Daar gaan we! CDA-leden in Brabant staan achter samenwerking met FVD

Ondanks de hetze van het mediakartel tegen Forum voor Democratie staan CDA-leden in Noord-Brabant achter regionale samenwerking met de partij van Thierry Baudet en Theo Hiddema.

De leden van het CDA in Brabant konden zich tot woensdagmiddag 12:00 uur uitspreken over de beoogde coalitie met FVD, VVD, en Lokaal Brabant. 800 leden maakten gebruik van de mogelijkheid. En wat bleek? Ze vinden het in principe goed dat er samengewerkt wordt met FVD. Natuurlijk hangt de specifieke goedkeuring wel af van de inhoud van het coalitieakkoord, maar dat is niet verbazingwekkend. Sterker nog, als dat niet zo was zouden de leden hun partij beter kunnen opdoeken. Dan zou het CDA immers nérgens meer voor staan, behalve voor ‘macht.’

In Brabant heeft FVD een bijzonder degelijke groep mensen. Eric de Bie is de fractievoorzitter. Hij wordt bijgestaan door Hans Smolders, Joris van den Oetelaar, Willem Rutjens, Stijn Roeles, Loek van Wely, Frank Duijs, en Camiel van der Meeren. Stuk voor stuk zijn het mensen met verstand van zaken. Als de samenwerking van start gaat twijfel ik er geen moment aan dat die goed afloopt — aangenomen dat alle betrokken partijen dat wíllen, natuurlijk, en niet stiekem een spel spelen om FVD te lozen en de partij vervolgens weg te zetten als “onbetrouwbaar.” Want ja, dat hebben we in het verleden ook al gezien.

Voor FVD is dit natuurlijk een bijzonder belangrijke stap. Als dit goed gaat kon het weleens de eerste stap zijn naar meer, meer, meer.

Wel een vraagje! Wanneer gaan dit soort “mastodonten” hun CDA-lidmaatschap opzeggen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. AnnetKlaver

  Allemaal leuk en aardig maar ik ga langzaam maar zeker mijn gelijk halen.

  In appgroepen waarbij leden van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie (JFVD) zijn betrokken, worden structureel rechts-extremistische uitspraken gedaan. Dat hebben bezorgde JFVD-leden op 17 april via een anonieme brief laten weten aan het hoofdbestuur. De partij zei woensdag een „zorgvuldig onderzoek” te zullen starten naar de gang van zaken.

  Het zou gaan om ‘fascistische’ en ‘antisemitische’ uitingen van actieve JFVD-leden, onder wie leden die ondersteunende of bestuursfuncties hebben en die ook in nauw contact staan met het landelijke bestuur van de JFVD. Dat staat in de brief die in handen is van opinietijdschrift HP/De Tijd.

  1. Scaldis

   ‘een anonieme brief’

   Zegt wederom genoeg.

   1. Bertus bumperding

    En bij een ander lopen te blèren van welke bron de info afkomstig is.
    Gekke willempie durft het bont te maken met al zijn alter ego’s.

  2. Bertus bumperding

   Weer een natte droom gehad gekke willempie ?
   Het gaat bij jou niet om gelijk krijgen maar bij jou gaat het om gelijk willen .
   Dat je daarbij geen enkel middel schuwt is meerdere malen gebleken.
   Het wordt tijd dat je een poosje op vakantie gaat naar het Pieter Baan centrum.

   1. Scaldis

    Niet zo snel gaan schelden Bertje, al eens van sarcasme gehoord?

   2. Fortiori

    Een soort van Boerenopstand heeft de doorslag gegeven tot deze nog prille bereidwilligheid tot samenwerking. Niets ligt nog vast. Het schip kan nog vastlopen in de branding voordat het zee kan kiezen.

  3. Pijnstiller

   “Het zou gaan om ‘fascistische’ en ‘antisemitische’ uitingen”
   U bedoelt van het soort zoals die van de vele aliassen van Alfred Jodokus Kwak de kindervriend

  4. Rosasolis

   AnnetKlaver. Vandaag in Trouw een uitgebreide artikel over JFVD. Niet alleen hebben ze extreem-rechts uitspraken gedaan, maar ook antisemitsche uitingen. Waaronder grapjes over Anne Frank. Er zou een aantal van deze jongens uit de JFVD gezet worden, maar
   dit is nog niet gebeurt, en waarschijnlijk zal het nooit gebeuren.

   1. Alfred Bentinck

    Baudet neemt soms halfslachtig afscheid van aanhangers maar haalt ze via de achterdeur weer binnen. Toen zijn voormalige adviseur Robert de Haze Winkelman op Twitter schreef dat het plan van Kalergi ‘wel erg dichtbij komt’, nam Baudet geen afstand van hem. Hij vond het ‘onhandig geformuleerd’, maar haastte zich om te zeggen dat hij De Haze Winkelman ‘zeer waardeert’. De man is inmiddels weer terug en speelt een belangrijke rol bij het FvD.

    Baudet is leugenachtig genoeg om even weg te kunnen glibberen van rechts-extremistische en racistische uitingen van hem en zijn partij maar neemt er op de keper beschouwd bepaald geen afstand van.

  5. Michael M

   Leuk om te zien en te horen. Eindelijk wordt de FVD nu eens niet door een deel van het partijkartel gediscrimineerd. Hoe zou U zich voelen als je als nieuweling aan de gang gaat in een bedrijf waar al 50 jaar dezelfde mensen werken en waar je als nieuweling buitengesloten wordt door dezelfde groep dat er al 50 jaar zit en helemaal geen nieuwe erbij wilt hebben. Dit zie je ook gebeuren binnen partijen in de politiek. Partijen welke al meer dan 30 en 40 jaar of langer in het kabinet zitten, niets moeten hebben van nieuwe partijen. Dit is ook een vorm van discriminatie. We hebben het gezien bij de LPF, PVV, en partijen in het verleden. Nooit geven een aantal oude partijen een nieuwe partij een kans. Sterker nog, er zitten mensen bij welke al meer van jou weten dan je zelf weet. Als je ook maar een scheet laat ben je voor die mensen een racist. Die mensen raadt ik aan te verhuizen naar het Midden Oosten. Daar is pas echt wat aan de hand met mensenrechten. Hier kakken ze over dingen welke er niet zijn. Zielige mensen bestaan er op deze planeet. Ik wens de FVD heel veel succes toe samen met de CDA en VVD mensen welke dit mogelijk hebben gemaakt en wel bereid zijn om anderen een kans te geven er iets moois van te maken.

  6. Genoeg van linkse dictatuur

   Ik vind het heel knap van de partij van Baudet om met het cda te gaan samenwerken. Het cda heeft net als veel andere partijen Nederland na de afgrond gebracht. Hopelijk zal het cda Inzien dat ze er vd Nederlanders moeten zijn, wat ze al jaren vergeten zijn te doen. Wenst de partij van Baudet veel sterkte met het cda.

 2. AnnetKlaver

  Even zoeken en je kunt de appjes lezen:

  In de appgroepen van JFVD leden is volgens de briefschrijvers sprake van het ‘verheerlijken’ van terroristen als Anders Breivik (Utøya, 69 doden) en Brenton Tarrant (Christchurch, 51 doden), beiden verantwoordelijk voor gruwelijke, politiek gemotiveerde aanslagen.

  1. Scaldis

   ‘volgens briefschrijvers’

   Anoniem dus. Nepnieuws dus.

   1. AnnetKlaver

    De briefschrijvers zijn bij de reactie bekend.

    Scaldis steekt zijn kop diep in het zand…

  2. Pijnstiller

   Wel slim van Alfred om ook onder een meisjesnaam stukjes te schrijven. Dan kan niemand wijzen op het feit dat hij zo graag op de kleintjes let

   1. AnnetKlaver

    @P
    Als je hier wat langer mee loopt weetje wel beter.

    1. Bertus bumperding

     We weten het toch alfredje rientje lao tse paulientje.
     Of gewoon gekke willempie.

  3. LifeBuddy

   ff zoeken. paul rosemuller verantwoordelijk voor gruwelijke moord op Pim Fortuin. Filmpje van pvda op youtube

  4. Rosasolis

   Annetklaver. Dit bericht was gisteren ook in Trouw gepubliceerd.

 3. Pijnstiller

  Het valt te verwachten dat de CDA-ers er in de praktijk er alles aan zullen doen om een coalitie te saboteren

  1. AnnetKlaver

   @P
   Sneu voor het FvD, mee spelen met het kartel en dat wordt dat misschien ook nog gesaboteerd.

   1. Pijnstiller

    Sneu voor de burgers wanneer ze door cda sabotage geen fatsoenlijk bestuur krijgen

 4. LifeBuddy

  Dan zou het CDA immers nérgens meer voor staan, behalve voor ‘macht.’
  Nou, het cda zal zich Nooit aan afspraken houden en begint al te kwijlen bij het woord ”macht”. Dat heb je wel gezien bij het kabinet Waar Geertje Wilders bij zat. Minister hardLeers zou de grenzen sluiten voor asielzoekers, dat was de afspraak, maar de grenzen gingen alleen maar Verder open. Gelukkig heeft Geertje de stekker eruit getrokken, want de cda is zeer ONbetouwbaar.

  1. Bertus bumperding

   Is dat zo Buddy?
   Ik kan me vaag herinneren dat het CDA de stekker eruit getrokken heeft .
   Iets waar Geertje hij nog altijd ten laste wordt gelegd en wat keer op keer tegen hem gebruikt wordt.

   1. Alfred Bentinck

    Het CDA trok inderdaad de trekker er uit omdat de PVV weigerde verantwoordelijkheid te nemen voor noodzakelijke maar impopulaire maatregelen.

    Dat was heel verstandig, en ook moedig, van het CDA omdat het land bestuurlijk door de sabotage van Wilders al een jaar plat lag.

  2. LifeBuddy

   Ik kan mij als de dag van gister herinneren, dat ze 6 weken in de tuin hebben vertoeft , omdat het cda maar al te graag wilde gaan regeren. Na 6 weken heeft Geertje er gelukkig de stekker eruit gertrokken, omdat het cda de afspraken NIET na kwam. Dus cda ongeschikt.

   1. Alfred Bentinck

    “Na 6 weken heeft Geertje er gelukkig de stekker eruit gertrokken”

    Ik dacht altijd dat het CDA de trekker er uit trok maar als beide partijen aan de stekkerdoos rukken maakt het voor het eindresultaat natuurlijk niet veel uit: Nederland werd gered van een hopeloos disfunctionerende gedoogcoalitie en ging weer aan het werk. Daarna volgde een periode van indrukwekkend herstel.

 5. Alfred Bentinck

  Dit gaat het CDA opbreken, zoals samenwerking met het FvD ze opbrak.

  Gelukkig is het slechts een provinciaal incident met beperkte politieke impact.

  Laten we maar wachten op het eerste incident met een incompetente FvD-gedeputeerde dan wel een afsplitsing in de Raadsfractie vergezeld van ranzig publiek moddergooien.

  1. Pijnstiller

   Het blijft komisch hoe u de werkelijkheid altijd 180° weet te draaien.

   1. Alfred Bentinck

    Zoals ik van u gewend ben, Pijnstiller, weet u uw stellingname weer gedegen te onderbouwen.

 6. Bullshit16

  Klopt CDA is niet te vertrouwen kijk alleen maar en Groningen veel beloven maar niks doen
  Ja logisch dat deze oplichters 3 keer naar de kerk moeten om hun zonden te vergeven
  Ik raad fvd aan om cda goed en de gaten te houden wand als cda fvd een pootje kan lichten dan laten ze het niet
  En men weet cda word gelooft fvd moet hun onschuld weer bewijzen net als pvv toen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Alfred Bentinck

   “wand als cda fvd een pootje kan lichten dan laten ze het niet
   En men weet cda word gelooft”

   Het is bijna knap.

 7. lotje

  Worden mensen toch nog verstandig. Beetje bij beetje pakken we heel Nederland aan. Volgend jaar de grootste klap voor links.

 8. Bullshit16

  Die hufter durft te zeggen dat fvd Nederland kapot maakt na naar mijn inzien is het niet de fvd maar het cda vvd gl d66 enz enz die ons land kapot maakt kun je zien hoe deze gasten liegen
  Fvd en pvv zijn de enigen partijen die nog voor Nederland strijden zonder deze partijen waren we al lang een moslim staat waar het nu steeds meer oo ga lijken mensen word waker
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Kretoloog

  In Limburg werken CDA en FvD al bijna 1 jaar samen in een coalitie. En dat verloopt prima! Zelfs de notoire anti-Forummer Chris Alberts heeft onlangs toegegeven dat in het FvD hele normale mensen zitten met goede ideeën en bereid tot samenwerking over alle mogelijke onderwerpen.

  De actie in Noord-Brabant tegen de samenwerking met FvD werd sterk gepromoot door het überlinkse dagblad Trouw. Dat had daarvoor zelfs de fossiele CDA-mastodont Ernst Hirsch Ballin van stal gehaald. Maar zoals het meestal gaat met mastodonten, er wordt door een meerderheid van de partij niet meer naar hem geluisterd. Gelukkig maar!

 10. Heras

  Cda moet ook wel omdat Fvd volgend jaar een grote partij wordt. Andere partijen moeten wel volgen.

 11. Pjotter

  Nog gisteren prees ROSASOLARIUM het CDA de Hemel in door niet met FVD in Brabant samen te werken, hier en nu is ze niet aanwezig met haar proza, overigens werd mijn reactie gisteren niet geplaatst.

  1. Rosasolis

   Pjotter. Ja hoor, ik ben er wel, ook vandaag. Fijn dat je me heb gemist. Maar ik heb meer ik mijn dagschema te doen, dan urenlang aan mijn laptop te blijven hangen.
   Ik ben een zeer actieve mens, die nu veel te doen heeft in de zorg van twee prachtige ouderwetse geurende rozen- en kruidentuinen. Mijn moeder zei altijd: doe iets
   specials ieder dag, hoe klein dan ook.

 12. Rosasolis

  Geen enkel ander provincie in ons land denkt om ooit samen met de FvD samen te werken, behalve enkelen in Brabant. Het zijn grotendeels varkensboeren die steun voor hun niet altijd eerlijk handel, van de FvD hebben gekregen…Honderden tractoren naar het Malieveld om grote bezwaren tegen hervormingen in hun fok-praktijken te steunen.
  Varkens boeren die hun dieren alleen binnen in benauwde, stinkende schuren houden, die nooit naar buiten komen. De vrouwtjes krijgen hormoon injecties om enorm veel biggetjes te produceren. De moeders met biggetjes worden gehouden in heel kleine ruimtes binnen de grote schuur, waar er geen enkele loop ruimte is. Dagelijks gebeuren er vele ongelukken binnen die kleine ruimtes. Mannetjes biggen worden gecastreerd zonder verdoving. Terwijl deze handel gewoon doorgaat. Bezwaar tegen landbouw min. C. Schouten die tegen deze soort handel is.
  Gelukkig zijn er vele anderen in Brabant die niets in een coalitie met FvD zien.

 13. Original NL

  Idd ..het journaal en 1 vandaag probeerden vanavond deze samenwerking op alle mogelijke manieren in een kwaad daglicht te stellen..
  De cda’ers die aan de stemming hebben meegedaan werden natuurlijk als een minderheid weggezet….
  Het CDA beseft heel goed dat in een provincie als brabant samenwerken met links politieke zelfmoord betekent…zo gek zijn die grefo’s dan weer niet.

 14. Lefty

  Zeer verbaasd om te zien dat voormalig Nederlands topschaker Loek van Wely voor het FVD werkt. Ik had die man hoger ingeschat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.