Minister Grapperhaus over ongehoorzame volgelingen die er toch op uittrekken: ‘Voor sommige mensen nog moeilijk’

Minister Ferdinand Grapperhaus laat weten “overwegend tevreden” te zijn over hoe de huidige corona-maatregelen in acht worden genomen. Wel plaatst hij een kanttekening: “Ik hoop dat mensen die vandaag in het park geweest zijn, morgen dan thuis blijven, zodat anderen morgen kunnen gaan.”

Ondanks het feit dat -binnen de CDA-wandelgangen- het beleid van Grapperhaus soms in twijfel wordt getrokken, laat de beste man zich graag registeren voor de positievere bühne. Zo was ‘Ferd’ vandaag te gast in het radioprogramma WNL Op Zaterdag. In datzelfde programma sprak Grapperhaus zijn lof uit tegenover de (luisterende) burgers in Nederland:

“Je ziet in het Vondelpark behoorlijk wat mensen, maar iedereen houdt zich, op een enkeling na, wel aan de regels.”

Bij bovenstaande quote bleef het echter niet. Volgens Grapperhaus moeten de hulpdiensten meteen kunnen ingrijpen als mensen de ‘intelligente lockdown’ negeren:

“Mensen die dat niet doen spreken we aan en luisteren dan ook onmiddellijk, dus dat ziet er goed uit. Het is voor mensen wel moeilijk, maar ze luisteren onmiddellijk wanneer je ze aanspreekt.”

Minister Grapperhaus probeert nog wel een statement te maken om mensen te ontlokken massaal de straat op te gaan dit weekend. Tegenover onze collega’s van De Telegraaf zegt hij: “Ik hoop dat mensen die vandaag in het park geweest zijn, morgen dan thuis blijven, zodat anderen morgen kunnen gaan.”

Het klinkt vooral als ijdele hoop. Het valt nog te bezien of men zich daadwerkelijk aan de voorschriften zal houden nadat Rotterdammers vandaag massaal de straat op gingen om de lente te vieren. Wordt vervolgd. Morgen nog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. JochemX

  Die man, jurist, snapt er zelf niets van. Nederland heeft genoeg parken, stranden en weilanden waar heel Nederland kan wandelen en fietsen. Maar als idioten, die onder hem vallen, bijna alle parkeerplaatsen gaan afsluiten gaat iedereen vanzelf naar die plaatsen die nog niet afgesloten zijn. Gaat allen lekker naar buiten, maar houdt wel afstand.

  1. Jack Flash

   Quote@ ” Voor sommige mensen nog moeilijk”.Makkelijk lullen Grappenmacher, jij zult wel ergens in een dikke villa met veel tuin eromheen wonen.
   Denk eens aan al die honderdduizenden op een flat 6 of 8 hoog in de steden.
   Dit is niet lang meer vol te houden,die zitten straks door te draaien.

   1. Paardenmiddel

    En over een paar maanden beweren dat de regels allemaal wat overdreven waren …ook ik ga naar buiten en naar de winkels wanneer ik dat wil. Ik doe wel voorzichtig, maar mijzelf opsluiten, gaat h’m niet worden. Er is genoeg ruimte voor iedereen.

 2. Boudewijn Hummelinck

  Dit bericht van Kenneth voegt natuurlijk veel toe aan wat we uit de reguliere media al weten.

  1. evil knievel

   Lees t dan niet oetl@l!

 3. Cycle25

  Ik hoop dat mensen die vandaag in het park geweest zijn, morgen dan thuis blijven, zodat anderen morgen kunnen gaan..

  Was het nu binnen blijven ?

  Was het nu binnen/buiten blijven ?

  Is het nu buiten, aansluiten in de rij ?

  Is het nu buiten, en een estafette ?

  Nog nooit zulke incompetente prietpraat gehoord.

  Prutsers..

  1. Thierry Trollinator

   Dat maken wij wel uit, loser.

 4. CLoVis

  De visie van grappenwaus is dus gebaseerd op het Vondelpark.
  Wat fijn dat mensen met zo’n ruime blik ons land besturen.

  1. JochemX

   Ja en de parkeerplaatsen bij Zandvoort, waar de meeste Amsterdammers naar toe willen zijn natuurlijk afgesloten. Grapperhaus krijgt vast een boete omdat hij op het gras fietst. En Kenneth moet nodig zelf naar buiten, goed voor hem.

 5. Kretoloog

  Als ove een week of 2 de mensen massaal de parken en bossen ingaan of op er stranden gaan lopen, dan doen Grapperhaus en zijn handhavers helemaal niets. Kleine groepjes kun je nog aanpakken. Zijn het er echter honderdduizenden, dan is de politie machteloos.

 6. Mart89

  Vandaag lekker naar buiten geweest en morgen ga ik weer.

  Naar buiten is goed voor je en vooral met dit weer….

  Als je ziek wil worden moet je inderdaad lekker bij elkaar binnen gaan zitten.

  Politie vind dit prachtig
  Rondjes rijden en mensen naar huis sturen of bekeuren.
  Misschien zijn ze zelf wel de grootste besmetters.
  Last ze dieven, moordenaars of andere criminelen pakken.
  Die hebben nu helemaal vrij spel

  1. Thierry Trollinator

   Mar, lul niet zo dom.

 7. Fonz

  Ze moeten even normaal doen daar in Den-Haag je moet mensen motiveren om naar buiten te gaan, naar buiten gaan is namelijk het beste om weerstand op te bouwen…

  1. Willem Bever

   Idd Fonz Vitamine V opdoen, buiten is natuurlijk

 8. Brenda Welsh

  Ik wandel graag in het Fonzelpark, ik ben mij bewust van het Nederlandse erfgoed. Vele dichters en schrijvers deden hier inspiratie op. In de hoogzomer werd er vroeger vreedzaam overnacht, wat een magische aantrekkingskracht op jongeren uit heel den wereld.

  1. CZ

   Brenda Willem Welsh?

 9. Peetjoh

  De grootste groep die niet luisterd zit in de risico groep. Allemaal bejaarde.

 10. Baron von Munchhausen

  Buitenhof 12.00 uur.
  Asscher als gast. Ben benieuwd, mocht het gevraagd worden, dat hij medeschuldig is aan enorme tekorten in gezondheidzorg, wat deze PVDA’er druiloor gaat antwoorden!
  Rutte II- Asscher, met v Rij als grote uitvoerder!~

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.