Frans Timmermans roept op tot solidariteit: ‘En zo niet, dan loopt de Europese Unie littekens op!’

Frans Timmermans roept op tot meer solidariteit binnen de Europese Unie. Volgens de Eurocommissaris is het positieve beeld van Nederland inmiddels ook al aangetast in Brussel.

Tegenover Nieuwsuur waarschuwt Timmermans Nederland en de rest van Europa om meer toenadering tot elkaar te zoeken:

“Wat ze in Italië zeggen over Nederland, was dat echt nodig geweest? Als wij zeggen ‘eerst even de centjes tellen’, staat Europa er weer als boeman op.”

Minister van Financiën Wopke Hoestra wist na enig gesteggel met de Europese Unie uiteindelijk toch tot een deal te komen. En dankzij de uitgekiende deal van Hoekstra komt Nederland daar nog goed mee weg.

Volgens Timmermans is de Europese Unie er nog redelijk ongeschonden van afgekomen omdat niemand zin zou hebben gehad in ‘een echte clash’. Wel is Timmermans van mening dat we er in de toekomst voor moeten blijven waken dat Nederland opnieuw botst wat betreft de tegenstellingen met de Europese Unie:

“Nederland heeft na de harde ingenomen positie nu getekend voor een compromis. Ik hoop dat dat ook gebeurt bij de Europese Raad als de regeringsleiders het eens moeten worden, want er zijn nog wel wat open eindjes.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Sleipnir

  Kan die vette Frans niet eens onder een trein lopen?

  1. Pijnstiller

   Troost u zich met de gedachte dat Timmerfrans met z’n vol gegeten lichaam vanzelf ernstige gezondheidsklachten krijgt

  2. Original NL

   Vette frans heeft een limo met chauffeur..die komt niet in de buurt van openbaar vervoer…maar een ontmoeting met een 40 ton truck bestuurd door een (eu) oververmoeide pool mag natuurlijk ook.

  3. hans-e-pans

   Kan die Frans Timmermans niet een teen jaar in in carantenne, eigenlijk volledige afzondering zonder enig contact met buiten.

 2. Joshuak

  Hij zegt het al he..

  Nederland moet vaker een compromis sluiten.. Oftewel Europa vaker tegemoet komen.. Wat ze in 1 keer niet kunnen pakken, moeten ze dan maar over langere tijd pakken..

  Hilarisch hoe ze nu over gebrek aan solidariteit bij Nederland spreken terwijl Italië, Griekenland en vele andere landen toen het “goed” ging met de economie ook schijt hadden aan wat wij over hun uitgaven te zeggen hadden..

  In goeie tijden moeten wij onze mond houden en ze hun gang laten gaan anders ben je niet solidair.. Als het land de volgende crisis ongetwijfeld door het gebrek aan hervormingen en groeiende uitgaves alweer ten onder gaat moet je ze helpen en tegemoet komen anders ben je niet solidair..

  En zo zie je Nederland heeft geen drol aan de EU.. Het kost ze alleen een hoop energie en geld.. Geld dat beter in het verstevigen van de eigen economie kan worden gestopt om crisissen tegen te gaan..

  Europese Unie was een leuk idee.. Maar hoop echt dat zelfs de meest linkse EU supporter begint te zien dat dit niet de manier is.. Enige wat dit is lijkt een langzame dood voor iedereen die eraan meedoet..

 3. Cycle25

  Iets doet me denken aan Arnoud van Doorn, als tie z’n zin niet krijgt…180 graden.

  1. macsjang

   Schrans Frans is zelf het vetste litteken van de hele EU. Blijft de demagoog uithangen, waardoor afbrokkeling voor zijn waanideeën razendsnel toeneemt. De wereld staat in brand en die mallotige malloot blijft maar drammen.

   1. Cycle25

    Het is een idioot, met z’n 59 jaar en vader abraham look wil hij overkomen als een charismatische EU “elder”, geflopt om EU voorzitterschap en afgewezen als milieu paus.

    Dan heb je als politicus gefaald, en niet zo’n beetje ook.

 4. lotje

  Wat denkt die volgevreten opgedrongen tuinkabouter. Einde EU. Eindelijk. Nederland maar laten betalen heeft niets met solidariteit maken. Oen.

 5. CLoVis

  Ik zou de EU graag een litteken bezorgen;
  recht over dat lelijke smoelwerk.

  1. Pijnstiller

   de EU is één groot litteken

   1. CLoVis

    Was dat maar waar;
    de EU is niets anders dan een etterende wond.

    1. Pijnstiller

     Niets tegenin te brengen

  2. LifeBuddy

   Zo ist, de eu heeft de werkman al genoeg littekens bezorgd en er komen alleen maar miljonairs bij, die dankbaar [gemis]bruik van maakt.
   Voedsel en geld uitdelen is een tactiek die zo oud is als de maffia zelf. In de ogen van burgers is een bestuurder die op de deur klopt, en gratis eten brengt, een held. Die leider weet dan dat ze op deze families kunnen rekenen als dat nodig wordt.Hopelijk valt die linkse criminele bende snel uit elkaar.

 6. Marija

  De dikzak laat zich weer horen als mosterd na de maaltijd.
  Wat een kneuzenzooi is dat EU gedoe.
  Timmermans go home.

  1. Pijnstiller

   Figuren als Timmermans zorgen er vanzelf voor dat het draagvlak voor de EU verdwijnt.

 7. Pijnstiller

  De Nederlandse burger is het belastingvee van de EU.

 8. plakband

  De schijnsolidariteit in de EU wordt betaald door de noordelijke landen.
  De beste oplossing voor Nederland:
  Nexit, voor het te laat is.
  Stem PVV of FvD

 9. C.A.Barstow

  Schrans Timmerfrans is hersenloze machtsbeluste zakkenvullende linkse idioot.
  Solidariteit? die is er gelukkig niet en zal er ook niet komen.
  Normale machtshebbers denken namelijk als eerste aan hun eigen land en volk.

  Onze machthebbers maken, zoals zo vaak is gebleken, daarop helaas een negatieve uitzondering, de bevelen van die fascistische machtsbeluste linkse idioten in Brussel zijn voor hen belangrijker dan het welzijn van het Nederlandse volk.

  Denk aan onze tientallen miljarden euro’s die op bevel van Brussel in een bodemloze put verdwijnen, terwijl al die euro’s nu toch keihard in ons eigen land nodig zijn, het eigen volk interesseert die land en volksverraders in politiek Den Haag blijkbaar niets.

  Stem voor de totale ineenstorting van de EU, stem tegen verachtelijk en vervloekt links,
  Stem FvD/PVV.

  1. lotje

   Volgend jaar nexit. Dan gaat de pinautomaat van de EU dicht.

 10. -Bo-Realist

  De EU is een litteken voor de soevereiniteit van haar lidstaten.

 11. Shadow1100

  Ik vind het meer een lid(!)teken…..

 12. Vrijedenkert

  Van 2008 tot 2020 dus ruim 12 jaar lang hebben Nederlanders flink moeten bezuinigen en op een houtje moeten bijten om de staatschuld weer onder de 50% te krijgen op een niveau van voor de financiele crisis en in een klap zijn die tientallen Miljarden die Nederlanders met elkaar hebben opgehoest weer verdampt omdat de rest van de bananenrepublieken van de EU geen cent hebben gespaard en dus geen reserves hebben opgebouwd!

  En daar zijn de Nederlanders 12 jaar lang massaal zuinig voor geweest om vervolgens van die volgevreten salonsocialist Timmerfrans te moeten horen dat we solidair moeten zijn met die knoflooklanden?
  Laat hem godverdomme een eind in de EU-stront wegzakken die halve gare dorpsgek!

 13. AS210854

  Dit is precies linksekliek politiek. Solidariteit houdt bij hen op als ze er zelf op achteruit gaan. Solidariteit is ook om zelf belastingen betalen over je inkomen en zelf geld inleggen voor je pensioen.
  Maar als je daar over begint ben je een racist, niet solidair, enz enz enz.

 14. B. Pascal

  Wat zijn strijders zonder littekens? Inderdaad, waarschijnlijk verraders.

 15. Noordoosterling

  Hoe simpel kan het zijn! Stem fvd voor een betere toekomst!!

 16. FJ

  TimmerFrans rijdt Hoekstra en Rutte gewoon in de wielen met z’n k’t uitspraken, die lul de behanger.
  Waar was hij met maatregelen tegen Polen, Hongarije, Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië.
  Niks hebben we gehoord. Een beetje gatlikken en daar wordt hij te dik voor betaald. Flutbaan voor een hoop geld.

  Wij moeten weer eens solidair zijn met de bedelaars van Europa, terwijl zij ons iedere keer een dikke vinger laten zien.

  Frans, na de verkiezingen spreken we elkaar weer, want dan kun je fluiten naar dat baantje.

  1. Willem Bever

   Idd in extremo steunt ie dus die lamlul van een jetten..dat heet stoken

 17. Piet Klein

  Timmermans stelt voor dat we solidair zijn en eurobonds toestaan. Dit betekent dat iedere keer als een lening vernieuwd moet worden in Italie (en andere landen) er een eurobond wordt afgesloten. Concreet betekent dit dat de garantstelling verschuift van Italie naar de EU en dus naar NL. Het is vrijwel zeker dat Italie deze schulden niet kan of wil aflossen en dan mag NL mee betalen, duizenden euro’s per NL. Italie beschikt over een goud voorraad van 125 miljard, heeft een schaduw economie van 200 miljard waarover geen afdrachten plaats vinden naar de EU. NL is netto per inwoner de grootste bijdrager aan de EU. Middels de ECB is wordt de rente naar nul gedrukt zodat de leningen voor Italie goedkoop zijn. NL is via de mechanisme gedwongen solidair te zijn omdat rendementen op spaartegoeden en pensioenen niet conform de markt zijn, dit duizenden euro’s per NL-er. Graag een reactie van Timmermans wat bedoelt u met solidair? Waarom herkennen de Italianen de loyale houding van NL niet die al jaren plaats vindt. Waarom brengen de Italianen zelf niets in bijvoorbeeld hun goudvoorraad? Netto zullen de schulden overgedragen worden van Italie naar NL. Netto zullen er meer schulden gemaakt worden door Italie waarvoor NL weer mag bijdragen als ze niet terugbetaald kunnen worden. Timmermans kan kennelijk niets anders bedenken dan NL nog weer eens voor duizenden euros mag bijdragen ook degenen (ongeveer 1 miljoen) die bij voedselbank lopen, de mensen die nu stikken in eigen schulden (ook ongeveer 1 miljoen). Snapt Timmermans wel welke instabiliteit de EU voor elkaar gekregen heeft? Heeft Timmermans nog andere ideeen om de problemen op te lossen, en deze keer graag echt op te lossen? Is Timmermans wel solidair met NL?

  1. -Bo-Realist

   Solidariteit in EU betekent de rest betaalt voor Zuid- en Oost-Europa. Timmermans vindt dit prima, de EU is namelijk zijn broodheer.

   1. Original NL

    Q….Bo… de EU is namelijk zijn broodheer.
    Meer zijn kaviaarheer, wat hij per week consumeerd kan een bijstandsgezin een jaar van eten.
    En dat wordt allemaal ingehouden van uw salaris.

 18. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uit het monsterverbond de EU en EURO.
  Wat zijn we in Nederland NU beter geworden van dit monsterverbond de EU Wat voor voordeel hebben we gehad van de EU Wat zijn we er op vooruit gegaan Ze plukken onze pensioenpot volledig leeg .Huizen zijn onbetaalbaar geworden.Nederland word overstroomd door het zuiden en voormalig oostblok Geluks zoeker plunderen onze sociale pot En deze waardeloze regering met leugens bedrog en hoogmoed maakt alles kapot. Zorg voledig naar de knoppen marktwerking ja rijken worden rijker en de normale man betaad het gelag De EU is een hoogmoed en waanzin project en willen de bevolking mond dood te maken vrijheden afpakken met zoek geraakte wetten .De EU is een gevaar voor de WERELD VREDE Nederland EU Exit

 19. JFU

  De EU is ons door de strot gedrukt. Eerst afgewezen door de bevolking via een referenda, en door een smerig streek door Balkenende die de overeenkomst met een paar punten wijzigde, was het plotseling wel mogelijk om er in mee te gaan.De uitslag van het referendum werd in de prullenbak gegooid.
  Hoe eerder dat dit dictatoriaal regiem in Brussel ineen stort, hoe beter. Kunnen we weer aan ons eigen land en welvaart werken. Terug naar de EEG en alleen handel overeenkomsten sluiten, zoals het altijd is geweest, en prima werkte.

 20. JJ66

  De linkse democratie; zolang jij doet wat wij willen en je geld blijft overmaken zijn we vrienden zo niet dan ben je niet solidair, extreem rechts, fascist, populist.
  Soms is een litteken oplopen heel gezond, soms is amputatie onvermijdelijk, kortom een Noord Europese Samenwerking. Als ze trots zijn dan kunnen ze het toch ook oplossen.

 21. NoDoubt

  Zonder de EU hadden we geen voedselbank en geen 17 miljoen mensen op dit hele kleine stukje aarde.

 22. RvdBe

  Dacht dat we even verlost waren van die kwaadaardige gnoom.

 23. Paardenmiddel

  Kun je makkelijk zeggen als je elke maand 16000 euro netto verdiend.
  NEXIT

 24. rory

  ” loopt de Europese Unie littekens op!”
  Dat is precies wat nodig is, en waarop velen hopen, de instorting van het financieringsinstituut voor de Zuidelijke maffiose landen!

 25. Michael M

  Linkse Timmermans met zen grootheidswaanzin. Een grote snavel en een rare badeend, maar wel elk jaar 6,5 ton opstrijken. Meneertje verdient € 650000 euro per jaar waarvan het gebouw in Straatsburg 3 dagen in de maand open is en de rest gesloten. Krijgen elke dag gratis eten en kaviaar en de duurste wijnen. Rijden in dikke mercedessen rond en krijgen elke maand 20000 euro vrij te besteden en dan denken ze ook nog voor God te spelen. Opdoeken dat Brussel. Terug naar voor de Euro en EU zonder macht van Brussel over Europa want vóór al deze ellende was Europa EEG veel gelukkiger dan nu. Tot slot: Uit de EU stappen kost geld, maar erin blijven nog veel meer.

 26. Kristalix

  Nexit Timmerfrans.
  Opruimen het gajes in Brussel.

 27. evil knievel

  Onzer kapsonesleier n verkuskupke Fransje denkt werkelijk dat r n EU bestaat n evt nog te redden valt!?
  Wat n gedrocht deze landverraderlijke galbak!
  Hierin is deze veelvraat uiteraard niet de enige!
  Heel dat megalomane Brussel opdoeken aub!

 28. O.k.

  Die vent heeft het alleen over zijn eigen positie redden.
  Onbegrijpelijk dat dit soort mensen nog durven goed te praten waar iedereen tegen is.

 29. Wim Vreeswijk

  Laat Italië eerst maar eens gaan nadenken hoe ze hun eigen zwart geld economie kunnen gaan aanpakken. Zolang dat niet gebeurt moet ook Timmermans zijn grote muil dicht houden over Nederland.

 30. Freewheeler

  Als het zo door gaat over 10 jaar zijn we werkslaven van de multinationals geen MKB meer, elke individu verplichte vaccinatie met geregistreerde chip op deze manier kunnen elke individu alles wat leeft volgen.
  Stem verstandig.

 31. -Bo-Realist

  De EU is een kwaadaardig gezwel waarvoor Continentaal Europa nog een medicijn/vaccin/chemo op moet zien te vinden.

 32. RCS

  Iedere keer wanneer de EU het heeft over solidariteit kost het de Nederlander geld. De EU mag van mij inclusief haar solidariteit door het afvoerputje.

 33. Blitzkrieg

  Quote : “Frans Timmermans roept op tot solidariteit: ‘En zo niet, dan loopt de Europese Unie littekens op!’”
  Het Fransje snapt niet dat er niks te dreigen valt. De mensen motte die unie niet, die willen alleen maar zo snel mogelijk een nexit.

 34. harte385

  Liever de doodsteek voor de EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.