Rob Jetten wil miljarden naar ‘onze vrienden’ in Italië sturen, want: ‘Nederland is rijk geworden van de EU’

D66-leider Rob Jetten ziet weer een kans om op de EU-hoorn te blazen hoor… ‘Nederland is rijk geworden van de EU’, dus moeten we maar direct de portemonnee trekken om geld naar Italië, ‘onze vrienden, te smijten. De rest van het kabinet denkt daar gelukkig héél anders over.

Jetten lijkt wel voorgeprogrammeerd om EU-retoriek te gaan spuien zodra hij de juiste buzzwords hoort. ‘EU’, ‘Europa’, ‘Europees’ en ‘samenwerking’ is al genoeg om hem af te laten gaan. Want het NRC-artikel waarin DNB-president Klaas Knot pleit voor een ‘corona-vangnet’, zit vol met aanwijzingen voor potentiële grote risico’s.

Knot vindt namelijk dat de nadruk van het beleid op solidariteit moet komen te liggen, maar dat er wel goed naar de gevolgen van dit solidaire beleid moet worden gekeken. Er zijn namelijk oplossingen geopperd (of al in gang gezet) die tegen bepaalde regels voor monetaire financiering ingaan. Die regels zijn er, omdat landen anders het risico lopen op hyperinflatie en situaties als Zimbabwe, Venezuela en Duitsland tijdens de Weimar-republiek moeten ondergaan.

Wat Knot in zijn stuk dus eigenlijk zegt is dat de politiek een balans moet vinden of een afweging moet maken. Om solidair beleid te voeren zonder die monetaire regels te schenden. En als die regels geschonden moeten worden, wat best mogelijk is tijdens een crisis, dan met inachtneming van de mogelijke gevolgen daarvan.

Jetten spreekt echter met geen woord over die risico’s. Pleiten voor solidair beleid is niet zo moeilijk, hoe kun je daar immers tegen zijn? Maar we hebben het hier over risico’s die het hele continent lam zouden kunnen leggen!

Het probleem is namelijk dat als Italië financieel wordt gesteund, door wat voor beleid dan ook, er geen garantie is dat het 1: goedkomt, en 2: er terugbetaald gaat worden. En 3: als Italië hulp krijgt, staan andere landen natuurlijk ook direct in de rij met hun handje opgehouden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Willem Bever

  En als we niet oppassen worden we arm van jetten.

  Maak zelf je bijdrage maar over maar blijf met je fikken van de pensioenpot af

 2. trollenvanger

  Jetten: “Nederland is rijk geworden van de EU”.

  Hoe is het mogelijk dat deze idioot zo ver omhoog is gevallen?

  1. Pjotter

   TROL@ In het land der blinden is eenoog Koning.

 3. NoDoubt

  Zeg dat maar tegen de mensen die naar de voedselbank moeten, of 40 % van de gezinshuishoudens die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. We zijn veel beter af als we uit de EU zijn. We houden jaarlijks meer dan 100 miljard over en onze 500 miljard aan mensen die gevlucht zijn uit Syrie en daarmee vrijheid hadden en toch met eigen gevaar nog eens 6 a 7 landen doorkruisen om hier gratis alles te krijgen en voorrang en zich ogv de Ko ran verboden zijn aan te passen.

 4. Bullshit16

  Wie stemt er straks nog op die clow
  Ik denk alleen de echte geboren landverraders. Een normaal mens met gezond verstand die stemt op fvd of PVV uit de eu

 5. Maurits Dekker

  Nederland rijk geworden van de EU?
  Die Rob Jetten, dat irritante kleutertje van d’66, is helemaal knettergek geworden.

  1. Bijenzwerm

   Mee eens je moet wel een dwaze g@ile twink als Rob jetten zijn om dit te durven vertellen zonder daarbij het schaamrood op je kaken te krijgen.

 6. Vee

  Het grootste probleem is dat ie gewoon zijn zin gaat krijgen (coronhulp en eurobonds). Overigens ben ik er zeker van dat de knoflook- en oostbloklanden het meest geprofiteerd hebben van de eu. En waar er één profiteert levert een ander wat in. Win win gaat in dit geval niet op want dat zou alleen het geval zijn als de winst in handel zat en niet in transfer.

 7. crimson1960

  Die aangeklede etalagepop is van de ratten besnuffeld. Nederland is armer geworden door de EU. Zeker de burgers. FUCKING IDIOT.

  1. garfield

   Ja wat kan hem de bevolking schelen, schijnbaar is ie zelf wel beter van geworden van de eu.

   NEXIT PLZ

 8. JFU

  Wat een niveau zeg dat D66 bestuur om die niwit partijleider te maken. Maar ja, geeft wel aan waar D66 voor staat. Totaal negeren die partij, heeft geen enkele maatschappelijke waarde.

 9. Canta

  Nu is Jetten weer die de gebeten hond is. Waarom hebben we het niet over de DOMME uitspraken van Trump. Eerst wordt corona door hem enorm onderschat. Dan voorspelt hij dat het met Pasen allemaal over zal zijn en nu beveelt hij pillen aan die bestemd zijn voor malaria en waarvan gebleken is dat deze zelfs dodelijk kunnen zijn.
  Dat er fouten worden gemaakt, tuurlijk, maar Trump doet in domheid niet onder voor Poetin en dat meldde jullie wel.

  1. Vee

   Omdat jetten in ons parlement zit en trump niet?

   1. Joshuak

    Dat is onzin, hij onderschatte het aan het begin.. Maar na ingrijpen van verschillende instanties heeft Trump ingrijpende maatregelen genomen als bijvoorbeeld een inreisverbod die je nu overal ziet en vele andere maatregelen..

    Sorry maar diezelfde kritiek maar dan erger kan je geven over Rutten en Nederlsndse inlichtingendiensten want als je je nog kan herinneren zeiden zij enkele maanden geleden in al hun gecombineerde wijsheid dat die ziekte een lokaal probleem blijft en niet naar Nederland komt..

    Vertel jij me wat erger is, een president die niet genoeg maatregelen neemt terwijl de instanties dat wel doen en veel voorbereidingen treffen.

    Of gezondheidsinstanties die schijnbaar compleet incompetent lijken te zijn in Nederland en als resultaat de regering compleet verkeerd inlichten en voorbereidt.

    Daarnaast kan je ook niet Trump compleet de schuld geven van die Chaos in New York en Californië want dat komt voornamelijk door dakloosheid, werkloosheid en diezelfde factoren waardoor die virus nu pijnlijk daar in het rondslaat komt door eigen beleid van afgelopen 20 jaar..

    En daarnaast ligt ook een deel van de oplossing bij de Staat en niet alleen de Federale overheid.. Federale overheid regelt de distributie van hulpgoederen naar de staten..

    De staten en de goeverneur zelf gaat over de uiteindelijke bestemmingen binnen de staat.. Dus prima als je kritiek geeft, maar kijk dan ook naar de democraten.

    En die medicijnen van Malaria was naar voren geschoven als medicijn of was tenminste maar onder anderen naar voren gebracht door de Franse onderzoekers.

    Op de nieuws website van www!france24!com zie je meer over dat medicijn en zijn applicaties voor Corona.. Dus ja, het is inderdaad naar voren gekomen omdat het medicijn inderdaad helpt tegen Corona maar helaas ook (mogelijk dodelijke) bijwerkingen heeft..

    Donald Trump heeft gewoon zijn mond te vroeg open getrokken en herhaald wat hij rond zijn experts heeft gehkord maar misschien niet hele verhaal meegekregen bijvoorbeeld.

    Het kijken naar medicijnen van andere ziektes of infecties is standaard procedure, want vaak werken die medicijnen maar niet altijd zonder bijwerkingen..

    Maar het feit dat je weet dat het werkt geeft je een startpunt voor het onderzoek van de echte vaccin..

    Jou haat voor Trump verblindt je compleet, hij deed het aan begin fout

    1. Heinz

     Grappig Josh, humor kan er ook wel tussen door. Bij gebrek aan mondkapjes gebruiken wij in onze familie lege soepblikjes. Twee gaatjes boren met de klopboor aan de zijkanten, twee elastiekjes en klaar ben je.

  2. Cycle25

   Onderschatting is van alle tijden, net zoals het RIVM 2 weken geleden nog bralde dat kinderen geen last zouden hebben, zo maken alle wereldleiders inschattingsfouten.

   Het is aan het politieke spectrum goed te merken dat links weer slaatjes aan het oogsten is, en Jetten is het voorbeeld van een bureaucraat die niet weet hoe hij moet omgaan met andermans geld.

   In Nederland leeft het beeld dat belastingen een verplichting is zonder recht van spreken, dat moet anders.

  3. Fonz

   cantaatje doet een “ja maar hullie doen het ook”

  4. Duckday

   Poetin en TRump komen op voor hun inwoners .Maar Jetten D66 verkwanselt alles voor macht en eigen gewin Een partij die gevaarlijk is voor de vrijheid van Nederland

   1. Kabargenbok

    Wie woont er in bij Trump en Putin ?

  5. Original NL

   Quote….Waarom hebben we het niet over de uitspraken van Trump……….
   Omdat het hier over de debiel jetten gaat schat…..
   Nog zo’n linkse sukkel die het linkse stokpaardje weer van stal wil halen…..even geduld..volgens mij zit eu cock erop.

   1. Bijenzwerm

    @original nee EU cock is onze kindervriend ,hij heeft hier RUITERLIJK toegegeven dat hij een bijzondere voorliefde heeft voor juist kleine kinderen en p@d@ partij m@rtijn omdersteund ,de vi@speuk.

  6. Bullshit16

   Canta
   Het gaat over jetten niet over trump

  7. Seneca

   @canta
   het is hier al eerder geschreven: ‘canta is een vervoermiddel voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten’. je nickname is dus een uitstekende afspiegeling van je geestelijke gezondheid weer. pathetische idioot.

 10. Kidogo

  Dit is de absolute Flop Jetten ! get f#cked by Flop de Wijk !

 11. Cootje

  Let op de ECB omzeilt de individuele landen en gaat zijn bevoegdheid te buiten ze hebben nu al 2600 biljoen € van de Europese staatsschuld in hun bezit en daar komt nog eens 750 miljard€ bij die niet evenredig als afgesproken dus alle euro landen zoveel procent nee ze gaan nu ongelimiteerde obligaties kopen van de zwakke zuid Europese landen en dat is verboden en omzeilt invloed van de individuele landen we gaan met ze allen failliet en onze 1500 miljard aan pensioenen worden geannexeerd door Brussel alles gaat dan betaald worden door lopende schulden in europa

  1. RvdBe

   Jetten is absoluut een wereldvreemde gek.

  2. Vee

   Niet overdrijven, de werkelijke cijfers zijn al erg genoeg. Totale eu staatsschuld is 10 biljoen. Hier is de koploper frankrijk het met maar liefst 2,5 biljoen.

   1. Cootje

    Sorry je heb gelijk 2:6 biljoen staat er uit bij de ecb

 12. Fonz

  Robje jetten heeft geld genoeg, ooh wacht het is geld van anderen dat is makkelijker praten..

 13. Toverkol

  Ik dacht dat we in onze maatschappij speciale plaatsen hebben waar we gevaarlijke gekken opsluiten…

  1. Fonz

   Doen ze niet meer, ze laten ze nu vrij rondlopen..

   1. Baron von Munchhausen

    Fonz

    Lijkt mij beter Jetje naar Italie.
    Kan hij zijn waanzin plannen daar ten toon spreiden.

  2. Original NL

   Ja dat is juist Toverkol..dat gesticht heet D66.

   1. Toverkol

    Vraag me af….. hoe lang de politiek de EU nog kan rechtvaardigen…. de zuidelijke problematiek is niet iets wat te maken heeft met de huidige corona uitbraak. Het schuld papier wat al sinds jaar en dag wordt opgekocht krijgt een naamswijziging coronabonds. Ondertussen wordt het geld van onze pensioenfondsen steeds minder waard. Dit wanbeleid, de minachting jegens het volk zal uiteindelijk zijn effect hebben wanneer er een krater overblijft die naar rotte eieren ruikt. Ik denk niet dat de politiek nog op welke clemetie dan ook kan rekenen. Of zouden ze écht denken dat wij, het volk, nog enigzins geloven dat ze het oplossen ? Nee, die koppen gaan op de spaak ! De dag van bevrijding komt dicht bij !

 14. Peetjoh

  Das geen verrassing dat hij dat vind. Arme jongen moet tenslotte leven met een verstandelijke handicap.

 15. Duckday

  Die lampen lul is niet volledig de weg kwijt maar ook zijn verstand.Hoe kan deze malloot nu partij voorzitter zijn. Arogant mannetje dat alleen andere partijen zwart maakt door leugens en bedrog

  Stem PVV of FvD daarna uit de EU.Wat heeft dit monsterverbond de EU nu voor de NORMALE man vrouw gebracht.Dit hoogmoed waanzin en belust op macht project zorgt voor een derde wereld oorlog

 16. Original NL

  Die jetje heeft echt een softwarebug…wij schatrijk dankzij de eu..welke sukkel heeft die software geschreven,wesley benbow?????
  Wat een domme nitwit..tis toch verschrikkelijk dat er mensen zijn die op die lullekop stemmen.
  Naïef tot op het bot.

 17. Response

  Robje lijkt besmet met het EURonavirus. Wellicht is het beter voor hem om een hele lange tijd in quarantaine te gaan.

 18. Boudewijn Hummelinck

  Europese solidariteit lijkt me inderdaad niet iets waar DDS-tokkies zich iets bij kunnen voorstellen.

  1. AS210854

   BH, dat de Italianen eerst maar eens op hun 67 met pensioen gaan en net zoveel belastingen gaan betalen als de Nederlanders enz enz. Dat brengt heel wat duiten in de schatkist.

  2. Bijenzwerm

   Huistr@llen als boudewijntje kan zich niks voorstellen bij Europese solidariteit, immers hebben landen als Nederland Duitsland zich altijd strikt aan het begrotings te kort gehouden.
   Landen als Italië Griekenland Spanje en Portugal hebben zich daar niet aan gehouden en hebben daar nooit moeite voor gedaan.
   Ook hebben de noordelijke landen meer geld garant uitgezet het ems noodfonds van de EU.

 19. C.A.Barstow

  Jetten is een hersenzieke idioot die, als wij nog iets van ons land en volk willen redden, zo snel als mogelijk is uit politiek Den Haag moet verdwijnen.

  Stem voor de wederopbouw van ons land,
  Stem FvD/PVV.

  1. Bijenzwerm

   @barstow amen

 20. Piet Klein

  Wat bedoelt Jetten? De ECB gaat nog meer leningen van landen opkopen. Feitelijk koopt de ECB en daarmee kopen wij leningen op van Italië waarvan nagenoeg 100% zeker is dat ze die niet kunnen aflossen en wij dus eens mogen dokken. Het ESM wordt ingezet om leningen te verschaffen waarvoor wij garant staan ongeveer 1000 euro per gezin zit er maximaal in, 2000 euro voor een stel, 4000 euro voor een gezin met twee kinderen. Ook voor deze leningen geldt dat ze waarschijnlijk nooit terugbetaald worden dat dan de Nederlandse burger (de Europese burger) ze mag terug betalen, weer minder zorg, weer minder koopkracht, weer lagere pensioenen etc. En dan wordt het ESM ingezet voor doelen waarvoor het niet bedoeld was. Wat bedoelt Jetten precies? (Hoeveel mensen liepen ook al weer bij de voedselbank, hoeveel ouderen krijgen marginale zorg…..?) Bedoelt Jetten we hebben genoeg verdiend om straks weer flink te kunnen betalen en dat vooral omdat wij in de afgelopen jaren flink ingeleverd hebben, flink afgedragen hebben aan de EU mag er in de toekomst ook weer veel geld mag afdragen. Of wil hij dat het kapot lenen over de hele EU moet worden uitgespreid zodat we met z’n allen ten onder gaan? Ja Italie heeft geld nodig (wij ook voor de Corona crisis) en kan Jetten niets anders verzinnen dan schulden naar ons toe trekken zodat we morgen kunnen gaan betalen of gemeenschappelijk ten onder gaan? Jetten is dit invulling van solidair zijn? Of zijn er betere oplossingen, kan er nu worden ingegrepen zodat er oplossingen komen die niet het failliet van morgen plannen? Kunnen er nu oplossingen worden verzonnen waarbij de EU burger, de NL burger niet het kind van de rekening wordt? Ik denk dat er wel oplossingen zijn, maar hoe zit dat met D66 kennen oplossingen of alleen wat kretologie?

 21. Kabargenbok

  Een goed idee. Italië houden wij binnen boord. Dat heet solidariteit. Weggeven om niets gebeurt aan Hongarije, Orbán.

 22. Vrijedenkert

  We kunnen helemaal geen Miljarden Nederlands belastinggeld naar ‘vrienden’ aka knoflookrepublieken overmaken want dat zijn we zelf hard nodig voor steunen van burgers en bedrijven nu en voor de wederopbouw na de crisis en daarbij kunnen we geen cent missen! Menzal bij IMF of andere instanties moeten aankloppen…

 23. Jack Flash

  “Nederland is rijk geworden van de EU”

  Het bewijs van hoe wereldvreemd dat gedrocht is.

 24. macsjang

  Jetje kan het niet helpen, dattie zo is. Is een hersenloze buikspreekpop die bij volksverrader en zaadstrooier Pechmans op schoot zit en diens hersenspinsels uitbraakt.

 25. Heras

  Jetten kan dit gemakkelijk roeptoeteren, omdat hij er zelf warmpjes bij zit. Hij heeft riant salaris, vriendje salaris, ja waar hebben we het dan over?
  Nou, over mensen die het niet zo breed hebben, keihard moeten werken voor hun centjes en net kunnen rondkomen. Want de belastingbetaler betaald.
  Ik zou zeggen: laat Italie maar eerst orde op zaken stellen. Mensen ook pas met 67 met pensioen laten gaan. Er is al jaren gezegd dat ze niet zoveel moeten uitgeven en moeten bezuinigen. Maar nee hoor, hier en daar wat aanpassingen en hop, we gaan verder met schulden opbouwen.

  Het valt mij op dat Jetten altijd de andere kant kiest van het verhaal. Linksaf wordt rechtsaf en visa versa. Het is net een puber die zijn eigen willetje ontdekt.

  1. Pjotter

   Jetteke; we zijn rijk geworden van de EU., ja Jetteke heeft het goed gezien, politici, ambtenaren Strasburg / Brussel, dikke salarisen, declaraties, reizen, goede bankrekening en na deze onaantastbaar pensioen etc., gepensioneerden afknijpen en daarna voltooid leven, de DIENENDE overheid via loketten en dikke rekening voor hun diensten, kort samengevat.!

 26. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De Italianen hebben een grote populatie ouderen waaronder de meeste slachtoffers vallen. (Mediterraan dieet ?! ) Daarnaast is het extra gestraft door de Zio Nazi Cabal Illuminatie omdat ze meewerken met de Russen op het gebied van het Russisch gas etc. De Russen hebben al een enorme hulpstroom opgestart. Volgende stap is dat de Italianen uit de EU stappen… De Italianen hebben mijn zegen… Wel eerst even het goud terughalen uit het Vaticaan en de Paus aan het gas ! Dan is de begroting ook weer rond en kunnen Rutte & Jetten op de pot !

 27. rexm

  D66, begin van het einde.

 28. Vliegenvanger

  Die twee maloten Jetten en Asher moeten ze in een dwangbuis stoppen en dan op de noordpool dumpen. Die twee zijn helemaal krankjorum, eigen volk éérst en zeker geen land helpen dat de kantjes er van af loopt en vervolgens geld eist van een land dat zelf al genoeg problemen heeft. Dankzij een regering die zich achter het RIVM verschuilt en daar heilig in blijven geloven.
  Daarom gaat Nederland het zelfde overkomen als Italië.
  De fouten die door het RIVM zijn gemaakt worden vrolijk weg gewuifd. Deze regering speelt met mensenlevens, stem ze weg volgende jaar. Reken ze hier keihard op af.

 29. harte385

  Wat een ontiegelijke lul, de EU is rijk geworden van Nederland door de vele miljarden die de overheid van ons Nederlandse Burgers heeft gestolen

 30. harte385

  Wordt hoog tijd dat deze geldgevers uit andermans portomonee oppleuren uit onze politieke maffia

 31. Bes Tolen

  Alleen een klootzak D66 kan zo iets zeggen.
  De besmetting in Italië komt door de grote hoeveelheid illegalen in Noord Italië, die daar in fabrieken van Chinese eigenaren werken. Dat met alle overtredingen van de arbeidsurenwet en dergelijk maar dat schijnt geen probleem te zijn. De plaatselijke kledingindustrie is nu in handen van deze Chinezen. Waar eerder Italianen hun fabrieken hadden. Het is duidelijk dat de internationale pers opzettelijk geheel verstek laat gaan door niet over de oorzaken van het hoge aantal doden te berichten. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het dodental mee een grote hoeveelheid Chinese arbeiders treft. Uiteraard is het dan ook helemaal fout. Maar de politiek zit denkelijk weer helemaal fout daar in Italië. Men waagt de bevolking er maar aan. De multiculti’s hebben de macht.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Niemand schijnt hier een flauw benul te hebben WIE dit virus de wereld in heeft geholpen…

 32. Wims49

  Wij waren en zijn zuinig en spaarzaam, de zuidelijke landen niet daar was en is meer corruptie dan hier.
  En moeten wij nu gestraft worden omdat we zuinig, spaarzaam en een goede handelsgeest hebben.
  Dat dacht ik toch niet, hier zijn ondanks onze zuinigheid etc. ook mensen die hulp nodig hebben o.a. mensen die onder de minima leven en gehandicapten, bejaarden.
  Daar moet de hulp heen en niet naar de genen die er al jaren een potje van maken.

 33. peter450

  Jetten zegt: “Nederland rijk geworden van EU”. Nou voor de EU deed Nederland het ook niet slecht en we konden goed onze broek ophouden. Italië is er nog veel beter van geworden daar zij netto meer terug krijgen dan betalen. Wanneer we het nu over solidariteit hebben kan Italië nog wel van leren, de pensioengerechtigde leeftijd om maar eens een voorbeeld te noemen. Het ging Nederland beter tot de rentes omlaag gingen. Ons spaarpotje “voor later”. Ook de belastingen zijn omhoog gegaan en bij gezinnen moeten man en vrouw aan de bak. Voor de EU kon er nog van een salaris geleefd worden. Hoe zo rijk geworden van de EU?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.