shutterstock 1668127930

'Groot deel Nederlanders voorstander van afbouwen maatregelen, ook als er kans blijft op besmetting'

Geen categorieapr 05 2020, 9:10
Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat het merendeel van de Nederlanders voorstander is van het afbouwen van de coronamaatregelen. Ook als dat extra risico's met zich meebrengt.
Wat vorige week uit het onderzoek ook al bleek, het overgrote deel van de Nederlanders houdt zich aan de 'intelligente lockdown'-aanwijzingen van de overheid. Meer dan 90% meldt zoveel mogelijk thuis te blijven, op 1,5 meter afstand van anderen te blijven en geen hand te geven.
Twee weken geleden was een kwart van de bevolking (25%) nog voorstander van een definitieve lockdown. Afgelopen week was dat aantal al geslonken naar 21%. Uit onderzoek van De Hond blijkt dat nu nog slechts 15 procent van de Nederlanders een voorstander is van een lockdown.
De grootste sceptici van het uitgummen van de 'intelligente lockdown' zijn te vinden onder de kiezers van de PVV en Forum voor Democratie.
Uit het onderzoek van De Hond blijkt dat 28 procent van de FVD'ers nog steeds een voorstander is van een lockdown. Stemmers op Geert Wilders zijn moeilijker te bewegen. Bijna de helft (45%) van de PVV-achterban is een voorstander van een land op slot en grenzen dicht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten