Willem-Alexander: koning van de emo-cultuur

Het is ongelooflijk dom van me. Onacceptabel en onvergeeflijk. Maar toen bekend werd gemaakt dat jullie koning — niet de mijne — vandaag ‘het volk’ zou toespreken over het coronavirus dacht ik dat hij zowaar iets nuttigs zou doen.

Hij zou uitleggen wat het gevaar was en in naam van de regering vergaande maatregelen afkondigen. Dat kon niet anders. Waarom zouden ze hem anders van stal halen? Toch niet om het zoveelste betekenisloze emo-verhaal op te hangen?

Welnee, dacht ik, Willem gaat nu bewijzen dat er wel degelijk een reden voor een koningshuis is en dat ik er al die jaren naast heb gezeten.

Toen de tijd gekomen was ging ik er eens goed voor zitten… waarna ik minutenlang over mijn nek ging omdat meneer niet verder kwam dan een paar emotionele quasi-empathische platitudes over hoe ‘we’ dit ‘samen’ moeten doen. En dat was het dan.

Laten we ervoor zorgen dat in deze crisis niemand zich in de steek gelaten voelt en dat het hart van de samenleving blijft kloppen,” aldus jullie monarch terwijl vandaag 30 Nederlanders om het leven kwamen door een vreselijk virus dat in Italië in de laatste 24 uur aan meer dan 600 (!!!!!!) mensen het leven gekost heeft.

Maar die zin was niet eens de ergste. Oh nee. Wat me écht deed kotsen als een hond die de hele middag drollen had gegeten was, “Het coronavirus kunnen wij niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel!

Hoe krijg je het je strot uit? Tientallen Nederlanders gaan dood, als het zo doorgaat hebben we het over een week over meer dan honderd Nederlanders per dag, en Willem komt aanzetten met wat cliché’s uit een Chinees gelukskoekje?

Mijn. God.

Nee, ik zou me er niet over moeten verbazen, maar tóch stond ik met een bek vol tanden. Degene die deze toespraak geschreven heeft dient onmiddellijk ontslagen te worden. Het is gewoon schandalig dat je een monarch met zo’n lulverhaal voor de camera zet.

Of nee. Wacht eens even. Als Willem dit niet wilde had hij gewoon zijn veto uitgesproken. “Dit ga ik niet zeggen, ben je betoeterd?”

Met andere woorden, hij vond deze nietszeggende, emotionele troep goed klinken.

Denk daar nou eens goed over na.

Jullie koning — niet de mijne, als republikein erken ik geen monarch — is aanhanger van de emo-cultuur die Nederland de afgelopen jaren in gijzeling heeft genomen. Gezien zijn macht en invloed zou je hem zelfs koning van de emo-cultuur kunnen noemen… en hij lijkt daar nog trots op te zijn ook.

Dit was nou precies waar Nederland geen behoefte aan had. We wilden een sterke leider zien die rustig uitlegt waarom we doen wat we doen, dat we dit virus de oorlog verklaren, dat we in total lockdown gaan, maar dat we deze strijd — ongetwijfeld na een hard en bloederig gevecht — uiteindelijk zullen winnen.

In plaats daarvan kregen we dit.

Pathetisch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Bullshit16

  In zo ist in niet anders hij verdient zijn brood makkelijk in als het erger wordt zijn zij het die als eerste onderduiken net als in de 2e wereld oorlog zijn ze ons land ook ontvlucht stelletje angst hazen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Shadow1100

   Maar ze namen nog wel even gauw wat mee:
   Op de tweede oorlogsdag (11 mei 1940) vertrok om 04:30 uur het Stoomloodsvaartuig 19 met een lading goud van het Rotterdamse bijkantoor van de Nederlandsche Bank uit de Rotterdamse Lekhaven. De kisten met staven goud waren kort daarvoor aan boord gebracht door de inmiddels in Rotterdam aanwezige Engelse genietroepen en opgestapeld in de stuurhut en achter de schoorsteen. De bedoeling was dat de goudstaven even buiten de Nieuwe Waterweg zouden worden overgeladen op het Britse oorlogsschip Black Swan om de lading naar Engeland te vervoeren, maar even voorbij Vlaardingen ging het mis. Het loodsvaartuig liep op een magnetische mijn en ontplofte.

  2. Shadow1100

   Wilhelmina en de gehele regering, heeft met haar vlucht naar Londen, grondwettelijk haar aanspraak op de troon teniet gedaan, daarmee is nu Nederland allang een republiek!

 2. Maxks

  Quote: “We wilden een sterke leider zien die rustig uitlegt waarom we doen wat we doen, dat we dit virus de oorlog verklaren, dat we in total lockdown gaan, maar dat we deze strijd — ongetwijfeld na een hard en bloederig gevecht — uiteindelijk zullen winnen” einde quote

  Willem vertelde nietszeggende vermicelli letters, maar de schrijver van het artikel is over de top met zijn agro-emo.
  Wat hebben ze bij DDS toch met die totale lockdown? Het Baudet syndroom of het Wilders-virus. Lijkt wel traumatisch.
  Schiet maar in een stuip.

  1. m.van.rosmalen

   Dikke papzak Bah

   1. RvdBe

    Die knul kan ook niet veel anders, toegevoegde waarde: 0,0.

   2. Vliegenvanger

    En dan net doen alsof het zijn eigen woorden waren.
    Hij leest alleen iets voor wat een ander voor hem geschreven heeft. Hoe lijden ze Nederland om de tuin.
    Vele trappen er in, dus links is weer blij.

  2. Tuinpaden

   Sprookjes figuur.
   Vive la République!

 3. C.A.Barstow

  Ik heb helemaal niets met dat oranje huis.
  Macht door overerving is iets uit de middeleeuwen en dus volkomen uit de tijd.
  Daarbij komt dat als mensen zoals het koningshuis eigen vermogen hebben,
  je niet op deze manier teert op belastinggeld, dat moet je zelf niet eens willen.

  Deze koning strooit voor mij dus alleen maar holle en loze woorden het land in, dit soort toespraken of verhaaltjes zo je wilt kan ik zelf ook wel verzinnen.
  Afschaffen in de huidige vorm en in ieder geval de staatssteun direct beëindigen.

 4. Fonz

  Kan princesje Amalia gelijk haar zuurverdiende zakgeld van 1,8 miljoen inzetten voor onze maatschappij

 5. Jack Flash

  Die koning is een onderdeel van een groter geheel.Er zijn wat betreft meer mensen achter de schermen mee bezig.
  Opvallend vond ik dat het accent nogal viel op eenzaamheid.,ook voor jongeren.
  Het lijkt net of we maar ergens aan moeten wennen…..

 6. henkie

  Volksmennerij voor de domme massa, in werkelijkheid hebben alle leden van het koninklijke huis inclusief Amalia, de grootste minachting vooe het gepeupel.
  Om hun macht te behouden moeten ze de komediant uithangen, en de stomme massa blijven overtuigen van hun nut en noodzaak.

  1. C.A.Barstow

   @henkie:

   +1

 7. Seneca

  dood-en doodziek wordt men van dit gelul.

 8. yellow thread street

  De onwetende burgers hebben vrijdagavond om 7 uur massaal voor de buis gezeten en de bemoedigende woorden van de koning aangehoord, ze zijn weer gerustgesteld, samen moeten we sterk zijn, en we zullen er wel uit komen, kuch…

  Het was toch geweldig, of niet dan, zijn ega zal wel zeggen, Lex, je bent een beetje dom, je had niet voor het raam moeten gaan zitten zodat iederéén kon zien dat het buiten nog volledig licht was.
  Ja, wij laten onze vrijdagavond niet verpesten door dit soort van onzin.

  Ik heb de samenvatting kort gezien, het was een ingestudeerd toneelstuk met nietszeggende woorden en waarschijnlijk het nodige plak- en knipwerk.

  Het is ook wel logisch, ons koningshuis heeft niks met Nederland, ze leven in weelde, ze hebben een grote afstand tot de burgers, en in het buitenland hebben ze inmiddels voldoende vastgoed c.q. wat mislukte vastgoedprojecten bekostigd door de burgers.

  Lex zal wel denken, ik heb lak aan Nederland, ik betaal toch geen belasting, en zolang de miljoenen richting ons gezin blijven stromen hoor je mij niet klagen.

  Waarschijnlijk heeft hij samen met zijn gezin zijn eigen optreden ook gezien en zal wel zeggen, ik heb het er weer goed vanaf gebracht.

 9. Boudewijn Hummelinck

  Hij zou uitleggen wat het gevaar was en in naam van de regering vergaande maatregelen afkondigen.

  Als je denkt dat de Koning beleidsmaatregelen afkondigt snap niet waar de functie van een Koningshuis is.
  Een stupide opmerking dus.

  1. 777

   Eeuwig gebande!

 10. ikweetwatikwil

  De uitleg had Rutte al gegeven en onze Koning legde de vinger op de zere plek .Hij begreep precies wat er bij de burger speelde. Evenzo Paul Witteman

 11. JFU

  Al die speeches van wie dan ook hebben geen enkel nut, alleen voor hun eigen ego, en voelen ze zich op dat moment zeer belangrijk. Net als al die ”deskundigen”, die zoals dan al snel blijkt totaal niet deskundig te zijn. De sensatie factor is meer dan 100%, en verkoopt nu eenmaal goed. We moeten niets onderschatten, maar dat geld voor elke griep gezien het aantal doden elk jaar, maar dan over een langere periode en dan valt het niet op. Dit virus is agressiever en werkt sneller, dat is het probleem voor de capaciteit voor behandeling. Voor de rest…. het moet uitzieken, dat is het enige wat die ”deskundigen’ moeten zeggen.Het gaat echt wel over. Geduld.

 12. Bijenzwerm

  Ach die gozer(willempie) is geboren in een parasieten familie en moet af en toe het gepeupel toespreken.
  Er zijn nog steeds mensen die in sprookjes geloven en met oranje kleding en vlaggetjes staan te zwaaien op de derde dinsdag van september, de debieltjes hahaha

 13. Rosasolis

  Ik was veel meer onder de indruk van de krachtige speech van Rutte van enkele dagen geleden.
  Niet alleen heeft hij als premier precies doorgegeven aan hoe de omstandigheden overal in ons land nu zijn, omtrent de Coronavirus, maar ook heeft hij belangrijke advies voor alle burgers doorgegeven. Vooral om te zorgen dat wij veilig boodschappen kunnen blijven doen.
  En ook heeft hij over de zorg van patienten gesproken. Je kon de bezorgdheid van Rutte duidelijk in zijn stem en overtuigende manier van spreken horen. Sindsdien blijkt dat velen volgen het advies van Rutte. Vandaag zijn de bouwmarkten, en tuincentrums
  vol met mensen die met hun voorjaar’s plannen willen beginnen.
  Maar eigenlijk was het zielig voor de koning. Naar het sterke advies van onze premier,
  welke advies kon hij nog geven? Eigenlijk zielig voor Alex. Alles wat voor hem over was, was een boodschap over hulp en samenwerking door te geven. Je zou denken:
  waarom dan voor de TV en radio spreken?…Wat zou de media dan zeggen als
  onze koning dat niet deed?

  1. Bullshit16

   Ros
   Huilbaby

 14. Renef

  Onbegrijpelijk dat de Nederlandse bevolking zit te wachten op een toespraak van nepkoning Willy.
  De grootste uitkeringstrekker en belastingontduikers van ons land.
  Die een voorgekauwde toespraak gaat oplezen over het coronauitbraak
  En daar moet ik dan,..of wij, door getroost worden.
  Het zou me niks verbazen dat het een voorop bedacht plan is wat uit de koker komt van de geheimzinnige Bilderberg bijeenkomsten in het kader van depopulation..of ben ik nu een complotdenker?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.