[Interview] Baudet: ‘Toekomstige generaties zullen vragen, wat heb jij gedáán om de strijd te winnen?’

Na alle controverse afgelopen week vond DDS het tijd voor een wat diepgravender vraaggesprek met Thierry Baudet. Het onderwerp? De media. De NPO, ja, maar ook de commerciëlen en zelfs de nieuwe media. In dit bijzonder interessante gesprek legt de Forum voor Democratie-leider uit hoe hij over de huidige staat van de media denkt, en hoe hij de toekomst voor zich ziet.

MvdG: Ik denk dat als de Zembla-uitzending iets bewijst, dan is het niet dat jij banden hebt met Rusland, maar dat de NPO is doorgeslagen in haar Baudet-haat. Hoe zie jij dat?

Baudet: Ik zie een patroon : steeds papegaaien de mainstream media elkaar na – eerst zo’n hallucinante uitzending van ZEMBLA inderdaad, zonder énig bewijs, alleen maar onzinnige verdachtmakingen; en dan krijg je de krantenkoppen… precies hetzelfde als in Amerika met Trump is gebeurd. De hoop van de linkse pers is dat uiteindelijk bij de mensen een gevoel van “omstreden” of “waar rook is, is vuur” blijft hangen. Ik denk eerder dat mensen het spelletje steeds meer gaan doorzien. 

MvdG: In bredere zin, wat vind je van de publieke omroep en zelfs van de andere mainstream media in hun algemeenheid? Persoonlijk zie ik tegenwoordig eigenlijk bar weinig verschil tussen de NPO en de commerciëlen. Je ziet dan ook dat NPO-‘toppers’ steeds vaker de overstap maken naar de commerciëlen, waar ze dan feitelijk doorgaan met hun linkse programma te presenteren. Hoe denk jij daarover?

Baudet: Het is in feite één kliekje, ideologisch staan ze aan dezelfde kant, en de marges van het debat zijn uiterst smal geworden. Dat is doodzonde. Zelfs als je het niet met mij of FVD eens bent: iedereen heeft baat bij een samenleving waarin de open geest prevaleert, waarin argumenten uit alle hoeken op een serieuze, rustige manier worden gehoord en afgewogen.

MvdG: Wat moet er in jouw ogen gebeuren om de NPO  te hervormen? Mijn inziens kunnen we die strijd al niet meer winnen; het is niet te hervormen. Maar goed, misschien dat jij daar positiever in staat. Hoe zie je dat voor je?

Baudet: Uiteindelijk moet er een cultuuromslag komen. Een andere houding in de culturele wereld, op scholen, enzovoorts. En dat kan alleen als we een nieuwe generatie opleiden en inspireren om écht kritisch na te denken, om voorbij de taboes en heilige huisjes te kijken en een ánder wereldbeeld te ontwikkelen.

MvdG: Als we punten 2 en 3 met elkaar verbinden, kunnen we ook de vraag stellen: en wat moet er qua commerciële media gebeuren om het speelveld enigszins gelijk te trekken dus radicaal-links, dat het vrijwel overal voor het zeggen heeft, en wij van rechts, die ‘alternatieve’ websites hebben, maar geen ‘oude’ mediabolwerken in handen hebben?

Baudet: Ik denk dat de vernieuwing op dit moment niet bij de commerciëlen zit maar bij de vrije ondernemers op internet. De blogs, de vlogs, de websites zoals DDS. Daarom vind ik het ook zo jammer dat GeenStijl en TPO, wat eigenlijk ‘natuurlijke bondgenoten’ zouden kunnen zijn in de strijd tegen het kartel en tegen de oikofobie, telkens weer blijken te willen ‘deugen’ en snoeihard willen uithalen, vol met gestrekt been erin gaan, en vóórop lopen om andere conservatieve, of patriottische, stemmen neer te maaien. Als ik een foutje maak weet je één ding zeker: WNL gaat het groots uitmeten. De Telegraaf ramt het er keihard in. Powned gaat de straat op om mensen te vragen of ze het ook zo ontzettend erg vinden dat Baudet gezegd heeft dat…etc.

Dan kun je zeggen : “Ja, dan moet je maar geen foutjes maken.” Maar het was ook al zo met Fortuyn, met Wilders. Het is ook zo met auteurs, met cabaretiers – iedereen aan onze kant van het spectrum loopt elkaar voortdurend af te zeiken en te verraden. Blijkbaar slaagt ‘rechts’ (om het even zo te noemen) er maar niet in het kluitjesvoetbal te ontstijgen, het onderling moddergooien; en om in plaats daarvan een beetje samen te werken zodat de aandacht uitgaat naar de belangrijke punten die we willen veranderen in de samenleving – niet naar geneuzel op de vierkante centimeter.  

Dat vind ik oprecht bijzonder treurig. Want de tegenstander doet het wel. Speelt ons tegen elkaar uit. En houdt zo stevig greep op de macht.

MvdG: Persoonlijk zie ik onze strijd als één die we op twee fronten moeten voeren, te weten in de politiek en in de media. Hoe denk jij daarover? En zijn er misschien nog meer fronten, zoals bijv. cultuur en in het onderwijs?

Baudet: Absoluut, de strijd vindt plaats over de hele linie. Onze generatie moet beslissen of we doorgaan met de vervreemding, onze natiestaat kwijtraken aan immigratie en de EU; en of de almachtige overheidsbureaucratie via de ‘groene’ weg uiteindelijk een quasi-socialistische heilstaat mag realiseren – want dat is de onvermijdelijke consequentie van het Parijsakkoord en de Klimaatwet. Als we niets doen, zal dat ons voorland zijn. Het is, lijkt mij, niet heel moeilijk om dat in te zien. Maar we kúnnen nog kiezen voor een fundamentele koerswijziging. Het is dus ook binair. Het is echt het één of het ánder. Je kunt niet én een natiestaat hebben, én óók massale immigratie, open grenzen, en een almachtige EU. 

En latere generaties zullen niet zeggen: wat goéd dat je toen-en-toen hebt opgetreden tegen dat ongenuanceerde twitterbericht! Fantástisch dat je je nek uitstak om die ene kans die we hadden, dat unieke moment in de geschiedenis, toen Forum voor Democratie opkwam, om toén Baudet pootje te haken!

Nee, ze zullen zich afvragen: wat heb jij daadwerkelijk gedaan om die strijd te winnen?

Dank voor het beantwoorden van deze vragen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  “ MvdG: Ik denk dat als de Zembla-uitzending iets bewijst, dan is het niet dat jij banden hebt met Rusland, maar dat de NPO is doorgeslagen in haar Baudet-haat. ”

  Een mooie open vraagstelling.

  🙂

  1. Antiglobalist

   Net zo open als de NPO en andere mainstream media richting Baudet.

  2. Blitzkrieg

   Hummeltje :
   Quote : “Een mooie open vraagstelling.”
   Zie je een vraagteken achter “ MvdG: Ik denk dat als de Zembla-uitzending iets bewijst, dan is het niet dat jij banden hebt met Rusland, maar dat de NPO is doorgeslagen in haar Baudet-haat.”?
   Het is alleen geen vraag, je bent ook zo lekker simpel hè.

   1. Bluntix

    Als je die stelling vervolgt met “hoe zie jij dat?” is het wel degelijk een vraag, simpele druif.

    1. Blitzkrieg

     Bluntix : Is het werkelijk nodig dat je voor elke reactie je nick wijzigt?

     Het is een stelling gevolg door een vraag, de eerste heeft geen vraagteken en de tweede wel. Volgens mij ben jij hier het echte druifje die een beetje de grote jongen doet.

     Onthoud dat, een vraag herken je aan dat rare tekentje aan de achterkant van de zin.

     1. Antihedo

      Deze site is overigens redelijk gefileerd door TPO gezien de volgende quote:

      “het populaire online platform voor semi-analfabeten en verstandelijk gehandicapten De Dagelijkse Standaard.”

      Niet echt een compliment

  3. B. Pascal

   Boudewijn wordt betaald door een organisatie, immers hij is zelfs op zondag bezig.
   Om als eerste domme linkse opmerkingen te plaatsen.

   Boudewijn zal wel GL stemmen en kan zo aan de slag bij Zembla.
   immers waarheid is onnuttig?

 2. AnnetKlaver

  Dit is geen interview, …

  1. Boudewijn Hummelinck

   “ MvdG: Persoonlijk zie ik onze strijd als één die we op twee fronten moeten voeren, te weten in de politiek en in de media. ”

   😂

   1. Blitzkrieg

    #OME-WILLEM

  2. Blitzkrieg

   AnnetKlaver :
   Quote : “Dit is geen interview, …”
   Ik vond het een prettig gesprek om naar te luisteren, iets dat je bij de NPO niet zal tegenkomen.

 3. Kretoloog

  Zou de conclusie van dit interview niet kunnen zijn dat links in intellectueel opzicht op een hoger niveau staat dan rechts?

  Ik beschouw mezelf als rechts, realistisch rechts wel te verstaan. Maar ik verbaas me dagelijks over de kinnesinne, de onderlinge afgunst, maar ook de onnozelheid van de zich rechts noemende media, websites, bloggers, vloggers en podcasters. Voor links is het zo vaak scoren voor open doel.

  Ten aanzien van de radicaal rechtse politici (Wilders, Baudet) verbaast mij hun strategische keuzes. Voorbeeld: In deze coronacrisis met zijn absurde vrijheidsbeperkende maatregelen hadden juist PVV en FvD tegengas moeten geven. Maar wat doen zij? Ze willen nog veel verder gaan (totale lockdown, verplicht mondkapjes voor alle burgers e.d.). Dom, dom, dom! Als straks de evaluatie komt, en iedere politicus en bestuurder weer een beetje bij zinnen is, zal men zeggen: hoe hebben wij onze oren zo kunnen laten hangen naar de virologen? Kijk eens wat het resultaat is: een ongekende economische crisis. Was dat het allemaal waard? En in dat debat staan Wilders en Baudet aan de kant. Want zij wilden immers nog veel verder gaan!

  1. Boudewijn Hummelinck

   “ Zou de conclusie van dit interview niet kunnen zijn dat links in intellectueel opzicht op een hoger niveau staat dan rechts?”

   Dat geldt in elk geval voor het guurrechts dat PVV en FvD representeren.

   1. Pijnstiller

    Beste Boudewijn, maakt u zich af en toe geen zorgen over uw toekomst, indien “het guur rechts dat de PVV en FvD” uiteindelijk toch aan de macht komen?

    Voor de meesten onder ons op dit forum een zegen. Meer welvaart en vrijheid, minder criminaliteit en oppressie.

    Voor u?

    1. Boudewijn Hummelinck

     Nee, Pijnstiller, guurrechts in Nederland toont zich ernstig incompetent. De kans dat ze politiek iets gaan betekenen is nihil.

     Ze hebben wel een nuttige functie door de kiezer helder te laten zien hoe het niet moet en wat blatante onzin is. Met name Baudet vervult die functie heel goed.

     1. Pijnstiller

      beste Boudewijn, mijn vraag aan u was, hoe u uw toekomst ziet indien dit onverhoopt toch zou gebeuren?

     2. Boudewijn Hummelinck

      Dat lijkt me dan een grote ramp, Pijnstiller. Het betekent dat Nederland dan in meerderheid knettergek is geworden.
      Geen mooi vooruitzicht.

     3. Antiglobalist

      Boudewijn
      Wie anderen als guur wegzet, is zelf meestal niet beter dan degene die beschuldigd wordt.

      Incompetentie toont zich juist bij huidige West-Europese regeringen die te veel op ‘experts’ van de WHO en RIVM (of haar equivalenten) leunen en daarmee de macht in feite bij de ongekozen ‘experts’ leggen die wij niet ter verantwoording kunnen roepen.

     4. Pijnstiller

      Beste Boudewijn, mijn vraag was niet hoe het er voor de rest van de wereld uitziet maar voor u zelf!?
      Kunt u daar een antwoord opgeven?

      Hoe ziet u uw leven en uw toekomst indien de PVV en FvD een meerderheid van zetels halen?

     5. Blitzkrieg

      Pijnstiller :
      Quote : “Hoe ziet u uw leven en uw toekomst indien de PVV en FvD een meerderheid van zetels halen?”
      Ik hoop dat ze het de uitkering afnemen en dat het tomaten moet gaan plukken in de kassen of een andere dergelijke nuttige taak.

     6. Pijnstiller

      beste Blitzkrieg, dank voor uw bijdrage👍
      Echter ik zou graag van Boudewijn horen hoe hij zelf zijn toekomst ziet. Mogelijk kan dat zijn fanatisme verklaren en mogelijk geeft hem dat een momentje van zelfreflectie.
      Immers hij weet ook dat zijn bijdragen op internet voor eeuwig zijn en hij ondanks het gebruik van VPN gewoon te traceren is voor een handige it-er.

     7. Rosasolis

      Boudewijn H. Inderdaad, Baudet en zijn FvD medewerkers zijn nuttige om voor de meeste landgenoten aan te tonen dat zij helemaal niets bijzonders voor ons land nu betekenen, en ook niet voor de toekomst.

     8. Balkebrij

      @rosasolis(@boudewijntje) vanuit de dagbesteding van de FPA mag even snel van zijn begeleider gebruikmaken van de algemene huiscomputer.
      @rosasolis(boudewijntje) is een beetje boos op de wereld en gaat dan volgens zijn begeleider een beetje boos worden op Baudet enzo.
      Tringelingeling @rosasolis hoort het belletje weer voor zijn medicatie met een glaasje water , Poe dat lucht wel op na al die opwinding.

   2. Bertus bumperding

    “ Zou de conclusie van dit interview niet kunnen zijn dat links in intellectueel opzicht op een hoger niveau staat dan rechts?”
    Draai draai .
    Draai alles maar weer om zodat het antwoord weer in jouw straatje past hufter .
    Als het over Baudet of Wilders gaat ben je de eerste die reageert maar als het niet in jouw straatje past houd je angstvallig jouw bek dicht .
    Je kan zo bij d666 aan de slag als spindokter haatzaaien demoniseren en nepnieuws verspreiden smerige hufter.

  2. KokZonderKeuken

   Keurig Kreetje ziet ook met tranen in zijn ooghoeken, dat zijn (en waarschijnlijk ook mijn ) rechts totaal vernaggelt is door degene die rechts hebben opgerekt tot zij met hun ideeën er ook in pasten.
   Nationalistische socialisten noemen zich het nieuwe rechts.

  3. ikweetwatikwil

   Kretoloog heeft vanaf het begin gezegd, corona is een griepje. Niks aan de hand. En vanuit dat standpunt praat hij.
   Luisteren naar mensen die er werkelijk verstand van hebben, mensen die de ziekte hebben gehad daar luistert Kretoloog niet naar want dat komt niet overeen met zijn beperkte grip op de situatie.
   Wilders had gelijk en het had zeker vele doden gescheeld.

   1. Bockbeer

    Prof. Ben Israel van Tel Aviv universiteit toonde aan, dat een lockdown geen enkel statistisch effect op de sterftekans heeft; dus zinloze overheidsmaatregelen.

  4. Blitzkrieg

   Kretoloog :
   Quote : “Want zij wilden immers nog veel verder gaan!”
   Het is je reinste rien de knots. Het feit is dat het kabinet sinds in het begin incomptent is geweest. Baudet heeft sinds begin januari gehamerd op mondmaskers, tests en het sluiten van de grezen. Alles om te voorkomen dat een lockdown zou moeten ingesteld, en wat heeft het kabinet gaan? Niks… helemaal niks, hoewel we hebben al onze mondmaskers aan china verkocht.

   Nu, de lockdown… waar ik tegen ben diende ervoor om je te herpakken, je voor te bereiden voor na de lockdown. Zo snel mogelijk, testen, mondkapjes, grenzen dicht… en plannen maken om de economie zo snel mogelijk weer open te gooien.

   Wat regelt het kabinet in deze periode om de lockdown af te kunnen schaffen? Niks, nada, noppes zoals altijd. De lockdown is NU nutteloos, verspilde tijd… dit heeft niks met Baudet of Rutte te maken, maar met zeer incompetente politici.

   Tot op de dag van vandaag kan ons kabinet niet zeggen wanneer ze de zaken op orde hebben, al maanden lang zeggen ze wekelijks dat ze zich misschien iets voormekaar krijgen.

  5. Arbo

   Jij hebt er niets van begrepen, ook was de kennis op dat moment nog niet wat we nu weten. Alleen 65+ met onderligende klachten zijn kwetsbaar. Kijk naar de cijfers. Baudet wilde 2 maximaal 3 weken volledig dicht op zaken op orde te stellen en daarna weer gefaseerd in bedrijf. Dat is met de kennis van nu misschien ook wel overdreven maar zeer te acepteren gezien je met iets te doen hebt met waar je niets van weet. Wat er nu gebeurd is volledig te betreuren, het kartel zaait een gevaar om het eigen gekozen beleid te stutten en er beter uit te komen ( “zie je wel, ons beleid heeft gewerkt”) De media doet leuk mee, want slecht nieuws verkoopt en wordt financieel gestut door de overheid. (Npo 1 miljard). Ik zeg, nu stoppen met deze onzin en 65+ met vakantie en zorghuizen, ziekenhuizen op slot met portier. Zorgpersoneel uitvoerig blijven testen.

  6. ts_tle

   Wilders wilde gelijk een lockdown. Maar het is mij niet duidelijk voor hoelang.

   Zelf was ik ook voor een lockdown. Maar dan voor 3 weken. Met 2 weken incubatietijd heb je dan mooi even een pauze waarin je de ware schade kunt opmaken.

   Dan hadden we die lockdown inmiddels achter de rug en konden we nu afschalen. In veel landen hebben ze een lockdown.

   Dus een korte lockdown was het dan geworden. Nederland heeft gewoon ontzettend mazzel dat het virus hier niet meer om zich heen heeft gegegrepen.

   Ben het verder helemaal met je eens.

  7. Joshuak

   Ben ik het absoluut niet mee eens.

   Want als je kijkt zie je dat links niet op hoge niveau debatteert of discussies houdt.. Alles begint en eindigt bij ideologische redenen.

   Maakt niet uit waar je het over hebt, de economie, ecologie of sociale voorzieningen. En ze zijn zo extreem hypocriet dat het voorspelbaar is dat radicaal rechts zijn pad eigenlijk vrij heeft..

   Mensen als jij wijzen naar PVV, FvD, Trump of AfD als de oorzaak terwijl dat geen oorzaken maar symptomen zijn..

   Neem bijvoorbeeld nationalisme, als je media vraagt en links zijn er zogenaamd allemaal tegen.. Maar als het puntje bij paaltje is dat niet zo..

   Neem de multiculturele samenleving.. Dat is per definitie nationalistisch want je moedigt immigranten aan om hun eigen identiteit en tradities uit te stralen. Terwijl je tegen Nederlanders zegt dat zij geen nationalistisch houding mogen hebben..

   De media en links maakt de weg vrij voor extreem rechts want je ziet langzaam dat zowel de geloofwaardigheid van de overheid en media aan het afbreken is door hun eigen schuld..

   En trouwens SOWIESO ben jij niet rechts.. Want anders had je een conservatieve partij als FvD geen extreem rechts genoemd.. Of tenminste niet zonder extreem links te benoemen en hun verantwoordelijkheid binnen deze polarisatie.

 4. AS210854

  Ach, de linksekliek is ook ook al vroeg op.

 5. Heras

  Ik hoop zo dat Baudet het volhoudt. Hij moet weten dat er ongekend veel mensen achter hem staan, en dat hij met veel zetels in de tweede kamer zal komen.
  Ook de grootste groep van de bevolking ziet Rutte en consorten, blunder op blunder slaan. Dit zal hen aangerekend worden bij de komende verkiezingen.

 6. perry

  Thierry ben maar gerust, volgend jaar maakt je partij een enorme electorale klapper, FvD gaat de grootste partij worden!
  De PVV zal ook omhoog schieten, Nederland heeft het inmiddels wel gezien met de linkse landverraders!

  1. Boudewijn Hummelinck

   Natuurlijk, Perry, FvD gaat booming in de peilingen.

   ht*ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/vvd-groeit-fors-in-eerste-maand-coronacrisis-fvd-en-pvv-op-verlies/

   1. NietLullenMaarPoetsen

    Natuurlijk @Boudewijn, hoeveel mensen doen mee aan de enquête van het 1-vandaag opiniepanel? Dat zijn niet alle stemgerechtigden, het is een steekproef onder een klein clubje mensen, mensen die zich aangesproken voelen hier aan deel te nemen. Het is géén bacterie/virus-onderzoek waarbij je door een monster (klein oppervlak) te nemen het aantal besmettingen, de populatie kan meten. Wij zijn toch geen eencellige of wel soms? Peilingen is stemmingsmakerij, zou verboden moeten worden. Je kunt met peilingen niet voorspellen hoe het eruit komt te zien, er zijn meer smaken dan “besmet” of “niet besmet”. Peilingen kunnen wel degelijk de kiezer beïnvloeden en tevens strategisch stemmen in de hand werken zodat het lijkt dat peilingen zin hebben. Geloof die b*llsh*t niet, denk na.

    1. CLoVis

     NLMP

     Er deden 1300 mensen mee aan dit ‘representatieve’ onderzoek.
     Waarschijnlijk allemaal nog eens geselecteerd door de avro/tros.

     1. Boudewijn Hummelinck

      1300 is een aardige steekproef op basis waarvan een goede indruk kan worden verkregen. De foutenmarge is dan ongeveer 2%.

      https://nl.checkmarket.com/steekproefcalculator/

     2. Boudewijn Hummelinck

      1300 is een redelijk accurate steekproef. De foutenmarge is rond 2 %.

      ht*ps://nl.checkmarket.com/steekproefcalculator/

     3. Balkebrij

      @boudewijntje doet zijn persoonlijke steekproef onderzoek vanuit De FPA in Dendolder.

     4. Blitzkrieg

      Balkebrij :
      Quote : “@boudewijntje doet zijn persoonlijke steekproef onderzoek vanuit De FPA in Dendolder.”
      Dat is ook belangrijk, zo weet je ook hoe die erover denken.

     5. BigBadJohn

      De peilingen waar jij naar verwijst blinken uit in selectieve vraagstelling waardoor de uitkomst van deze peilingen altijd binnen een beperkt, door de vraagsteller op voorhand bepaald, kader valt.

    2. Boudewijn Hummelinck

     “Dat zijn niet alle stemgerechtigden, het is een steekproef onder een klein clubje mensen”

     Klopt, zo werken steekproeven.

     1. inert

      oudzwijn/
      ” het is een steekproef onder een klein clubje “linkse” mensen”
      Juist, zo is dat!

     2. Blitzkrieg

      inert : Datzelfde stoort steeproeven zal er ook helemaal naast met de verkiezing van Trump.

   2. Balkebrij

    @boudewijntje mag van zijn begeleider weer op de gemeenschappelijke computer van de FPA in Dendolder.
    @boudewijntje is zo slim om naar de peilingen te kijken welke hem de gewenste waan van de dag geven.
    @boudewijntje heeft altijd graag stoer willen meepraten met ‘de gewone’ mensen en dan willen winnen in een “discussie”.

   3. evil knievel

    Heb je spuit 11 weer met zn peilingen,die zijn nogal vaak uitgekomen!?
    zullen btw ook nog wel gaan fluctueren n evt nog de goede kant op kiepen maar ik zou r niet al mn geld op verwedden als ik jou was ,meisjesonderbroek!😄

  2. inert

   perry/
   ++++
   Zo is het, en niet anders!

 7. KokZonderKeuken

  Is het u bekend en vindt u ook niet dat interviewer en interviewde erg nauwe financiële banden hebben ?

 8. NietLullenMaarPoetsen

  Dit is geen interview, dit is bevestiging zoeken door ingekleurde vragen te stellen, dat wat Boudewijn hieronder ook al aangeeft. Dit moet je juist NIET doen.

 9. Heras

  Als wilders blijft schreeuwen dat zelfs de grenzen met duitsland dicht moet; wordt het een soort noord en zuid korea.
  Ik woon 100 meter over de grens in duitsland, en kan dan mijn kinderen amper bezoeken, want corona….?
  Daarbij geven duitsers ontzettend veel geld uit aan nederlandse bedrijven. Dat zal stoppen, want corona…?
  Duitsere en nederlanders mogen niet meer over en weer in het land, want corona…?
  Als deze partijen hysterisch gaan reageren, waar moet de bevolking dan op stemmen… allemaal door corona…?

  BLIJF HET GEZONDE VERSTAND GEBRUIKEN

  1. Pijnstiller

   De hele lockdown was sowieso onnodig geweest. Bij een intelligente lockdown hadden we slechts de kwetsbaren geïsoleerd.
   Nu is alles waar generaties voor geknokt hebben, vrijheid en welvaart, naar de gallemiezen. De wereld is gek geworden. En nog steeds zie ik de media en virologen over elkaar heen buitelen dat het allemaal nog niet extreem genoeg is. Aan uw kant van de grens hebben we Merkel en hier Pinokkio. In Frankrijk de necrofiel Macron. Zolang Europese burgers dit soort machtsbeluste dwazen op de troon hijsen zal het nooit beter worden

   1. Blitzkrieg

    Pijnstiller : Je hebt helemaal gelijk, en het is overduidelijk dat onze overheid er alles aan gelegen is de lockdown zo lang mogelijk te laten duren. Testen wordt nog niet massaal gedaan, sterker nog… het kabinet verzet zich hier tegen. Het stelletje incompetentelingen kan nog geen mondmaskertje regelen, en de grezen staan nog steeds wagewijd open. Iedereen is zo bezorgd over het aantal IC bedden, maar na dat hele corona gebeuren (wanneer dat ook moge zijn), zal onze zorg nog verder worden afgebroken (zoals alles in dit land).

    1. Pijnstiller

     beste Blitzkrieg,
     Uiteindelijk kunnen de burgers volgend jaar weer een stem uitbrengen. Het zou mij niets verbazen dat het kartel en de msm deze situatie zo lang mogelijk uit te buiten voor eigen politiek gewin.

     Net als vorige verkiezingen Rutte electoraal profijt had van een relletje met de Turken. De burgertrutten van Nederland lieten zich toen wel heel makkelijk overhalen om voor nog meer leuegens te kiezen

     1. Blitzkrieg

      Pijnstiller : Ze maken echter een ernstige misrekening, meer mensen zullen wakker worden. De maatregelen zijn verwoestend voor de economie, 70.000 (zo niet veel meer) bedrijven zullen omvallen. Wederom zal deze crisis voor de gewone burger desastreus uitpakken, onze vrijheden zullen drastisch worden ingeperkt. De echte winnaars (of verliezer, dat kan ook) in deze crisis zijn de globale instellingen zoals de WHO, maar ook de financiele sector. Mensen hebben tegenwoordig vele leningen voor studie, huis, duurzaamheid en nu ook corona. De schulden zijn nog nooit zo hoog geweest en niet alleen bij de burger maar ook bij de landen. Deze crisis wordt gebruikt om weer biljoenen in een failliet systeem te kunnen pompen, die jij en ik mogen gaan betalen. De crisis van 2008 gaat zich gewoon herhalen, en zal naar alle waarschijnlijkheid vele malen erger zijn.

   2. evil knievel

    Macron de necrofiel!👍🏼👍🏼👍🏼🤣🤣🤣

  2. KokZonderKeuken

   1000 X Dank voor deze verhelderende posting uit de praktijk

   1. Balkebrij

    @kokzonderkookervaring zo de dagbesteding mocht alweer beginnen van je begeleider van het FPA in Dendolder.
    @fakecock met fakenews

 10. rujoleki

  Goed om te weten is dat als de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO.
  Weg met de linkse huichelaars.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Klopt, als PVV aan de macht komt verdwijnt de vrije pers.

   1. Pijnstiller

    leg dat eens uit Boudewijn?

    1. Boudewijn Hummelinck

     De PVV is geen democratische partij en verwerpt delen van de Grondwet en de rechtsstaat.

     Maar als gezegd, de PVV is een marginaal partijtje en zal dat blijven. Er is dus geen reden voor zorg.

     1. Pijnstiller

      toch vertegewoordigd de PVV een groeiend aantal burgers in dit land. De club marginaal noemen is hetzelfde als D666, Groenlinks, de SP, PVDA en CDA marginaal noemen. Ja het electoraat is zwaar verdeeld en weet niet samen te werken.
      FvD was het salonfähige alternatief voor de PVV, dit heeft een enorme drempel om op dit soort partijen te stemmen verlaagd.
      Dat is waarom de media zo’n inspanning levert om Baudet te demoniseren. Onderhuids leeft er onder veel burgers veel onvrede. Er is nog maar weing nodig om ze over de streep te trekken om toch op deze clubs te stemmen. 76 zetls is echt niet ondenkbaar en dat realiseerd de msm zich terdege. Vandaar de enorme inspanning die ze leveren om ze te demoniseren. Dat zouden ze niet doen bij marginale partijtjes

     2. fisufisu

      De PVV verwoord het volk een volk dat veranderd, de grondwet stamt uit 1848

     3. evil knievel

      De op 1 na grootste partij van t land,noem jij n klein partijtje!?🤔
      We hebben t hier niet over je herseninhoud,of je gesl8sdeeltje,meisjesonderbroek!🤣
      Blijf maar raaskallen,komt ons alleen maar ten goede,dank daarvoor lollo!👍🏼😁👊🏼

     4. Rammstein

      Helemaal juist, Pijnstiller.

   2. inert

    oudzwijn/
    Je hebt inmiddels al 7 reaguursels op deze post getikt, Baudet is blijkbaar je archilleshiel, een naam waar je nachtmerrie’s van krijgt, slapeloze nachten, impotentie etc, kunnen het gevolg zijn!
    Tja, antipathie kan iemands leven gaan beheersen, zelfs het leven bekorten, het kan de geestestoestand/weerbaarheid ernstig in gevaar brengen.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Baudet geeft me veel plezier, inert.

     1. Blitzkrieg

      Hummeltje :
      Quote : “Baudet geeft me veel plezier, inert.”
      Ik zal het aan de leiding doorgeven, zodat ze dat kunnen inpassen in je rustgevende kamer. Blijkbaar zijn zachte poppetjes, mooie kleurtjes, knipperende lampjes, schommeltjes en zachte dekentjes niet genoeg. Ik zal vragen of ze ook posters van Baudet ophangen, als jij daar rustig van wordt moet dat gewoon mogelijk zijn; alles voor het welzijn van de client.

 11. Bockbeer

  In lockdown gaan is hetzelfde als je lichaam vol met pleisters plakken, terwijl je nergens wondjes hebt.

 12. Racerfirst

  Links en groen is gewoon bang! Jammer dat ze t onder de gordel spelen, maar dat gaat ze alleen kiezers kosten!
  De grote kliek ziet vrienden in overheersend linkse politiek die beiden binnen achter een computer leven en daarmee goed verdienen en daardoor mijlenver van de werkelijke maatschappij staat!
  Plus dat het nieuwe managen is, niet veel moeite in oplossing probleem steken, maar oorzaak weghalen dan is er geen probleem!
  Dat ze hierbij echte mensen bij het grof vuil zetten is maar jammer dan!?
  VB Boeren,klimaat
  Zie maar hoe baas Ned. Bank denkt over horeca als 1,5m niet werkbaar is!
  Zijn antwoordt, nou dan is de vraag of die horeca wel levensvatbaar zijn?
  Idioten!!!

  1. fisufisu

   Dit is dé ge-emancipeerde samenleving…

 13. rory

  De redactie van DDS is blijkbaar zéér hypocriet!
  Tja, wie is nog correct en eerlijk tegenwoordig?

  1. inert

   rory/
   Je hebt zeker te stevig en agressief in de linkse strontput geroerd haha.

  2. inert

   Misschien dat de nieuwe omroep `Ongehoord Nederland’ een rechts georiënteerde opiniepeiler uit de grond stampt!
   Deze toekomstige peilingen worden uiteraard verdekt, gehouden onder de leden van deze verfrissende omroep, op deze manier werken`linkse’ peilbureau’s al járen!

 14. evil knievel

  Wat n mooie woorden weer van 1 van onze toekomstige Ministers!👊🏼😁

 15. leukeditter

  intresseert me geen kloten wat voor eikel baudet ook is, maar hij heeft zo vaak gelijk he…rutte rutte pleur asjeblieft op met heel die linkse bende en laat de pvv en fvd het maar eens een poosje proberen. slechter kan het niet worden

 16. marianne71

  Die peilingen maak ik me niet zo druk om. Had iemand ver van te voren bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kunnen voorspellen dat FVD de grootste zou worden?

  Trump zou verpletterd worden door Hilary, er was 90% kans dat Engeland niet de EU uit zou gaan, Boris Johnson zou waarschijnlijk niet winnen.

  Veel mensen zijn schapen en de media wilt bepaalde partijen zo veel mogelijk dwarsbomen. Door te laten blijken dat veel mensen niet op deze partijen gaan stemmen, hopen ze hiermee stemmers te beïnvloeden. Het zou ze sieren hiermee te stoppen, zodat ze niet nog meer flaters slaan hierin.

  Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar als je eenmaal de agenda van de EU doorhebt en inziet dat alle kartel partijen achter deze agenda staan, zal je niet snel ooit nog op één van deze partijen stemmen. Ik zie mijzelf echt nooit meer op een D66 of VVD stemmen, iets wat ik in het verleden wel heb gedaan. Ik denk dat dit voor meer mensen geldt die er hetzelfde over denken. Als je eenmaal ‘wakker’ bent, kan je dit niet meer ongedaan maken (klinkt zweverig, maar zo zie ik het).

  1. Balkebrij

   Niks zweverige ,gewoon glashelder.

 17. Maks

  Wie Boudewijn Fallus Hummelinck voert houdt hem in leven!

 18. Rosasolis

  Wat een lachertje. Copy-cat Baudet vergelijkt zichzelf met Trump. Trump, die gekozen werd door de leden en kiezers van de meer dan 150 jaar oude Republican party.
  Terwijl, Baudet en zijn FvD amber 4 jaar bestaat. Er komt geen revolutie in Nederland met Baudet. Zijn ideen en uitspraken zijn te bizar. Baudet gaat geen “cultuuromslag” om z’n eentje te weeg brengen. Voor veranderingen in het cultuur is het voor deskundigen te beslissen hoe dat moet. Als Baudet zo’n hekel aan de media heeft, moet hij een grote stap terug nemen. Deze dandy is dol op aandacht. Maar hij moet zich realiseren, dat niet iedereen in de media dol op hem is…Dat is ook hun goede recht: vrijheid van mening. Als Baudet zoveel kritiek op de media heeft moet hij ophouden met al die interviews te geven. Geen enkele Nederlandse politicus is zo
  bezeten van aandacht van de media.

 19. Rosasolis

  Als Baudet zo bezorgt over cultuur in ons land is, dan moet hij iets voor DOEN.
  Jaarlijks opent Rutte de “Hart en Ziel” week van de meeste geliefde klassiek muziek muziek keuzen van luisteraars van radio 4. Hij speelt perfect hiervoor een prachtig ingestudeerd compositie voor klavier; oude compositie of romantisch. Maar Rutte kan echt mooi spelen. In feite jaren geleden moest ij de keuze maken: pianist worden of in de politiek gaan.
  Nou, als Baudet werkelijk is in staat om de werken van Schumann te spelen, (zoals te zien op zijn vleugel), dan laat hem een keer zijn kennis en talent zien. Hij zou kunnen komen spelen voor een benefit concert in de prachtig nieuwe studio van radio 4.
  Zonder publiek, maar voor z’n optreden proberen een noodlottig cultuur groepering in de klassieke muziek sector steun te geven. Een paars suggesties: een nationale fonds voor:
  een nationale bejaarden koor die zo nodig andere koren zouden kunnen steunen voor
  hun geplande uitvoeringen, die te weinig koorleden hebben. Meer steun voor muziek lyceums en muziekscholen voor arme jonge getalenteerde kinderen en tieners.
  Het oprichten van een Nationale Nederlandse Jeugdkoor, voor getalenteerde tiener jongens en meisjes, die verder in de vocale kunst willen gaan…Ik zou kunnen helpen
  met het oprichten van zo’n nationale jeugd koor, en het verder zoeken van meisjes en jongens, die echt zo mooi zingen dat ze kunnen doorgaan voor een carriere als solist vocalist. Solo vocalisten, buiten de romantische en hedendaagse opera, leveren de mooiste vocale stemmen op. Eindelijk is de oude mooi zuiver vocale kunst terug.
  Laten we zorgen dat deze prachtige van oorsprong Nederlandse vocale kunst
  doorgaat.

 20. Roel van de Laak

  Meneer Baudet bedankt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.