rob jetten in het parlement

Hatelijke Rob Jetten beschuldigt Baudet van racisme: 'Jij wil een BLANK Europa!'

Geen categoriemrt 07 2020, 12:00
Rob Jetten is ongetwijfeld het meest verachtelijke lid van de Tweede Kamer. En dat wil wat zeggen, want die de hele fracties van D66, GroenLinks én de VVD zitten vol huichelaars, sjacheraars, en minderwaardige prutsers.
Ik dacht dat ik dit nooit meer zou zien in ons land, maar helaas: links kent werkelijk geen enkele schaamte meer. In debat met Thierry Baudet kan D66-leider Rob Jetten zich niet langer inhouden. Hij/zij/het (ik wil niet misgenderen!) beschuldigt Baudet van racisme, fascisme, en het hebben van een "enge" ideologie. Hij/zij/het (ik wil niet misgenderen!) zegt nog net niet dat Baudet ASAP concentratiekampen wil bouwen.
https://twitter.com/Wim04789402/status/1236027008162975745
"Voorzitter, de heer Baudet zei net dat partijen geen verstoppertje moeten spelen, dat ze eerlijk moeten zijn over welke ze met Europa hebben. Nou heb ik zelf de afgelopen maanden regelmatig met de heer Baudet mogen debatteren over Europa, de Europese Unie, en de Europese samenwerking. Daaruit trek ik de conclusie dat de heer Baudet met alle chique en dure woorden zelf verstoppertje aan het spelen is, en dat het er uiteindelijk onder de streep op neerkomt dat hij uit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens wil, dat hij uit de Europese Unie wil, dat hij uit de Euro wil, dat hij uit het Wereld Handels Organisatie-verdrag wil," aldus Rob "Goebbels" Jetten. "Waarom? Omdat de heer Baudet staat voor een dominant blank Europa waar geen plek is voor mensen met een andere afkomst of met een andere kleur, of mensen die op een andere manier tegen de wereld aankijken."
"De heer Baudet wil een Nederland dat volledig voldoet aan zijn wereldbeeld en dat is een hele enge ideologie," sloot de D66-leider/leidster (ik wil niet misgenderen) af.
Het moet je strot maar uitkomen. Dit is ongekend. Jetten, een fractieleider van een partij die deel uitmaakt van de regeringscoalitie, beschuldigt een collega-fractieleider in de Tweede Kamer er feitelijk van een nieuwe Hitler te zijn. En de rest van de Kamer vindt dat helemaal prima.
Eng? Weet je wat pas eng is, Rob? Dat jij dit soort beschuldigingen uit in het parlement en daar door niemand op wordt aangesproken. Dát is pas eng.
Natuurlijk stond Baudet zijn mannetje. Hij reageerde op Jettens aantijgingen door te stellen dat hij zich er volledig van distantieerde. "Wij zeggen elke keer, keer op keer opnieuw, en ik ook, dat niemand op grond van welke afkomst dan ook, op welke afstamming dan ook, op één of andere manier minder of buitengesloten zou kunnen worden vanuit Nederland, vanuit Europa; dat wij staan voor de gelijke rechten van iedereen, voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht je afkomst, ongeacht je kleur, je religie, wat dan ook maar. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen."
En toen kwam het gepassioneerde deel van Baudets reactie. "Ik vind het zo ongelooflijk triest dat blijkbaar het enige dat als argument of als quasi-argument, als verwijt, kan worden ingebracht, deze kínderachtige, kleuterachtige verwijten zijn die nergens op gebaseerd zijn."
"Iedereen in Nederland," ging Baudet verder, "die Nederlands staatsburger is en die meedoet met onze samenleving heeft precies dezelfde rechten, precies dezelfde plichten, precies dezelfde kansen als ieder ander en daar maken we geen enkel onderscheid in... en dat zal ook nooit veranderen in onze partij."
Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!
Een prima verdediging, maar het feit dat Baudet dit moet zeggen -- in het parlement, achter het spreekgestoelte, terwijl de premier een beetje verdwaasd naar wat papiertjes kijkt -- is te triest én te gevaarlijk voor woorden. Jetten speelt een ontzettend gevaarlijk spel. Hij weet als geen ander dat, als je dit soort onterechte aantijgingen de wereld inslingert, er altijd een gek opstaat die denkt dat hij moet 'ingrijpen.' Volkert van der Graaf was (of eigenlijk: is) zo'n gek, maar er zijn veel meer van dat soort links-radicalen in Nederland die geweld niet schuwen. ANTIFA zit er vol mee.
Het ergste van dit alles is, natuurlijk, dat Baudet keer op keer herhaalt dat hij niets heeft met racisme, dat hij iedereen respecteert, ongeacht afkomst, religie, en huidskleur. Hij blijft dat maar herhalen, maar dat maakt Robje Jetten niets uit. Baudet moet en zal zwartgemaakt (oh, oeps!) worden. Het is niet alleen triest, maar ook nog eens levensgevaarlijk. Letterlijk.
Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten