Baudet brandt NOS af: ‘Dociel, volgzaam. Braaf knikken voor de macht. Journalistiek, anyone?’

Tijdens het wekelijkse FVD Journaal gisteren liet FVD weten dat het bij verschillende ondernemers goede mondkapjes had gevonden die gegeven kunnen worden aan Nederlandse zorgverleners… als de Nederlandse overheid maar meewerkt. Omdat de regering niet wil dat FVD ‘scoort’ is het NOS Journaal ingeschakeld om het verhaal van FVD te ondermijnen.

“Het ministerie van Volksgezondheid gaat niet in zee met de ondernemer die volgens Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vier miljoen mondkapjes kan leveren,” aldus het staatsjournaal. “De maskers voldoen niet aan de Europese eisen, zeggen bronnen rond het ministerie.”

Maar dat is een leugen, aldus FVD. De Weense Artsenkamer bestelde onlangs 200.000 van deze mondkapjes. Ze voldoen wél aan de EU-standaarden. FVD vraagt zich dan ook af wat er aan de hand is bij het ministerie van Volksgezondheid. “Zijn ambtenaren bezig Hugo de Jonge te redden?” De partij wil dat de “beerput VWS” nú open gaat en serveert de NOS ondertussen af als “lakeien van de macht”:

Thierry Baudet zelf is ook verbaasd door het bericht op de NOS. “Dit soort berichtgeving bij de staatsomroep is eigenlijk vooral ontzettend grappig,” aldus Baudet op Twitter. “Het dociele; de volgzaamheid. Braaf knikken voor de macht. Journalistiek, anyone?”

De NOS doet al heel lang niet aan ‘journalistiek.’ Een journalist ziet het als zijn eerste en belangrijkste taak om kritisch te zijn ten opzichte van de machthebbers. Journalisme als check op de macht. Dát is hoe journalistiek ooit bedoeld was. Maar wat doen ‘journalisten’ tegenwoordig? Ze laten zich gebruiken als propagandisten voor de macht. Dát is hoe ze hun functie zien: het beschermen van de macht en het propageren van de boodschap die de macht gecommuniceerd wil zien.

Dat zien we nu ook in de manier waarop de NOS omgaat met de mondkapjes van Baudet. Die kapjes voldoen aan álle Europese eisen. Ze worden dan ook geleverd aan verschillende Europese landen en zelfs aan Amerika, waar de FDA ook bepaald niet coulant is met dit soort dingen. Maar “bronnen” rondom het ministerie zeggen stiekem tegen de NOS dat ze niet aan die voorwaarden zouden voldoen en hop, de NOS gaat ermee aan de haal zonder dat zelfs maar tegen te spreken.

Er zijn nu twee mogelijkheden:

 1. Nederland is strenger dan andere EU-landen en Amerika wat betreft mondkapjes. Mondkapjes die goed zijn voor Duitse, Oostenrijkse en Amerikaanse artsen en zorgverleners zijn op de één of andere manier hoegenaamd niet goed genoeg voor Néderlandse artsen en zorgverleners. Als dit het geval is moet er gekeken worden naar die eisen, want dat is natuurlijk belachelijk. Zelfs als we ze niet aan artsen geven, dan kunnen ze alsnog gegeven worden aan de thuiszorg, kappers en andere contactberoepen, waardoor die mensen weer aan het werk kunnen.
 2. Nederland is dat niet en weigert gewoon keihard om mondkapjes aan te schaffen voor zorgverleners en artsen. Als dát zo is zitten we in een doodenge situatie, want dan is het kabinet blijkbaar bereid om duizenden zwakken en ouderen op te offeren.

Dit is werkelijk gestoord. De overheid gedraagt zich op totaal onverantwoordelijke wijze en de NOS helpt de regering dat lekker onder het tapijt te vegen. Wat zijn het toch een stel fopjournalisten.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Brenda Welsh

  Thierry is nog steeds verbaasd over het uitblijven van de order. Misschien moet de advertentie in de DDS worden herplaatst in de landelijke dagbladen. Zo schiet het niet op.

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

 2. perry

  Adolf en getrouwen hadden hetzelfde probleem, de media was in dat tijdsgewricht, in handen van Joden en marxistische krachten!
  Waarmee ik overigens niets negatiefs wil zeggen over Joden, maar enkel de toenmalige feiten weergeef!

  1. inert

   Inderdaad leeft Europa actueel óók onder het juk van cultuur-Marxisme, Baudet heeft dit onderkend!
   Het moet veranderen, maar uiteraard zonder de Joden een haar te krommen!
   Er zijn in Europa andere problematische bevolkingsgroepen die `entsorgt’ kunnen/moeten worden!

   1. rory

    inert,
    Welke bevolkingsgroepen had je in gedachten?
    Linkse politici, moslims, illegalen, milieuactivisten?
    Verklaar je nader?

    1. inert

     rory/
     +++++
     Bravo, precies die groepen!

    2. LifeBuddy

     rory, ik denk dat inert gaat benoemen, mocro,antiliaanse,rus,albanie,yougo,roem,pool en italiaanse maffia die laatste veelal bestaat uit Kinderarbeid en die financieel ook nog ondersteund wordt door de ned. ultra linkse.

    3. werikke

     Inderdaad juist ja die groepen

   2. Reinoud van Gelre

    Inert:

    “…Inderdaad leeft Europa actueel óók onder het juk van cultuur-Marxisme (.) Het moet veranderen, maar uiteraard zonder de Joden een haar te krommen!…”

    Hoe dan? Het is toch algemeen bekend dat de joden het cultuurmarxisme hebben uitgevonden en de drijvende kracht er achter zijn(Hollywood enz)?
    Je bent een hypocriete deugerd, Inert.🙂

    1. perry

     oude gelre:
     Inert schrijft níets verkeerd!
     haha, Karl Marx was een Duitser, zónder Joodse familiebanden en/of afkomst!
     De man’s visie werd wel weer omarmd door de toenmalige machtige Joodse kopstukken!

     1. Reinoud van Gelre

      Volgens Wikipedia:

      “…Marx’ ouders waren oorspronkelijk joods en stamden beiden uit rabbijngeslachten…”

      Ah zo, Perry.

     2. perry

      reinoud:
      Oke, daarin krijg je het gelijk!
      Maar Marx woonde en werkte in Duitsland, in Frankrijk en in België, Nederland en Engeland!
      Dus aan zijn politieke inzichten is écht níets Joods, hij was dan ook geen belijdend jood maar eerder een atheïst!
      Hij beschouwde religie als iets voor het domme volk!

     3. Reinoud van Gelre

      Dat is juist, Perry.

    2. fisufisu

     en reinoud een fascistische antisemitische nedermoslimistische randdebiel

     1. Reinoud van Gelre

      Nee nee, FistelFistel,
      Jíj bent hier de moslim, met je overtuigende geloof in Allah, of hoe dat denkbeeldige snuitertje ook genoemd wordt.
      😁

     2. fisufisu

      naast het feit dat reinoud voorstander bent van het vermoorden van weerloze ongeboren baby’s heeft hij saampjes met zijn maatjes een ernstige fetisj voor met name jonge jongetjes op bepaalde sites.
      reinoud is dé antichrist
      reinoud is dé ped*seksuele viezerik

     3. Reinoud van Gelre

      Ik denk dat Maks en fisufisu met zijn tweetjes meer verstand van dat soort sites hebben dan ik.
      Ik wist niet eens dat er zulke sites bestonden. Maar fisufisu en Maks runnen dus zo’n walgelijke site.
      Ik hoop voor DDS dat de politie mee leest.

     4. fisufisu

      uiteraard weet reinoud precies wat ik bedoel, sterker nog, reinoud blijft maar ontkennen maar zegt wel te weten dat het om walgelijke sites gaat, raar als je niet weet waar het om gaat..
      reinoud bewijst mijn gelijk dat reinoud een onverdeeld verlangen heeft naar jonge jongetjes..

  2. Reinoud van Gelre

   Perry:

   “…de media was in dat tijdsgewricht, in handen van Joden en marxistische krachten!
   Waarmee ik overigens niets negatiefs wil zeggen over Joden…”

   Nee, niets negatiefs over joden. Het is ons dan ook aangeleerd dat je nooit iets negatiefs over deze bevolkingsgroep mag zeggen, want stel je voor…

   1. Seneca

    @reinoud
    was je vorige nickname soms Isengrijn?

 3. Lex

  Weet je wat het probleem is.

  De mondkapjes die gewoon te koop zijn die zijn te duur. Men is zunnig en wilt voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

  Dat er duizenden mensen de pijp uit gaan ach. Ze wachten liever even 2 tot 3 maanden dat ze de mondkapjes kunnen bestellen die goedkoper zijn.

  Dit hele verhaal klopt van geen kanten waarom kan Baudet wel binnen no time mondkapjes bestellen?

  Het draait allemaal om geld en niet om mensenlevens. Die leveranciers waar Baudet mondkapjes kan bestellen die zal wel te duur zijn.

  Dat zal wel de traagheid verklaren.

  1. Vee

   Vast niet te duur. Met geld smijten is de overheid wel mee vertrouwd. Het wachten is meer op dat (kabinets) familielid die bezig is een importlijn op te zetten. Dat nepotisme mag best over lijken gaan.

 4. Meriadoc Brandebok

  Baudet wil niet dat de NOS objectief de feiten weergeeft, maar louter in zijn straatje kletst. Hij wilde ook GeenStijl over te halen een “bondgenoot” te worden. Zelf is hij dus geen haar beter dan diegene die hij verwijt de pers in de zak te hebben.

  Maar wat wel duidelijk is, is dat zijn gegevens niemand heeft geholpen. Kennelijk het zoveelste showtje voor de bühne.

  1. Antiglobalist

   Meria
   De media hoort onafhankelijk en objectief te zijn. De Nederlandse mainstream kranten zijn in handen van slechts 2 Belgische mediabedrijven die door de Belgische belastingbetaler en EU-subsidies in stand gehouden worden.

   SBS is Belgisch, RTL is Duits (Bertelsmann) en de NPO is links, maar iedere Nederlander is verplicht er aan mee te betalen.

   Zoals uit de voorgaande 2 alinea’s blijkt is er in de Nederlandse mainstream media geen sprake van onafhankelijkheid en inzake de NOS ook niet van objectiviteit.

   1. Meriadoc Brandebok

    Er bestaat geen “de media”; er bestaat een mozaïk aan bladen, tijdschriften, kranten, talkshows en televisiezenders. De NOS is duidelijk objectief, en is ook hierin objectief, terwijl Privéjet haar oproept niet objectief te zijn. Hij wil de pers gelijkschakelen rondom zijn eigen politieke ideologie. Waar hebben we dat eerder gezien?

    1. Antiglobalist

     Meria
     Als jij de NOS objectief noemt, kijken wij niet naar dezelfde zender. Continu pro-EU, pro-klimaatwaanzin, pro-massaimmigratie, continu Rutte de hemel inprijzen, terwijl deze onverlaat nalatig handelt en de macht min of meer in de handen van het RIVM legt.

     Dat valt niet onafhankelijk of objectief te noemen, wat de NOS en de NPO wel zouden moeten zijn.

  2. Bullshit16

   Meri
   Stome kut wie moeten die mondkapjes kopen baudet heeft de telefoon nr gegeven baudet is niet en staat om die dingen te koopen dat moet de regering doen maar die fallen van alle kanten en ja het klopt onze regering zijn moordenaars ze HEBBEN van begin af aan gefaald en die staatsomroep die zouden we moeten opblazen daar komt niks geen waarheid meer uit leugenaars zijn het
   Zo duidelijk domme kut

   1. Goudlijster

    Ik zie echt vol verbazing hoe je op vrijwel ieder artikel reageert. Telkens ook door iedereen uit te schelden en taalregels die iedereen op de basisschool leerde te negeren. Probeer een keer een ander niet te beledigen, een paar punten en komma’s in je zin te plaatsen en gewoon over het algemeen normaal te doen. Dit is echt triest.

    1. Antihedo

     Door de berichten van Bullshit te lezen ben ik toch altijd weer blij de basisschool afgemaakt te hebben.

 5. Lugor

  Een journalist ziet het als zijn eerste en belangrijkste taak om kritisch te zijn ten opzichte van de machthebbers.
  Journalisme als check op de macht.
  Dát is hoe journalistiek ooit bedoeld was.

  De luiwammes Baudet ziet graag dat anderen zijn werk doen.

  1. Vee

   En waarom zijn die journalisten dan niet kritisch op de overheidsinfo dat die kapjes niet deugen. Een goede journalist had de kapnes zelf laten onderzoeken of in elk geval die leverancier aan het woord gelaten. Ze krijgen budget genoeg zou ik zeggen. Oh wacht, dat budget komt vsn diezelfde overheid… Tja.

 6. Shadow1100

  NEE… vooral geen mondkapjes voor de mensen die de kwetsbare groepen verzorgen!
  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666 en “ons” kabinet.
  Alle zieken, zwakkeren en 67+ers de pijp uit.
  Dus daar hoeven dan geen hoge ziektekosten meer aan uit gegeven te worden.
  Geen AOW-uitkeringen meer aan de door de oudjes jaren lang betaalde oudedagsverzekering en aan jaren ingehouden en achterstallige salarissen, ook wel pensioen genoemd.
  Alle €Uro’s gaan naar Brussel en dus naar Zuid-€uropa.
  De lege kamers in de verpleeghuizen kunnen ingenomen worden door de asieleisers (de meubeltjes kunnen blijven staan).
  De leeg gekomen huurhuisjes kunnen dan direct naar de statushouders.
  Dan komt er nog een kapitaal aan erfbelasting aan.
  Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, de pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven.
  Niemand nu verantwoordelijk. En dan nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
  Heeft u een zakdoekje…..?

  1. Politiek Profeet

   Het is inderdaad moorddadig te noemen.
   Dit kabinet heeft bloed aan de handen en dient ter verantwoording geroepen te worden.
   Is er dan geen enkele echte journalist bereidt/of in staat om een onafhankelijk onderzoek te doen naar deze walgelijke staatspraktijken

   1. Waldorf_en_Statler

    Michael en Tim lijken mij de aangewezen journalisten om een onafhankelijk en ongebonden onderzoek te doen naar deze walgelijke staatspraktijken.

 7. Kretoloog

  Hugo heeft het gevecht al verloren van Wopke. Het was ook ongelijke strijd, een minister van Financiën heeft nu eenmaal miljarden ter beschikking om kwistig mee rond te strooien. Maar De Jonge kreeg van Hoekstra geen geld om mondkapjes aan te schaffen. Zo werkt het machtsspel in Den Haag. Dat daardoor 1000-en extra doden vallen onder de ouderen, boeit hem niet.

  1. Alfred Bentinck

   “Maar De Jonge kreeg van Hoekstra geen geld om mondkapjes aan te schaffen.”

   Dit lijkt me volledig uit de lucht gegrepen. Zo duur zijn die mondkapjes niet. Ze waren wereldwijd echter zeer schaars. Dat zal de komende weken wel veranderen.

 8. Bockbeer

  Het gaat deze regering ook niet om mondkapjes, maar om het bewust kapot maken van mensen en de economie, dat is een eerste vereiste. GroenLinks, en D66, zullen dan naderhand een helpende hand toereiken, op voorwaarden van hun groene klimaat regels . Cafés, restaurants, en kappers, moeten dan verplicht zonnepanelen op het dak hebben. Immigranten moeten 75% korting krijgen bij een bezoek aan de kapper, of als ze naar een restaurant gaan. Restaurants moeten ook verplicht Halal maaltijd op de kaart hebben staan, en minderjarige serveersters in loondienst hebben, anders volgt er een hoge boete.

  1. Annie Klavan

   Pfff !

 9. FJ

  Als je de pappenheimers van de overheid kent, dan weet je dat regels gemaakt zijn om na te leven, alhoewel de overheid zelf regelmatig naast de pot piest.

  Het probleem lijkt hier te zijn, dat onze overheid met haar ambtenaren zieken en doden op de koop toeneemt om de regels gehandhaafd te houden.
  Het komt erop neer, dat het welzijn van onze overheid groter is, dan het welzijn van de Nederlanders en dat ambtenaren geen problemen zien in het feit, dat zorgmedewerkers geen veilige werkomgeving nodig zijn.
  Overal worden deze kapjes gebruikt, maar hier zijn ze als enige land niet geschikt.
  Dit zelfde standpunt wordt ook gehandhaafd bij het dragen van mondkapjes in het algemeen.
  De argumenten die worden gebruikt zijn uit de lucht gegrepen veronderstellingen.
  Blijkbaar willen de ambtenaren iedereen een IC kapje aansmeren, maar is dat nodig is de vraag.

 10. fusilier

  De NOS is een staatsomroep, niets meer en minder. Geen onafhankelijke journalistiek meer.Maar met een extreem links gedachtegoed .

 11. Response

  De inkoopclub van de NL-overheid wil de kapjes niet testen maar ze voldoen niet aan de voorwaarden. Hoe dan?
  Bij andere EU-lidstaten voldoen diezelfde kapjes wel. Hoe dan?
  Alles riekt naar het dwarsbomen van de FVD. Samen met de staatsomroep moet voorkomen worden dat de FVD een punt heeft. Aldus geschiedt.

 12. Alfred Bentinck

  Mooie tekst van Tommy Wieringa over Baudetteketet in het NRC:

  “ Bij Zembla zagen we vorige week onze eigen broeder in bedrog, het stabiele genie Thierry Baudet, kronkelen in het zoeklicht van een paar eenvoudige vragen over zijn alliantie met dubieuze figuren in het Kremlin. Vraagt de interviewer of hij nu wel of niet echt vindt dat Nederland uit NAVO moet, dan antwoordt Baudet: „Ik weet niet wat je bedoelt met ‘echt vinden’”, vergezeld van vier vingers die konijnenoortjes of dubbele aanhalingstekens moeten verbeelden. Dringt de interviewer aan met de vraag ‘vindt u nog steeds dat Nederland uit de NAVO moet?’, dan zegt Baudet: „Ik maak bezwaar tegen dat woordje ‘nog steeds’”. Hij had, zegt hij, advocaat van de duivel gespeeld, gekauwd op tegengestelde opinies, ironie en overdrijving bedreven, de hele sofistische santenkraam kortom: semantische spelletjes, dubbele bodems en fopmaskers – Baudets feestartikelen. Voorafgaand aan weer een leugen zet hij opvallend vaak zijn million-dollar-smile op, die steeds meer een erbarmelijke grimas wordt.”

  🤪

  1. Bockbeer

   Adolf Bentinck?

  2. Sleipnir

   De geflopte flutschrijver Tommy Wieringa, een grotere linkse rat bestaat er niet…..

   1. Alfred Bentinck

    Geflopt is hij zeker niet. Hij behoort tot onze best verkopende auteurs.

    ht*ps://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tommy_Wieringa#Bestseller_60

  3. fisufisu

   alfred bewijst Baudet’s gelijk..

  4. FJ

   Mooi dat je op deze manier reageert, Alfred.
   Iemand die stukken over Baudet citeert uit het NRC, kun je toch niet serious nemen.
   NRC is Sorros, NGO en links, dus zoekt alleen fouten aan de andere kant. Zelfreflectie is er niet bij.
   Nu even over het stuntelen van Rutte, De Jonge en van Dissel.
   Ze weten niet in welke bocht ze zich moeten wringen om het gebrek aan beschermende middelen te verdedigen, dus liegen ze er maar een eind op los.
   Ze hebben liever dat mensen doodgaan. Ik begrijp niet waarom de politiek niet vergadert in de Tweede Kamer.
   Het risico vergeleken met onze zorgmedewerkers is 100 x lager en toch zitten ze lekker thuis achter de garaniums, terwijl ze de zorgmedewerkers erop uit sturen. In wat voor land leven we eigenlijk.
   Wedden, dat binnen 1 dag de beschermende middelen er wel zijn als de politiek en ambtenarij onbeschermd op pad zouden moeten om de mensen te verzorgen.
   Ze durven vanwege hun gezondheid niet eens de 2. Kamer te bezetten.

   1. Alfred Bentinck

    “ NRC is Sorros, NGO en links,”

    Wat een handig overzichtelijk wereldbeeld.

    🙂

    1. FJ

     Je schrijft de halve waarheid, die we ook zo gewend zijn van het NRC.
     Ik schreef: NRC is Sorros, NGO en links, dus zoekt alleen fouten aan de andere kant. Zelfreflectie is er niet bij.
     Geen feiten verdraaien, want zo ontstaat “FAKENEWS”

     1. Alfred Bentinck

      Ik durf te wedden dat je het NRC nog nooit hebt ingekeken, domme jongen.

     2. FJ

      Jammer, dat je niets anders kon verzinnen dan mij afspiegelen zijnde een domme jongen, Alfred.
      Juist daarmee geef je aan uit het veld geslagen te zijn en geen inhoudelijk antwoord kunnen geven.
      Dus zelfreflectie bestaat bij jou helemaal niet, links rund.

  5. Kretoloog

   Tommy Wieringa: de schrijver die het nodig vond voor een zaal van 3000 man een grap te maken over de aanslag op De Telegraaf. Zo’n man is niet serieus te nemen. En dat geldt ook voor degene die hem hier als bron opvoert.

   1. Rammstein

    Correct Kretoloog. Tommy Wieringa is een broodschrijver die als overheidslakei grappige woordjes aan elkaar flanst die bij de linkse kerk naar binnen glijden als gods woord in een ouderling. ‘Wat zegt ie het weer knap, de spijker op z’n kop’, gniffelen ze, niet door hebbend dat zij bespeeld worden door een tamelijk domme Rattenvanger van Hamelen.

  6. Beukman

   IJzersterk stukkie inderdaad.
   Wieringa wijst ook nog heel fijntje op een overeenkomst tussen Trump en een populaire dr.gscrimineel:

   Op de coronacheques die in de VS aan tientallen miljoenen armen worden uitgedeeld, staat op Trumps aandringen niet de naam van een neutrale ambtenaar van het ministerie van Financiën, maar die van hemzelf. Dat in dezelfde week dr gsbaron El Chapo in Mexico voedselpakketten laat uitdelen met zijn naam en beeltenis erop, is toevallig maar veelzeggend.

   1. Vee

    En daar zie jij een verband in? Hoe verward kun je zijn?

    1. Beukman

     Geen verband maar een overeenkomst, @vee.

 13. 3wiem

  Triest! We worden geregeerd door angsthazige regelfetisjisten. En een kartel dat er alle saan doet om FvD onderuit te halen, ten koste van ongeveer alles…
  Tests die minder dan 1% foute uitslag geven worden min of meer verboden…. wat een onzin. Beter iets weten met 1% foutkans, dan ‘in the blind’ handelen wat we nu doen. Zelfde verhaal met medicijnen die overal elders worden ingezet maar bij ons niet, want “niet bewezen effectief in een uitgebreide dubbelblind gerandomiseerde studie”. Alsof we niet een crisis hebben! Waar zijn de leiders die dit soort apparatsniks overrulen?

 14. Neversaynever

  Ik begrijp de verbazing niet, wel de frustratie . Dit fenomeen is met name de laatste 15 jaar in een rap tempo verslechterd. Nl is daarmee officieel democratie af. Wij wanen ons al jaren in een dictatoriaal regime met propaganda waar Noord Korea zich de vingers bij af kan likken. De enige manier dit en halt toe te roepen is een wat kritischere massa op de been te brengen. Het ontbreekt echter aan kritische massa in Nl. De politiek maakt hier schromelijk misbruik van.

  1. Annie Klavan

   Als je al zo ver bent afgegleden met je perceptie van de werkelijkheid dat je het ‘vrijheidsklimaat’ van Noord-korea boven dat van Nederland gaat stellen ben je rijp om veroordeeld te horen tot een verplicht verblijf van 3 maanden met dwangverpleging in dat land.

   1. Rammstein

    Klavan, wat Neversaynever waarschijnlijk bedoelt waar hij schrijft “Wij wanen ons al jaren in een dictatoriaal regime met propaganda waar Noord Korea zich de vingers bij af kan likken”, is dat Nederland -net zo min als in Noord Korea- nog een pluriforme media heeft. Alle kranten zijn in handen van twee grote Belgische bedrijven (De Persgroep en Mediahuis) die allebei de Europese zaak volledig zijn toegedaan.

    Het lijkt alleen maar dat er in Nederland diversiteit in de media bestaat: in werkelijkheid wordt er nauwelijks kritisch onderzoek gedaan door journalisten en kritische artikelen geschreven. Die monocultuur in de media zorgt er voor dat het geen journalistiek meer is, maar inderdaad propaganda.

   2. fisufisu

    annie ziet de lockdown als een geschenk

  2. Alfred Bentinck

   “Wij wanen ons al jaren in een dictatoriaal regime met propaganda waar Noord Korea zich de vingers bij af kan likken.”

   Het staat er echt!

   1. Hendrik_Groen

    Er zitten inderdaad een hoop verwarde zielen bij de DDS.

 15. Rosasolis

  Net als ieder omroep heeft de NOS het recht om te beslissen welke nieuws zij willen selecteren voor ieder uitzending, lang of kort. Voor een halfuur TV nieuwsbericht moet
  een omroep een keuze maken uit verschillende onderwerpen. En soms is er reden om bepaalde onderwerpen niet te gebruiken.

 16. 56RdK

  Reden? Politiek eigenbelang en wellicht ook financieel belang van betrokken ambtenaren.
  Kortom, een kartel met onder andere één gore stinkende beerput dat VWS heet! En dit dan ten koste van duizenden doden, vele verminkten, ander leed en een volledig ineengezakte economie!

  Bedankt Rutte c.s., we zullen het nimmer vergeten, als we tenminste dit virus kunnen overleven!

 17. 56RdK

  @Fusilier,
  @Antiglobalist

  +++++++++++++++++++++++++++++!!

 18. C.A.Barstow

  Wij kunnen hier maar één ding uit opmaken en dat is dat die g*dvergeten
  verachtelijke linkse bende o.l.v landverrader Rutte in politiek Den Haag op alle mogelijke manieren probeert Baudet de voet dwars te zetten en hem vooral deze overwinningen niet gunt.
  Voor dat verachtelijke linkse tuig doet de gezondheid van het zorgpersoneel, de mantelzorgers enz enz, er helemaal niet toe het gaat hen alleen maar om het botvieren van hun haat tegen Baudet.

  Zorg voor de politieke vernietiging van verachtelijk links,
  Stem FvD/PVV.

  1. Alfred Bentinck

   Arme kerel.

   1. Antiglobalist

    Zegt de uitgekotste.

 19. macsjang

  Zolang pravda 1 ,2 en 3 stevig aan het subsidie-infuus hangen, zal er weinig veranderen. Wie decimeert dit zooitje?

 20. Bes Tolen

  Ik vrees, dat een groot deel van de ambtenarij onvoldoende voor haar taak is berekend. Vervolgens is het zo, dat veel ministers en staatssecretarissen onvoldoende tot geen ervaring en vakkennis hebben op hun werkgebied. Ja, vaak onvoldoende werkervaring van elders hebben. Dat verklaart de krakkemikkige uitvoering waaronder minder dan halve waarheden. Personeelszaken in de ambtenarij weet waarschijnlijk slecht de voor hogere functies geschikte mensen te selecteren. Dat is in ieder geval oorzaak van problemen, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst maar bij een veel eenvoudiger organisatie als de Staatsloterij gaat het waarschijnlijk ook niet goed. Er zijn dan vergaande maatregelen nodig. Dat de juiste intelligentie niet haar plaats krijgt, wijst op foute waarden en normen en op gebrekkig inzicht in mensen. Op onkunde van leidinggevenden waar geen aandacht is en wordt geschonken. Het is duidelijk dat zulks al lang aan de waarneming van de politiek onttrekt. Wie geeft ons betere politici, die van gedegen aanpak op dergelijke onderwerpen weten? De burger is in al zijn onwetendheid en heel beperkte mogelijkheden niet tot goede keuzes van politici in staat. De journalistiek evenmin terwijl uit de ambtenarij vrijwel nooit iets valt te horen. Hoe gefrustreerd die op sommige plaatsen ook is. Op zich al lang een probleem dat aangeeft dat weinig naar buiten komt. Nogal gesloten. Daar moet de politiek eens wat aan doen.

 21. Bes Tolen

  Beukman beleeft goede tijden met valse voorstelling van zaken. Net als op de wijze van een oude communist.

 22. 56RdK

  @Bes Tolen, in de ambtenarij is de politieke kleur bepalend c.q. leidend boven het gegeven of er gedegen kennis aanwezig is.

  Is dus de basis voor de kartelpolitiek met zijn tentakels tot in het journaille, scholen en universiteiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.