Video! Theo Hiddema heeft oplossing en geeft kabinet-Rutte er van langs: ‘jullie gooien klakkeloos geld weg!’

FvD-Kamerlid Theo Hiddema komt met een oplossing voor de miljoenen lekkende IND, die verantwoordelijk is voor de asielprocedures. Maar eerst spuwt hij flink wat kritiek op het kabinet en krijgt staatssecretaris van Asielzaken Ankie Broekers-Knol er flink van langs!

Hier is de tweet met het filmpje:

Hiddema legt Broekers-Knol het vuur aan de schenen door te vragen hoe het toch mogelijk is dat de overheid een miljoen per week over de balk smijt door dwangsommen. Specifiek is hij benieuwd naar of die claims ook worden aangevochten door de overheid, of dat men zonder blikken of blozen direct dat geld overmaakt. Broekers-Knol lijkt niet helemaal te begrijpen dat Hiddema op verweer doelt, en niet op of de procedure wel via de rechter is gelopen. Maakt niet uit, want het bleek vooral een retorische vraag te zijn. Voor Hiddema is wel duidelijk dat de overheid klakkeloos geld overmaakt zonder tegen te sputteren. Een schande!

Maar naast kritiek heeft Hiddema ook een oplossing natuurlijk. Wanneer een asielzoeker z’n eigen procedure namelijk actief tegenwerkt, dan is hij volgens het civiel recht niet ‘te goede trouw’. Dan saboteert hij dus moedwillig z’n eigen asielprocedure om daarna geld op te kunnen strijken. Dat moet niet zo moeilijk zijn om aan te tonen en daar kan men dus gewoon een stokje voor steken!

Maar Broekers-Knol komt liever aankakken met een Taskforce: een speciale groep mensen die in korte tijd komen doen wat anderen kennelijk niet wilden of niet konden doen. Vooral meer van hetzelfde, maar dan net zo inefficiënt. Nee, dan doe mij maar de oplossing die Theo Hiddema aandraagt. En dan het liefst ook meteen tekst en uitleg over waarom men dit niet al veel eerder heeft gedaan, want het is toch redelijk voor de hand liggend…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Jack Flash

  Zie vragenuurtje.Hiddemeister was goed.
  Dit kabinet moet met spoed weg.
  Hoogste urgentie.
  Wat een waanzin hier.

 2. Kidogo

  Maar luisteren kan Pinokkio Rutte niet ! heeft te kleine oortjes maar wel een lange neus die hij aan iedereen laat zien !

 3. Brenda Welsh

  Hopelijk heeft eenieder hem verstaan. Normaal mompelt deze heer wat vertrooid.

  1. Stiek

   Brenda Welsh?

 4. Kretoloog

  Kijk, dit is politiek. Je levert kritiek, maar je komt ook met een oplossing. Hopelijk hebben Asscher, Jetten en Klaver goed opgelet, van Hiddema kunnen ze nl. nog heel veel leren.

  1. Julien Sorel

   Ik vernam dat de heer Hiddema het Forum voor Democratie wil verlaten vanwege het onvoorspelbare optreden van Thierry Baudet.

   Het is een hele leegloop bij die partij.

   1. Bullshit16

    Julien
    Zak zeg dat je iets

   2. Rammstein

    Het is niet alleen fake nieuws – het s ook nog oudbakken fake nieuws.

    Julia, je bent geen aanwinst voor DDS: je loopt hopeloos achter.

    1. Stiek

     “Julia, je bent geen aanwinst voor DDS: je loopt hopeloos achter.”

     Klopt het is de zoveelste nick van de eeuwige gebande.

    2. Julien Sorel

     Heeft u iets aan uw oren, Ramstein?

     1. Bullshit16

      Julien
      Flikker op lul galbak

     2. inert

      julien sores-
      Heeft u iets aan uw hoofd, sores misschien?

     3. Bullshit16

      Julien
      Man man jij hebt verstand als een vergiet flikker een eind op ga íemand anders lastig vallen

    3. Brenda Welsh

     Dat ben je pas als je meedraaft in de roedel en hetzelfde geluid jankt. Fox on the run.

     1. Julien Sorel

      Ik heb het gevoel in een roedel vechtende honden te zijn beland. Lieve hemel, wat een niveau!

     2. inert

      julien sores
      “niveau”
      Het moet zijn`chapeau’, die reaguurders hebben gelijk!

     3. Stiek

      Julien Welsh Sorel Blomkvist?

    4. Beukman

     Maar het had waar geweest kunnen zijn, en daar gaat het om.

     1. FJ

      Beukje
      Het had ook waar kunnen dat Groene Jesse en holmaat Jetten samen naar Marokko emigreren.

    5. Original NL

     Julia wesley banbow..nick 35.

   3. FVD

    Ach kijk nou dan, jij hebt “VERNOMEN!” Net ontwaakt uit je winterslaap, en dan meteen maar beetje provoceren onder een “nieuwe” nickname? Nou knulletje, maar even flink de slaap uit je ogen wrijven, wat fris water door het snoetje, dan gaat het wel weer.

    Maar natuurlijk, “de wens is de vader van de gedachte”” nietwaar? FAKE NEWS, knul!

    1. Meriadoc Brandebok

     Mogelijk heeft Julien dit van twee dierbare vriendinnen vernomen.

     1. Stiek

      Zuigen Guus, je kunt het!

 5. ikweetwatikwil

  Wat lees ik nu in het dagblad van het Noorden. Je haren gaan rechtop staan.
  Asielzoekers in de leegstaande kamers van verzorgingstehuizen. Maar er is toch een wachtlijst voor ouderen in een verzorgingstehuis. Hoe kunnen er dan kamers leeg staan.
  Ach natuurlijk, asielzoekers moeten geplaatst worden. Nu snap ik de leegstand van kamers en onze ouderen die bekijken het maar.
  Zien jullie het al voor je , in een kamer kun je geen gezin stoppen dus daar komen jonge kerels in die een hoop jeuk hebben. Je arme moeder zal daar maar liggen.

 6. Bullshit16

  Dat knol dat kut wijf ze doet niks ze weet niks ze moet nog maar een exstra D66 pilletje nemen
  Waneer word dit zooitje is een keer weggestemd gvd door dit wanbeleid het is een schande ik schaam mij diep dat ik een Hollander ben
  Die knol staat er gvd bij als of ze nog geen 10 kan tellen wat een blamage fvd pvv pak gvd deze vieze smerige landverraders een keer aan in dien een motie van wantrouwen in doe is een keer iets gvd het gaat om ons belasting geld wat over de balk gesmeten wordt stem deze landverraders in godsnaam weg een normaal mens met gezond verstand word er dood misselijk van
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Brenda Welsh

   “Ik schaam mij diep dat ik een Hollander ben”. Kunt u dat nader uitleggen? Het gaat toch niet over uzelf ?

   1. Bullshit16

    Brenda
    Jij snapt dat niet doei

 7. Piet51

  Ik meldde eerder al een paar keer, dat ik jonge asielzoekers tijdens hun procedure bij het settlen in Nederland begeleid. Dan zie je met eigen ogen hoe het gaat. Er zullen best asielzoekers zijn die de aanvraagprocedure saboteren. Maar de meesten doen, begeleid door een advocaat, wat ze behoren te doem om vervolgens ……………….. een heel lange tijd niets meer te horen. Ik heb kort geleden een jonge man uit Afrika begeleid die drie aanvragen parallel had lopen. Toen ik verbaasd vroeg of dat allemaal zo serieus kon, vertelde hij, dat op die manier er één misschien snel in behandeling wordt genomen. Hij zat niet op een vergoeding te wachten, maar op zo snel mogelijke behandeling. Het is werkelijk een zooi.
  De andere kant is, dat het ook werkelijk heel ingewikkeld is, tenminste als je het serieus wilt doen. Maar dat laatste is een rechtstaat natuurlijk wel verplicht aan iedereen die hier hulp komt zoeken.

  1. Beukman

   Het akelige is dat de charmante schurk Hiddema asielzoekers associeert met geboefte dat alleen maar uit is op de dwangsom.
   Samen met zijn maatje Baudet slaagt hij er op een nóg geslepener manier dan pakweg Wilders in om de beeldvorming subtiel te kneden.

   1. Fonz

    Hiddema heeft gewoon gelijk en wat jij ervan maakt is juist de beeldvorming die er niet is, althans alleen in jou hoofd..

   2. Rammstein

    Nederland betaalt op dit moment een miljoen per dag aan uitgekeerde dwangsommen. En jij vindt dit normaal Deugman. Wat heb je toch een walgelijke mentaliteit.

    Het is te hopen dat Hiddema, Baudet en Wilders dagelijks deze misstanden aan de kaak stellen. Ze kunnen niet hard en vaak genoeg roepen.

    1. Beukman

     En jij vindt dit normaal Deugman.

     Ik neem aan dat dit die befaamde humor om te lachen is waar je altijd zo prat op gaat, @Gutstein?
     De waarheid is immers precies andersom: jij vindt het normaal; ik daarentegen vind het niet normaal dat de overheid krachtens de eigen regels verplicht is om die dwangsom te betalen, om deze vervolgens weer geheel of gedeeltelijk af te pakken ter compensatie van gemaakte kosten voor huisvesting etc.
     Het is een ziek bureaukratisch systeem, waarin de asielzoeker een speelbal is.

     Helemaal prima als Hiddema, Baudet en Wilders deze misstanden dagelijks ter sprake gaan brengen. Hopelijk lezen ze mee, zodat ze beter begrijpen wat er aan de hand is. Al moet ik je bekennen dat ik vrees dat dat ze helemaal niet interesseert.

     1. Stiek

      Zuigman?

     2. Rammstein

      Ik hoorde je anders niet in je eerste reactie. Je had het alleen weer over de beeldvorming van die zielige asielzoekers.

      Dat het een ziek bureaucratisch systeem is, daar zijn we het beiden wel over eens. Wat ik het meest ziek vind zijn die asieladvocaten die op een gewetenloze manier de Nederlandse staat benadelen door het eindeloos rekken van procedures. Schoftentuig van het niveau Antifa.

     3. Beukman

      Ik ben iets milder. Advocaten zijn onderdeel van het zieke systeem, maar uit hoofde van hun beroep en vanuit hun beroepseer kunnen ze weinig anders: ze willen hun werk gewoon goed doen, en natuurlijk weten ze niet van tevoren wat voor cliënt ze zullen bijstaan.

      Interessant artikel in het Advocatenblad over deze materie:

      Uit Butters onderzoek blijkt dat de asieladvocaat constant schippert tussen het behartigen van het cliëntbelang (de vreemdeling die zo graag in Nederland wil blijven), het publiek belang (een goede rechtsbedeling) en zijn eigen financiële belang in het draaiend houdend van zijn praktijk. ‘Hoe die afweging uitpakt, hangt af van de specifieke omstandigheden van de zaak en de manier waarop het asiel- en rechtsbijstandsysteem is ingericht en functioneert,’ zegt Butter

      advocatenblad.nl/2018/01/29/asieladvocaten-moreel-activisme/

      De cliënt zelf, ten slotte, die valt ook weinig kwalijk te nemen, of hij nou op de loop is voor oorlog en geweld of voor een uitzichtloos leven van armoede. Die probeert gewoon zijn kansen te grijpen om uit de prut te geraken.

     4. Blitzkrieg

      Rammstein :
      Quote : “Wat ik het meest ziek vind zijn die asieladvocaten die op een gewetenloze manier de Nederlandse staat benadelen door het eindeloos rekken van procedures.”
      Je bedoeld zeker de Piet51’s van de samenleving?!

     5. Rammstein

      In goedpraten en eindeloos begrip ben je een ster Beukman.
      Dat stukkie uit het Advocatenblad is holle, nietszeggende lulkoek. Gedaan wordt of de advocaat permanente afwegingen maakt – geklets! Activistische, ideologisch bevlogen asieladvocaten doen niet anders dan immigranten bijstaan en hebben daar een dagtaak aan. Het afwegen is uitsluitend gericht op het rekken van procedures, hoge beroep en bezwaarschriften. Daar zit hun poen.

      Als land moeten we al die absurde procedures laten welgevallen omdat we gebonden zijn aan internationale verdragen – dat is het zieke, dat is waar misbruik van wordt gemaakt. Dat neem ik advocaten en asielzoekers kwalijk.

  2. Fonz

   Jij praat stront en uit eigen parochie, buiten dit, jonge asielzoekers uit Afrika moeten terug naar hun eigen veilige land.
   Verder is het zo, dat als men 3 aanvragen in dient, dit ten koste gaat van de snelheid van de procedure dus de kans groot is dat er aanspraak wordt gedaan op de riante vergoeding, en wat jij dan als deugmensch en asielomarmer, en wetend van dit probleem, had moeten doen is ervoor zorgen dat 2 van de 3 aanvragen zouden worden gestopt…jij onderdeel van dit zéér grote probleem…

  3. Rammstein

   Het leger asieladvocaten en integratiehelpers zie ik als gajes en staatsvijandige elementen. Als activist werken ze doelbewust mee aan het kapot maken van de cohesie in ons mooie land. Piet51 behoort tot dit gajes. Als extreemlinkse nuttige idioot begeleidt hij horden asielzoekers – in zijn onnozelheid vindt hij dat iedereen die met een rotsmoes binnenkomt, recht heeft op onbeperkt verblijf + gratis geld.

   1. Fonz

    @rammstein box ouwe

   2. rea Guurrechts

    Goed gezegt Brammstein!

    1. Rammstein

     gezegd

     1. rea Guurrechts

      Taalnasie!

     2. Julien Sorel

      U bedoelt mogelijk ‘taalnazi’?

   3. Original NL

    Ramm…++++!

  4. Bullshit16

   Piet
   Kun je zelf nog in de spiegel kijken
   Als je voor deze landverraders moet werken
   Ik was al lang op de barricaden gaan staan
   Maar ja dat doe jij niet he ventje wand jij verdient hier ook aan dus waarom zou je huichelaar

 8. Antihedo

  De oplossing van Hiddema is ook niet geheel gratis maar misschien een mogelijkheid. Zoals in het stuk geschreven is, is Hiddema ook niet zeker van zijn zaak en moet wel aangetoond worden dat de vertraging door de asielzoekers zijn veroorzaakt. Is dit niet het geval zijn we nog meer geld kwijt dan we nu al zijn.

 9. Fonz

  Dit soort ministers hebben last van de zogenaamde wegwuif, we maken een wet en de d66 rechters hebben het voor het zeggen…………..

  Het is ongelofelijk dat zo’n minister dit zegt, ze (helaas is het weer een vrouw) moeten eens met hun handjes op de tafel rossen en onmiddellijk die boel stopzetten ipv dat toe te staan..

 10. Jetske

  Zeg Wout Willemsen, dat gebrabbel van Hiddema noem jij dat hij Broekers-knol het vuur aan de schenen legde???
  Dat deed Emiel van Dijk van de PVV wel, de moeite waard om dat even terug te luisteren, wel een verschil met Hiddema!

 11. Flip Flipt

  Brenda snapt er dus helemaal niets van !!!

 12. Josh

  Dom gezwets van velen als FvD wanorde aan de kaak stelt…denk dat deze gasten die tegen de FvD zijn ook profiteren van al die gelden die nutteloos over de balk worden gegooid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.