Egoïsten! Politie valt “studentenfeestje” bij Vindicat binnen. 15 studenten vierden feest

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie Groningen een melding over een feestje in het pand van studentenvereniging Vindicat aan de Grote Markt. Meerdere eenheden gingen op pad en wat troffen ze aan? Inderdaad: een stuk of 15 jongeren waren feest aan het vieren.

Rond half één kwamen de zes eenheden aan bij het pand. Alle aanwezige studenten werden vervolgens bekeurd omdat ze in strijd hadden gehandeld met het samenscholingsverbod. Het is immers niet toegestaan om met drie of meer mensen samen te komen in deze barre tijden.

Indien u denkt, ‘Vindicat, waar ken ik die naam toch van?’ Dat is dus dezelfde studentenvereniging die in deze winter lekker afreisde naar noord Italië voor een wintersportvakantie terwijl Sestriere, in Italië, toen officieel al “risicogebied” was en het werkelijk iedereen duidelijk was dat de hel zou los gaan barsten in het noorden van dat land.

PVV-leider in Groningen Ton van Kesteren is helemaal klaar met het wangedrag van Vindicat, een vereniging die onder andere Groningse studenten overigens al een slechte naam had toen ík er studeerde, een jaar of 15 geleden. “Uitdagen is het, provoceren. Toen ik vragen stelde over de skireis van Vindicat in Italië noemde een journalist dat ’een dieptepunt, terwijl ze naar risicogebied waren,” zegt Van Kesteren tegen De Telegraaf. “Deze vorm van overmoedigheid, van uitdagen en provoceren getuigt helaas van weinig verantwoordelijkheidsgevoel.”

Nee, maar helaas rolt Vindicat nou eenmaal zo. Dat was vroeger niet veel anders. Dit brallende tuig heeft werkelijk lak aan de rest van de samenleving. Zij zijn de zelfverklaarde “elite.” Wat de rest van de wereld meemaakt interesseert ze geen zak. Maar wel hopen en denken dat zij later aan de macht komen in het grote bedrijfsleven en de politiek, natuurlijk.

Het is volstrekt normaal dat mensen klaar zijn met de lockdown. Dit duurt al veel te lang. Maar dat het juist leden van Vindicat zijn die weer aantonen lak te hebben aan de regels (en de rest van de maatschappij)? Tja. Weinig verrassend, maar wel bijzonder irritant.

Overigens ken ik die Vindicat-leden voldoende om te weten dat ze bepaald niet onder de indruk zijn van zo’n boete. Mama en papa betalen die wel — hetzij direct, hetzij indirect. Zo’n boete levert deze studenten intern eerder respect op, dan iets anders.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Bockbeer

  Van blauw op die lange latten staan, naar blauw die met die lange latten slaan.

 2. Peetjoh

  Tuurlijk aanpakken het zijn Hollanders. Is kijken of die bruine arm der wet met de ramadan ook de regels gaat hanteren.

  1. Bockbeer

   Voor mensen die besmet zijn met het Allah-virus, zijn andere regels.

 3. Freewheeler

  Dit doet me denken aan de jaren 40/45 Geschiedenis herhaalt zich.

  1. Kretoloog

   Precies. De fascistische politiestaat lijkt terug. En met als in de jaren 30 van de vorige eeuw is dit meer een linkse uiting dan een rechtse.

 4. ikweetwatikwil

  De Groningers komen er ondanks de uitwassen van studenten ( die 900) er tot nog toe , samen met Drenthe en Friesland redelijk goed van af. Waar zou dat toch aan liggen.

 5. ts_tle

  Jammer zo’n feest. Vooral dat ik er niet bij was :p

 6. lotje

  Rutte en zijn rovers kunnen nog geen mondkapjes regelen maar overal wel direct een boete voor geven.
  Meerdere eenheden? Waren ze wel allemaal 1,5 meter uit elkaar of mag de overheid wel de virus verspreiden. Zo zie je maar dat het alleen maar om geld gaat om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. En hadden ze wel handschoenen aan tijdens de bon uitschrijven? Zaten ze wel allemaal in een aparte auto ? Één persoon in de auto.

 7. ikweetwatikwil

  Ga eens googelen dan kom je er zo achter wat voor een kliek vindicat is. Ben blij met het politie optreden.

 8. JochemX

  6 eenheden, toe maar. Lijkt wel een razzia en de buit van 15 boetes is nogal mager. Maar dit krachtige handhaven, net als in parken en aan het strand is natuurlijk veel makkelijker dan het gezag handhaven in ‘achterstandswijken’.

 9. Rosasolis

  Gelijk hadden de politie om hoge boetes aan de studenten uit te delen. Vorige week was er in een andere plaats ook zo’n feest in een bar gehouden. De feestgangers kwamen en gingen door de achterdeur. Totdat buurt bewoners de politie belden. Het is voor de regering in samenwerking met de RIVM om te beslissen wanneer de huidige maatregelen tegen de corona crisis versoepeld kan worden. Niemand mag deze maatregelen zomaar
  negeren.

 10. Kretoloog

  Wouter J. Keller, ergonometrist die zich al eerder in de Corona-discussies had gemeld, heeft voorgesteld om de lock-down te versoepelen. Te beginnen in regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe). Een van de versoepelingen betreft het houden van feesten en partijen. Tot 50 personen zou weer mogelijk moeten worden. Want risico’s zijn verwaarloosbaar, mits de deelnemers uiteraard geen verkoudheid of koorts hebben.

  Zo bezien zijn die studenten van Vindicat verre van egoïstisch. Helaas voor hen is ook onder de burgers van de stad Groningen de NSB-mentaliteit nog aanwezig.

  1. ikweetwatikwil

   Het zou fijn zijn als de lock-down kon worden versoepeld, maar dat is nog niet zo dus ook niet voor de studenten. Om dan maar meteen te smijten met NSB mentaliteit, gaat mij een brug te ver. We hebben gelukkig nog niet veel corona. Laten we het zo houden en het niet laten verpesten door onbesuisde studenten die de stad later onveilig maken. We hebben zo hier onze eigen mensen die het corona gebeuren in de gaten houden en daar vertrouwen we op.

 11. Tom Bombadil

  Ach ja iedereen binnenkort maar een ster op de blouse en een reeks nummers op de arm. Dan hebben we die app niet meer nodig om iedereen die corona heeft of heeft gehad te herkennen.

 12. Pjotter

  De Groningse studenten (toekomstige elite) hebben zich bij herhaling bewezen tuig van de richel te zijn, de beschaving op zijn best.

 13. Rud56

  @Bockbeer en @Pjotter: +++++++++++++++++++!

 14. Rud56

  Egoïsten? Het is gewoon het laagste soort mens wat er op aarde rondloopt!
  Die vereniging had allang moeten worden opgeheven, dat gebouw gesloopt!

  Maar ja, de pappies en mammies hebben naast teveel geld ook (te)veel invloed, hun lieverdjes dienen dan ook beschermd te worden, ongeacht wat ze uitspoken.
  En ja, in de politiek zijn ze zeer welkom, en zeker bij de VVD, want soort zoekt soort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.