shutterstock 1508011094

Minister Cora (VVD) geschokt: Automobilisten gaan rebelleren tegen verlaging maximumsnelheid

Geen categoriemaa 07 2020, 11:00
Minister Cora van Nieuwenhuizen van de VVD geeft toe dat geen enkele automobilist te wachten zat op een verlaging van de maximumsnelheid. Toch zegt ze verbouwereerd te zijn dat Nederlanders de nieuwe 100-borden "massaal willen negeren."
"Mensen lopen het risico om een boete te krijgen," aldus de minister van Infrastructuur in De Telegraaf. Ja, voegt ze toe, het kabinet wist dat er geen draagvlak was voor deze maatregel. "We hebben het zelf een rotmaatregel genoemd die nodig is om woningen te bouwen en voor projecten die autorijdend Nederland juist helpen," aldus onze Cora die a) eerst toegeeft dat niemand zat te wachten op dit onzalige plan maar b) vervolgens het propagandariedeltje van GroenLinks en D66 herhaalt.
Uit een enquete van EenVandaag blijkt dat maar liefst de helft van de weggebruikers de nieuwe maximumsnelheid gaat negeren. In de jaren zeventig deden automobilisten dat ook toen het kabinet Den Uyl hetzelfde proberen. Op de achterbumper van menige auto was toen een sticker geplakt met de boodschap, "Ik rij honderd als Den Uyl opdondert."
De komende weken gaan we zien of de huidige generaties Nederlanders net zo'n sterke ruggengraat hebben als die van de jaren 70. Als dit een jaar geleden gebeurd was zou ik negatief gestemd zijn, maar in de tussentijd hebben we gezien dat onze boeren zich in ieder geval geen oor laten aannaaien. Dat stemt positief. Nu hopen dat andere Nederlanders net zo gepassioneerd zijn.
Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!
Het kabinet kan heel gemakkelijk gedwongen worden om deze maatregel terug te schroeven. Het enige wat we daar voor nodig hebben is een recalcitrante houding van de burger die de nieuwe maximumsnelheid stug negeert. Als dat het geval is moet het kabinet uiteindelijk wel door de knieën gaan.
Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten