Puur wanbeleid! Nederland 1 miljoen per week kwijt aan boetes asielprocedure

Eerst kwam voorzichtig naar buiten dat het kabinet toch echt flink meer kosten kwijt is aan asielzoekers: niet 17 miljoen maar 70 miljoen euro. Alleen maar door boetes voor een trage procedure. Die teller loopt nu alleen maar verder op en kost Nederland 1 miljoen per week!

Dom beleid dat zó kei- en keihard ontploft in het gezicht van de verantwoordelijken, zie je zelden. De beslissingen die tot dit faalbeleid hebben geleid, hebben er alle schijn van dat ze gemaakt zijn voor de korte termijn, zonder inschattingen van de risico’s of überhaupt enig flauw benul van de vluchtelingencrisis.

Kennelijk dacht men in 2017 dat snoeien in het personeelsbestand van de IND ertoe zou leiden dat de asielprocedures zó lang zouden gaan duren, dat het onaantrekkelijk zou worden om naar Nederland te komen. Zelf zegt men dat het besluit toen werd genomen omdat er voornamelijk Syriërs aanklopten, maar half Afrika was toen ook al bezig met de oversteek naar Italië. Onzin dus.

Asielzoekers bleven toch wachten én werden actief geholpen door asieladvocaten, die begonnen met rechtszaken en, geheel volgens de regels, schadeclaims begonnen in te dienen. Ineens werd die IND een mega probleem, want iedere asielzoeker die te lang moest wachten kon dus gewoon een half jaarsalaris meekrijgen. Gratis geld voor een half jaartje niksen, mooi meegenomen! Dát gaat natuurlijk als een lopend vuurtje, dus wil straks iedereen wel naar Nederland!

En nu is het nog zo dat ‘slechts’ 60 procent van de asielzoekers een claim indient. Dat percentage zal niet alleen hoger worden, het totale aantal asielzoekers zal óók toenemen. Men had dus beter de IND flink kunnen uitbreiden. Dan hadden we nog steeds asielzoekers gehad die eigenlijk terug naar hun eigen land moesten, maar dan wel zonder die 15.000 euro!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. plakband

  Broekers-Knol heeft de daadkracht van een voetbal.
  Alleen na een schop komt er enige beweging in.
  Maar dat stopt vanzelf na korte tijd.

 2. perry

  Bij kritiek op de falende overheid, ondanks zulke massieve problematiek, verdedigt Rutte3 zich steevast met: “volgens de grondwet en de mensenrechten bla bla”.
  De grondwet is eenvoudig te wijzigen, indien een 2/3 meerderheid in beide Kamers van toepassing is en toestemt!
  Maar men moet het wél willen, maar de EU heeft ook een dikke vinger in de pap, en drukt alles naar de verkeerde kant, namelijk het faillissement van heel Europa!
  Behalve de UK, daar heeft een mán de leiding genomen!

 3. JFU

  Grenzen dicht…geen toegang zonder geldige papieren en geld, geen uitkering, geen recht op juridische bijstand, geen zorg…..resultaat..geen ‘vluchtelingen’. Hoe makkelijk wil je het hebben.

 4. Kidogo

  Het is gemeenschapsgeld en dat voel je niet in je eigen portemonnee.
  Het is nu volkomen duidelijk dat Rutte3 bestaat uit incompetentie verbrassers die wanneer nodig gewoon de BTW verhogen, verkeersboetes omhoog doen, ouderenzorg verkwanselen een dood bezuinigen om hun tekorten aan te vullen.
  Weer 20 miljoen verspilt aan verkeersborden voor een niet bestaand probleem, gelukkig komt het einde inzicht en dan mag een volgend kabinet puin ruimen en kijken of de verantwoordelijken voor het gerecht gedaagd kunnen worden wegens fraude en bedrog.
  Stem FVD#Rutte3#wegmetditzooitje

 5. Bullshit16

  Exact met dank aan die linkse ratten kabinet de belastingbetalers mag betalen hoe lang pikk

 6. Bullshit16

  Hoe lang pikken we dit nog
  STEM FVD OF PVV uit de eu

  1. Joshuak

   Vraag me af hoeveel van deze vergoedingen eindigen bij mensen die met hun zoveelste aanvraag zitten..

   Zal me niks verbazen als een behoorlijk persentage naar die mensen gaat terwijl het juist ook die mensen zijn waarom het systeem verstopt zit..

  2. Original NL

   Q….STEM FVD OF PVV uit de eu……..
   STEM FVD OF PVV èn dan uit de eu!!

 7. Veteraan

  Op het nieuws gisterenavond een vadsige, nooit gewerkt hebbende emigrant uit een veilig land, die hier nu al 3 jaar verzorging, huis en zakgeld krijgt. En nu 15.000 euro. En dan met een stalen gezicht vertellen dat het hem niet om het geld gaat.
  Moet je aan hem vragen of hij het dan aan een goed doel wil geven

  Kut allochtonen en wat een ziek Nederland dat dit allemaal kan.
  Waar blijft de burgeroorlog ?

 8. Benny

  Nu nog 1 miljoen pw.. Vanaf volgende week zal dat oplopen naar 2 miljoen pw, aangezien massa’s uitgekookte profiteurs aan de Turks griekse grens staan te popelen om naar lui lekker land te emigreren

 9. Cycle25

  Geeft toch niet, gewoon het midden/modaal/minimum belastingtarief met 10 – 15 % omhoog schroeven.

  BTW naar 25 – 30 %

  Alle VVD ers 5 % minder belasting

  Rutte zorgt goed voor ZIJN kiezers, de rest krijgt het boetekleed.

 10. fusilier

  Van mohammed mogen zij alles aan elkaar liegen, zij mogen zelfs beweren dat zij christenen zijn,om de grens maar over te komen naar ons land.

 11. Bunky01

  Zo zie je maar weer hoe ongelooflijk stom deze regeringsploeg is. Uiteraard aangevuld met de andere linkse dwazen. Stelletje bokkenlullen. De hardwerkende mag de rekening weer betalen. Hoog tijd voor een ouderwets tribunaal. Weg ermee !

 12. Baron von Munchhausen

  Dwangsommen stoppen? Gaat niet gebeuren! Dan gaan de linkse asiel-advocaten minder ontvangen. (Ze rekenen een deel van de dwangsom naar hun zelf, voor gedane werkzaamheden). En Groen-Links ( de werkelijke machthebber in Nederland) wil dwangsommen niet stoppen. Dus?

 13. Bullshit16

  Kijk ook nu zie je dat die misselijke linkse ratten niks te melden HEBBEN omdat ze zelf wel weten dat dit niet goéd komt waar zijn ze nu
  Stem fvd of PVV uit de eu

 14. Vliegenvanger

  Is onze regering niet aan te klagen voor alle wanbeleid dat ze aanrichten? Het is te gek voor woorden dat het allemaal maar kan. Weg met Rutte en kornuiten, de slopers en landverraders.

 15. Vliegenvanger

  Broekers Knol gauw de laan uitsturen met haar waardeloze asielbeleid. Zij belooft koeien met gouden horens, en zaait armoede en verderf. De belasting betaler is weer de dupe. Weg met Rutte en kornuiten,de slopers van Nederland. Stem ze weg!!!.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.