken, weer eens ergens zijn handtekening heeft onder gezet.

  1. 1234vijf

   Maar we krijgen er veel voor terug: minder files, minder verkeersslachtoffers, minder fijnstof en CO2, minder verkeerslawaai, lagere brandstofkosten en een langere levensduur van onze bolides.

   Win-win. Iedereen blij.

   1. 777

    1234vijf?

    1. 1234vijf

     Goed bezig, 777Bockbeer.

     1. 777

      1234vijf?

     2. Bockbeer

      Goed bezig, Brenda Welsh, 1234vijf, John Breekijzer

    2. Original NL

     1234vijf is gewoon een oud wijf en 100 is door haar lichamelijke en geestelijke beperkingen al veel te snel.

     1. 777

      1234 WH vijf etc. komt nooit meer aan de bak, hij blijft de eeuwig gebande!

   2. Seneca

    @1234
    ontroerend dit verhaaltje. vertel jij dit aan je bloedjes van kinderen voordat zij hun oogjes sluiten? iedereen blij is volgens jou het equivalent: ‘zij leefden nog lang en gelukkig’. dat je dit aan je ignorante kinderen, vrienden en familie vertelt, het zij zo. val ons hiermee niet lastig. het overgrote (lees: het niet linkse deel der bloggers) deel proeft de waanzin en propaganda van de overheid uit jouw nablaten van deze mantra. geef je vrouw of vriend een beurt maar ik lust jouw gewauwel niet.

   3. Hendrie1963

    Als je beter onderzoek had gedaan op internet en niet dat domme wijf van de vvd had geluisterd dan had je wel een andere conclusie getrokken. Door 100 km te rijden heb je meer files met meer ongelukken en meer uitstoot . Ze maakt het alleen maar erger. Dat

    1. 1234vijf

     Hendrie deed in elk geval geen onderzoek op het internet:

     ht*ps://www.nu.nl/binnenland/5998958/verkeerskundigen-sneller-thuis-bij-verlaging-maximumsnelheid.html

     ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-maximumsnelheid-wordt-verlaagd-maar-daardoor-bent-u-straks-gemiddeld-juist-sneller-thuis~b3921bfa/

 8. Hendrie1963

  Dit wijf is net zo gestoord als Rutte die hier voor 17miljoen uitgeeft voor verandering. De Duitsers hadden al een onderzoek gedaan dat het niets uitmaakt of je nu 100 of 130 rijdt. Als deze debielen beter hun werk hadden gedaan dan hadden ze 17 miljoen aan het onderwijs of zorg kunnen besteden. Helaas hebben wij hier met de jostie band te doen. Alleen de jostie zijn slimmer dan deze geestelijke gestoorden in Den Haag.

 9. Neutral

  Het is vooral de pakkans die erg klein is.

  En die agenten die nu de snelwegen op gestuurd worden zullen niet in de steden de echte criminelen (waar we last van hebben) op kunnen pakken.

 10. Rud56

  Misschien moeten de échte ervaringsdeskundigen eens hun woord doen.

  Niet de blaaskaas die, omdat diegene meer dan 100.00 km per jaar rijdt en zichzelf een daardoor zo ontzettende goede automobilist(e) vindt, maar de hulpverleners die het puin en de lijken mogen ruimen als er weer een aanrijding op de snelweg is geweest, waarvan de oorzaak in het te harde rijden lag.

  Misschien moet die mensen eens worden gehoord!

  En die Van Nieuwenhuizen, ach, is een VVD’er, zegt meer dan genoeg!

  1. Seneca

   @rud56
   de grootste oorzaak van dodelijke ongevallen is niet het snelle rijden. oorzaak 1: gebruik van telefoon. oorzaak 2: onvoldoende afstand houden, oorzaak 3: te traag rijden, niet rechts houden en aan de linkerkant van de weg sukkelen waardoor overige weggebruikers gedwongen worden om capriolen uit te halen. een chauffeur die snel rijdt is meer gefocust en ziet, bij wijze van spreken, een muis oversteken.

 11. ts_tle

  Aan de ene kant wordt ik als werkende burger zo genaaid dat een mooie auto onbereikbaar is.

  Aan de andere kant wel weer aardig dat dat nu dan niet meer nodig is. Want m’n oude barrel haalt ook de 100 wel:p

  De boete voor de diehards is overigens 324,- euro. Ben benieuwd hoeveel van die boetes mensen incasseren voordat ze zich toch maar aanpassen.

  Het is allemaal wel triest. Zoveel auto’s rijden comfortabel 150 en dan mag je maar 100…..

 12. Morgan4321

  Gelukkig heb je tegenwoordig apps als Flitsnav en Flitsmeister zodat je weet waar je (financieel) veilig harder dan 100 kunt rijden.

 13. fanof43

  ‘s Morgens moet ik mijn gehandicapte echtgenoot helpen. Daarna gehaast met de auto naar mijn werk (drie kwartier rijden). Ben dan nét op tijd om mijn tijdgebonden arbeid te starten. 100 km is niet haalbaar.

  1. Marija

   Daar is maar een antwoord op, eerder van huis gaan.
   Met 100 zal iedereen dat moeten doen.

  2. 1234vijf

   In dat geval zou ik harder gaan rijden en de boetes op de koop toe nemen.

 14. Rud56

  @Fanof43
  Een kwartiertje eerder opstaan wil ook nog wel eens helpen. Zal in ieder geval helpen om niet gestrest auto te gaan rijden! Komt ook nog andere wegegebruikers ten goede!

 15. fusilier

  Massaal je boodschappen in Duitsland halen, lagere btw tarief, lagere benzine prijs,en lekker gassen op de snelwegen.

 16. Rud56

  @Seneca,
  Zijn inderdaad oorzaken. En juist d a a r o m moet er rustiger worden gereden, omdat er teveel idioten op de weg zijn. Maar dat een snelle chauffeur meer op de weg is gefocust is klinkklare onzin.
  Daarom, laat de échte deskundigen hun verhaal doen.

  Want van alle reacties is dat het toonbeeld van volwassenen met een strontluier om, van dreinende verwende kinderen die hun zin niet krijgen van domme ome Rutte en tante Van Nieuwenhoven.

  P.S.
  Ik ben een semicoureur, die formule 1 rijdt. Dus ik weet wat snel rijden is.

 17. Wim Vreeswijk

  Een meerderheid van de hardwerkende automobilisten schijnen volgens De Stelling van de Dag (Telegraaf) hiertegen te gaan. Deze snelheidsverlaging heeft overigens qua CO2 per saldo geen nut omdat auto’s dan langer op de snelweg verblijven.

 18. Rosasolis

  Ik rij niet, maar omdat ik in Canada ben opgegroeid, heb ik al jaren geleden gemerkt dat de auto verkeer in ons land steeds sneller gaat, en dat er steeds meer ongelukken komen.
  In Canada rijdt het verkeer aanzienlijker langzamer. Het gaat om dat je komt VEILIG op je bestemming komt. Vooral in het hoge Noorden. Mijn vader was apotheker die medicijnen moest afleveren aan de artsen praktijken in de hoogte van Manitoba, Canada. In deze gebieden was er, en is geen sprake van hard rijden. Dat kon ook niet. Je moest heel voorzichtig rijden om naar Churchill in het hoge noorden om eindelijk terecht te komen.
  Maar nu in deze tijd in Nederland wordt er steeds minder aandacht aan het verkeer
  besteden. Het gaat veel te snel. Hopelijk zal er meer overleg met Canada komen over
  veilig rijden en veilig verkeer. Als er over veilig verkeer gaat, dan is Canada zeker een van de beste landen.

  1. DidiMadloba

   Canada is een reusachtig land, en dan helpt hard rijden niet veel.
   Nederland heeft het voordeel dat je na elke afspraak praktisch wel in je eigen bed kunt slapen. Gaan we dat voordeel opofferen?

 19. ko vadis

  Stug volhouden ten koste van je bankrekening, een boete zal je deel zijn, bij niet betalen het CJIB. Maar toegeven vanuit het kabinet gaat niet gebeuren. Achteruit, trouwens rijdt ik al 100.

 20. DidiMadloba

  Technisch is het probleem dat in een verbrandingsmotor (benzine- of dieselmotor) ook wat lucht “verbrandt”. 80% van de lucht is stikstof, dus daar komen die vermaledijde stikstofoxiden van.
  Waar veel vervuiling komt door onvolledige verbranding (denk aan koolmonoxide) komt deze vervuiling door té volledige verbranding.
  En daar zijn technische, met name chemische oplossingen voor.

  Enfin, ik blijf met 160 km/u met een slok op en de handen los door het land crossen, en zet daarvoor zelfs de haat voor de vreselijke NS opzij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.