Voorzitter medische staf Beatrixziekenhuis: ‘We gaan uit van een scenario dat nu in Italië speelt’

Wij van weldenkend rechts (daar bedoel ik dus niet de figuren mee die net als Robert Jensen roepen dat het allemaal wel meevalt met het coronavirus) roepen al bijna twee maanden dat het coronavirus een serieus probleem gaat opleveren voor het Nederlandse zorgsysteem. Nee, zeggen Rutte en co., dat valt best mee. Ook gisteren tijdens het debat herhaalden de kabinetsleden dat ‘we’ voorbereid zijn en dat ‘we’ het aan moeten kunnen.

Natuurlijk klopt dat van geen kant. ‘We’ hebben 1.100 bedden op de Intensive Care. Daar kunnen we maximaal 2.200 van maken. Dat is niet eens bijna genoeg om de instroom van coronapatiënten aan te kunnen als ‘we’ Italiaanse toestanden krijgen. En, wat blijkt? Dat is precies waar Robert Chabot, voorzitter van de medische straf van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem rekening mee houdt.

We gaan uit van een scenario dat nu in Italië speelt,” aldus Chabot tegen TV Rijnmond. “Dat er grote aantallen op ons afkomen.” Zijn enige hoop is dat “we niet in de schaarste terechtkomen waar ze in Noord-Italië mee te maken hebben,” wat dan ook is dat het ziekenhuis het aantal IC-bedden verhoogd heeft van 4 naar 8 (proest!) en mondkapjes heeft verzameld.

Het Italiaanse scenario is dus dat er dagelijks 4.000 besmettingen bijkomen en tussen 400 en 500 doden.

Inderdaad: een ronduit beangstigend vooruitzicht.

Misschien dat Chabot ‘slechts’ bedoelt dat we zulke aantallen zieken krijgen. Dat is mogelijk. Maar ook als dat het geval is kan ons systeem dat helemaal niet aan, hoe hard Chabot en zijn vrienden ook werken. Veel mensen kunnen dan gewoon niet behandeld worden en zullen, zonder hulp, dus sterven. Hopelijk niet 500 op een dag… maar als de cijfers die we deze week al gezien hebben van minstens 40.000 doden na een jaar zal ons dat óók overkomen.

Mensen, bereid je hier op voor. En overheid, kondig nou EINDELIJK die lockdown af! We moeten de verspreiding van dit dodelijke virus vertragen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 169 DDS-lezers gingen u al voor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Bijenzwerm

  Alleen een lock down red ons van veel ellende.
  De meeste virologen en epidemiologen bepleiten dat.
  De coalitie speelt met vuur op dit moment.
  Beter 4 of 6 weken alles plat dan veel doden en en waarschijnlijk een veel langer ontwrichten samenleving.
  Kijk naar Italië wat daar gebeurt.

  1. 777

   “Kijk naar Italië wat daar gebeurt.”

   Dat is wat de media jou laat zien.

  2. Bolland

   hebben die geen lockdown?

 2. AnnaKlaver

  Met die doodskoppen boven het topic en dan beginnen met –

  ‘Wij van weldenkend rechts’

  Mike’s wegen zijn ondoorgrondelijk..

  1. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

  2. Fortiori

   In de praktijk werkt dit niet. De super waar ik mijn boodschappen doe verstrekt tijdelijk geen spaarzegels ivm het Corona virus. Toen de caissière mij vroeg of ik wel de kassabon wilde, werd die uitgeprint en overhandigd. Wel met pin pas betaald.

 3. Lambieck

  Het 4e artikel van Michael over corona.
  Hij kan maar geen genoeg krijgen van het gal spugen.
  Gouden tijden voor DDS en zijn/haar/de geloofwaardigheid.

  1. Kretoloog

   Zou MvdG nog steeds in Turkije wonen? Het schijnt dat daar zelfs het voetballen nog doorgaat. Zonder publiek, maar toch…

   1. Lambieck

    Ziekenhuizen in Tilburg zijn aan het opschalen.
    Gaat hard hier in Brabant.

  2. Willem Bever

   Aha de zwetser

 4. Jack Flash

  Lambiek kan maar geen genoeg krijgen van DDS.

 5. Ritter

  In de VS krijgt Trump nu veel lof van politieke tegenstanders voor zijn leiderschap en maatregelen die hij neemt in verband met het Corona virus.

  Vanmorgen heeft zelfs Ilhan Omar Trump geprezen.
  ===========
  Ilhan Omar praises Trump’s ‘incredible’ response to coronavirus pandemic

  Her praise for the president was matched this week by other Democrats and left-of-center commentators. New York Gov. Andrew Cuomo, on Tuesday, told reporters, “His team is on it. They’ve been responsive. … I want to say thank you.” And, CNN’s Dana Bash asserted that Trump’s new tone on the coronavirus made him the “kind of leader that people need.”

  On Wednesday, Trump invoked rarely used emergency powers to marshal critical medical supplies against the coronavirus pandemic. Trump tapped his authority under the 70-year-old Defense Production Act to give the government more power to steer production by private companies and try to overcome shortages in masks, ventilators and other supplies.

  1. AnnaKlaver

   Je liefde voor Trump en de VS kent geen grenzen.
   Als de grenzen weer open gaan, zie ik je nog weleens vertrekken.
   Ze kunnen je daar goed gebruiken..

 6. Dropje

  “kondig nou EINDELIJK die lockdown af! We moeten de verspreiding van dit dodelijke virus vertragen”

  Italie heeft een lockdown en het helpt geen ene ruk
  Ja er zullen veel doden vallen en ja dat is verschrikkelijk maar we moeten het uitzingen, het is niet anders
  Als je mensen weken in huis gaat opsluiten breekt over een tijdje helemaal de pleuris uit

  Zonder enig medelijden wordt hier regelmatig de meest walgelijke uitspraken over oorlogsvluchtelingen uit bijv. Syrië gedaan en dat ze maar lekker in de stront kunnen zakken

  Helaas zijn we nu zelf aan de beurt
  Live with it

 7. Te Salutant

  “Wij van weldenkend rechts (daar bedoel ik dus niet de figuren mee die net als Robert Jensen”

  Populistisch rechts is ernstig in verwarring: Wilders en Baudet roepen dat we allemaal in onze huizen moeten worden opgesloten en Brulkikker Jensen maakt ze uit voor rotte vis omdat ze onze vrijheid belemmeren.

  Van der Galien vond voor dit artikel een foto waarmee hij hoopt de mensen gerust te stellen.

  Voor de noodzakelijk ontspanning in deze crisis adviseer ik de dagelijks Jiskefet-show van De Dagelijkse Standaard. Lachen en huilen.

 8. Meriadoc Brandebok

  Kan iemand me vertellen hoe een lockdown meer is dan we het nu doen? Het hele openbare leven ligt op z’n gat. Je hebt buitenshuis geen zak meer te zoeken dan de hond uitlaten, een boodschapje of een tijdschrift bij de boekhandel.

 9. Pijnstiller

  Met alle respect.
  Er wordt door de media en politiek onnodig paniek gezaaid. Het Nederlandse volk is volledig losgeslagen. Sander Schimmelpenninck heeft gelijk dat de Nederlandse nuchterheid niets meer is dan arrogante horkerigheid

 10. Bolland

  Weldenkend ? Angstzaaiers en paniekschoppers dus.

  Wat betreft Jensen, hij staat in ieder geval voor z n mening, en denk ook dat het gehyped wordt maatregelen staan in geen enkele verhouding tot aantal slachtoffers.

  Tot nu toe is een seizoensgriep 60 maal zo dodelijk dat is een feit, Jensen nuanceert kan van DDS niet gezegd worden.

  Tip volgende keer doodskist boven het artikel

 11. Meriadoc Brandebok

  – Verzorgingshuizen op slot
  – Horeca op slot
  – Winkelketens op slot
  – Scholen op slot
  – Voetbaltribunes op slot
  – Feestjes op slot
  – Gebedsdiensten deels op slot
  – Gevangenissen op slot
  – Grenzen op slot
  – OV deels op slot
  – Mensen mogen niet bij elkaar in de buurt komen
  – Tweede Kamer op slot

  En dat is geen lockdown?

  1. ikweetwatikwil

   Is dat geen lockdown??

   Nee, er spelen en fietsen nog steeds kinderen op straat. Soms met pa of ma er bij. Nog steeds zie je mannen om en nabij de leeftijd van 40 jaar met karren vol boodschappen uit de winkels komen en jij hebt het nakijken , veel schappen leeg. Nederland juicht alleen met zijn allen bij een kampioenschap. Voor de rest is het ikke ,ikke en de rest kan stikke. Ik weet dat er ook goede mensen zijn.

   1. Kretoloog

    Laat die kinderen aub buiten blijven spelen. Het is al erg genoeg dat zij niet naar school kunnen.

    En laat die mannen boodschappen blijven doen. Winkelwagen vol is geen enkel probleem, kunnen ze een week vooruit en hoeven dus niet iedere dag naar de supermarkt.

    Alleen de oudjes, die zijn vatbaar, daar moet je voorzichtig mee zijn. Dus die moeten zo veel mogelijk in sociale distantie worden gehouden.

     1. Fortiori

      Trump verandert vaker van mening dan dat een kanarie van zitstokje verspringt…Alles is terug bij af, de beurs. De beloftes.

  2. Pijnstiller

   Neste heer Brandebok, normaal ben ik het hartgrondig met u oneens. In deze deel ik uw mening. Laten we met zn allen svp wakker worden en weer normaal gaan doen. Er is geen reden voor paniek

 12. Jack Flash

  Jensen vindt dat rechts erin gestonken is in Nederland.Verder geeft hij aan dat hij het nieteens een links/rechts verhaal vindt.
  De man zegt toch wel veel dingen die een relativerende uitwerking hebben.

  1. Bolland

   Precies, cijfers spreken vooralsnog voor Jensen, in Italie gemiddelde leeftijd 79,5 jaar allen met allerlei onderliggende klachten, NL gemiddelt 81 jaar ook allen met klachten.

   Baudet en Wilders zijn er inderdaad ingestonken, Rutte is over 2 mnd populairder als ooit, dit geldt ook voor Macron Merkel etc

   Nog een paar voordeeltjes voor zittende macht: het volk wat in opstand aan het komen was, kijk naar alle massademonstraties van laatste half jaar zit nu doodsbang thuis, en vluchtelingenstrrom is in 1 keer opgelost!!

   1. JFU

    Er zit een politiek belang achter.
    Overdreven angst zaaien…en dan Rutte en al die andere leiders die er slecht voorstaan een ‘vaderlijke’ speech laten afsteken…en hoppa..vele kiezers vallen gelijk weer voor die scherts figuren.
    Tja verkiezingen komen er aan.
    Geweldig timing ..dat wel .

 13. Paardenmiddel

  Bijenzwerm, waar ik bang voor ben, en wat ik ook gehoord heb, is dat ze een lockdown tot augustus willen invoeren. Hoeveel weken zijn dat?? En hoeveel schade wordt daarbij aangericht. En is het dan over?? Ik denk het niet. Beter is meer opvang te creëren en meer testen beschikbaar stellen.

 14. Jack Flash

  Dat is dus wat ik in voorgaande topics bedoelde.
  Alle onheilsprofetie van links sloeg steeds minder aan door rechts opkomend geluid.
  Dan blijft er maar een ding over.
  De onzichtbare vijand,dan wordt iedereen echt bang.
  Hierbij wil ik echter de aanwezigheid en het bijhorend gevaar van Corona niet ontkennen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.