Derk Jan Eppink herhaalt het opnieuw: ‘De euro is het kernprobleem van de eurozone!’

Volgens Derk Jan Eppink, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie in het Europees Parlement, is de euromunt zelf het kernprobleem van de Europese Unie. De kloof tussen de noordelijke en zuidelijke eurolanden is niet meer te overbruggen, aldus de FVD-Europarlementariër.

Eppink reageert met zijn uitspraak op een bericht van Jean Wanningen, die in het verleden ook nuttige bijdragen leverde aan De Dagelijkse Standaard. Wanningen stelt namelijk dat de renteverschillen tussen ‘sterke’ en ‘zwakke’ eurolanden hoog oplopen, ondanks een zogeheten opkoopprogramma.

Het kan geen kwaad om er nog even een educatief filmpje bij te pakken dat het Forum voor Democratie twee dagen geleden plaatste op het internet. In dat filmpje legt Eppink haarfijn uit wat de Europese Unie -onder leiding van Guy Verhofstadt- nu eigenlijk daadwerkelijk van plan is met haar inwoners:

“Guy Verhofstadt eist 1 biljoen (!) aan EU-belastingen. Wij zouden wéér de grootste nettobetaler zijn. Verhofstadts bizarre speech MOET iedere Nederlander zien. De fantastische reactie van Derk Jan Eppink ook!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Balkebrij

  Derk Jan Eppink een grote aanwinst voor het fvd.
  Deze man heeft het hier zoals altijd bij het rechte eind.
  One size fits none.

 2. Antiglobalist

  Alle imperia storten ooit in, de EU gedraagt als het Romeinse Rijk in haar eindjaren.

 3. Boudewijn Hummelinck

  De euro is het probleem van de EU en tegelijkertijd de munteenheid die de EU bij elkaar houdt en leidt tot toenemende economische interdependentie van de Unie.

  1. Maks

   Boudewijn Fallus Hummelinck?

   1. Bertus bumperding

    Rien de aandoenlijke noppes ?

    1. Maks

     @Bertus: En de honderden andere nicks.

   2. Antihedo

    Ik ben diep onder de indruk van jouw bijdragen Maks. Deze zijn van ongekend niveau.

  2. Bertus bumperding

   Weer vreemd gedroomd lamlul ?
   Je zwetser er weer een eind op los zie ik .

   1. Bertus bumperding

    zwetser is zwetst
    Speciaal voor de taalnazi

  3. Antiglobalist

   De euro is overgewaardeerd voor de zwakke landen en ondergewaardeerd voor de sterke landen. Bovendien wordt er door het continue bijpompen van geld zonder dat er reëele productie tegenover staat de staatsschuld kunstmatig hoog gehouden. Dit zal leiden tot het eind van de euro en misschien zelfs tot het eind van de EU. Let’s hope it.

  4. CLoVis

   @lamlul

   Dat is dus de afhankelijkheid van de economisch zwakke staten (het merendeel in EU)
   van de sterkere.

   Zoals wij jouw bijstandsuitkering maar moeten blijven betalen
   zodat je hier jouw achterlijke commentaren kunt blijven plaatsen.

  5. Cootje

   We zullen kijken als de financiële markten er in zuid Europa de stekker er uit halen , opdat moment kan de ECB de euro niet meer bij drukken of we worden Zimbabwe , onderschat de recessie niet die wordt verschrikkelijk

 4. lotje

  En alle dictators .

 5. Boudewijn Hummelinck

  Eppink onderschrijft de meeste ideeën van het FvD niet en stapt net zo makkelijk over naar VVD of CDA. Een politieke opportunist van het zuiverste water.

  1. Balkebrij

   @boudewijntje is lekker aan het keten op dds, goochelen met woordjes en warrige brabbeltaaltjes hier typen.
   @boudewijntje mag van zijn begeleider in dendolder lekker de hele dag op dds ,heeft die ook weer lekker rust

   1. Antiglobalist

    Ook fantasten hebben een uitlaatklep nodig. Eigenlijk jammer dat hij niet tegen zichzelf in bescherming wordt genomen. Het is aandoenlijk hoeveel onzin hij uit zijn toetsenbord krijgt. Haha.

  2. Maks

   Boudewijn Fallus Hummelinck?

   1. Original NL

    Boudewijn eunuch huppelkind.
    Denkt interressant te doen door wat woordjes uit de dikke te gebruiken.
    Het blijft echter gewoon het steeds maar herhalen van het domme pro eu en pro overheid geneuzel.

  3. fisufisu

   Uiteraard heeft boudewijn inhoudelijk niets te zeggen verder

  4. Dippaz

   Maar Boudewijn heeft wel gelijk.Eppink heeft al overal zijn financieel geluk proberen te verzilveren.

   1. fisufisu

    dippazje komt zijn eigen voorbipsmaatje even te hulp

    1. Rogul

     Fistfucker begint weer over de voorbips. Voor hem het belangrijkste onderwerp.

     1. fisufisu

      roguldippazvoorbipsmaatje

     2. Maks

      Rogul Fallus Hummelinck?

  5. Arbeider65

   Ja, zelden zo’n overstapper mee gemaakt in de politiek. Nu nog een keer naar de linker kant, dan is het circeltje rond…..

 6. Rud56

  In die dwaas Verhofstadt dacht ik toch even een reincarnatie te zien van Hitler, maar ik denk niet dat ik er ver naast zat.

  1. Dippaz

   Derk Jan Eppink is het probleem van de euro.

   1. Antiglobalist

    De euro wordt een van de redenen van de ondergang van de EU. One size fits none.

  2. macsjang

   Dacht dat het een kloon van Molly was, waarvan ze vervolgens vergeten waren shoarma van te maken.

 7. Vee

  Als ik der fuhrer verhofstad zo te keer zie gaan met dat nijdige smoelwerk dan betrap ik me er op dat ik hoop dat ie een attack van willekeurige aard krijgt. Zijn bloeddruk maakt dat niet onwaarschijnlijk denk ik.

 8. Bullshit16

  Derk jan eppink zet hem op laat de eu knallen het is niks het word en het zal ook nooit wat worden
  Die 7 miljard kunnen we beter zelf gebruiken zoals voor d zzp’ers en mkb waar die landverraders rutte en koozoten niks voor over hebben
  Stem

  1. Balkebrij

   @stier klopt waarom 7 miljard weggeven aan landen die het financieel nog steeds na decennia lang waarschuwen van financiële instellingen en meerdere landen zoals oa Nederland ,hun belastinginkomsten niet op orde hebben en de pensioenleeftijd nog te laag.
   Laat ze maar lekker stikken.
   Als je het lef hebt om zo’n bek te geven als Italiaan ,omdat wij regels verbinden aan grote gulle giften zoals nu in de coronacrisis, ben je echt niet goed wijs.

  2. Dippaz

   Van lotje getikt

 9. fusilier

  Eerder hadden wij nog de zilveren rijksdaalder, die had tenminste nog waarde.

 10. Cootje

  Er komt zo verschrikkelijke harde recessie aan in Europa dat het een eitje is om de onvrede te mobiliseren , en gewoon af en toe een beetje zout in de wonden van de andere te wrijven , verandering zal niet komen van de polderde Nederlanders die kijken of de buren de kastanjes uit het vuur halen , maar het wordt een raar jaartje dat 2020 en dat gaat ten kosten van de euro want de financiële markten gaan hun werk doen . Kunstmatige solidariteit is het zelfde dat je de vrouw van de buurman even mag lenen en dan gebruikt weer terug geeft .

 11. Adriaanv

  Guy Verhofstadt doet aan iemand denken uit wo2, mist alleen zijn snorretje.

 12. LifeBuddy

  Als je verhofstadt zo hoort praten, dan kan je maar een ding concluderen dat die man breinrot heeft opgelopen.

 13. Arbeider65

  De euro is geen probleem. Het probleem is dat er geen politieke EU unie is. Dus is dat is het probleem en niet de Euro.

 14. Lampje7

  Prima om kritiek te hebben op de EU. Ook niks mis mee als je een hekel hebt aan deze organisatie en het liefste ziet dat ze ten gronde gaat. Maar wel onder de voorwaarde dat je daar valide argumenten voor hebt, niet eenvoudigweg nakauwt wat anderen beweren en vervalt in zwakzinnige scheldpartijen. Informeer je om te beginnen over de manier waarop de EU daadwerkelijk is georganiseerd en in de praktijk functioneert (voordat je begint met ‘ondemocratisch’, :fascistisch’, Vierde Rijk’, ‘EUSSR: en meer van dergelijke teksten ). Heb enige kennis over het ontstaan van deze organisatie. Verdiep je sowieso enigszins in de Europese geschiedenis van zeg pakweg de laatste 250 jaar. Dan weet je iets over de historische samenhangen en verbanden in Europa en over het ontstaan van nationale staten in hun huidige vorm. Kijk concreet naar de opbrengsten van de EU in termen van zaken als handelsvoordelen, voedselveiligheid, kennisuitwisseling, studiemogelijkheden, mondiale machtsposities, veiligheid, er cetera. Kort en goed: verdiep je tot op zeker hoogte in het onderwerp voordat je erover praat. Laat staan voordat je er verstrekkende meningen en oordelen over vormt. Maar geldt dat eigenlijk niet voor ieder onderwerp? Wat een aanwinst zou dat zijn in algemene zin en voor dit forum meer in het bijzonder.

 15. Response

  Als ik Verhofstadt zie fulmineren doet mij dat sterk denken aan een leider die nogal actief was in de jaren ’33-’45. Wat ’n eng mannetje.

 16. Kees

  Helemaal met Eppink eens, hoe lang moeten we die GV nog aanhoren, of die vadsige onbenul uit Limburg?

 17. Rosasolis

  Wat een onzin van J. Eppink. De Euro munt is voor alle EU landen. Geen land leidt onder onze EU munt systeem. Maar ieder EU land heeft zijn eigen financiele beleid,
  zoals het hoort. En daarna onze bijdrage aan de EU, zoals het ook hoort. Eerder heeft dandy Baudet verteld dat Nederland uit de EU moet stappen. Maar merkwaardig is het dat een partij dat voor uit de EU stappen is, een FvD vertegenwoordiger naar Brussel steurt om over niets bijzonders te vertellen.

  1. Vee

   Die uitspraak vraagt toch om enige toelichting. Wel 1 munt maar elk land zijn eigen financiële beleid. Volgens mij moet je dan juist niet 1 munt hebben omdat het beleid van een land nu van invloed is op de andere landen. Iets als voetballen met elke speler zijn eigen regels

   1. Kees

    Hij weet niet wat hij schrijft, Vee.

  2. Vee

   Rosasolis, toevallig verscheen er net een artikel over de euro op Opiniez. Is denk wel interessant voor jou. Ben benieuwd of bety je mening nog beïnvloedt.

  3. fisufisu

   Nee de euro is puur voor de EU en niet voor landen, wij Nederland zitten eraan vast, de euro heeft al zo verschrikkelijk veel aan waarde ingeleverd niet normaal meer.
   De EU trekt Nederland leeg, en rosasolis is niet bijster slim als het gaat over vertegenwoordigers in de EU..

 18. Bes Tolen

  Eppink is niet een man, die het overal probeerde. Hij was lid van de VVD en prominent. Evenwel is hij met een man met diepgang en van argumenten en vond hij, als man van kaliber, te weinig weerklank in de partij waar het om de belangrijkste politieke problemen gaat. (Zo gaat het helaas ook in veel andere partijen). De FVD was zo handig en verstandig Eppink op te pikken en daarmee deze man met doordachte ideeën en uitspraken te benutten. Prachtig gedaan.

 19. Bes Tolen

  De praktijk is, dat de economische bedrijvigheid zich steeds meer concentreert in de economisch sterkste gebieden. En dan lang niet alleen de economische bedrijvigheid. Het is of wordt een complex.
  Er speelt meer en dat is ook de politieke kracht (die is vaak weinig in staat om doeltreffende beslissingen te nemen -door eigen onbekwaamheid en/of dogmatische onwil), toevalligheden waaronder nieuwe als bijvoorbeeld vindplaatsen van grond- of delfstoffen, soms vermeende voordelen en vreemde opvattingen waaronder willekeur van wie dat maar te bepalen heeft. Maar in Europa speelt vooral de financiële kracht van bepaalde gebieden, die economisch vrij sterk staan. Die financiële kracht is niet eens te verstaan als dat die regio zelf zoveel beschikbare liquide middelen heeft maar wel in staat is door het gunstige investeringsklimaat waaronder betrouwbaarheid, de liquide middelen aan te trekken voor het behoud en de opbouw van werkgelegenheid. Een investering moet rendabel zijn. Financiering kan dus met leningen tegen lagere rente, betere voorwaarden. Ook als een bedrijf zichzelf kan financieren zal ze een goed investeringsklimaat zoeken.
  In de EU geldt dat de landen zelf veel financieren. Het zijn juist ook de landen waar (nieuwe) bedrijven moeizaam tot niet gefinancierd kunnen worden. Voor de landen geldt hetzelfde als voor bedrijven. Nog meer zelfs. Krijgt de uitlener wel voldoende terug voor het uitgeleende geld? Welaan als een land slecht met het geld om gaat, ontbreekt al gauw het vertrouwen bij uitleners. Ze zullen om veel hogere rente vragen. Zowel de overheid als de bedrijven in het land zitten met het probleem van gebrek aan sluitende financiering (bijvoorbeeld door te hoge uitgaven, te weinig belastingheffing mee door schatkistfinanciering van vroege pensionering, e.d. resp. zwakke rentabiliteit bedrijfsleven), het vermogen om geld aan te trekken en terug te betalen.
  Het grote probleem is, dat het wezen van de EU, de eenheidsmunt, de diverse gebieden economisch steeds verder uit elkaar trekt dus er een enorme concentratie komt in minder gebieden. Zo komt het nooit goed. Nee, veel gebieden gaan achteruit. Het is niet te financieren anders dan met zulke grote offers dat de hele EU achter uit gaat. Daarvan is al sprake op wereldniveau gezien. Aangezien de EU op veel gebieden niet deugt, o.m. met onzindelijke immigratie met ondeugdelijke argumenten ondersteund, de politiek ten opzichte van buurlanden en zelfs die tegen de eigen bevolking, moet de EU de Euro als eenheidsmunt laten vallen en zichzelf een veel fatsoenlijker politiek aanmeten. Dat zit er helaas niet in met een zo dogmatische politici.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.