Je verzint het niet… Nederland tijdens ‘intelligente’ lockdown: ‘asiel aanvragen is weer mogelijk’

Dit halve land ligt plat en iedere versoepeling van maatregelen wordt driedubbel gecheckt op risico’s. Maar asielzoekers moeten natuurlijk wel weer zo snel mogelijk geholpen worden. Prioriteit nummer één in Nederland!

Grens dicht
Het coronavirus leek aan te tonen dat de grenzen wel degelijk konden worden gesloten, zelfs nog redelijk goed ook! Maar asielzoekers gaven natuurlijk niet zonder slag of stoot op, anders was die overtocht helemaal voor niks. En toen de grenzen dichtgingen zaten er natuurlijk ook nog behoorlijk veel in afwachting van de uitkomst van de asielprocedure.

Asielapparaat weer aangezwengeld
Hier moest opvang voor komen. Zij die na twee weken, in verband met corona, vrij van coronaverschijnselen/-klachten zijn, mogen doorstromen naar reguliere azc’s. De Groningse kazerne in Zoutkamp, waar de ‘achterblijvers’ tot nu toe werden opgevangen, krijgt zo weer “ruimte vrij voor een nieuwe groep asielzoekers”. En daaruit blijkt dus dat het niet alleen om het herverdelen van wat asielzoekers gaat, maar dat het hele asielapparaat weer opgang aan het komen is.

Dit valt toch haast niet uit te leggen? Waarom in deze situatie juist die tak van de overheid weer laten draaien? De asielzoekers moeten, net als de rest van Nederland, gewoon de lockdownmaatregelen naleven. Dan maakt het vrij weinig uit of dat in een azc of een kazerne is. Asielprocedures zijn echt geen prioriteit en asielzoekers krijg je momenteel überhaupt niet aan het werk (of weg als ze worden afgewezen), dus wat zijn we hier nou aan het doen?

‘Ach het zal wel meevallen, Nederland kan z’n poorten wel opengooien maar dat wil niet zeggen dat er ook (veel) mensen op afkomen’, hoor ik u denken. Kan zijn, dus waarom daar dan nu mee bezig zijn? Want als er wél mensen op afkomen, dan maken we het onszelf momenteel alleen maar lastiger. Je moet ze, waarschijnlijk in een andere taal, gaan uitleggen hoe het hier werkt op het moment. Als die procedures al weer opgang komen en ze worden afgewezen, dan reken maar op flink wat frustratie. Fysiek contact is dan een risico, dus besmettingsgevaar ligt op de loer. En wat als er in zo’n azc een corona uitbraak ontstaat? Dan kan de hele boel binnen de kortste keren wéér op slot, want Nederland moest zo nodig deugen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. tata

  De druk op de ic’s begint net wat af te nemen dus kan de asielindustrie wel weer op gagn komen. Ridicuul.

  1. CLoVis

   Je denkt toch niet dat de ‘import’ tussentijds stil heeft gelegen?

   Toch nog iedere week zo’n honderd stuks
   zonder dat daar maar ook enige ruchtbaarheid aan werd gegeven…

 2. Jack Flash

  Het is nog even wachten maar tegen volkswoede is geen kruid gewassen.

  1. Willem Bever

   Ja het wodt zo langzamerhand tijd voor zon facebook feessie op het binnenhof.
   De tijd van letters op het kb begint bij mij wel op te raken

 3. cronewillie@gmail.com

  het is toch nu wel zo,n beetje over duidelijk dat
  we zo snel als mogelijk van deze onbekwame
  regering af moeten deze zittende elite zouden
  voor de rechter moeten worden gebracht.
  om te beginnen met groen links en D66.

  1. Alfred Bentinck

   Daar hebben we de volgende taalkunstenaar.

   🙁

   1. CLoVis

    En daar hebben we de volgende kunstjesmaker
    met zijn infantiele emoji.

 4. Blitzkrieg

  Nou Piet51, kom er maar in. Jij heb vast nog wel wat reserve gedachten kronkels die dit fantastische beleid (ahum) kunnen verdedigen.

  1. Piet51

   @Blitzkrieg
   Ja, ja, nu niet drijven.
   De ellende van vluchtelingen stoort zich niet aan een of ander virus. Het zou vreemd zijn om dat wel even met de hulp te wachten. Voor die vluchtelingen is hulp een kwestie van leven of dood. Ook voor Nederlanders bleven de essentiële beroepen immers in functie.

   1. fisufisu

    pietje denkt echt nog steeds dat het vluchtelingen zijn…….

    1. Vit

     Nou toch zeker 3%.

     1. fisufisu

      3%? denk het niet.

     2. Piet51

      @Blitzkrieg
      Er zitten een aantal economische vluchtelingen bij die nooit recht op verblijf krijgen. Ze hebben wel recht om asiel aan te vragen. Dat kun je jammer vinden of zelfs verwerpen, maar het is niet anders. Als rechtstaat moet je dat wel eerst onderzoeken. Dat kan alleen veilig door die mensen voorlopig toegang te verlengen. Ik weet, dat velen hier daar anders over denken. Maar ik wil koste wat kost voorkomen dat Nederland zich fascistische werkwijzen gaat aanmeten.

     3. Rammstein

      Godskolere mongolige Piet-met-een-bord-voor-je-kop: dus jij wilt koste wat het kost criminele Algerijnen en Marokkanen die geen enkele kans op asiel maken, toegang geven tot de asielprocedure?

      Ben je wel goed bij je hoofd?

      Het antwoord is: nee, je bent een verdwaasde, levensgevaarlijke landverrader die levenslang op de longstay thuishoort in een dwangbuis.

      Ben je echt te stom om te zien wat voor achterlijk gelul je produceert?
      Het antwoord is: ja, zo’n godvergeten klootzak en idioot ben je. Wanneer ga je eens deaud?

     4. fisufisu

      nuance pietje haalt met z’n ge-kwijl het bloed onder je nagels vandaan natuurlijk, met z’n politiek correcte gezuig en ons land bestempelen als het anders is, als fascistisch, pietje is natuurlijk een enorme achterlijke globalistische nedermoslimistische l*l

     5. Piet51

      @Rammstein
      Doe je een beetje rustig? Ik geef niemand recht op een asielprocedure. Dat recht heeft iedereen gewoon, want zo is het hier geregeld. Als de overheid naar eigen inzichten ook maatregelen mag nemen die tegen de wet zijn, weet ik er nog wel een paar, waar DDS-deelnemers niet blij mee zullen zijn. Ik kan zo gauw niet bedenken, hoe je iemand die zegt in nood te zijn, meteen aan de grens al kunt terugsturen zonder die wet te overtreden. Een eerlijke en menswaardige behandeling vraagt gewoon om voorlopige toelating. Daarna moet je natuurlijk wel zorgen dat afgewezenen, graag na snelle behandeling, ook terug gaan en niet verdwijnen.

 5. lotje

  Zo geestelijk ziek zijn ze al in Den Haag. Volgend jaar moet er veel asielzoekers weer verwijderd worden. Was het maar zo ver.

 6. CLoVis

  Als dat het enige was

  – gevangenen worden vervroegd vrijlaten
  – veroordeelden krijgen uitstel voor hun celstraf
  – gevangenen krijgen verlengd verlof

  Links Nederland:

  de criminelen vrij
  de bevolking opgesloten.

 7. Bullshit16

  Het zijn allemaal verstandlooze Mongoolen heb er geen woorden meer voor
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Alfred Bentinck

   “verstandlooze Mongoolen”

   Daarentegen heeft Bullshit ze allemaal keurig op een rijtje.

   🙂

   1. CLoVis

    @lamlul lafbek,

    kom eens met zo’n ‘gevat’ antwoord tegen mij.

   2. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

 8. Appelstroop

  Niet eens met terugwerkende kracht?

  1. Politiek Profeet

   De aszwieli-industrie lag ff op zijn gaatje, maar vanuit dit nsb kabinet komt er weer veel poen vrij voor linkse hobby,s en gristelijke ….
   Triest voor al die nabestaanden van de corona ellende veroorzaakt door japio en zijn mensen..olv pinokkio en zijn roverskliek.
   Strafbaar en rijp voor een volkstribunaal….

 9. Cycle25

  Umfolkung, vergrijzing er uit, testosteron bommen er in.

 10. Tuinpaden

  Voordat Corona voorbij is komen voor deze mensen genoeg woningen vrij…

 11. macsjang

  Ach ja, de linkse deugkneuzen zouden hun kom klaar moment moeten missen, omdat er nét iets belangrijkers op wereldschaal gaande is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.