‘Wie de coronavirus lockdown negeert, wordt ter plekke neergeschoten!’

Gewoon neergeschoten worden op straat omdat je je niet aan de lockdownmaatregelen houdt: het klinkt luguber, maar in een deelstaat van India zijn ze deze verregaande straf nu daadwerkelijk aan het overwegen. Deelstaatpremier Rao zegt dat hij geen keuze heeft als zijn onderdanen zich onbezonnen blijven gedragen. Een lockdown is immers een lockdown.

In India nemen ze geen halve maatregelen omtrent het coronavirus! Het gehele land is afgelopen nacht in een wekenlange lockdown gestopt door de nationale regering. Handhaving daarvan komt echter op het bord van de deelstaten. En de minister-president van de deelstaat Telangana, de conservatief K. Chandrashekar Rao, is niet blij met de initiële reactie van de Indiërs in zijn staat. Die hebben in groten getale de regeringsmaatregelen genegeerd de afgelopen dagen.

Rao kondigt aan dat hij niet van plan is lui de hand boven het hoofd te houden. Sterker nog: wie zich gewoon op straat bevindt, loopt het risico ter plekke te worden neergeschoten door de politie. En wellicht ook nog door het leger, als de straten niet leeg blijven. Rao zegt:

“Telangana CM K Chandrasekhar Rao on Tuesday said he will have no option but to give shoot-at-sight orders if people don’t stay indoors during the lockdown period.

“Don’t create a situation where government is left with no option but to give shoot-at-sight orders to the police,” he said. Upset with the way people came out on streets on Monday and Tuesday, he said he may consider asking the Army to take over.”

Indiërs zijn dus gewaarschuwd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Cootje

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden . 1.3 miljard mensen

 2. Vee

  Waar moeten die mensen dan scheiten als ze niet meer op straat mogen?

 3. Kretoloog

  Tussen de regels door proef je gewoon het verlangen van de schrijver van het artikel om ook in Nederland zo’n aanpak te krijgen.

  “Op straat zonder noodzaak? Afknallen die hap!”

  1. hans-e-pans

   Verwacht je van Tim Engelbart (van 1988) die zich journalist noemt dat iets anders?

 4. Vraagtekentje

  Gij luistert nie.

 5. AS210854

  Hadden ze hier op de markt in den haag ook moeten doen.

 6. Winfrida

  Nog meer doden om nog meer doden te voorkomen. Hoe erg!

 7. Bolland

  Moeilijk typen zeker met een erectie Tim, wat mij opvalt is dat DDS niets vermeldt van de aanstaande toetreding van Albanie in de EU.

  Te druk met hypen Corona? gemakzucht ? of gewoon onkunde?

  1. LifeBuddy

   DDS heeft al lang in de gaten dat Albanie geen kans maakt om in de eu te komen. Rutte heeft geen lockdown uitgeroepen om italie te redden, want als die omvalt, is de euro nul,nul meer waard en spat uit elkaar. Wacht nog ff af hoe brussel gaat kronkelen. Ik denk als eerste schijtpapier opkopen van de 1500 miljard pensioen, die in belgie is geparkeerd.

 8. Thierry Trollinator

  Kom er maar in,

  , reageerder Van Rosmalen

  1. ervi

   Dit is i.d.d. koren op de molen van Van Rosmalen, die het liefst alle gedwongen thuiswerkers en vakantievierende ontslagenen tegen de muur zet.

 9. ikweetwatikwil

  Wat erg. Maar ook van bepaalde reacties die nergens op slaan.

 10. Bullshit16

  Inderdaad er zijn reaguurders die kunnen niet lezen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.