Europa telt nu zeker 100.000 sterfgevallen door corona en Turkije gaat China voorbij

De cijfers van de zwaarst getroffen landen door corona, laten verschillende fases zien. Zo lijken de meeste Europese landen hun piek wel zo’n beetje te hebben bereikt. Maar er zijn ook landen die nu pas het ergste op zich af zien komen. Turkije ging China vandaag voorbij in het totale aantal besmettingen.

De Verenigde Staten komt natuurlijk met kop en schouders boven de rest van de landen uit als het om dit soort cijfers gaat. Iets meer dan 750.000 besmettingen, 16.500 nieuwe gevallen in één dag, 40.000 doden en bijna 1.100 doden in de afgelopen 24 uur. Die zijn er nog lang niet, dat lijkt me duidelijk.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt het ergste net te hebben gehad. Maar door de vandaag aangeleverde cijfers, komt het dodental voor Europa wel boven de 100.000 te liggen.

En daar zie je ook direct iets merkwaardigs. Want het totale dodental, wereldwijd, ligt op 164.176. Die overige 64.000 doden komen van Noord-Amerika (42.791) en Azië (14.781). Het continent dat voor een groot deel veel te laat heeft ingegrepen, omdat de uitbraak daar ook begon. En vervolgens keihard (China) of zeer snel (Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong) reageerde, heeft slechts 15 procent van het aantal doden in Europa. Noord-Amerika, dat nog midden in de storm zit, heeft nu al een drie keer zo hoog aantal als Azië. Dat is toch raar?

Hoe kan het epicentrum van de virusuitbraak nou slechts een fractie van het totale aantal doden tellen? Volgens mij hebben landen als China en India een behoorlijke ‘rekenfout’ gemaakt, of registreren ze praktisch niet. En misschien niet (alleen maar) bewust, maar zo’n enorm verschil roept gewoon terecht vragen op. China corrigeerde laatst al flink voor Wuhan. En India, met meer dan een miljard inwoners, heeft heus niet nog steeds ‘maar’ 17.600 besmettingen en nog geen 600 doden in totaal. Bullshit.

Dat halve continent heeft nog een flinke beerput om open te trekken. En reken maar dat iemand vroeg of laat op onderzoek uit gaat, want ik ben echt niet de eerste die denkt dat de Aziatische cijfers (voornamelijk India en China) een nulletje of twee mist. Kan toch haast niet anders?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Alfred Bentinck

  “ De Verenigde Staten komt natuurlijk met kop en schouders boven de rest van de landen uit als het om dit soort cijfers gaat. Iets meer dan 750.000 besmettingen, 16.500 nieuwe gevallen in één dag, 40.000 doden en bijna 1.100 doden in de afgelopen 24 uur. Die zijn er nog lang niet, dat lijkt me duidelijk.”

  Dat is correct, temeer omdat het hoogtepunt in deze crisis daar nog lang niet is bereikt.

  1. Bertus bumperding

   Dus jij gaat wederom alles tegen spreken en daarmee wil jij dus zeggen dat jij beter geïnformeerd bent als de Amerikanen zelf.
   Welke bron Willem ?
   Je ben gewoon een stumper .

  2. hans-e-pans

   Ín China is de mobiele telefoon net zoiets als bij ons een identiteitsbewijs.

   Na de lockdown in Wuhan blijken er opeens ongeveer 21 miljoen (21.000.000) mindermobiele nummers te bestaan.

   Rara wat zou dat kunnen betekenen/zijn?

   1. Maks

    Bron?

    1. M. Brandenburg

     Doe eens onderzoek zou ik zeggen, en richt je voor informatie niet op de Nederlandse Mainstream media met het NOS het staatspropaganda medium voorop.

     h^^ps://www.google.com/search?q=21+million+phone+discribtion+cancelled&oq=21+million+phone+discribtion+cancelled&aqs=chrome..69i57j33.11615j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

     1. Peetjoh

      Nou kan minder telefoon gebruikers met veel meer oorzaken te maken hebben. Banen kwijt dus geen geld. Buitenlandse werknemers weg. Geen vetrouwen in overheidsapps dus telefoon uit. Maar een miljoentje of wat meer doden lijkt mij ook logisch.

  3. JochemX

   Mensen die nu nog die cijfers uit China geloven zijn verder in de discussie niet serieus te nemen.

  4. Ritter

   @Alfred Bentinck

   De relatieve cijfers geven een ander beeld. Onderstaande lijst geef een realistische beeld weer van de situatie. (naar de grootte (inwoners aantal) van het land)

   Gerangschikt in de top tien van landen op basis van bevestigde gevallen per hoofd van de bevolking (per miljoen) op basis van het Center for Systems Science and Engineering in de gegevens van de Johns Hopkins University op 18 april 2020 .

   Spain (4,100.67)

   Belgium (3,208.30)

   Switzerland (3,166.40)

   Italy (2,851.95)

   Ireland (2,831.23)

   France (2,284.94)

   United States (2,135.43)

   Portugal (1,930.52)

   Netherlands (1,853.88)

   United Kingdom (1,698.42)

   1. Vee

    Jouw staatje is al wat meerzeggend dan die absolute cijfers maar blijft gebaseerd op telmethoden van de landen. In nederland wordt haast niet getest en niet geteste doden worden niet meegeteld. Over een paar maanden als de oversterfte-cijfers bekend worden dan weten we pas hoe het echt zit

 2. fisufisu

  De paniekerige definitie van corona is, als men een griep heeft, men geschaard wordt onder corona

 3. Antiglobalist

  In de VS overlijdt ca. 5% van besmetten, in NL ca. 12%. Dat de VS zoveel besmettingen heeft, komt mede door de hoge bevolkingsomvang. Trump doet het beter dan Rutte.

  1. Alfred Bentinck

   Waar baseert u de stelling op dat 12% van de besmette Corona-patiënten komt te overlijden?

   1. Antiglobalist

    Als u het aantal doden deelt door het aantal besmettingen en dan vermenigvuldigd met 100, komt u voor NL op ruim 12%.

    1. Antiglobalist

     Correctie: voor Nederland ca 11,3% en voor de VS ca 5,3%

     1. omniscius

      Experts gaan uit van gemiddeld ongeveer 1% sterfgevallen van degenen die Corona krijgen.
      Verder schat men dat een zekere mate van groepsimmuniteit optreedt bij minstens 60% besmetting van de bevolking.
      Dan is de rekensom snel gemaakt: 17,3 miljoen x 60% x 1% is minstens 100.000 doden de komende jaren aan Corona. Proost!

     2. fisufisu

      “minstens 100.000 doden de komende jaren aan Corona.”

      Nee hoor, dat gaat niet gebeuren, iedereen is volgens de paniekzaaiers immuun geworden toch?

     3. Antiglobalist

      @omniscius
      Gelooft u echt in de angstzaaierij van de ‘experts’? Dat soort angstscenario’s komen nooit uit: niet bij de atoombom tijdens de Koude Oorlog, niet bij klimaat met de zeespiegelstijging, gat in de ozonlaag en dat men rond de eeuwwisseling niet zonder ruimtepak in Sydney kon lopen. Nu zal het de coronadoden niet veel anders zijn is mijn verwachting.

    2. Alfred Bentinck

     Het aantal besmettingen in Nederland is veel hoger dan het aantal geteste. In de V.S. wordt relatief meer getest.

     U maakt dus een denkfout.

     1. Antiglobalist

      Ik beperk me tot de cijfers van worldometers, anders is vergelijking ondoenlijk. Dat betekent echter niet dat ik een denkfout maak. Dat betekent dat de statistieken ontoereikend zijn.

     2. Alfred Bentinck

      Je had kunnen weten dat het aantal besmettingen in Nederland beduidend hoger is dan het aantal getesten dat in de statistieken wordt gemeld. Het RIVM wijst daar ook voortdurend op.

      Kun je nu zien dat je bewering nergens op sloeg?

     3. Antiglobalist

      Bentinck
      In de VS is het wellicht ook zo dat er meer besmettingen dan tests zijn.
      Dus als de beperking voor beide landen geldt, kan alsnog de vergelijking gemaakt worden. Jij wilt gewoon Rutte uit de wind houden.

     4. Alfred Bentinck

      Er wordt in de V.S. relatief meer getest dan in Nederland. Uiteraard zullen ze ook besmettingen missen (er is ook in de V.S. nog steeds een gebrek aan tests) maar minder dan in Nederland.

  2. fisufisu

   afred deponeert even wat cijfers, vervolgens rekent antiglobalist dat uit en dan gaat ineens over “geteste”, om maar te kunnen bashen zeg maar…

  3. Ritter

   @Antiglobalist

   Het klopt wat u zegt en word door de feiten bevestigd.

   Gerangschikt in de top tien van landen op basis van bevestigde gevallen per hoofd van de bevolking (per miljoen) op basis van het Center for Systems Science and Engineering in de gegevens van de Johns Hopkins University op 18 april 2020 .

   Spain (4,100.67)
   Belgium (3,208.30)
   Switzerland (3,166.40)
   Italy (2,851.95)
   Ireland (2,831.23)
   France (2,284.94)
   United States (2,135.43)
   Portugal (1,930.52)
   Netherlands (1,853.88)
   United Kingdom (1,698.42)

 4. Hendrik_Groen

  Deze is leuk op de TPO.
  FvD-leider Thierry Baudet vindt dat websites als TPO en Geenstijl net als hijzelf “een strijd moeten voeren tegen het linkse mediakartel en de oikofobie” en “natuurlijke bondgenoten” zouden moeten zijn van hem en het FvD. Ook vindt Baudet dat TPO en Geenstijl nu juist tegen hem werken en “vóórop [sic] lopen om andere conservatieve, of patriottische, stemmen neer te maaien”. Dit zegt de FvD leider in een interview met het populaire online platform voor semi-analfabeten en verstandelijk gehandicapten De Dagelijkse Standaard

 5. ervi

  En al de Corona slachtoffers die onderliggende ziekten hadden worden niet meegerekend. Zijn aan hun aandoeningen gestorven, zo wordt ons voorgehouden.
  Op dit moment is 5% van de Nederlanders besmet geweest met Corona. De gepropageerde groepsimmuniteit wordt bij 60% bereikt, zo logen Mark en Jaap Nederland op t.v. voor. Dat maakt, gezien de statistieken tot nu toe, 60-80.000 slachtoffers reëel.In Nederland.
  ” Bescherm de zwakkeren ” was het credo. Personeel zonder bescherming de verpleeghuizen in laten gaan. Daar zien we de gevolgen van.
  Zou deze keer een welgemeend “sorry ” uit Mark’s mond afdoende zijn?

  1. fisufisu

   corona symptomen zijn vaak gewoon griepsymptomen….

   1. Rogul

    Volgens mij kun jij je beter bezig houden met kinderbumpen, oude fistfucker.

    1. fisufisu

     rogul dat jij van de kinderliefde bent, met name jonge jongetjes, hoef je niet steeds duidelijk te maken, dit weet iedereen al, je hebt immers een aantal uitspraken gedaan waarin jij dit even haarfijn hebt uitgelegd…

     1. Rogul

      Je praat over niets anders dan seks met kinderen, fistfucker.

      Waarom is dat zo?

     2. fisufisu

      rogul stuurt heel bewust het gesprek naar zijn favoriete onderwerp aangezien rogul van de kinderliefde is, met name jonge jongetjes, hoef rogul niet steeds duidelijk te maken, dit weet iedereen al, rogul heeft immers een aantal uitspraken gedaan waarin rogul dit even haarfijn heeft uitgelegd…

     3. Alfred Bentinck

      De reacties hier doen vermoeden dat er nogal wat reaguurders op DDS rondhangen die worstelen met p*doseksuele problemen.

      Het zou me wat waard zijn als de redactie van DDS deze stumperds consequent zou verwijderen.

     4. Maks

      Alfred Vuk Fallus Bentinck?

  2. Antiglobalist

   Juist mensen met onderliggende problemen worden ook meegerekend.

 6. Ritter

  De cijfers op een rijtje:

  Gerangschikt in de top tien van landen op basis van bevestigde gevallen per hoofd van de bevolking (per miljoen) op basis van het Center for Systems Science and Engineering in de gegevens van de Johns Hopkins University op 18 april 2020 .

  Spain (4,100.67)
  Belgium (3,208.30)
  Switzerland (3,166.40)
  Italy (2,851.95)
  Ireland (2,831.23)
  France (2,284.94)
  United States (2,135.43)
  Portugal (1,930.52)
  Netherlands (1,853.88)
  United Kingdom (1,698.42)

  1. Kretoloog

   Ritter: Prima zo’n overzicht. Dat geeft de feitelijke situatie beter weer dan de absolute getallen.

   1 opmerking: In België wordt iedere dode in een woonzorgcentrum geregistreerd als Coronadode. Dat geeft een forse overtelling. Experts stellen dat hooguit 50% van de overledenen in de Belgische woonzorgcentra te relateren is aan het Coronavirus.

 7. Antiglobalist

  Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.

  1. Antiglobalist

   Bovenstaande quote is van Marie Curie.
   Ik zou er aan toe willen voegen dat angst een gebrek aan kennis, dan wel gebrek aan durf is.

 8. SubTec

  Gezien er landen zijn die gewoon iedere dode als “Corona dode” noteren (België bv) en het feit dat geen enkel land serieus onderzoek heeft gedaan wat nu eigenlijk de echte oorzaak van de dood was kunnen we deze getallen gewoon direct in de vuilnisbak gooien.
  Je hebt hooguit 100.000 doden en dat lijkt me een vrij normaal getal voor heel Europa.

 9. Ritter

  Dr. Birx die zeer krtisch is op China omdat het land belangrijke informatie verzweeg in het begin van de virus uitbraak:

  ‘Als je het eerste land bent dat een uitbraak heeft, heb je echt een morele verplichting jegens de wereld om er niet alleen over te praten, maar die informatie te verstrekken die essentieel is voor de rest van de wereld.’

  h**ps://twitter.com/DailyCaller/status/1251629559054766081

 10. Ritter

  Dr. Fauci: Chinese “verkeerde informatie” vertraagde Amerikaanse reactie op coronavirus

  h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/13/fauci_chinese_misinformation_delayed_us_response_to_coronavirus.html

 11. Ritter

  In de VS word er nu heel veel getest.

  De VS meldden dat er nu 4,18 miljoen Amerikanen zijn getest; meer dan Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Japan, Singapore, India, Oostenrijk, Australië, Zweden en Canada samen.

 12. Meriadoc Brandebok

  De Verenigde Staten is in een vrije val gekomen door haar onvermogen probkemen op te lossen, doordat er nergens zo veel doden vallen als daar en haar vele conflicten met de rest van de wereld.

  Deze vrije val is de incompetente president Trump aan te rekenen. Rijp voor impeachment.

  1. Ritter

   @Meriadoc Brandebok

   Even de feiten op een rijtje:

   Gerangschikt in de top tien van landen op basis van bevestigde gevallen per hoofd van de bevolking (per miljoen) op basis van het Center for Systems Science and Engineering in de gegevens van de Johns Hopkins University op 18 april 2020 .

   Spain (4,100.67)
   Belgium (3,208.30)
   Switzerland (3,166.40)
   Italy (2,851.95)
   Ireland (2,831.23)
   France (2,284.94)
   United States (2,135.43)
   Portugal (1,930.52)
   Netherlands (1,853.88)
   United Kingdom (1,698.42)

   1. Meriadoc Brandebok

    Deze gegevens komen niet van het Hopkins instituut, maar van een een of ander smoezelig rechtspopulistisch blaadje.

    h**ps://pjmedia.com/trending/heres-how-much-downstate-new-york-is-skewing-the-united-states-coronavirus-numbers/amp/

    Als je echter het dodenaantal van de landen met de grootste populatie onder elkaar zet komt de VS daar als land met de meeste doden uit. Vanwege het beleid van de incompetente Amerikaanse president.

    Dit feit vat niet te ontkennen: weinig landen doenhet slechter dan de VS.

    1. Rammstein

     De USA is geen land. Het is een federatie met 50 landen/staten bij elkaar. En ook daar lijkt Corona over de top heen: minder dan 2.000 doden in het laatste etmaal en de dag daarvoor ook al. Daar doet jouw Trump-haat niets aan af.

     1. Alfred Bentinck

      In de V.S. lijkt er sprake van een stabilisatie, en hopelijk teruggang, van het aantal doden in de staten die eerst waren getroffen, zoals New York en New Jersey. In Michigan gaat het nog niet best.
      Laten we hopen dat de besmetting in de overige staten, waar het eigenlijk nog moet beginnen, niet in dezelfde mate doorzet. Gelet op de protesten in die staten tegen de lockdown, godbetert gesteund door Trump, is er wel reden tot zorg.

     2. Rammstein

      Alfred Bentinck sprak slechts vier dagen geleden nog over de ‘onvoorstelbare ramp die de VS te wachten stond met een onnoemelijk aantal Corona-slachtoffers, veroorzaakt door de nalatige en misdadige Trump’.

      Nu al bindt hij in en stelt ‘In de V.S. lijkt er sprake van een stabilisatie, en hopelijk teruggang..’

      Je houdt het toch niet voor mogelijk….

     3. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      De Verenigde Staten is een land, hoewel dat in deze context niet relevant is, aangezien de president en diens kabinet er de uitvoerende macht vormt.

      h**ps://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_in_2019#V

     4. Meriadoc Brandebok

      Overigens haat ik Trump niet, maar wijzen de cijfers uit – en zijn acties – dat hij het bar slecht doet.

     5. Rammstein

      Meriadoc, je haat Trump tot in je tenen. Iedere dag, IEDERE dag moet je Trump bashen en een haat-rant afgeven. Pure emotie en onderbuik.

      De USA is een federatie van 50 staten, waar uitvoerende macht ook ligt bij de Governors. Wiki zegt: In the United States, a governor serves as the chief executive officer and commander-in-chief in each of the fifty states.

      Voor de eerlijkheid in het debat moeten we kijken naar aantal doden per miljoen. Dan scoort de USA helemaal niet slecht, maar de landen in Europa wel.

     6. Beukman

      @Ramm steint:
      De USA is een federatie van 50 staten, waar uitvoerende macht ook ligt bij de Governors.

      Donald ziet dat anders:

      When somebody is the president of the United States, the authority is total. And that’s the way it’s got to be. It’s total.

     7. Alfred Bentinck

      R*mmstein citeert me misleidend onvolledig: er is mogelijk sprake van stabilisatie dan wel teruggang van besmettingen in de staten waar het virus het eerst uitbrak. Voor de V.S. als geheel is dat helaas nog niet het geval.

     8. Balkebrij

      @alfred(boudewijntje) aldus weer vanuit de gezamenlijke woonkamer met dito computer in de AFP in Den dolder.
      @alfredje wil graag Amerika expertise worden tav het corona virus.
      @alfred mag van zijn begeleider ook op dds lekker meepraten over van alles en nog wat.
      @alfredje verzint er naar hartelust op los om een leuk verhaaltje te maken en om zijn blinde woede over Trump kwijt te raken.
      @alfred word door zijn begeleider op zijn schouder getikt die zegt; kom Alfred je een lekker hapje eten en dan weer een frisse snuit halen( in de met hoge hekken omheinde tuin)

 13. Cootje

  In Wit-Rusland hebben ze nergens last van daar kunnen ze geen Corona . Dus die zijn er dadelijk economisch het eerste er weer boven op. Terwijl de rest van de wereld zich druk maakt om de juiste telling van hun doden , terwijl de wereldwijde recessie een veelvoud van die doden gaat geven , terwijl in Azië de kinderarbeid er door kom stil te liggen en de onmenselijke productie van goederen . En komen we er nu achter goedkoop is vaak duurkoop , zakken vullen gaat over lijken , en dus doden tellen in een land gaat uit van het zelfde segment en passen die getallen moeiteloos aan

  1. Balkebrij

   @meriadoc brandewijn(@boudewijntje) vanuit de dagbesteding FPA in Dendolder ,werpt zich als politiek expert (psychose)met als specialisatie (obsessie) Trump.
   @meriadoc struint zo weer lekker met zijn begeleider door de tuinen van de FPA in zijn hoofd leeg te maken.

 14. Paardenmiddel

  Hou toch eens pp met die stompzinnige berichten over doden.
  99 % van de overledenen hadden een onderliggende ziekte. 1% aan alleen corona.
  Dds, wees anders dan de msm.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.