Nederlanders luisteren eindelijk! ‘Relatief rustig op het strand en in het bos’

Terwijl vorig weekend vervelend Nederland er nog massaal op uit trok om het buitenleven te vieren, lijken we eindelijk iets te hebben geleerd van de opgelegde restricties van onze overheid. Het is tot nu toe uiterst rustig op de stranden en in natuurgebieden.

Volgens De Telegraaf houden Nederlanders zich steeds beter aan de maatregelen van de overheid. Plekken waar drukte kan ontstaan worden eindelijk vermeden.

Fred Prak van Natuurmonumenten zegt er het volgende over:

“Het is relatief rustig, hoor ik van onze beheerders. En de mensen die er zijn, houden zich goed aan de regels. Het laatste wat Natuurmonumenten wil is een volledige lockdown, of dat de beheerders continu moeten optreden als schooljuffen tegenover mensen die geen afstand houden. Zelfs op de plekken waar het vorig weekend de spuigaten uitliep, met name aan de kust en bij grote steden, is het nu rustig.”

Een week geleden liep het nog helemaal uit de hand toen mensen massaal besloten om het strand op te zoeken. Premier Mark Rutte riep de Nederlandse bevolking vervolgens op om alleen nog buiten te gaan als het echt broodnodig was.

Aan de oproep van Rutte en de overheid lijkt dus uiteindelijk gehoor te zijn gegeven. En dat is maar goed ook, want vanwege de nog steeds escalerende dramagetallen kunnen we ons maar beter even aan de wet houden. Dat is het beste. Voor iedereen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. JochemX

  De kans dat je buiten een infectie oploopt of iemand infecteert is uiterst klein en dat was verleden week ook zo. Helaas snappen maar weinig mensen dat.

 2. Peetjoh

  Tuurlijk jochem want een airborne virus adem je niet in. Jij bent geabonneerd op de eppo?.

  1. JochemX

   Een eventuele concentratie van virussen wordt buiten in de atmosfeer en door de wind enorm verdund. Buiten ‘overleeft’ een virus niet lang. Binnen langer en blijft de concentratie hoger. De kans dat je buiten geïnfecteerd wordt is bijna te verwaarlozen. Geeft niets als je het niet snapt, neem het maar gewoon van me aan.

 3. CLoVis

  De Nederlanders luisteren dus al;
  nu de naffers nog.

 4. Brenda Welsh

  “Aan de wet houden” Is er al een wet of is er sprake van noodmaatregelen door een gemeente bestuur genomen? Wie weet het ?

 5. P.Sisterons

  Wen maar aan de gekweekte massa hysterie. Rutte c.s wil dit uitbuiten om de bevolking nog horiger te maken aan de perfide plannen van de marxisten in Brussel.

 6. fusilier

  Graag ook even al die vieze Dixi of bouw toiletten verbieden, die overal staan. Ook dat zijn bronnen van allerlei nare ziekten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.