‘Beschermende muur om ouderen’ werkt voor geen meter: 5.300 hoogbejaarden besmet met coronavirus

En weet je wat zo gek is? Het lijkt de overheid eigenlijk geen reet uit te maken. Die ouderen zijn ziek. Tja. Jammer dan. In de meeste gevallen worden ze niet eens meer behandeld op de IC als de symptomen echt ernstig zijn.

Frederiek Weeda is als journalist werkzaam voor het NRC Handelsblad. Ja, ja, ik weet het. Normaal gesproken zijn dat allemaal fopjournalisten en geen echte onderzoeksjournalisten met de moed (en de wil) om voor de overheid onwelgevallige feiten te delen met hun lezers.

Schokkend genoeg heeft Frederiek echter wel degelijk wat belangrijk en controversieel feitelijk nieuws online gezet. Op Twitter laat ze namelijk weten dat uit cijfers van Verenso, specialisten ouderengeneeskunde, blijkt dat 1 op de 23 van alle verpleeghuisbewoners besmet is met het nieuwe en dodelijke Chinese coronavirus.

Het gaat dan in totaal om minstens 5.300 verpleeghuisbewoners.

Dat zijn ronduit schokkende cijfers. Volgens premier Mark Rutte en Jaap van Dissel van het RIVM is de Nederlandse corona-strategie er immers op gericht om ouderen en andere kwetsbaren te beschermen. Als dat zo is faalt dat beleid op vreselijke wijze.

En ja, ik schrijf “als” dat zo is. Want ik twijfel daaraan. Als ze het werkelijk zo belangrijk vonden om ouderen te beschermen dan zouden ze er op zijn minst voor zorgen dat de mensen die hen verzorgen bescherming hebben, zo niet voor zichzelf dan tenminste zodat ze ouderen niet besmetten als ze het virus zelf al hebben. Maar zoals Frederiek ook stelt, op basis van Verenso, is dat niet het geval. Het personeel wordt “te weinig beschermd.” Dit betekent dat het personeel zelf ziek kan worden en die ziekte vervolgens door kan geven aan verpleeghuisbewoners.

Met andere woorden, ouderen mogen geen bezoek van hun kinderen en kleinkinderen, maar zijn wel besmet omdat de verzorging het nieuwe coronavirus binnen brengt. En het lijkt het kabinet niets te bommen.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het gisteren over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus én verminderen mogelijk zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ritter

  Bronnen zijn van mening dat het coronavirus in het laboratorium van Wuhan is ontstaan ​​als onderdeel van de inspanningen van China om te concurreren met de VS.

  Er is steeds meer vertrouwen dat COVID-19 waarschijnlijk is ontstaan ​​in een laboratorium in Wuhan, niet als een biowapen, maar als onderdeel van de inspanningen van China om aan te tonen dat zijn inspanningen om virussen te identificeren en te bestrijden gelijk zijn aan of groter zijn dan de mogelijkheden van de Verenigde Staten, meerdere bronnen die zijn geïnformeerd over de details van vroege acties van de Chinese regering en relevante materialen hebben gezien, vertellen Fox News.

  Dit is misschien wel de ‘duurste overheidsdekking aller tijden’, zei een van de bronnen.

  De bronnen geloven dat de eerste overdracht van het virus vleermuis-op-mens was, en dat “patiënt nul” in het laboratorium werkte en vervolgens de bevolking in Wuhan betrad.

  Het “toenemende vertrouwen” komt van geheime en open source documenten en bewijzen, aldus de bronnen.

  h**ps://www.foxnews.com/politics/coronavirus-wuhan-lab-china-compete-us-sources

  1. Hendrik_Groen

   Een hoge Amerikaanse defensie medewerker heeft anders het tegendeel verklaard.

 2. Lugor

  Voor een flinke donatie of provisie adviseert DDS om afgekeurde mondkapjes te kopen bij een Gronings meubelbedrijf.
  De VOC mentaliteit ten top.

 3. rexm

  De Nederlandse regering/coalitie faalt op alle fronten, waar blijven de cijfers die onze huisartsen zouden verzamelen, aangaande de sterfgevallen in de bejaardenhuizen.??

 4. inert

  Ouderen te beschermen?
  Ouderen zijn véél te duur aan zorg, medicatie, ziekenhuisbedden, AOW en pensioenen, bovendien ONPRODUCTIEF!
  Ongeschoolde luie ongemotiveerde, kinderen fokkende illegalen verwennen en knuffelen is vele malen goedkoper, dus de keus is vlug gemaakt!
  Het groot aantal `vreemdvolk’ nakomelingen is daarbij een slimme investering in het nieuwe toekomstige `links’ islamitisch pro-EU electoraat!

 5. JochemX

  Het is niet uitsluitend een medisch probleem. Die zgn. taskforce dient mede uit bouwkundigen te bestaan. Binnen gebouwen, vooral die met moderne ventilatiesystemen, loop je een sterk verhoogd risico besmet te raken. Je steekt elkaar aan.

  1. Original NL

   Dat is juist..vele gebouwen uit de zeventiger jaren blazen de lucht ongefilterd elk kamertje in.

 6. Hendrik_Groen

  #Ja, ja, ik weet het. Normaal gesproken zijn dat allemaal fopjournalisten en geen echte onderzoeksjournalisten met de moed (en de wil) om voor de overheid onwelgevallige feiten te delen met hun lezers.#
  Klopt ja, de enige fotojournalisten zitten namelijk bij de DDS, die sprokkelen hun nieuws gewoon bij de MSM bij elkaar en dan alleen als het goed uitkomt.

  1. Original NL

   Wij hebben nauwelijks onderzoek journalisten…het leeuwendeel luistert kritiekloos naar onze ” grote” leider.

 7. Piet Klein

  Volgens het CBS sterven er ruim 700 mensen meer per week in verpleegtehuizen. Dat is dan voor het merendeel toe te rekenen aan corona. Dan tellen we nog niet mee de mensen die thuis sterven omdat zowel in verpleeghuizen als in de thuiszorg de beschermingsmiddelen ver onder maat waren en er niet getest wordt, medewerkers niet over voldoende beschermende middelen beschikten. We zitten dus op ruim duizend doden per week vanaf eind maart. Het zijn vooral ouderen boven de tachtig die vervroegd sterven volgens het CBS. Het is uitermate triest, triest voor deze personen voor de nabestaanden en triest omdat deze mensen in eenzaamheid sterven. Wat ook uitermate pijnlijk is, is dat de overheid niet op tijd maatregelen heeft genomen, niet op tijd beschermende middelen heeft geregeld, testen heeft geregeld. Ook blijkt er geen hout te kloppen van hun eerste aanpak, de groepsimmuniteit waarbij kwetsbaren beschermd zouden moeten worden. Afgezien dat er zeer twijfel bestaat over deze aanpak, als je meende dit te moeten voorstellen dat had je ook moet zorgen dat de ouderen en zorgmedewerkers voldoende beschermd worden. Er boven op komt dat de overheid met diffuse cijfers komt, alleen mensen die getest zijn worden geteld als corona doden. Ze hebben warrige cijfers rondom het weekend, het is kennelijk te moeilijk om grafieken te presenteren met werkelijke sterfdata. Of is het met opzet diffuus om de falende aanpak te verhullen. In talkshows worden onderwerp weggelachen. Kranten publiceren artikelen waarbij Rutte als de grote leider wordt gezien. De harde praktijk is dat het een groot faal circus is. Onvoldoende voorbereiding, foute strategien, zorgmedewerker die de Russische roulette in mogen, een diffuse informatieverschaffing. Het is mij een raadsel waarom de democratie deze brokkenpiloten niet weg stuurt. Het is mij een raadsel waarom politici weigeren hun missers te erkennen. Het gaat om leven en dood. Waarop politici voor er niet in slagen ouderen en zorgmedewerkers de bescherming te geven en deze mensen in kwetsbare posities plaatsten/forceren. Was Bruins de enige politicus die het begreep? Waar is de integriteit gebleven tot knokken voor iedereen in dit land?

 8. Original NL

  Oudjes ophokken en het personeel nagenoeg onbeschermt in en uit laten lopen is een doodvonnis voor vele bewoners in verzorgingstehuizen.
  Rutte, “onze bekwame bestuurder”, dient wegens poging tot doodslag aangeklaagt te worden.

 9. Ploppert

  40 % in bejaardentehuis, las ik afgelopen week zijn overleden door covid-19.
  Dit gaat nog wel even een tijdje door.
  Alleen maar winnaars ?
  * Vergrijzing van Nederland stopt dit jaar.
  * Ouderen maken te veel kostbaar gebruik van de zorg, gevolg, zorgkosten worden weer betaalbaar.
  * Pensioenpremies hoeven niet omhoog, en de pensioenen niet omlaag door minder kosten.
  * 1000 Miljard euro in onze pensioenen kunnen nu mooi besteed worden in Zuid Europe en aan de nieuwe Europeanen.
  * Minder handen nodig aan de bedden in verpleeg- en bejaarden huizen, kostenbesparend.

  Maar dit alles kost hooguit nog even een tijdje “lockdown”.
  Binnen de context van crisis, als afleidingsmaneuvre, allerlei wetjes en toezeggingen in Europa en aan de Groene Khmer heimelijk doorvoeren.

  De mendia lekker manipuleren door te stellen dat Braakbal M. Rutte het super doet als crisismanager, een crises die hij zelf creeerde trouwens. CO2, klimaat, energie, virus afhandeling…….en maar refereren aan hun welgevallige “deskundigen”.

  Weet je schoffeer de mensen/bevolking vaak, en er komt vanzelf een opstand.

 10. Neversaynever

  Hoe dit kabinet over ouderen denkt weten we al jaren. Ze kosten veel geld. Ouderen zijn stilletjes een soort “Endlösung” geworden in deze crisis. Onder het mom van de zwakke groepen beschermen jagen we stiekem onbeschermd en ongetest personeel de verzorgingstehuizen in en wordt hen ziekenhuisopname ontnomen volgens het protocol van het ministerie omdat er keuzen gemaakt moeten worden. Het is niet alleen tegen artikel 1 van onze grondwet maar het is in directe zin geronticide. De Turken hebben de genocide op de Armenen tot op de dag van vandaag ontkend, zo ontkent onze regering ook stelselmatig geronticide.

  1. Hendrik_Groen

   Maar jouw pensioen wordt dan misschien wel geïndexeerd, Das toch ook mooi?

 11. 56RdK

  Het beleid heeft compleet gefaald Michael!

  En men doet er alles aan om dat te verbloemen, ten koste van nu al duizenden doden en verminkten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.