Video! Belgische minister citeert ‘paniekerige’ minister Hoekstra: “Nederland zit exact op de curves van Italië!”

De Belgische minister De Croo onthult bij het Belgische tv-programma de afspraak een verontrustend feit. Onze minister van Financiën, Wopke Hoekstra, belde ‘met lichte paniek in zijn stem’ en zei dat Nederland exact op de curves zit van Italië en Spanje.

Hier het videofragment:

Dit fragment vertelt ons verrassend veel. Allereerst dat Wopke Hoekstra  dus héél goed doorheeft hoe belabberd Nederland er voor staat en wat ons nog te wachten staat. Dat is al niet mals. Maar Hoekstra deelt zijn zorgen dus met de andere ministers van Financiën, waarvan sommige landen die zij vertegenwoordigen er net zo beroerd voor lijken te staan als Italië en Spanje een paar dagen geleden. De zorgen zijn dus ook bij ons eigen kabinet aanwezig en zullen andere regeringen inmiddels ook wel bereikt hebben.

Echt ernstig
Die ‘intelligente lockdown‘ tot 1 juni van premier Rutte, is dus misschien toch niet zo’n overdrijving. Ik ging daar namelijk wel een beetje vanuit: dat die gekozen datum een soort overreactie zou zijn en grotendeels daadkracht moest uitstralen.

En als het gevaar van het virus dan ruim voor 1 juni grotendeels voorbij blijkt te zijn, dat men dan eerder de lockdown op zou heffen. Dan heeft iedereen zich voorbereid op 1 juni, blijkt het onverwachts eerder te zijn: iedereen blij en opgelucht. Rutte leek daadkrachtig en scoort dan extra punten voor barmhartigheid door de deadline naar voren te hebben gehaald.

Nou, dat zit er nu denk ik niet meer in. Met een beetje pech zien we het zelfs verlengd worden. Want nu is het nog alleen Hoekstra die ‘lichte paniek’ heeft laten doorschemeren. Wie weet hoe hij en zijn collega-ministers er over een week of twee over denken?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Maxks

  Wopke Hoekstra, belde ‘met lichte paniek in zijn stem’ en zei dat Nederland exact op de curves zit van Italië en Spanje.
  ——————————–
  Tjongejonge…met lichte paniek in zijn stem…kan ik mij niets bij voorstellen bij os Wopke….en meteen wordt ook duidelijk dat NL kijkt naar twee landen die in het geheel maar dan ook helemaal…totaal niet te vergelijken zijn met NL. Dus daar zit de crux van fout interpreteren van cijfers. Het lijken wel klimaatmodellen.

  Gooi eind april NL-BV maar weer open.

  1. Bijenzwerm

   @kmaxks kan zich erniks bij voorstellen over zijn wobke..
   Sowieso is er sinds dat @kmaxks hier Reaguurt onder deze nick al helemaal geen normaal en gezond voorstellingsvermogen heeft.
   Waarschijnlijk heeft hij het over wobke zijn tweeling broer die wel bij de jostieband mag spelen en hij niet.

 2. Adriaen van Bergen

  Inmiddels gaat het in België slechter dan in Nederland.

 3. Arnoniemuss

  @Wout Willemsen,
  Het zijn niet de regeringsfunctionarissen die paniek zaaien, Het zijn de DDS redacteuren die paniek scheppen waar het niet is en het vervolgens rijkelijk bemesten. Een scheut forse overdrijving doet de rest.
  Waarom leg je de lat niet wat hoger voor jezelf, Wout? Of was het altijd je droom riooljournalist te worden?

 4. Meriadoc Brandebok

  Die Belgische ministers hebben ineens hun mond vol over Nederland. Zelf zitten ze amper een jaar op het pluche, gezien het feit dat Noord en Zuid geen federale regering konden vormen. Even dimmen, Belgen.

  De ervaren politicus Hoekstra doet nooit paniekerig. Ik geloof hier niets van.

  1. Bijenzwerm

   Wat @meriadocbrandewijntrol zijn mening is, is totaal irrelevant.
   Het slechts zijn kleine bescheiden mening en die mag je in Nederland gelukkig ook kwijt ondanks dat niemand hem deelt.

 5. Brenda Welsh

  Minister Hoekstra deugt niet. Hij faalt. Timmermans ook niet en Umberto Tan. Van Minister Bruins wisten we het al. Mevr. Merkel tikt ook niet zuiver…

  1. evil knievel

   De 1e zinnige n op waarheid beluste woorden die u,sinds ik u hier waarneem,plempt!
   Hulde!

 6. Maxks

  Er zwermen rare hommels over het forum.

 7. van Urk

  Begrijp niet waarom DDS meelift met die corona hype. 🙉 Dacht altijd dat deze nieuwsblog ballonnen doorprikt om het tegendeel te bewijzen wat instanties en de overheid ons wijsmaken 😜. Waarom wordt er geen artikel gewijd dat de gewone griep in cijfers 📈 omgerekend tweemaal dodelijker is dan corona. Italië doet net alsof er een ramp 🚒🚑🚓🚕 plaatsvind van grote propose terwijl ze zwijgen hoeveel doden zij ieder jaar begraven moesten 😭 door de gewone griep. Sprak toevallig iemand 👩‍🔬in mijn dorp die bij zo,n corona afdeling werkt die tenminste wel met een eerlijk informatie 🤫 naar buiten komt. Hij zegt dat een groot deel patiënten die bij zijn afdeling gebracht werden uiteindelijk niet eens corona hadden maar gewoon een griep onder hun leden hadden. En iedereen weet dat ouderen 🛌 ook daar niet tegen kunnen en uiteindelijk eraan sterven. Toen de wereld te maken kreeg met de Mexicaanse griep 🇲🇽 kreeg mijn zoontje het een half jaar daarna. Wij in paniek 😱 maar onze huisarts 😌 stelde ons gerust. Ik weet daarom ook waarom de RVIM en onze overheid 🧐 niet al te strenge maatregelen neemt omdat ze donders goed weten dat corona een meevallende virus is ten opzichte van Ebola. Bij de zwakkere Europese landen 💃 komt deze epedimie ontzettend mooi uit nu zij van tevoren gehoord hebben dat ons land geen extra geld weer wil gaan uitgeven naar hun adres. Dus laten ze met een lockdown ☣️ de boel failliet gaan om ons inderdaad te pesten. 🤑

  1. Mar

   Lol, van Urk, heb je de smileys ontdekt 😀

   Fleurt je post wel op en heeft mij een grijns op het gezicht bezorgd.

   Dank je.

 8. Willem Bever

  Ja onze staatsman flutte weet echt waar hij en zen cluppie hobbyisten mee bezig zijn

  ^^https://www.telegraaf.nl/nieuws/1821330399/verwarring-over-duur-van-nieuwe-coronamaatregelen

 9. Willem Bever

  Heeft Trump dan toch gelijk 🙂

 10. LifeBuddy

  Het is niet zo moeilijk te begrijpen, Wij zijn de euro aan het redden.Als de Italianen het niet redden en falliet gaat, is de euro mislukt en gaan we terug naar de Zilveren Gulden. hiephiep. Toch triest dat de euro na 20 jaar zo een slappe vaatdoek is gebleken, die ons heel veel Geld en Inspanning heeft gekost, alleen maar om de rijke te pleazen.We gaan ff afwachten hoe brussel zich nu in een andere kronkel gaat zetten!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.