€1 miljard corona-hulp voor Italië? Nee, het is een failliete failed state: loskoppelen!

Er zijn nogal wat economen en politici die de rationaliteit uit het oog verliezen als het om steun voor Zuid-Europese landen gaat. Ze weten dat deze landen al decennia een gat in hun hand hebben. Maar emoties vieren hoogtij en Nederland moet “moreel leiderschap” tonen en deze landen koste wat kost steunen, “want anders gaan wij ook onderuit“, zo is het mantra. Hoe deze landen er feitelijk voorstaan laten ze hoi polloi niet weten. Wel, ik laat u weten hoe dat is: desastreus. Ik zal u dat toelichten.

We gaan graag naar Italië op vakantie maar we weten eigenlijk niet zo veel van dit prachtige land. Ik beperk me tot een paar gegevens. Het land telt 60 miljoen inwoners met een bevolkingsdichtheid van nog niet de helft van ons land. De economie is 2,2 keer zo groot als het onze. De bevolking veroudert snel. De afhankelijkheid van ouderen en gepensioneerden van werkenden, neemt snel toe. Volgens VN-data zijn er in 2050 veel meer ouderen dan werkenden: 70% om 30%, een dodelijke verhouding.

Italië kende voor de coronacrisis al een werkloosheid van 11,7%. Nu nog veel meer. De dienstensector beslaat 70% van de economie, met name toerisme dat nu ‘op de tocht’ staat.

Italië, Griekenland en Portugal hebben veruit de slechtste afhankelijkheidsratio van ouderen ten opzichte van werkenden in de EU. Het is onduidelijk hoe deze ouderen zullen overleven. En dat bij een vruchtbaarheid van 1,4 kinderen terwijl 2,1 nodig is voor een stabiele bevolking. Zorgwekkend! Het land gaat naar een staatsschuld van 185 % van de omvang van de economie, terwijl dat van Nederland 50% beslaat. Volgens ECB normen mag dit tekort maximaal 60% beslaan en heeft Italie hier ‘the point of no return’ verre overschreden. Desastreus.

Italië heeft een omvangrijke zwarte economie van 202 miljard euro. Italië is na Polen, Tsjechië, Spanje en Griekenland het meest corrupt in de EU. Italië geldt als de bakermat van de maffia. De criminaliteit tiert er welig. Als relatief solide land zitten wij via de euro in hetzelfde schuitje als Zuid-Europese landen die in onze ogen niet deugen. Italië is corrupt, maffioos, crimineel en zet al decennia de tering niet naar de nering. Integendeel, het land bezit een schuldenlast die het land voor de coronacrisis al bijlange na niet zou kunnen terugbetalen. Het land heeft dit verderfelijke pad enkel voortgezet. Italië is een bodemloze put.

Er is geen eerste begin dat men de hand in eigen boezem steekt. Maar nu de nood het hoogst is en wij iedere euro zelf hard nodig hebben om de ellende het hoofd te bieden, vindt men ons “walgelijk”. Men vindt een gift van €1 miljard te mager! Wat een brutaliteit. Wat hadden wij mooie dingen daarmee kunnen doen.

Italië, het land van luxegoederen, zal de broekriem stevig moeten aanhalen. Italië zal eindelijk eens moeten begrijpen dat men niet steeds de hand bij de sterke landen kan ophouden. Merkwaardigerwijze vaart de EU voortdurend hard uit tegen Polen en Hongarije, landen waar wij budgettair geen last van hebben. Italië wordt met zachte hand aangepakt, en met slappe knieën financieel tegemoet gekomen.

Spanje, Griekenland, Portugal hebben een vergelijkbaar profiel als Italië. Het zijn naar Europese verhoudingen ‘failed states’, failliete landen zonder de ECB en zonder ons.

Er zijn nogal wat economen en politici die deze waarheid niet onder ogen willen/durven te zien. We zouden ‘solidariteit’ moeten betonen, maar dat doen we al decennia. En ‘als zij ten onder gaan dan wij ook’. Wat een argument is dat, zeg! Willen wij via de EU steeds in een dwangsituatie leven van de Zuid-Europese landen? Willen wij alsmaar door hen gegijzeld worden? Het is de hoogste tijd dat we eens daarover diep gaan nadenken. En onze knopen tellen.

Mijn keuze is loskoppelen van deze landen! En snel ook, voordat ze ons in hun val meeslepen.

Het zijn zonnige landen, maar met een ultiem slechte toekomst. Willen wij daaraan gekoppeld blijven? Dat lijkt mij niet. Er komt een moment dat we ‘basta!’ moeten zeggen. Dat moment ligt wat mij betreft al geruime tijd achter ons.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  Wat is het toch een prettig feit dat verwarde zwetsmeiers als Frits Bosch behoren tot een de minuscule minderheid die geen enkele invloed heeft op het beleid.

  Jezus, wat een waanzin! Gevaarlijke waanzin is het overigens niet: dit soort idiotie bevestigt de juistheid van het gevoerde beleid.

  1. Sleipnir

   “Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”

   En wat heb jij zoal op je conto staat behoudens tientallen aliassen Humpelknuppel?

   1. macsjang

    Forumvervuiler staat ook mooi op z’n conto……toch?

  2. rory

   hummel,
   “verwarde zwetsmeier”, precies het juiste zelfbeeld!
   Plato vertelde het al: `mens ken jezelf’.

  3. Albertha1

   Jij kunt net zo goed zeggen: de schoorsteen rookt! Volstrekte minkukel-opmerkingen!

  4. FVD

   @Boudewijn Hummelinck

   Ben niet in de gelegenheid om overdag te reageren, zodoende dat ik wat laat op u deprimerende reactie reageer.

   Ik ben zeer benieuwd naar uw onderbouwde pro Italië / EU commentaar op het in facto zeer goede artikel van de heer Frits Bosch. Het is toch wat dunnetjes, om met dooddoeners als: “verwarde zwetsmeijer, Jezus wat een waanzin, dit soort idiotie” op een artikel te reageren. U mag het natuurlijk met de heer Bosch oneens zijn, dat is uw goede recht, maar het zou u sieren om dat met doorslaggevende argumenten te ondersteunen.

   Ik mag toch hopen dat de door u aangehaalde woorden “verwarde zwetsmeijer” niet op u zelf van toepassing zijn?

   Kom op Boudewijn verras mij!

   1. trollenvanger

    “Kom op Boudewijn verras mij!”

    Dat zit er niet in.

    😉

 2. RPML

  Italië heeft de op 3 na grootste goudreserve van de WERELD, 2451 ton, omgerekend naar de huidige goudprijs is dat 125 miljard Euro.

  Italië heeft jarenlang aardgas van Nederland gekregen tegen een bewust lage prijs om hen te steunen, hoezo niet solidair?

  Italië wordt al jarenlang door een gekunstelde rente (door Draghi) door de noordelijke landen gesteund, dit alles ten koste van o.a. de rendementen op Nederlandse pensioenen (en mijn spaarhypotheek…), hoezo niet solidair?

  Terwijl Nederland de knip op de beurs hield explodeerden de staatsschulden van Italië.

  Met Eurobonds help je het land niet, 97% verdwijnt in de zakken van de banken, 3% eindigt na gemiddeld 20 maanden op de plek waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Met Eurobonds verhoog je alleen maar verder de schulden van Italië, bovendien wordt het nu dan ook nog eens een collectieve schuld.

  Italië heeft 3 tot 10 miljoen zwartwerkers, daar doen ze als land helemaal niets mee.

  Italië is als een alcoholist, die help je niet met geld maar met een boterham. Geld geven lost helemaal niets op, ze blijven dan alcoholist. We hebben ze decennia lang alcohol gegeven en ze hebben zich steeds verder de afgrond in gezopen, ondanks waarschuwingen. Het land leert het nooit.

  Stuur er een leger belastingambtenaren op af, steun rechtstreeks de industrie, stuur bedden, beademingsapparatuur, verplegend personeel ter ondersteuning. Geld sturen is het domste wat je kunt doen, maar uit de hoge hoed die EU heet komen alleen maar ideeën om banken te redden onder het mom ‘corona’; de banken hebben al in 2008 bewezen nóg corrupter te zijn als Italië zelf. Alleen directe en concrete hulp is zinvol, al het andere is volstrekt zinloos en maakt de crisis op termijn alleen maar nog groter.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Begrip ik goed dat RPML nog niet toe is aan loskoppelen?

   🙂

   1. RPML

    De zuidelijke landen zouden een zuidelijke Euro moeten hebben, die ze kunnen devalueren ten opzichte van de noordelijke. Zet dan maar alle schulden om in zuidelijke Euro’s, kunnen ze hun eigen schulden devalueren. Krijg ik straks ook weer een snoepje bij de kassa in Lazise omdat de munt niks meer waard is.

    1. -Bo-Realist

     RMPL
     Ieder land een eigen munt zou het allerbeste zijn.

   2. CZ

    ”Jammer pik Boudewijn Hummelinck, je hebt jezelf weer voor lul gezet.”

    1. Bijenzwerm

     @cz hij doet niks anders met zijn vaste dds dagbesteding elke dag weer 14 uurtjes per dag.
     Het huistrolleke moet toch ook zijn geestelijk behoeftes bevredigen ,in zijn geval de hele dag ongefundeerd anderen afzeiken volschelden en gewoon kompleet inhoudsloos reageren.
     Het ziekelijke geestje heeft geluk dat hij

  2. Lambieck

   Beste RPML
   Ik weet niet wat uw geestesgesteldheid is, of Alzheimer u reeds in zijn greep heeft, maar volgens mij is het al de vierde keer dat ik dit verhaaltje lees.
   Mogelijk kunt u beter op papier bijhouden of u iets reeds gepost heeft of niet.

   1. RPML

    Dank voor uw bezorgdheid! Ik had het op een papiertje bijgehouden meen ik mij te herinneren, maar ik kan het papiertje nu ook al niet meer vinden.

   2. CZ

    Zuigkok?

   3. evil knievel

    Says who!!🤣

   4. FVD

    @Lambieck

    De reactie van uw “vriend?” Boudewijn Hummelinck, op het artikel van de heer Frits Bosch is van her zelfde deprimerende niveau als uw reactie op RPML. Dat u deze reactie al voor de vierde leest, wil niet zeggen dat het voor iemand anders niet interessant is.
    Voor mij is het namelijk de eerste keer dat ik het lees, en het bevat voor mij enige verhelderende gezichtspunten.

    Wat ik mij wel afvraag, wat uw niveau is om iemand die op een normale manier reageert te kwalificeren onder de ziekte Alzheimer, en twijfelt aan zijn geestesgesteldheid.

    Is het bovenstaande uw niveau, dan kunt hier weinig aan doen, of is het een kwestie van stoer doen? Kom op zeg, behandel iemand zoals u zelf behandelt wil worden.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Het spijt me, FVD, maar mensen die in het algemeen, maar in deze wereldwijde crisis in het bijzonder, bepleiten de EU op te blazen, kan ik onmogelijk serieus nemen.

     Ik hoef toch niet op elke verwarde populistische scheet serieus te reageren?

     1. Bijenzwerm

      @boudewijntje het huistrolletje het is laat ,en na al die blikken schultenbrau bent u inhoudelijk nog minder dan …..the gewoon niks.
      Het fvd heeft nooit de intentie gehad om de EU op te blazen , slechts eruit te stappen.

      Ik reageer toch maar even op uw schultenbrau scheet.

  3. Kees

   +++++

  4. Cootje

   ++++++++

 3. perry

  De deplorabele financiële toestand van de zuidelijke lidstaten is oud nieuws!
  Krampachtig probeert men de EU overeind te houden, dat gaat nooit en never lukken!
  De Eurofielen geloven in sprookjes, in droombeelden!
  De EU is een definitief aflopende zaak, einde verhaal.
  Het Coronavirus geeft ons de kans eieren voor ons geld te kiezen, immers ná deze misere zit heel Europa sowieso in een diep economisch dal.
  Hopelijk is het electoraat volgend wakker om ons te ontdoen van deze EU luchtfietserij, stem PVV of FvD, om de Zuidelijke molenstenen van onze nek te gooien!

  1. Cycle25

   Laat de Hond maar zwetsen met z’n “gevestigde peilingen”, geen hond gelooft de Hond.

 4. Kees

  Prachtig , een miljard weggeven, maar dan daarna ook handen er af. Anders is het over een maand weer een miljard. Er valt genoeg te veranderen in Italie, maar ze profiteren liever van ons.

 5. Cootje

  Als we nu toch dadelijk moeten betalen voor het zuiderlijken zooitje , laat het dan nog maar even duren , zo dat we dadelijk allemaal uitgemergeld op de grond liggen , dat gaan het draagvlak bij ons voor die opvreters goed naar beneden . Ze zeggen het huis moet eerst in brand staan willen wij gaan blussen , in het polderde nderland moet eerst de wereld half vergaan willen wij de stekker uit het opvreters zooitje halen , gewoon zelf je broek weer ophalen en de maffiosi met hun zuiderlijke middellandse zee vrienden in hun sop laten gaar koken

 6. Kristalix

  Dat de EU en Brussel niet meer is dan een geile droom van megalomane en corrupte politice wisten we al. Genoegelijk zelfs. Dat de rekening bij de burger komt te liggen? Nou, dat gebeurd als we als Nederlandse burger de politiek hun gang laten gaan.

  Na Griekenland zijn genoemde landen de nagel aan de doodskist die de EU heet.

  NEXIT

 7. Albertha1

  Italië wat geven? Laat de maffia of het Vaticaan eerst maar wat schokken!
  Daar klotst het bij de corrupte klippen op,
  En Hummelinck wil ook best wat storten. Maar ik niet! NEVER!

 8. Albertha1

  Gek hé, dat al die Euro-ambtenaren nu geen cent willen inleveren!!!

 9. evil knievel

  NEXIT!
  ASAP!

 10. yellow thread street

  Fortuyn zei het al, ons land is vol.

  Waarom vergrijst Italie, er is geen werk, de jonge generatie heeft daarom geen geld, ze blijven thuis wonen, en stichten dus geen gezin.
  Logisch toch.

  In Nederland worden er per 2 mensen ongeveer 1,7 kinderen verwekt, prima toch, het land zal er niet voller door worden en de leefbaarheid zal toenemen, er komt weer ruimte, en het huizenprobleem zal zich automatisch oplossen

  Kijk nu een naar Afrika, ze denken daar nog werkelijk dat ze minimaal 10 kinderen moeten hebben die later voor hun zorgen.
  De gemiddelde vrouw heeft er rond haar 30-ste al een stuk of 10 gebaard, ze is moe, haar lichaam heeft schade opgelopen, maar als het aan de man ligt komen er nog een stuk of 5, hoe meer, hoe beter.
  Hij gebruikt zijn leuter overduidelijk om er niet alleen mee te pissen.

  Uiteindelijk zullen deze kinderen omdat er geen vreten voor hun meer is geloosd worden in Europa, ze zijn zielig en wij moeten ons maar om hun bekommeren.

  Pak het overbevolkingsprobleem bij de wortel aan, net zoals ze in China gedaan hebben, en ga voor het 1 kind beleid.
  En wanneer ze niet luisteren willen, leg gewoon een knoop in het klokkenspel van de man.

  Waarom moeten wij in Europa het probleem oplossen van een overbevolking en steeds minder werk.
  Afrika zelf is het grote probleem, niemand durft het echter te benoemen en aan te pakken.

 11. P.Sisterons

  Daarnet een zeer verhelderende video van Pieter Lakeman gezien.
  De reactie op het Corona virus is niets anders dan een ordinaire poging tot oplichting van de bedelstaten om de “rijkere”staten voor eeuwig te laten opdraaien voor geld en politiek gewin voor de zittende opperploerten.

  youtube com slash watch?v=FL5HYqOjvDM

  1. RPML

   Juist ja. Je hebt je buurman (Italië) al 10x van de IC afgehaald en weer weten op te peppen met een hoop geld. Nu roept die buurman nu hij wederom ernstig ziek is en echt geen reserves meer heeft: ‘ik eis dat je voor alle schulden die ik vanaf nu neem ook jouw verantwoordelijkheid neemt, anders ben je asociaal’. De buurman is echter al in zo’n deplorabele staat dat hij niet inziet dat hij er alleen maar schulden bij creëert, en dat de banken er met die poen vandoor gaan…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.