Peilingen! 40% van Nederland ziet ‘Linkse Samenwerking’ zitten!

De nieuwe peilingen zijn weer binnen! Qua zetelverdeling verandert er helemaal niks deze week, maar wat wel heel opvallend is is dat zo’n 40% van Nederland iets ziet zitten in een ‘linkse samenwerking’. Vooral GroenLinksers zijn helemaal in de ban van een mogelijke samenwerking! Gaat het linkse verbond er dan eindelijk komen? 

Stembusakkoord

47% van de Nederlanders ziet wat zitten bij een gezamenlijk standpunt van de linkse partijen rondom het tegengaan van de verlaging van de winstbelasting. GL, SP en de PvdA hebben veel te winnen als ze zouden samenwerken op bepaalde standpunten. Veel linkse stemmers zien hier wel wat voor.

Opvallend genoeg zien meer mensen iets in samenwerkingsverband tussen alle drie de linkse partijen in plaats van alleen GroenLinks en de PvdA.

Ook bij de SP is een meerderheid voor een linkse samenwerking. Dit zou mogelijk kunnen doordat SP’ers zich realiseren dat hun partij al geruime tijd in nood verkeerd. Vandaar dat er een oplossing moet komen, en wellicht dat de oplossing ligt in een samenwerking met GroenLinks en de PvdA.

Interessant is het ook om te zien dat een meerderheid van de ondervraagde PvdD’ers niet zo veel ziet zitten in een linkse samenwerking tussen alleen de PvdA en GroenLinks.

Dit zou wellicht kunnen komen uit een soort van angst dat GroenLinks teveel standpunten gaat inleveren als ze alleen gaan samenwerken met de PvdA. Tezamen met SP kunnen ze de agenda wellicht wat meer naar ‘links’ pushen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Neutral

  Doe D66 er dan ook gelijk bij.
  Als ze gaan hameren op meer windmolens, meer migranten en meer EU is het geweldig.

  Dan gaat de som van de delen veel kleiner worden dan de delen los.

  Maar ik denk dat ze heel erg laf die onderwerpen gaan vermijden.

  1. Blitzkrieg

   Neutral : Dat is inderdaad al lang voorspelt.

  2. Buzz68

   Kan Denk er dan ook weer terug migreren in de Partij van de Allochtonen?

 2. Kretoloog

  GroenLinks 14, SP 10 en PvdA 9 zetels. Bij elkaar 33. Met z’n 3en is dat net zoveel als de VVD in haar uppie.

  Ja mensen, die linkse regering gaat er nu snel komen!

  1. Brenda Welsh

   U hebt iets gemist bij de huidige prognose. Ga nog maar eens rekenen.

   1. Kretoloog

    Ieder rationeel denkend mens snapt dat ik hier de huidige zetelaantallen van GL, SP en PvdA in de Tweede Kamer heb genoemd.

    Maar Brenda snapt dat niet. Dat komt omdat Brenda niet denkt met haar hersens. Brenda denkt met haar kut.

   2. 777

    Brenda Welsh, mede mogelijk gemaakt door Kretoloog.

    1. evil knievel

     N iemand die zn kwakkie beter op de kachel had kunnen sjpritzen,was t afgelopen met n sisser!;)

 3. -Bo-Realist

  Vooral Jesse K. heeft een te groot ego om voor een fusie te gaan. Hij zichzelf als Messias van links Nederland. Als Messias valt hij echter opzichtig door de mand vanwege het regelmatig maken van rekenfouten en de constante stroom aan flauwekul over FvD/PVV.

  Deze opruier mag wat mij betreft massaal weggestemd worden met zijn partij in 2021.
  Nederlanders maakt u gereed voor politiek met gezond verstand. Dat wil zeggen rechts van de PvdA, wat in mijn ogen de meest gematigde partij op de linkervleugel is. Zelfs D66 is linkser.

 4. Julien Sorel

  Er lijkt sprake van een politieke onderstroom naar links. Het huidige rechtse neo-liberalistische beleid loopt (wereldwijd) vast en er is behoefte aan een correctie. Een hoopgevend teken is dat door veel economen nu wordt ingezien dat de grote concentratie van kapitaal en de afnemende macht van de overheden om regulerend te kunnen optreden terzake herverdeling van inkomens en vermogen enerzijds en de structureel te lage rentestanden anderzijds de wereldeconomie in een structurele recessie zal voeren. Wellicht is een grote crisis nodig om deze toestand te doorbreken maar het staat vast dat de noodzakelijke correctie niet rechts maar linkse politiek zal impliceren.

  Gelet op de politieke stagnatie in de V.S. zal het doorbreken van deze impasse waarschijnlijk alleen door de EU kunnen worden uitgevoerd. Om die reden is versterking van de EU zowel noodzakelijk als onvermijdelijk.

  1. Baron von Munchhausen

   Julien Sorel
   Marxistisch Goeroe Klaver gezwam!

  2. Bullshit16

   Sorel
   Jij leeft liever onder een dictatuur
   Veel succes

  3. -Bo-Realist

   @Julien
   De onderstroom is in mijn ogen op beide flanken anti-establishment. Niet zo zeer links in het algemeen.
   Ik denk juist dat conservatief nationalisme het globalisme ten gronde gaat richten. De systeemomslag zal zonder oorlog of revolutie via het stemhokje beginnen. Eerst politiek, later de rest van de publieke sector.
   De globalisten zullen nog flink wat leugens over de nationalisten verspreiden, maar daar prikken steeds meer mensen doorheen.

 5. Hendrie1963

  Gelukkig zijn dit maar peilingen en heb je er weinig aan. Waarschijnlijk een peiling onder de linkse sukkels. Ik heb de peiling ook even gekeken van de hond en daar staat al weken dezelfde uitslag met iedere keer een andere datum. de hond is volgens mij hun aanhanger van de pvda.

  1. Bullshit16

   Hendrie
   Peilingen van de hond vertrouw ik al lang niet meer
   De hond is een groote linkse rat die trump de kanker wenst

 6. Baron von Munchhausen

  “…40% van Nederland ziet ‘Linkse Samenwerking’ zitten…!”
  Ook ik zie deze samenwerking zitten: liefst vandaag dan morgen.
  Dit lopend jaar zal er van alle kanten op de PVDA worden geschoten.
  O.a. Asscher in Rutte II: geweldige afbraak sociale cohesie, o.a. Zorg. Met grote bek naar Marokko om uitkeringen te verlagen: resultaat 0,0! Nederlanders naar plaats twee. De afschuwelijk wet WWZ. DENK laten ontstaan. De “moord” op Samson. Enzovoort, enzovoort,.
  Asscher: wereldkampioen wauwelen, wereldkampioen niets voor elkaar krijgen, met uitzondering afbraak!
  Daarom zie ik de samenwerking zitten: komend jaar de linkse samenwerking met vliegende vaart naar ……niets!

 7. Piet Klein

  Het is een bijzondere samenwerking omdat daarmee de SP dan afstapt van haar authentieke links partijkoers. Voor PvdA en Groen Links geldt dat het kartel partijen zijn die nagenoeg niet opkomen voor de gewone burger. In zorg, pensioenen, EU laten ze voortdurend de NL-burger vallen. Tel daar bij op de anti semitische tendensen in de PvdA, het niet opkomen voor homo’s en vrouwen en anders denkenden door te veel ruimte te laten aan de conservatieve islamitische stromingen. Het steunen van onzinnige plannen om iets te doen aan het klimaat en daarmee juist te weinig te doen aan het klimaat. Het versterken van de polarisatie in de samenleving door niet het debat in te gaan en wel tegenstanders te framen naar standpunten die ze niet hebben. Wat is er links aan deze linkse samenwerking? Voor welke belangen van de gewone burger komen ze op en met wat voor plannen? Het heeft meer weg van een rondje navelstaren in de hoop de premier van het partijkartel te mogen leveren. Asscher meldde dat hij wel in voor was het premierschap, dat was de eerste keer dat we weer iets van Asscher hoorde terwijl op belangrijke onderwerpen in geen velden of wegen te zien was.

  1. Marija

   Asscher, zo is het, het is eenglibberende kwal.

   1. -Bo-Realist

    Bij linkse mensen vraag je je af wat er in het lichaam functioneert.

    Het hart?
    Nee, windmolens doden leven in lucht en zee.

    Ruggengraat?
    Nee, anders houdt men IS’ers en hun kinderen wel buiten de deur.

    Brein?
    Nee, rekenen blijft lastig en criminelen niet straffen.

    Spijsvertering?
    Ja, want men leeft nog. 🙂

 8. Brenda Welsh

  Een solide links blok is alleen maar goed, zelfs zeer wenselijk ivm de versnippering.

  1. 777

   Brenda Welsh, eeuwige gebande!

 9. van Urk

  Het duidelijke antwoord van Jesse Klaver met de vraag: Laat Links een front gaan vormen tegen Rechts. Terwijl drie dagen geleden de VVD, CDA, D66 en CU juist gepresenteerd hebben dat zij zullen samenwerken tegen Links. Zij noemen deze samenwerking “Het Kabinet”. Zij hebben een meerderheid in de tweede kamer, dus Links moet wel een beetje naar hen luisteren. Volgens Rutte is het kabinet vertegenwoordigd op alle ministeries en hebben wij op deze manier iets in de melk te brokkelen hebben. Jesse Klaver mag dan wel lekker warm op zijn zetel zitten, centrumrechts is nog niet verslagen.

 10. Kidogo

  Als de andere 60% op FVD stemt is er geen vuiltje aan de lucht !
  Stem FVD, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

  1. Ab Infinitum

   Hebt u iets met die nar, glamourboy, Baudet ? Blijf het maar zeggen wanneer u zoveel “aandrang” krijgt. Allemaal theater !

   1. 777

    Brenda Ab Infinitum Welsh?

 11. Fonz

  Het wordt tijd dat partijen eens aan Nederland gaan denken ipv aan hun zelf en hoe kunnen we zoveel mogelijk zetels pakken..

  1. Bullshit16

   Fonz
   Nederland mag niet meer gezegt worden
   Moet nu holland zijn
   Heb je dat niet meegekregen
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Isengrijn

    Interessant, @shitBull.

    “…Nederland mag niet meer gezegt worden
    Moet nu holland zijn
    Heb je dat niet meegekregen…”

    Nederland mag niet meer gezegd worden. Het moet nu Holland zijn. Heb je dat niet meegekregen?
    Huh?
    Heb jij daar een bron van, Stierenpoep?
    Want ik als Gelderlander heb hier niet zo op Hollanders(een dingetje van vroeger zeg maar 😉 )…

    1. 777

     Jodenhater!

    2. Bullshit16

     Uilskuiken
     Volg het nieuws dan kwek je ook niet zo raar he uilskuiken

   2. Fonz

    Nee BS heb ik niet meegekregen, buiten dat maak ik zelf uit hoe ik mijn land noem, net als negerzoen, jodenkoek, zwarte piet etc etc, ik heb namelijk schijt aan al die politiek correcte taalneugers, en als ze er last van hebben zorgen ze er maar voor dat ze een dikkere huid krijgen, ik zeg tegen al die politiek correcten, opflikkeren!!!!!!

    “Stem fvd of PVV uit de eu”

    Ab-so-luut

    1. Bullshit16

     Fons
     Dat heb ik niet bedacht dat hebben die deugmensen bedacht
     Was een tijd geleden

 12. DutchOutlaw

  Nog een nieuwe peiling: 40% van de Nederlanders is krankzinnig!
  Want je moet dus wel helemaal gek zijn als je een linkse samenwerking ziet zitten.

 13. -Bo-Realist

  Links leidt tot chaos, daar kan toch geen discussie over zijn?

 14. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna direct NL exit

 15. ome

  Links en samenwerken?

 16. Lex

  Als er een door en door verrot links kabinet gaat komen met D66 dan overweeg ik om te gaan emigreren.

  1. Blitzkrieg

   Lex : Oh dat sentiment leeft bij vele mensen. Ik zal strijden om Nederland te redden, als dat echter niet lukt ben ik hier weg. Als ik ga emigreren is dat uiteraard naar een niet EU land.

   1. Ab Infinitum

    Albanië

    1. 777

     Wesley Infinitum?

 17. NoDoubt

  Het zijn dezelfde mensen als bij NPO, vroeger waren het arbeiderspartijen. Nu komen ze niet meer op voor hun eigen burgers. Liever patriarchale culturen die niet integreren en ze alles gratis kunnen geven op kosten van autochtone hardwerkende nederlanders. Een verziekt mediabestel die alleen aan framen doet en zakkenvullen. Net als Fransje die alleen zijn zakken vult samen met zijn zoon Mark. Minutenlang applaus voor ´verwarde´Gretha die al vanaf 2016 haar zakken vult, en niets wetenschappelijk onderbouwt. En wie wonen er aan het water sinds kort. Obama en weerman Hiemstra. We waren veel en veel beter af geweest zonder EU. Het gaat goed met VK. Een goed voorbeeld doet goed volgen, voordat we helemaal leeggeroofd en kapot gemaakt worden.

 18. Paardenmiddel

  Nou, ik geloof hier niets van. Nederlanders zijn helemaal klaar met links. Zelfs mensen die links gestemd hebben, zien dat het niet goed gaat. Daar hoor je weer niets over in de media.
  En deze stoffige partijen weten ook wel dat nederlanders veranderingen willen.
  Samenwerking? Een wanhoopsdaad.

 19. rujoleki

  Kijk ze staan ,de huichelaars.
  Stem op de PVV of het FvD.

 20. Drollevanger

  Ik begrijp dat ruim 40% van de Nederlanders tegenstander is van het verlagen van de winstbelasting.
  Dat is wat anders dan voorstander zijn van linkse samenwerking.
  Ikzelf ben ook voor die samenwerking.Dat damt mogelijk de stomste streken uit die hoek wat in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.