Filmpje! Baudet regelt live in debat even 4 miljoen mondkapjes voor minister De Jonge

Gisteren tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer gaf Thierry Baudet minister Hugo de Jonge een briefje met daarop de contactgegevens van een importeur die in een week tijd 4 miljoen gecertificeerde FFP2-mondkapjes kan leveren voor zorgverleners. Hoewel De Jonge opmerkingen van Baudet daarvoor nog had afgedaan als onzin gaf hij enige tijd later toe dat zijn mensen toch maar contact hadden opgenomen met de importeur en kwestie… en dat ze snel met elkaar om tafel gaan zitten om harde afspraken te maken.

De minister én minister-president roepen al tijden dat er een “schaarste” aan mondkapjes is. Zoals wij daarentegen al weken zeggen is dat je reinste onzin. Zo zijn wij zelf een partnerschap aangegaan met Stil.nl om mondkapjes te regelen voor ónze lezers. Oké, dat zijn misschien niet het soort kapjes en maskers dat de regering wil gebruiken voor zorgverleners die met coronavirus-patiënten werken, maar a) uit buitenlands onderzoek blijkt dat ze wel degelijk helpen en b) ze zijn dan ook verplicht in veel andere landen voor gewone burgers. En ja, als je nóg betere kwaliteit mondkapjes en -maskers wilt hebben is dat óók best te doen.

Tijdens het (wekelijkse) coronadebat in de Tweede Kamer op woensdag ging Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de discussie hier dan ook over aan met Zorgminister Hugo de Jonge. “Ik heb deze week nog met een aantal importeurs gesproken,” zei Baudet tegen De Jonge, “Nederlandse importeurs, Nederlandse bedrijven die dat uit China halen en uit andere landen. Die zeggen dat ze binnen tien dagen een onbeperkte hoeveelheid van alle gecertificeerde maskers, alle schalen die er zijn naar Nederland kunnen halen. Ik heb de charts zelfs gezien. Het is duurder geworden, dat is waar. Het is duurder geworden. Maar dat moet u dát zeggen. Dan moet u zeggen, ‘het is een economische afweging en wij willen dat niet betalen.’ En dan moet je gaan rekenen of dat die lockdown wel waard is. Maar het is niet zo dat het moeilijk is om binnen een aantal dagen tien, vijftien, twintig miljoen van die kapjes naar Nederland te halen.”

Volgens De Jonge klopte daar niets van. “Als u dat daadwerkelijk waar maakt hebben we onmiddellijk een deal, echt waar,” aldus een sarcastische minister. “Echt waar. Dan sluiten we nu een deal. Maar het is niet waar en het kan ook echt niet. Er is over de hele wereld schaarste. Daarnaast is er schaarste aan grondstoffen. Het enige land dat daadwerkelijk grootschalig produceert is China.” Vervolgens vertelde hij dat ze in het Verenigd Koninkrijk niet eens voldoende kapjes hebben voor ziekenhuizen, etc. enzo.

Er is overal schaarste, aldus De Jonge, maar “wat vertekent is dat sommige landen veel verder gaan ook met kapjes op straat. Maar dat is wel een heel ander type kwaliteit kapje. Dat is niet het soort kapje waar je in de zorg veilig mee bent. ”

Baudet antwoordde daarop dat het klopt dat er een verschil in kwaliteit is tussen verschillende soorten kapjes. “Maar het punt is gewoon, die wereldmarkt is er wel, alleen de prijzen zijn wat omhoog gegaan. Dus dat is dan de afweging. Maar het is niet zo dat je niet die dingen kan krijgen.”

“Nou, ik zou zeggen, kom door met de telefoonnummers, we gaan ze allemaal nachecken,” aldus een nóg sarcastischer De Jonge. “Als u een productiefaciliteit kunt neerzetten binnen twee weken van dit type getallen, graag.” Maar dat is natuurlijk helemaal niet wat Baudet zei. Hij zei dat het geïmporteerd kon worden. Dat is iets heel anders.

“In Nederland? Nee, dat is een heel ander verhaal. Eigen productie is iets heel anders dan import,” zei Baudet daarop dan ook terecht.

Kom maar door met de nummers, we gaan ze bellen,” aldus De Jonge. “Komt goed,” aldus Baudet. “Ja, komt goed!” zei De Jonge weer met een ironische glimlachje op zijn gezicht.

Even later was het tijd voor Baudet zelf om achter het spreekgestoelte te staan. “Om te beginnen: belofte maakt schuld. Ik heb meteen even werk gemaakt van de FFP2-gecertificeerde maskers,” aldus Baudet. “Wij hebben veel leden en ook mensen die ons benaderen, mensen in de handel. Hier is een man die aan gecertificeerde ziekenhuizen levert [en aan] apotheken. Hij kan binnen een week vier miljoen [4.000.000!] gecertificeerde FFP2-maskers leveren tegen marktconforme tarieven.

De Jonge stak zijn hand uit. Baudet liep op hem af en overhandigde hem het briefje met de gegevens van de importeur.

Dat was al schitterend, natuurlijk, maar het werd nóg mooier. Enige tijd later was het namelijk weer aan De Jonge om zaal toe te spreken. En wat zei hij toen? “Ik heb nog één vraag van de heer Baudet. Die gaf mij zojuist een briefje met een nummer erop van een ondernemer die potentieel mondkapjes zou kunnen leveren. Er is zojuist contact geweest, morgen gaan we verder. Dat wilde ik nog even zeggen tegen de heer Baudet.”

Een ongelooflijk moment, maar het is ook tekenend voor de manier waarop a) het partijkartel te werk gaat en b) Forum voor Democratie. FVD vertrouwt op Nederlandse ondernemers. Op mensen die ‘in de handel’ zitten. Het partijkartel zit, daarentegen, vast in de bureaucratie. Als de bureaucratie iets ‘moeilijk’ vindt zitten ze met de handen in het haar. FVD, daarentegen, is feitelijk natuurlijk een ondernemerspartij. Op het moment dat er ergens grote behoefte aan is gaan zij niet aan een ambtenaar vragen wat mogelijk is… Welnee. Ze praten gewoon met hun achterban — ondernemers. Wat kunnen die regelen? En dan blijkt keer op keer dat er heel veel mogelijk is. Veel meer dan wat de bureaucratie ooit gedacht had.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. inert

  Wie zoekt zal vinden!
  Alhoewel, voor blinden en idioten ligt dat iets anders!

  1. lotje

   De jonge is er nu ook achter dat hij net als Rutte er een grote puinhoop er heeft van gemaakt.

   1. Dippaz

    wat denk je van je vriendje Baudet en die witkop. Eerst om het hardste schreeuwen op een lock down en nu bleren dat alles zo snel mogelijk weer los moet. Groter lamzakken zijn er niet

    1. arnoud

     Dippaz, ga jij je is voegen bij je linkse kliek, en laat ons hier met rust. mensen zoals jij zijn blind voor de waarheid, en te stom, om het echt goed te zien.

     1. Dippaz

      Jij leest alleen het suffertje.

    2. Alfred Bentinck

     Ja, maar dat is niet onlogisch voor populisten: ze brallen op de waan van de dag. Daarin hoeven ze niet consequent te zijn want hun aanhang heeft de geheugenspanne van hoogstens drie dagen.

     1. Balkebrij

      @alfredje was heel blij met het bezoek van @canta op de FPA in Den Dolder ,het was alleen jammer dat ze net niet een momentje voor hun tweetjes hadden.
      @alfredje maakt zich op voor zijn corvee dienst in de keuken.
      @alfredje mag dan vegen en poetsen ,de belangrijkste taak vind hij.
      Ondertussen tikt hij in zijn haast op de huiscomputer iets met ballen van de dag want daar denkt hij de hele dag al aan ,en oh ja hij had het woordje populisten ontdekt(hij weet alleen nog niet wat dat betekent)

     2. Racerfirst

      Jullie zijn populisten! Die willen de wereld helemaal anders! Baudet en wilders aanhangers willen het oude GOEIE terug!
      Verandering MOET een verbetering zijn anders weg ermee!!!!!

     3. Alfred Bentinck

      “Verandering MOET een verbetering zijn anders weg ermee!!!!!”

      Het is moeizaam geformuleerd maar hier ben ik het wel mee eens.

     4. Balkebrij

      @alfredje vanuit de FPA in Den Dolder mag nog net even reageren vanaf de huiscomputer want immers zo komt de begeleider voor de nacht en gaat het licht uit.
      @alfredje kan het niet laten om nog even iemand op een formulering te wijzen en daarna oooh het pillen bakje rammelt alweer met de stem van de nachtbegeleider , die zegt; tomaat alfredje eerst je pilletje en daarna naar bed ,maar wel je eigen bed en je kamergenootje met rust laten ,met een knipoog erbij.

    3. Racerfirst

     Nee lul, lockdown moeat gelijk, nu geen zin meer!!!!

    4. M. Brandenburg

     Er werd door ons vriendje Baudet en die witkop geroepen om een lockdown weken voordat de overheid het een iets andere naam gaf en deed alsof ze zelf op het idee waren gekomen. Het aantal extreem zieken zou zomaar te maken kunnen hebben met de onwil om weken eerder al naar onze vriend Baudet en die witkop te luisteren. Immers als we kijken naar het Erasmus MC dat begin maart al bij 70 personen anti-lichamen tegen het Coronavirus aantrof, en deze 70 mensen daarna opriep om plasma te doneren (ook dit was nog voor de lockdown, waar vriend Baudet en witkop weken eerder om vroegen), dan kunnen we een heel simpel en voorzichtig rekensommetje maken. Stel die 70 mensen hebben maar 2 personen per dag aangestoken (terwijl we weten dat experts met 4/5 personen rekent. Dan hebben deze 70 mensen in drie weken tijd zonder het te weten in drie weken tijd 2940 anderen aangestoken. Gaan we dan uit enkel van drie weken, en niet verder rekenen dan hebben deze 70 mensen inclusief de door hen aangestoken personen ENKEL in die drie weken maar liefst 192.080 mensen aangestoken en dat gebeurde al in Februarie, in de periode dat vriend Baudet en witkop om een lockdown vroegen. Doen we dezelfde calculatie met 4 geinfecteerde personen dan hebben we het over de maand Februarie het over 1.536.640 enkel in de omgeving Zuid-Holland. De gevraagde lockdown kwam echter pas na 15 Maart. waardoor het aantal besmettingen dus vele malen hoger is op het moment dat de Overheid EINDELIJK de lockdown doorvoort. Het is ook om deze reden dat er nu meerdere experts zijn die denken dat we niet de curve hebben onderbroken maar de piek hebben gehad, immers het virus kon 2 maanden vrij huishouden voordat de overheid iets deed, het verklaard ook waarom landen zonder lockdown het niet slechter doen dan wij, we zien enkel dat in alle landen de echte slachtoffers, meer dan 98% ouder is dan 69. Dat is geen toeval, en het feit dat er geen verschil is kan worden verklaard door het feit dat de lockdown bij ons er pas kwam nadat de helft van het land al geinfecteerd was.

     Je beperkte linkse tunnelvisie kan daarom ook niet het verschil zien tussen een aangevraagde lockdown eind Januarie/begin Februarie, en een lockdown die er kwam nadat het virus al had huisgehouden en dus zo goed als nutteloos is. Helemaal omdat tijdens die intelligente lockdown de intelligentie er niet was om de echte risicogroepen te isoleren en te beschermen, maar het bekende one size fit all toe te passen. Waarna he linkse wegkijken en hopen dat het overwaait begon, en we nog steeds wachten op echt beleid, een echte aanpak, een echt testen om de uitbraak in kaart te brengen, nee we komen met een app, die iedereen gaat volgen zonder te weten wie besmet is of hersteld.

     1. Dippaz

      Ga weg man met je domme gekwezel het rechtse domme gelul is weer begonnen. Valt ook niet mee he als Baudet en Wilder lamzakken worden genoemd want dat zijn het gewoon.

    5. Arbo

     Leren luisteren kun je tot andere inzichten brengen, nu begrijp je er nog steeds niets van. Een toesenbord zonder letters zal goed zijn voor je Dippaz.

     1. Dippaz

      IK zou zeggen begin er is mee. Rechtse kwal.

    6. Willem Bever

     En wat wil jij dan….lekker op je handen blijven zitten?

   2. Blitzkrieg

    Dippaz : Baudet is altijd consquent geweest in een lijn. In januari was dat maximale voorbereiding, inslaan van tests, mondkapjes, inzetten op zorg en het sluiten van de grezen ten einde de ellende te voorkomen. Toen het kabinet maanden lang structureel alle actie heeft gefrustreerd en nagelaten en het virus inmiddels ruim in Nederland aanwezig was heeft Baudet gepleit voor een lockdown. Baudet is steeds stellig geweest over de tijdsduur hier van, twee tot maximaal drie weken. Hij zei dat deze lockdown gebruikt moest worden voor het inslaan van tests, mondkapjes, verzorgen van ic bedden, sluiten van de grenzen en het in kaart brengen van de besmettingsgraad in Nederland. Baudet wilde de lockdown gebruiken om orde op zaken te stellen. Aan de ene kant hebben we nu een lockdown maar ook een totaal incompetent kabinet. Nog steeds hebben een chronisch te kort aan mensen, mensen worden nauwelijks getest, de besmettingsgraad is nog steeds niet in kaart gebracht.

    Baudet kan er ook niks aan doen dat we zo’n incompetent (crimineel) kabinet hebben. Wellicht zou Baudet anders beslist hebben als hij van tevoren geweten zou hebben hoe incompetent (kwaadwillend) het kabinet eigenlijk is/was.

    1. Beukman

     Over crimineel gesproken: de bekende viroloog dr. T.H.P. Baudet stelde onlangs voor om met een privévliegtuig de wereld over te gaan om met smeergeld coronatesten te scoren.

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Baudet stelde onlangs voor om met een privévliegtuig de wereld over te gaan om met smeergeld coronatesten te scoren.”
      Wat Baudet bedoelde te zeggen was dat wat hem betreft alles in het werk gesteld zou moeten worden om de test capaciteit uit te breiden omdat dat zo ongelovelijk belangrijk is. Wat Baudet zei was zuiver metaphorisch bedoelt. Alles wat Baudet zegt moet natuurlijk negatief uitgelegd worden, daarvoor ben je nu eenmaal deugmensch. Wat mij PERSOONLIJK betreft had ik dat prima gevonden, als we hiermee de economische schade hadden kunnen beperken die elke dag aan ons land wordt toegebracht.

     2. Beukman

      @Oorlog
      Had de Heilige Thierry er al aan gedacht dat de bottle neck niet zozeer het aantal coronatests is maar veeleer de hoeveelheid hiertoe opgeleid zorgpersoneel? Of had Privéjet die ook over de grenzen willen scoren?

     3. Mar

      @Blitzkrieg

      “Wat Baudet zei was zuiver metaphorisch bedoelt.”

      Dat is het probleem met Baudet. Alles is metaphorisch bedoelt, waar men in de dagelijkse praktijk niets mee kan. Baudet is een zwever, weet niet wat met je poten in de klei staan is.

     4. Blitzkrieg

      Mar :
      Quote : “Dat is het probleem met Baudet. Alles is metaphorisch bedoelt, waar men in de dagelijkse praktijk niets mee kan.”
      Heb je het filmpje gekeken? Hugo de Jonge ging er direct mee aan de slag, hij noemde de actie van Baudet, top.

 2. Marija

  Toch raar dat het vanwege geld niet mogelijk was ruim voldoende goede mondkapjes te verkrijgen.
  Dat is ZUINIGHEID DIE DE WIJSHEID BEDRIEGT.
  Nu mag Hugo door het stof en alsnog de nu veel duurdere kapjes toch bestellen.
  Klunzig.
  Er is kennelijk ruimschoots voldoende geld om al die opvreters hier binnen te halen.

 3. Waldorf_en_Statler

  Baudet regelt live in debat even 4 miljoen mondkapjes voor minister De Jonge.

  Baudet heeft geen enkel mondkapje geregeld.
  Hoogstens een lijst met importeurs.
  De Jonge is degene die het misschien gaat regelen.

  1. leukeditter

   dus meneer de jonge krijgt de credits????? hahahahahahaha hoe lomp kun je zijn als je dit linkse zootje nog vertrouwt

  2. arnoud

   Baudet regeld het wel, al is het via importeurs hun kunnen het blijkbaar niet.

 4. Alfred Bentinck

  Het enige dat Baudet regelde was het doorgeven van een telefoonnummer van een obscuur figuur die zegt mondkapjes in China te kunnen bestellen.

  Populisme op zijn naïefst.

  1. Lugor

   het doorgeven van een telefoonnummer van een obscuur figuur

   Dit is onjuist.
   Het zijn de telefoonnummers van 2 bijzonder betrouwbare vriendinnen.

   1. Brenda Welsh

    🌞🌞🌞 😜😜😜

   2. Rammstein

    Een van de bijzonder betrouwbare vriendinnen van Lugor Kokkie heeft al instemmend gereageerd. Mensen waar je blind op kunt varen.

   3. Rosasolis

    Lugor. Ha ha, leuk hoor! Een beetje gezelligheid hebben we ook af en toe nodig!

    1. Pjotter

     Rosascheur@ moeilijk om Baudet in deze af te breken he.

   4. Dippaz

    Die zaten zeker in die trein voor een paar weken geleden.

  2. perry

   alfred:
   Waarom had de Minister geen lijst/telefoonnrs van importeurs?

   1. Lugor

    Omdat een minister niet achteraf kan zeggen:
    Ik heb mogelijk te snel en te hard besteld en 10 miljoen van uw belastingcentjes bij een kennis van Baudet over de de eerste schutting gegooid.

  3. Antihedo

   Op deze site worden ook mondkapjes aangeboden. Ik weet niet wat ik daarvan moet denken.

   1. Willem Bever

    @ Blitzkrieg

    Wouw

    @Piet

    Sorry ik heb er een kast van vol

   2. Willem Bever

    Ik denk omdat ze klaarblijkelijk niet zo moeilijk te verkrijgen zijn; ik weet er ook nog wel een paar in montenegro

  4. LifeBuddy

   Populisten vertegenwoordigen de belangen van het gewone volk en daar is niets mis mee. Waar wel wat mis mee is zijn de ultra slinkse. Liegen en bedriegen. Kijk maar naar pinnokio, zijn neus wordt steeds langer.

  5. Mario44

   schaamteloos varken

  6. Willem Bever

   Ow hummeltje daar heb je natuurlijk bewijzen voor??…linkje??

   Voorlopig kunnen ze op het ministerie van de jonge zon simpele taak nog niet aan …het opzoeken van een leverancier

  7. fisufisu

   alfredje heeft iig helemaal niets gedaan

 5. EvertB

  Eerst zien dan geloven.

  Van de 4 miljoen ‘gecertificeerde FFP2-mondkapjes’ kunnen misschien slechts 100.000 écht de test doorstaan.
  Dan ben je alsnog verneukt.

  1. Brenda Welsh

   Dan heeft Baudet toch even een moment of fame gescoord. Alles voor de Bühne, ik zie hem al grijnzen, de artiest.

   1. Rammstein

    Baudet heeft inderdaad feilloos en doeltreffend aangetoond dat het hele kabinet, met De Jonge voorop, bestaat uit een stelletje amateurs die zelfs niet in staat zijn de meest simpele zaken te organiseren.

    1. Antihedo

     Laten we niet te vroeg juichen. Ze zijn er nog niet. Als we willen dat iedereen mondkapjes gaan dragen dan hebben we met die 4 miljoen mondkapjes slechts genoeg om de deel van de bevolking voor een paar uur van mondkapjes te voorzien. Voor de zorg kan het een welkome levering zijn.

    2. JFU

     Baudet heeft aangetoond dat de mondkapjes gewoon te leveren zijn.
     Dat de kwaliteit niet goed zou zijn is ook niet waar.
     Duitsland,België ,Oostenrijk gebruiken ze ook.
     De 1.50m. is nu eenmaal heilig verklaard….maar is niet lang te handhaven
     Mondkapjes gebruiken in winkel centra e.d geeft meer vrijheid en kan alles weer redelijk gaan functioneren.
     Maar dat is niet aan de orde in Den Haag.

    3. Dippaz

     Je was erbij?

  2. Pijnstiller

   Beste Evert,
   Albert Einstein had het al over uw soort mensen. “Blijf uit de buurt van negatieve mensen, voor iedere oplossing hebben ze een probleem”
   Aan uw soort mensen gaat de wereld ten onder.
   Think positive!

   1. EvertB

    @pijnstiller, bent u vergeten dat een eerdere partij mondkapjes bijna geheel is afgekeurd? Gelooft u minister De Jonge niet dat er schaarste op de wereldmarkt is? Bent u bekend met de wanhoop van het Britse medisch personeel inzake gruwelijk tekort aan beschermingsmateriaal waaronder mondkapjes?

    Trouwens, ik ben een positief-realist. Daar kom je gelukkig ver mee.

 6. Fortiori

  Een en al sarcasme bij de minister, tja wat moet je daarvan zeggen. Het valt te hopen dat ze er een beetje uitzien. Ik zie ze lopen in de super, de klanten. Sommigen net badeenden.

 7. Rammstein

  De inwendige zuurtegraad bij de meute tro*llen (allen hier present) is tot kritieke hoogte gestegen: de kans dat ze dit FvD-succes overleven is gering.

  1. Alfred Bentinck

   R*mmstein noteert een groot FvD-succes.

   😂

   1. Blitzkrieg

    Bunzing : Jouw debat-technieken laten anders ook aardig te wensen over.

    Alfred Bentinck 23 minuten geleden Beantwoorden
    De heer Blitzkrieg kennen we daarentegen als een beschaafde en inhoudelijke debater.

 8. Mar

  Toch echt weer iets voor Baudet. Eerst een week veel bombarie maken en kritiek leveren om zieltjes te winnen.
  En dan nu telefoonnummer geven aan De Jonge van een (bevriende?) ondernemer.

  Had hij toch gelijk kunnen doen en niet eerst de boel uitmelken voor eigen gewin.

  Kan meneer Baudet er ook voor zorgen dat een deel van de mondkapjes sowieso naar de gehandicaptenzorg gaat? Eindelijk deze week kwam men tot de ontdekking dat die er ook nog is in Nederland.

  1. Rammstein

   Ook Mar kan het niet hebben dat minister De Jonge (en daarmee het hele kartelkabinet) faliekant faalde in het organiseren van de meest basale hulpmiddelen.

   1. Heinz

    Het valt niet te ontkennen dat DDS er wel werk van maakt om mondkapjes aan de man te brengen.

    1. Rammstein

     🙂

     1. Heinz

      🍅🍅

  2. Tguard

   @mar als u nu eens zo tekeer gaat tegen de huidige regering ipv diegene die wel iets regelen een sneer te geven en verdacht te maken. Ik vind het een compleet ongepaste reactie mbt de gehandicaptenzorg …… heel misschien moet u zelf ook eens wat actiever aan de gang gaan ipv anderen de maat te nemen.Baudet doet precies wat hij beloofd en is actiever dan wie ook, hij werkt samen, mobiliseert zijn aanhang waaronder vele deskundigen om Nederland hieruit te trekken. De azijnzeikers hier zijn een stelletje nietsnutten die geen enkel ongemak ervaren tijdens deze crisis en bij het horen van de naam Baudet al persoonlijke moeilijkheden ervaren. Flikker lekker op

   1. Mar

    @Tguard

    “Ik vind het een compleet ongepaste reactie mbt de gehandicaptenzorg”

    Vertelt u eens, heeft u de afgelopen maanden iemand aan de bel horen trekken over ook beschermingsmiddelen voor het personeel in zorginstellingen voor gehandicapten? Idem over revalidatiecentra?
    Rick Brink ‘minister van Gehandicaptenzaken’ mocht eindelijk deze week op tv aandacht vragen voor deze mensen. Het schijnt dat hij wel degelijk contact had met diverse personen van het kabinet, maar dat is de media totaal ontgaan.
    Media hadden het te druk met andere slachtoffers zoeken en aan het woord te laten. Gehandicaptenzorg kwam gewoon niet aan bod.

    Waarom valt u eigenlijk precies daarover? Wat is uw drijfveer, als ik het vragen mag? Voelt u zich er ongemakkelijk bij? Heeft u zelf een handicap?

  3. Vee

   Grappig, het Baudet kwalijk nemen dat ie het niet eerder gedaan heeft maar dat de verantwoordelijke minister het helemaal niet gedaan heeft is geen probleem. De term “blinde haat” komt kennelijk niet uit het niets.

 9. Beukman

  Als Thierry slim is, laat hij door zijn Chinese vrienden “stem FvD” op die dingen drukken voor ie ze laat leveren.

  1. Alfred Bentinck

   Mogelijk kreeg hij de tip via een bevriende Russische connectie.

  2. Lugor

   @Beuk.
   Wilt u geen slapende ezels wakker maken.

   1. Beukman

    🙂
    Het lijkt me anders een gat in de markt. De vraag is nog: wie springt er als eerste in?

  3. leukeditter

   nogmaals die komen niet uit china…heel dicht in de buurt kan ik je verklappen hahaha

 10. Alfred Bentinck

  Wel geestig om te zien hoe De Jonge speelt met onze jonge populistische bellenblazer.

 11. Piet51

  Echt een heel boeiende actie van Baudet. Ik hoop, dat hij terecht geprezen wordt. Maar ik heb hierbij wel een vraag. Waarom komen die ondernemers niet in de publiciteit of verschijnen ze niet op het ministerie als ze één van de allergrootste problemen bij de corona-bestrijding kunnen oplossen? Waarom komen ze wel in beeld als Baudet ze vraagt en anders niet? En mocht het ministerie niet geluisterd hebben, dan zou ik me als ondernemer meteen in de media bekend maken. Ik ben ondernemer, werk ook zo en verwacht dat van goed ondernemerschap. Klanten komen niet vanzelf, je moet ze pushen. Dat doe je bij auto’s, computers en ook bij mondkapjes.

  1. Beukman

   Het ziet er een beetje uit als een een-tweetje tussen Thierry en een paar bevriende ondernemers over de hoofden van de potentiële mondkapjesgebruikers. Maar we zullen zien.
   Hoe dan ook een leuke actie van Baudet.

   1. Piet51

    @Beukman
    Die ambtenaren die vandaag contact opnemen met de betrokken ondernemer(s), hebben de vraag al meegekregen, die ik hierboven formuleerde: “Waarom hebben jullie je niet eerder gemeld? Waren de inkoopambtenaren misschien niet geïnteresseerd of bereikbaar?”

    Als het een politieke actie van Baudet is, bedoeld om te scoren, vind ik het heel verwerpelijk, maar voorlopig geef ik hem het voordeel van de twijfel. Ik hoop echt dat dat voordeel gauw zekerheid wordt. Mijn familie werkt in een corona-brandhaard en heeft grote behoefte aan mondkapjes.

    1. Beukman

     @Piet
     Als hier een luchtje aanzit, dan wordt het een enorme afgang voor Baudet, ik ben benieuwd.

     Ik heb net het bulletin van het RIVM uit 2009 gevonden met hierin een verhaal over bescherming tegen infectieziekten. Zelfs theedoeken worden erin genoemd. Er is een enorm verschil in effectiviteit tussen infectie van buiten naar binnen en andersom.

     rivm.nl/documenten/infectieziekten-bulletin-maart-2009

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Als hier een luchtje aanzit, dan wordt het een enorme afgang voor Baudet, ik ben benieuwd.”
      Baudet regelt effe miljoenen mondkapjes, maar hè frame het als een afgang voor Baudet. Over dit blunder kabinet natuurlijk geen woord, al 3.5 maand bezig zonder uberhaupt iets klaargespeeld te hebben, laat staan het regelen van een mondkapje; uiteindelijk mag Baudet de rotzooi waar opruimen.

     2. Beukman

      Wij hebben geen reden om Thierry op zijn blauwe ogen te geloven, @Oorlog. De man neemt het lang niet altijd nauw met de waarheid. Als hij eer verdient met deze handel, prima, maar om een Hollands gezegde erin te gooien: Eerst zien, dan geloven.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Mijn familie werkt in een corona-brandhaard en heeft grote behoefte aan mondkapjes.”
     Zeg maar regelmatig dat je van de houdt, met dit kabinet is het namelijk waarschijnlijker dat ze aan corona sterven dan dat ze van een keukentrapje af donderen en vervolgens komen te overlijden.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Nogmaals, word je nooit eens moe van jezelf, na het bedenken van dit soort inhoudsloze bagger? Ik zou haast een hekel aan rechts krijgen en dat wil ik me liever niet laten overkomen. Of zijn dergelijke teksten en insinuaties je zo vertrouwd, dat het je inmiddels geen enkele moeite meer kost. Dan heb ik met je te doen, stakker.
      Maar je lijkt me toch ook een gelukkig mens, als je zelf ver afstaat van de helse ellende van corona. Zorg, dat je er op grote afstand van blijft.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Maar je lijkt me toch ook een gelukkig mens, als je zelf ver afstaat van de helse ellende van corona.”
      Ik ben een uiterst positief, optimistisch en gelukkig mens, en heb een lieve vrouw aan mijn zijde. Toch draag ik – zoals vaker gezegd – letterlijk dag en nacht zorg voor (ook in corona tijd, en dus NIET op afstand)
      de allerzwakste in de samenleving.

      Enig idee wat het betekent om elke minuut van de dag klaar te moeten kunnen staan? Nooit vakantie of een vrije dag om een even op te laden!
      Begrijp me goed, ik ben super gelukkig, vrolijk en optimistisch en zou met niemand willen ruilen.

      Ik ben me zeer bewust van de dood, als je dagelijks zorg draagt voor de zwakste in de samenleving is dit geen taboe maar maakt dit dagelijks deel uit van het leven. Weet je hoe vaak ik over de dood praat? Ik denk bijna om de dag, maar het is eigenlijk altijd met een lach, met humor en vooral heel veel liefde. Dacht je werkelijk dat corona hier iets aan
      heeft veranderd? Voor corona heb ik geen enkele angst en sta er vrij neutraal in, uiteraard ben ik wat voorzichtiger deze tijd… dat is het dan ook wel.

      De reden waarvoor jij van mij regelmatig een sneer krijgt is omdat je in mijn ogen de kwade krachten (en ik zou me stelliger kunnen uiten) verdedigd. Je verdedigd de eu en ons kabinet, wat niet alleen niets doet
      maar ook ons land moedwillig ten gronde richt. Boeren, vissers elke keer weer sta je te juichen als families ten gronde worden gericht. Als onze vrouwen worden verkracht door allochtonen gelukszoekers ga jij lopen
      wauwelen over de prioriteit van social distancing. Vind je het raar dat je een welgemeende sneer krijgt. Binnenkort hebben we ook eurobonds en andere mechanisme om ons land gelijk te stellen met landen als afghanistan en ook dan staat pietje gewoon weer te juichen. Vind je het verwonderlijk dat ik je af en toe even aan je haren trek. Vind je het raar dat je een botte waarschuwing van me krijgt. Verwacht niks van het
      kabinet en al helemaal niet als het om je geliefde gaat, deze incompetente machtwellustelingen kunnen jouw geliefden gewoon het leven kosten. Nogmaals, wees gewaarschuwd. In dit soort dingen ben ik uitermate cynisch!!!

      Toch ben ik ook uiterst optimistisch en opgewekt, er komen namelijk echt andere tijden aan. Steeds meer mensen willen weer een beetje een normale samenleving.

      Wat dacht je ervan als we weer met zijn alle sinterklaas zouden kunnen vieren?
      Wat dacht je ervan als je weer gewoon neger zou kunnen zeggen, zonder direct racisme geschreeuw?
      Wat dacht je ervan als je weer gewoon moorkoppen kan verkopen zonder dat je winkel wordt gemolesteerd?
      Wat dacht je ervan als het referendum weer werd ingevoerd en de regering weer eens naar de bevolking ging luisteren?
      Wat dacht je ervan als homo’s weer hand in hand kunnen lopen zonder gelijk door lichtgetinders in de bek gespuigd te worden?
      Wat dacht je ervan als kinderen in de basis school nog niet lastig gevallen worden, met allerlei transgender onzin?

      Ik ben er optimistisch over dat dit soort dingen gewoon weer terug gaan komen al heeft dit nog enige tijd nodig. Wel vrees ik dat ik je nog wel vaker aan je haren zal moeten trekken, je schijnt namelijk een afkeer te hebben aan alles wat een beetje normaal is.

     3. Rammstein

      Blitzkrieg, mooie en transparante hartekreet.

     4. Piet51

      @Blitzkrieg
      Uit je reactie begrijp ik, dat je hebt te maken met de sombere kanten van het bestaan. Dat spijt me zeer. Gelukkig ben je optimistisch van aard en dat zal zeker helpen. Bij mij tenminste wel. Het opvallende is wel, dat het door jou beschreven optimisme van een andere toekomst uitgaat dan mijn positieve instelling. Ik ga die verschillen hier nu niet uitwerken; later weer. Gelukkig mogen die verschillen in Nederland er zijn. Ik gun zelfs iedereen zijn eigen overtuigingen. Maar dan ga ik ervan uit, dat anderen ook mij mijn eigen overtuigen en dromen gunnen.

      In een democratisch bestel wordt van tijd tot tijd de peiling naar de wensen van de meerderheid van de burgers gedaan. Dan zijn sneren tegen iemand die er andere overtuigingen op nahoudt (ik in dit geval) niet nodig, want dan tellen slechts de aantallen stemmen. Het beste voor jezelf doe je dan door inhoudelijke argumenten in te brengen. Daardoor bereik je niet dat ik mijn mond houd, mocht ik onder de indruk kunnen zijn van je sneren. Maar je hebt wel kans dat anderen overtuigd raken van jouw mening. In dat kleine groepje op DDS is dat niet zo relevant. Maar doe dan net als ik en presenteer je visie op de grote platforms waar je je landgenoten, vooral hen met een afwijkende visie, kunt treffen. Dat zou je kunnen helpen, want voor eigen parochie preken levert niet zoveel op. Mij helpt het in ieder geval wel. Dan is zelfs publiceren onder je volledige naam mogelijk zonder risico’s. Dat doe ik ook en dat levert boeiende en nuttige contacten op.
      Ik hoop niettemin op meer positieve confrontaties tussen ons. Mij boeit het zeer.

  2. Bullshit16

   Piet51
   Die heele corona virus zet ik vraagtekens als het echt zo erg is dan hadden ze de grenzen dicht gegooid hadden ze de vliegtuigen moeten weren uit die besmettelijke landen hebben ze niet gedaan waarom hoor je die arts niet die een medicijn heeft die goed is en geneest waarom zit rivm en de bill gats fonds allemaal vragen dat deze zaak van alle kanten stinkt

   1. Piet51

    @Bullshit16
    Er is heel veel onduidelijke berichtgeving rond corona. Maar ik heb veel informatie uit de eerste hand. Dat is info van familie die in de ziekenhuiswereld werkt en direct contact met corona-patiënten heeft. Die verhalen zijn horror. Zo’n ziekte wens je niemand toe en op die manier te moeten sterven is niet voor te stellen. Je kunt altijd twijfelen aan de oprechtheid van overheden, maar dan doen wel vrijwel alle overheden over de hele wereld het op dezelfde manier. Ik zie geen enkel argument, waarom al die maatregelen, hoezeer ze ook verschillen, onnodig zouden zijn. Sommige van die maatregelen hadden inderdaad eerder of nog strenger gekund, maar dat is het effect van de wijsheid van vandaag, die een paar weken geleden nog niet bestond.

  3. Alfred Bentinck

   “Waarom komen ze wel in beeld als Baudet ze vraagt en anders niet? ”

   Dat is dus ook onzin. Baudet appt met vrienden en vriendinnen en ontdekt wat elke simpele ziel kan ontdekken als hij op het internet op zoek gaat naar mondkapjes: er bevinden zich daar veel zakenlieden die snel geld willen verdienen aan de crisis.
   Baudet is een politieke en bestuurlijke amateur en gelooft alles wat hem wordt verteld en probeert er vervolgens populistische politiek van te maken die hem hoogstwaarschijnlijk weer smerig in de ogen gaat roken.

 12. Piet Klein

  Men start met groepsimmuniteit waarin de zwakkeren beschermd worden. Vervolgens blijkt men nagenoeg niets geregeld te hebben voor thuiszorg, de verpleegzorg. Medewerkers van thuiszorginstellingen worden gedwongen zorg te leveren of hun baan op te geven. Meer dan een maand geleden begonnen de persconferenties van Rutte, de Jonge e.d. Daarvoor had een professioneel team al lang maatregelen voorbereid maar bij de Rutte en zijn team was dan een blinde vlek. Dan blijkt nu dat mondkapjes en dus ook veel andere middelen ruim geregeld hadden kunnen worden voor hogere marktprijzen maar met bedragen die ruim verbleken bij de steun die geleverd wordt en moet gaan worden. De hoeveelheid geld die nodig is onder deze marktomstandigheden is nog steeds een fractie van alle kosten die gemaakt gaan worden (en bovendien een stuk hoger gaan uitvallen door falende aanpak, de beperkingen gaan veel langer duren dan bij landen die het wel effectief hebben aangepakt of zo u wilt de provincies die het beter deden). De aanpak is een puinhoop. De redeneringen zijn apekool . Er kleeft ruim bloed aan Rutte en de Jonge en aan hen die weigeren deze falende politici weg te sturen. Het klinkt hard maar het is niet anders dan de realiteit ik had u graag een beter verhaal verteld. Het is vooral hard voor al die mensen die nu hun familieleden moeten missen. Dat hadden er duizenden tot meer dan tienduizend meer kunnen zijn.

  1. Piet Klein

   De laatste zin moet natuurlijk zijn:Dat hadden er duizenden tot meer dan tienduizend MINDER kunnen zijn.

 13. fusilier

  Zooitje ongeregeld.

 14. EvertB

  De werkwijze van Baudet is wel eens (t)roebel 😃

 15. J.Rademaker

  Genant,duizenden ambtenaren die uit het raam kijken.

 16. Beukman

  Aardig verhaal van een mondkapjeszaak, voorheen ijssalon, die bij Baudet om de hoek zit. Wellicht Thierry’s contact?

  Sweep moest iets anders bedenken om overeind te blijven en kwam in contact met een vriend van vroeger. Hij importeert mondkapjes uit China. “Ook van hem hoorde ik dat het onzin is dat er schaarste is”, zegt Sweep, die in de tussentijd een man aan de toonbank helpt die twee mondkapjes bestelt. Kosten? 9 euro per stuk. “Die vriend zei tegen mij: je kunt bij mij ongelimiteerd bestellen. Van 5 mondkapjes tot wel 5 miljoen mondkapjes. Binnen tien werkdagen kon hij ze leveren. Het is logisch dat de mondkapjes nu duurder zijn. Heel veel landen kopen ze in. Dan gooit China natuurlijk de prijzen omhoog. Onze importeur heeft deze partij twee keer aangeboden bij het RIVM en twee keer is het afgewezen omdat het te duur is. Hij verkoopt ze wel aan het ziekenhuis in Alkmaar en aan verzorgingstehuizen. Zij geven wel die extra centen uit.”

  dvhn.nl/binnenland/Eigenaar-mondkapjeswinkel-dit-zag-ik-ook-allemaal-niet-aankomen-25584152.html

  1. Piet51

   @Beukman
   Boeiend artikel. Die kapjes zouden door de importeur tweemaal aangeboden zijn bij het RIVM. Maar dat is niet de inkooporganisatie van de overheid.

   1. Blitzkrieg

    Piet51 : Ten eerste, trek ik je woorden ernstig in twijfel. Waarschijnlijk hebben ze bij dat malafide RIVM allemaal hetzelfde intellect (of gebrek daaraan) als jou. Er is geen enkele malloot geweest die dacht… goh, dat is interessant met zo’n omvallende economie zal het eens effe doorpiepen.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Je bent weer uiterst complimenteus. Word je daar nooit eens moe van? Ik hoop, dat ze bij het RIVM over dezelfde IQ beschikken als ik, want ik kan er prima mee uit de voeten.
     Welke woorden van mij trek je trouwens in twijfel? Die mondkapjes zijn volgens het genoemde krantenartikel door de importeur bij het RIVM aangeboden en dat is niet de inkooporganisatie van de overheid, maar een agentschap dat diensten aan de overheid levert. Daar is geen twijfel over. Het zou kunnen zijn, dat die importeur de inkopers van het RIVM heeft benaderd. Niet alle importeurs weten hoe de overheid in elkaar zit. En zo’n inkoper heeft gereageerd als RIVM-inkoper, die natuurlijk hun eigen leveranciers hebben voor door henzelf te gebruiken mondkapjes.

   2. Blitzkrieg

    Piet51 : Bovendien Piet, je zou toch mogen verwachten als je hele economie op instorten staat wat vele honderden (duizende) miljarden kost. Zou je toch verwachten dat mensen dag en nacht bezig zijn met het regelen van mondkapjes. Man ze hebben gewoon liggen slapen, al 3.5 maanden lang. Niks hebben ze gedaan, gehalve dan het opsluiten van mensen.

    Dit had Baudet niet moeten hoeven regelen, dit had het kabinet in januari al geregeld moeten hebben.

    1. Blitzkrieg

     duizenden

    2. Piet51

     @Blitzkrieg
     Baudet heeft nog niets geregeld, alleen telefoonmmer(s) doorgegeven. Ik hoop, dat hij echt wat heeft kunnen regelen.

     Verder zou je je kunnen afvragen wie het meeste last heeft van de economische teruggang die ons staat te wachten. Op die vraag scoort Rutte heel hoog en Baudet heel laag, vooral ook met de aanstaande verkiezingen in het vooruitzicht. Ligt het dan niet in de rede, dat Rutte zijn uiterste best zal doen om beschermingsmiddelen te regelen t.b.v. de gezondheid in Nederland en de economische schade te beperken? En dat gaat helaas heel moeizaam.

     Dat kan maar twee dingen betekenen. Of Rutte is onwaarschijnlijk ongeschikt als premier, of jij en veel anderen beschikken over veel te weinig info en ervaring om over de overheid te kunnen oordelen. Ik neig tot dat laatste, maar vind dat geen diskwalificatie. Ik hoor daar namelijk ook bij: te weinig info en ervaring. Voor mij is Rutte nog steeds de staatsman en voor heel veel landgenoten gelukkig ook.

     1. leukeditter

      hahahaha en 35 dingen verneukt. geweldig staatsman!!! briefje voorlezen van het rivm is ineens stemmen waard??

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Ik hoop, dat hij echt wat heeft kunnen regelen.”
      Zou natuurlijk wel de blamage van de eeuw zijn voor dit kabinet. Ze pretenderen al maanden bezig te zijn met het regelen van mondkapjes, komt Baudet met een post-it aan en die lost het probleem effe op.

    3. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Verder zou je je kunnen afvragen wie het meeste last heeft van de economische teruggang die ons staat te wachten.”
     Je snapt er echt helemaal niks van, de vraag is namelijk anders om!!! Het is namelijk niet de vraag “wie er het meeste last van heeft” maar “wie er het meeste profijt van heeft”.

     Het hele financiele systeem is failliet, tegenwoordig heeft iedereen leningen. Voor je studie, je huis, duurzaamheids maatregelen en leningen om overeind te blijven tijdens de lockdown verzonnen en ingesteld door de overheid.

     Niet alleen mensen hebben schulden, ook landen krijgen steeds meer schulden. Tijdens deze “crisis” worden amas nieuwe schulden gemaakt voor het bestrijden van de “corona” crisis (bewust laten crashen van de economie).

     En wie profiteert van deze “crisis”, juist… de financiele sector en de banken. De geldpersen gaan nog verder open en de IMF kent letterlijk geen grenzen meer. Alle (veiligheids) regels worden overboord gegooid, de corona crisis moet echter bedwongen worden. Quantative easing voert hoogtij, maar uiteindelijk wordt het hele economische systeem leeggetrokken en 2008 zal hierbij maar schraal afsteken.

     Je mag raden wie dit allemaal gaan betalen, inderdaad… jij en ik!!! Mensen zullen helemaal leeggetrokken worden. En als ze failliet gaan of hun huizen moeten gaan verkopen, staan de banken, incassobureau’s en de juristen klaar om deze mensen helemaal naar de gallemiezen te helpen. Mensen zullen weer bij de voedselbank moeten vreten of op straat leven, omdat ze met een torenhoge restschuld blijven zitten…

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      De vraag wie er profijt van heeft is natuurlijk een hele goede vraag. Maar het is ook een heel gemakkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord is namelijk: NIEMAND. Je ziet als profiteurs de banken, incassobureaus, juristen. Maar denk je werkelijk, dat die er en masse op vooruitgaan? Daar gaat het ook om burgers, die vergelijkbare problemen hebben om in een grote crisis rond te komen. Ga eens na waar de topbankiers zijn gebleven na de vorige crisis.

      Nee hoor, het gaat echt om de vraag wie er de meeste last van heeft en dus het hardst zijn best zal doen om er toch nog iets acceptabels van te maken.

      Verder voegt je kwalificatie “Je snapt er echt helemaal niks van, …” weinig aan je tekst toe. Zonder had ook heel goed gekund. Ik denk, dat jij en ik het heel goed begrijpen, d.w.z. de feitelijke situatie, maar dat we verschillen van mening over de aanpak ervan. Kun je je daarin vinden?

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Je ziet als profiteurs de banken, incassobureaus, juristen. Maar denk je werkelijk, dat die er en masse op vooruitgaan?”
      Nee, de masse wordt helemaal hartstikke en tot het bot toe leeggetrokken. Voor de banken, incassobureaus en juristen is dit een super tijd. Ons hele economische systeem was failliet en niet vliegen achter mekaar overal biljoenen euro’s om je oren. Steun hier, steun daar, 1.5 biljoen voor een corona fonds… tjonge, jonge het kan allemaal niet op. Al het geld vliegt alle letterlijk kanten op… fantastische tijd voor de banken.

      Alleen nu al gaan er 70.000 bedrijven failliet, je wilde met droge ogen beweren dat juristen en incasso bureaus niet van gaan profiteren, en dan is dit alleen nog maar het begin. Als dit de crisis is die ze voorspellen dat het wordt, gaan deze bedrijven – en de financiele sector – helemaal los. En al die mensen zonder baan worden gewoon de laan uit gestuurd, en als ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen worden ze gewoon op straat gesodemieterd. Reken maar dat de aaseters klaarstaan om ze het vuur aan de schenen te leggen.

      Dat is inderdaad wat ik wilde beweren… Vaak zeg ik dat we een blunder kabinet hebben, dat is echter helemaal niet de waarheid; de waarheid is veel harder.

      De economie wordt door Rutte en consorte EXPRES naar de donder geholpen… het is namelijk een prima methode om gelijk die unie er nog even door te rammen. Waarom denk je dat die eurobonds nu om de hoek komen kijken, precies COLLECTIEVE SCHULDEN.

     3. Blitzkrieg

      Piet51 : 3.5 maanden voor het regelen van een mondkapje. Het lijkt welhaast dat mensen collectief gestoord zijn geworden dat ze dit soort onzin geloven. In het door jou geprezen NOS journaal werd uitgelegd waarom de lockdown niet verspoepeld kon worden, komt ie…
      1.) Besmetting gedurende langere periode < 1. Check
      2.) De druk op de zorg mocht niet te hoog zijn. Check
      en dan de punten van ons kabinet.
      3. Mondkapjes. Onvoldoende
      4. Test capaciteit. Onvoldoende
      5. Onderzoek mogelijkheid. Onvoldoende

      Zelfs het NOS gaf de schuld – indirect natuurlijk – aan het kabinet. Immers alle punten die het kabinet had moeten regelen zijn niet gebeurd. Mensen zijn naïef als ze denken dat dit onkunde is. De prijs van een mondkapje wordt ondergeschikt als de hele economie op omvallen staat.

      Er is een agenda die moet worden uitgevoerd en die corona crisis is hiervoor een prima instrument. Dat is de agenda van o.a. jouw europa en daarvoor mag alles en iedereen kapot, koste wat het kost. Al sterft de helft van de europese bevolking door een gebrek aan vreten is dat collateral damage.

     4. Piet51

      @Blitzkrieg
      Lees je je eigen geschreven teksten nog wel eens na, liefst voor je het publiceert? Moet je eens doen.
      Stel dat er iemand is die ons land qua economie en bevolking kapot wil maken, wat schiet die ermee op? Of, om je eigen woorden te gebruiken, wie heeft dar profijt van? Zonder welvarende bevolking is er geen economie en ook geen plaats voor veel rijke banken. Jouw juristen zijn dan gauw uitgepraat en voor incassobureaus is er weinig eer te behalen.

      Je “check” bij “druk op de zorg” staat er onterecht, want die druk is weliswaar minder, maar nog steeds veel te hoog. Pas bij 700 corona-patiënten op de IC is er sprake van een acceptabele situatie.

     5. Alfred Bentinck

      “ Er is een agenda die moet worden uitgevoerd en die corona crisis is hiervoor een prima instrument.”

      Kijk eens aan, een heuse complottheorie, inclusief de logica die we complotwappies gewend zijn.

     6. Blitzkrieg

      Piet51 : De monetaire reset is in volle gang. Dit is toch allesinds raar dat je zulk belangrijk nieuws niet op de NPO te horen krijgt… hoewel het blijft wel NPO natuurlijk.

      Als je geïnteresseerd bent in links hoor ik het wel, voor nu zal ik je alleen het youtube kanaal van “een oorlog reeds verloren” en “cafe weltschmerz” aanbevelen.

     7. Willem Bever

      @ Blitzkrieg

      Wouw

      @Piet

      Sorry ik heb er een kast van vol

     8. Blitzkrieg

      Pet51 :
      How the coronavirus pandemic made America’s big banks even bigger: Panicked customers deposited a record $1 TRILLION during the first quarter as the economy plunged into recession
      h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-8250641/How-coronavirus-pandemic-Americas-big-banks-bigger.html

      Uit het artikel :
      Their aggregate gain of $590billion in deposits is nearly double the previous quarterly record of $313billion for the entire US banking industry, according Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) data.

    4. Alfred Bentinck

     “Man ze hebben gewoon liggen slapen, al 3.5 maanden lang. Niks hebben ze gedaan, gehalve dan het opsluiten van mensen.”

     Blitzkrieg zocht een manier om zich zo snel mogelijk buiten elke redelijke discussie te plaatsen.

     1. Blitzkrieg

      Bunzing : Ken je die mop van de tr*l en de redelijke discussie? Nee, ik ook niet!

 17. Reinoud van Gelre

  Nou Thierry, eerlijk is eerlijk, netjes gedaan!
  Hopen dat het er van komt.
  Wel leuk om de reacties van de ‘tegenstanders’ van Boudet te lezen. Die buitelen schreeuwend en stokkend over elkaar heen.
  Vermakelijk.

 18. Pijnstiller

  er valt heel veel te zeggen over dit kabinet! Je kunt ze echter geen doortastendheid en organisatietalent toedichten 😭

 19. m.van.rosmalen

  Daar hebben we sukkel Derrie ook weer die nog nooit iets om de zorgmedewerkers gegeven heeft😂
  Daarvoor moet je bij Wilders zijn.

 20. Pijnstiller

  Geweldige actie van Baudet
  Wanneer kritiek en vragen niet werken, gewoon zelf actie ondernemen en de incompetentie van het kartel klip en klaar bewijzen. Nog erg netjes ook, je geeft je opponent eerst zelf de kans haar fouten op te lossen. Wanneer dat niet lukt breng je pijnlijk aan het licht hoe incompetent de opponent is. Dat is geen populisme doch erg chique. Dat kun je van het kabinet niet zeggen

 21. Heinz

  Toch wel raar, een land die het virus in de markt zet en nu de bescherming levert.

  1. Pijnstiller

   Tja die Chinezen zijn fantastische handelaren en opportunisten.

   Beste Heinz, u en ik en alle westerlingen zijn er zelf verantwoordelijk voor dat alle massaproductie tegenwoordig in lage-lonen-landen plaatsvindt waar niet naar mensenrechten, Pfas, CO2 en stikstof wordt gekeken.

 22. leukeditter

  geweldig die rutttte wat n staatsman ::Wij zijn een belangrijke verjaardag vergeten. Op 14 oktober vierde Mark Rutte het feit dat hij acht jaar in het Torentje zetelde. De premier heeft deze dag onopgemerkt voorbij laten gaan want hij had weinig reden om de vlag uit te steken voor zichzelf en zijn prestaties. Nu, een dikke maand later bestaat daarvoor minder reden dan ooit. Onder de hoede van Mark Rutte is de kwaliteit van het bestuur in Nederland er sterk op achteruitgegaan. Het land dreigt nu aan alle kanten vast te lopen en dat heeft voor het belangrijkste gedeelte te maken met wat zijn drie kabinetten aanrichtten!

 23. leukeditter

  De jeugdzorg en de ouderenzorg verkeren sinds de zogenaamde hervormingen tijdens Rutte II in een diepe crisis. Personeel loopt weg. Wie hulp nodig heeft, krijgt die niet of de verkeerde. Nu blijkt dat de participatiewet – die bedoeld is om mensen bij de maatschappij te betrekken – het omgekeerde bereikt van wat ze beoogt. Ook de gezondheidszorg loopt tegen zijn grenzen aan.

  Het pensioenstelsel blijkt bij nader inzien niet het beste ter wereld. Een neveneffect van het door de regering gevoerde beleid is het onmiskenbare feit, dat zo langzamerhand een paar miljoen mensen – meest ZZP’ers – niet eens aan pensioenopbouw toekomen. Bejaardentehuizen zijn in enkele jaren geliquideerd waardoor hulpbehoevende ouderen bij tienduizenden in grote problemen komen.

  De kwaliteit van het onderwijs loopt snel terug vanwege gebrek aan personeel en net zozeer vanwege drukkende managementlagen, ingesteld door besturen en onzinnige bureaucratie

 24. leukeditter

  en omdat meneer rutte een brieffie voorleest zou hij ineens meer zetels krijgen??????????
  hoe stom zijn al die nederlanders!!!

  1. lumberjack

   Heel stom maar ze blijven op de linkse ratten stemmen.

   1. Dippaz

    Ja linkse ratten. En dat vieze rechtse volk dat Nederland naar de knoppen heeft geholpen met hun marktwerking.

 25. Rosasolis

  Ben benieuwd wanneer Baudet, zijn medewerkers, en gewone FvD allemaal gaan rondlopen met mondkapjes op? Wie beslist over de bescherming kwaliteit van de kapjes die je via Stil.nl kan kopen. Bestaat er een groep medisch deskundigen die bevoegd zijn om te beoordelen wat een uitstekende mondkapje is, en anderen die maar redelijk zijn?
  Baudet valt niet onder de vele medisch opgeleide mensen in Nederland.

  1. Balkebrij

   @rosasolisfredje(@boudewijntje@rosasolis@laotse@nig250anderenicks) is weer bijgekomen na zijn huilbui achter de huiscomputer van de FPA Den Dolder.
   @alfredje reageert als door een wesp gestoken op het stukje over de mondkapjes die Thierry wel zo kan regelen en zijn favoriete minister De Jonge niet.
   @alfredje vind dat niet leuk en gaat dan maar slechte en warrige verhaaltjes verzinnen ipv toegeven hoe goed Baudet wel niet is.
   @alfredje heeft gelukkig een goede begeleider die hem in de gaten houd en zegt ;hier alfredje een kopje zonnebloem thee met valeriaan voor je rust.

   1. Alfred Bentinck

    Goed verhaal, Balkenbrij. Wel een beetje hulp gehad van je begeleider, neem ik aan.

    1. Balkebrij

     @alfredje(@boudewijntje@rosasolis@nog250anderenicks) heeft net het kwijl van het toetsenbord afgeveegd.
     @alfredje fantaseert dat hij vrij daarbuiten in de wereld mag lopen zonder zijn begeleider.
     @alfredje word hier een beetje boos om want dat duurt nog heel veel jaartjes(of misschien wel nooit als hij zich niet goed gedraagt)
     @alfredje gaat dan maar fantaseren dat andere mensen ook opgesloten zitten ,net als hij ,dan voelt hij zich niet meer zo eenzaam.
     @alfredje kijkt in de jampot glazen van zijn kamergenoot die vraagt; alfredje als vanavond het licht uit word gedaan ,wil je dan niet weer mijn bipsgaatje pijn doen?

     1. Alfred Bentinck

      Knap hoor.

     2. Maks

      Alfred Fallus?

     3. Alfred Bentinck

      Dat Maks problemen met zijn fallus heeft is iedereen nu wel duidelijk. De vraag is wel of zijn problemen hier kunnen worden opgelost.

 26. lumberjack

  Ik vind het allemaal best die mondkapjes maar ik dacht dat je geen gezicht beperkende middelen mocht gebruiken. Of geldt dat niet meer nu..

 27. Dippaz

  Komen uit Rusland volgens mij>

  1. Politiek Profeet

   Uit micromesia, je moet er 3 aan elkaar tapen met duck tape voor ze een beetje passen.

 28. Racerfirst

  Niet lullen met je mooie schoentjes! Maar poetsen!!! Geld ook voor de rest van handophoudend nederland!
  Niet? Ga je nog een hele tijd thuis moeten blijven!!!!!!

 29. Wop

  Ik snap de haat hier niet zo. Moet eerlijk zeggen dat ik geen fan ben van Baudet.
  Maar vind het optreden van de Jonge precies iets wat je zou moeten kunnen verwachten bij een integere politicus. Hij is bereid zijn standpunt bij te stellen wanneer er nieuwe informatie komt

 30. Waarom 1

  Als wij in februari de PVV/FVD kick down hadden gehad en ons beter voorbereid hadden was onze economie allang weer draaiend voor de NL. Buitenlandse toeristen nog wel geweigerd natuurlijk.
  En veel minder besmettingen en de gevolgen daarvan. Nu is het belangrijk om de economie voorzichtig te gaan redden. Stem Rutte weg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.