IMG 20190625 143852 800x600

Minister Grapperhaus over ongehoorzame volgelingen die er toch op uittrekken: 'Voor sommige mensen nog moeilijk'

Geen categorieapr 04 2020, 19:00
Minister Ferdinand Grapperhaus laat weten "overwegend tevreden" te zijn over hoe de huidige corona-maatregelen in acht worden genomen. Wel plaatst hij een kanttekening: "Ik hoop dat mensen die vandaag in het park geweest zijn, morgen dan thuis blijven, zodat anderen morgen kunnen gaan."
Ondanks het feit dat -binnen de CDA-wandelgangen- het beleid van Grapperhaus soms in twijfel wordt getrokken, laat de beste man zich graag registeren voor de positievere bühne. Zo was 'Ferd' vandaag te gast in het radioprogramma WNL Op Zaterdag. In datzelfde programma sprak Grapperhaus zijn lof uit tegenover de (luisterende) burgers in Nederland:

"Je ziet in het Vondelpark behoorlijk wat mensen, maar iedereen houdt zich, op een enkeling na, wel aan de regels."

Bij bovenstaande quote bleef het echter niet. Volgens Grapperhaus moeten de hulpdiensten meteen kunnen ingrijpen als mensen de 'intelligente lockdown' negeren:

"Mensen die dat niet doen spreken we aan en luisteren dan ook onmiddellijk, dus dat ziet er goed uit. Het is voor mensen wel moeilijk, maar ze luisteren onmiddellijk wanneer je ze aanspreekt."

Minister Grapperhaus probeert nog wel een statement te maken om mensen te ontlokken massaal de straat op te gaan dit weekend. Tegenover onze collega's van De Telegraaf zegt hij: "Ik hoop dat mensen die vandaag in het park geweest zijn, morgen dan thuis blijven, zodat anderen morgen kunnen gaan."
Het klinkt vooral als ijdele hoop. Het valt nog te bezien of men zich daadwerkelijk aan de voorschriften zal houden nadat Rotterdammers vandaag massaal de straat op gingen om de lente te vieren. Wordt vervolgd. Morgen nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten