Zondag gaat het écht uit de hand lopen: ‘Mensen zijn de intelligente lockdown zat’

Rondom het centrum van Rotterdam waren de tekenen al zichtbaar. De Nederlandse bevolking heeft de ‘intelligente lockdown’ massaal laten vallen. Wie nu de straten trotseert gaat even terug in de tijd. Alles lijkt weer bij het oude.

Ondanks de waarschuwing van onze minister-president om dit weekend niet massaal de straat op te gaan, lijkt een groot deel van Nederland helemaal klaar te zijn met de maatregelen.

Rondom het centrum van Rotterdam lijkt het leven -sinds de ‘intelligente lockdown- weer als vanouds. Mensen gaan massaal de straat op om te genieten van het voorjaarszonnetje, vergetende dat we nog altijd in een crisis verkeren.

Het klinkt allemaal bijzonder gezellig, maar op zondag (wanneer ook de temperaturen zullen stijgen) gaan vermoedelijk nog meer mensen hun huis uit. Dan is de situatie echt niet meer te overzien en kan de beperkte capaciteit aan handhaving alleen maar vriendelijk toelachen.

De coronacrisis leek enigszins onder controle in Nederland, maar wanneer men zich niet aan de maatregelen weet te houden is het een logische conclusie dat de overheid de komende week nieuwe maatregelen zal aankondigen.

Update: Inmiddels heeft de gemeente Rotterdam besloten om de toegangswegen richting het Kralingse Bos in Rotterdam te sluiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. ivanhoe

  Als dat ploddenvolk dan maar ook snel hun lampje willen uitdoen, bedankt alvast

 2. ivanhoe

  En dan bedoel ik gewoon thuis he niks in het ziekenhuis .

 3. Boudewijn Hummelinck

  En hoe beoordeelt onze Kenneth dit mogelijke feit?

  1. CZ

   Boudewillem Hummelinck?

  2. Fonz

   boudewijntje voegt werkelijk echt helemaal niets toe hier…

 4. Sleipnir

  Als mensen eropuit willen kan dit gewoon, mits zij zich maar aan de gestelde voorwaarden houden!

  1. gargamel

   En die zijn ??

 5. CLoVis

  De meesten die het huis niet uit kunnen/willen komen worden zichzelf zat.
  Jammergenoeg gaan zulke types vaak fatsoenlijke mensen lastig vallen met hun wereldvreemde denkbeelden en waanideeën;
  het zgn. ‘trollen’.

  1. ivanhoe

   Dat wel weer humpernickel zit al jaren op zijn prutszoldertje komt ook geen zinnig woord meer uit >

   1. Jack Flash

    Zolang de huistrol mij aan het lachen maakt heb ik er geen problemen mee.
    Verder is het een irrelevant sujet Ivanhoe.

    1. ivanhoe

     Dat is ook wel weer waar, de sneukont heeft anders ook niks omhanden .

 6. Lambieck

  Zondag gaat het écht uit de hand lopen: ‘Mensen zijn de intelligente lockdown zat’
  De Nederlandse bevolking heeft de ‘intelligente lockdown’ massaal laten vallen.
  .
  Gelukkig laat niemand de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van Kenneth vallen.

  1. CZ

   Zuig

   .

   kok

  2. CLoVis

   @baby-aap
   Dit is PowNed niet;
   hier hoef je geen puntje te zetten tussen de alinea’s.

 7. Brenda Welsh

  De DDS filosofie is “laat je niets aanleunen door de overheid” Laat de overheid niet bepalen wat er met jouw organen moet gebeuren. Niet laten bespioneren, vrije meningsuiting. In landen zoals Spanje werkt een lock down eenvoudiger. De burger luistert gewilliger als het moet naar de overheid. Met de komst van FvD is er aangewerkt om overheids bemoeienissen te elimineren.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Dus dit artikel is een aansporing om de aanwijzingen van de linkse landverrader Rutte in de wind te slaan.

   1. Seneca

    @hummeltje
    gelezen je woorden: ‘linkse landverrader Rutte’! je hebt het licht gezien en je snuift niet meer? nu nog lid worden van de AA, hun raad volgen en dan verwelkomen wij je weer in het land de geestelijk volwaardige. hou vol, samen kunnen wij het…

    1. Scheve Tinus

     @je hebt het licht gezien en je snuift niet meer? nu nog lid worden van de AA, hun raad volgen en dan verwelkomen wij je weer in het land de geestelijk volwaardige.

     HO, HO. ZO WERKT DAT NIET!!

     Deze flapdrol is nooit meer welkom. Hier niet, nergens niet.

     Oprotten!!

    2. Boudewijn Hummelinck

     Het was ironisch bedoeld, Seneca. Kon je dat niet oppikken.

     1. CZ

      Boudewijn Willem van Duinen?

     2. Fonz

      vendjunen?

   2. Blitzkrieg

    Boudewijn Hummelinck :
    Quote : “Dus dit artikel is een aansporing om de aanwijzingen van de linkse landverrader Rutte in de wind te slaan.”
    Nee, natuurlijk niet. Dit is een intelligente lockdown, kan je lekker zelf weten wanneer naar buiten gaat en wanneer niet. Slim hè!

   3. Bullshit16

    Boudewijntjje
    Goh sinds wanneer noem jíj rutte een landverrader ben je waker aan het worden

  2. CZ

   Brenda Willem Boudewijn Welsh Hummelinck!

   1. CLoVis

    @CZ
    Het is simpeler, gewoon de;

    L    eugenaar
    U    itkeringstrekker
    L    inkse lafbek.

    1. Jack Flash

     Hahaha!!
     Geestig.

    2. CZ

     L eugenaar
     U itkeringstrekker
     L inkse lafbek.

     🙂

  3. JochemX

   En? Zijn de resultaten in Spanje hoopgevend? Natuurlijk moet je fysiek contact zo veel mogelijk vermijden, maar dat heeft niets met binnenblijven te maken.

 8. Ron de Vet

  Er is geen pandemie.
  Zoals Norbert Pols schrijft;
  Jullie kleine pielemensjes. Ik heb jarenlang mijn best gedaan jullie te waarschuwen en slechts een zeer beperkt aantal mensen bereikt. Ik heb een familielid in 2009 op de aantijgingen aangaande haar baas Joris Demmink gewezen. Aanvankelijk wilde ze alles weten en toen zij op haar werk navraag deed kreeg ik al vlot daarna te horen dat ze zij zich meer op haar eigen leven ging richten.

  We zijn een stelletje kleinburgerlijke schijtbakken en daarbij nog te stom om voor de duvel te dansen. Zo heb je nu een groep dombo’s die zo asociaal zijn dat ze het risico willen lopen anderen ziek te maken omdat ze zich vervelen. Daar gaat vervolgens een stel schijtlijsters, die zelfs hun brievenbus tegen het virus hebben afgeplakt, op reageren door verplichte vaccinatie te eisen. Had ik mijn auto een maand geleden met 200 kilometer per uur in een drukke winkelstraat geparkeerd, dan had ik waarschijnlijk een 100% score van dombo’s en angsthazen gehad.
  Wat er nu gebeurt verklaart hoe tirannen met gemak een hele gemeenschap overnemen. Mensen zijn te bang en te stom om het echte gevaar te zien en laten de verantwoording dreiging te bestrijden graag aan anderen over. De angsthazen zitten met geknepen billetjes naar de NOS te kijken, dat na het verplichte dagelijkse half uurtje pleepapier tellen. De dombo’s kijken naar oude afleveringen van Lingo omdat je makkelijker mee kunt doen als je het te raden woord al kent.
  Er gaat zo weinig in mensen om en ze zijn zo asociaal dat de ene groep geen probleem heeft met een virus dat geen echte slachtoffers binnen hun leeftijdsgroep maakt en een andere groep die schijt heeft aan de lichamelijke integriteit van anderen en daarom tot verplichte vaccinatie willen overgaan.

  
 Als je dit soort gasten vertelt dat ze worden uitgekleed en hier als betaalde slaven leven, dan krijg je terug dat je dan maar naar Noord Korea moet verhuizen. Niemand vraagt wat je bedoelt en als je vraagt hoe geld gecreëerd wordt dan krijg je een vaag gestamel over de rijkdom die we hier hebben dus wat kan het schelen. Men wil de realiteit niet.
  Ze stemmen op de partijen waarop hun familie altijd heeft gestemd, op partijen die groen lijken en als ze het echt niet meer weten dan stemmen ze op een partij die claimt voor de dieren te zijn. Ondertussen vreten ze genetisch gemanipuleerd voedsel en slikken braaf hun fluoride.
  
 Het zijn de mensen die claimen dat als je het er niet mee eens bent dat je vooral moet gaan stemmen. Je kunt niets veranderen als je je stem niet geeft aan lieden die je eens in de vier jaar van alles beloven en vervolgens het tegenovergestelde doen. Je bent tegen kolencentrales dus stem je groen. Vervolgens worden overal bomen gekapt om biomassa-centrales aan de gang te houden. Op de plekken waar bomen stonden zetten we dan onrendabele windmolens neer, die met geld, gemaakt met de energie uit fossiele brandstoffen, gesubsidieerd worden. De Groenen juichen, zij hebben gewonnen met iedere stalen koker die uit de hoogovens rolt en straks onderdeel van zo’n windkracht centrale de bomen vervangt in de strijd tegen een gas, dat in de geschiedenis altijd na de opwarming toeneemt.
  Het is te stom voor woorden en de grap is dat die club dan ook een dyslectische leider heeft. Overigens kan Yasser ook niet rekenen en toch weet hij werkelijk alles van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. Overigens heet dat nu klimaatverandering want die vermeende opwarming valt alleen uit gemanipuleerde cijfers te halen. Je hebt een gebrek aan intellect nodig om die logica te kunnen volgen en ja, daar hebben we er helaas meer dan genoeg van.

  Het zou allemaal niet zo’n probleem zijn, ware het niet dat er geen ondergrens aan het IQ wordt gesteld voor deelname aan die vermeende democratie. Mensen met down-syndroom hebben dezelfde stem als iemand die het nieuws wel bijhoudt. Mensen die naar de NOS kijken achten zich goed geïnformeerd dus is er ook eigenlijk geen verschil tussen Downies en NOS-publiek. Men laat zich door de staat informeren en gaat met die info stemmen.
  Niemand van het NOS publiek ziet daarin een probleem waardoor mijn vrijheid wordt beperkt omdat men zich veilig wil voelen terwijl de grootste bedreiging de inperking van die vrijheid is. Je krijgt het niet uitgelegd aan iemand die denkt vrij te zijn zolang zij zich maar aan de steeds veranderende spelregels blijven houden.
  Tegen de tijd dat donor breinen op de markt komen zal men de denkfout gaan begrijpen. Je moet wel ontzettend veel geluk hebben een dooie donor te vinden die minstens even slim was als jij bent.
De echte pandemie is al veel langer aan de gang. De levensgevaarlijke verachtelijking van deze samenleving maakt dat de holle vaten iedereen overstemmen.
  Mensen zijn bang buiten de groep te vallen en passen hun niveau aan. Men is met nadenken gestopt en roept met passie het eerste wat in ze opkomt. Dat is alleen gedreven door emotie omdat ze is gezegd dat rauwe emotie de waarheid wel zal representeren omdat het van binnen komt. Een grotere bullshit kan je bijna niet verkocht worden maar, dat heeft het onderwijs samen met de media toch met succes gedaan.
  Ondertussen klagen we over de superrijken, het is zo oneerlijk verdeeld in de wereld. Vervolgens juicht er wel een deel van het land als we de door ons opgestelde regels negeren en een arm land binnenvallen. Daarna krijg je de zielige plaatjes van broodmagere kinderen voorgeschoteld en gaan we geld doneren dat in zo’n organisatie blijft hangen terwijl het personeel van die stichtingen zich aan die arme kindertjes vergrijpt.

  Toevallig hebben die verhalen ook weer verbanden met GroenLinks. Niet dat deze partij nou zoveel erger is dan de rest en het maakt ook niet uit want, als je toch niets wilt verbeteren moet je vooral blijven stemmen. Dat ondertussen de welvaart uit de samenleving wordt gezogen valt niet op als je het aantal Tesla’s op de snelweg telt. Niet dat iemand die dingen echt bezit, alles is gefinancierd en de belastingbetaler betaalt verplicht mee aan dat rijdende milieudelict.
  Oh ja sorry, de Tesla’s zijn niet groen. De productie van die accu’s laat een enorme gifput achter in de landen waar alweer die arme mensen wonen. Laten we maar geld overmaken naar een door Klaver goedgekeurde stichting en hopen dat die shit niet op tv komt.
  Ondertussen gaat men de leiders van een criminele organisatie om bescherming vragen door vaccinatie tegen een geproduceerd virus verplicht te maken. Dat lijkt het beste idee sinds tijden. Al die neurologisch-uitgedaagden denken het ei van Columbus te hebben uitgevonden, zonder te zien dat ze richting die wetenschap gemanipuleerd te zijn. Straks worden vaccin-weigeraars aangewezen zoals dat in de film ‘Invasion of the Bodysnatchers’ gebeurde. Uiteindelijk werden ze opgejaagd en opgenomen in de kudde.
  Men zal proberen mij met geweld te vaccineren als deze lieden hun zin krijgen. Dat betekent dat ik met geweld de integriteit van mijn lichaam zal verdedigen. Op het moment dat dit realiteit wordt, hebben we iedere vorm van vrijheid verloren en terecht want, dan is het echt bewezen dat we collectief te achterlijk zijn om onszelf te besturen.
  Dit is de strijd waar ik sinds 2012 via social media wat aandacht voor vraag. Nu is het hier en als je dat laatste stukje vrijheid wilt bewaren dan laat je nu zien dat je de situatie begrijpt.
  Norbert Pols

  1. CLoVis

   tl;dr
   Kun je niet gewoon de link naar dit gebazel geven;
   liefst gecomprimeerd;
   een soort korte beschrijving van de samenvatting van de inhoud?

  2. Politiek Profeet

   Helemaal met eens…..++++++,dit klootjesvolk krijt hetgeen ze verdienen

   1. Politiek Profeet

    kijgt = krijgt..

  3. Marija

   @Ron de Vet.
   Een heel interessant artikel schrijft u van N.Pols.
   Een eenvoudig mens als ik word er volkomen moedeloos van.
   Linksom of rechtsom, de wereld is zo g.odvergeten verrot, dat er beter maar een
   totaal vernietigende bom op moet vallen.
   Alles over en uit.
   Thats the end.

   1. Rogul

    Kleine correctie. Jouw wereld is godvergeten verrot. Ik ben blij en gelukkig.

    Je doet iets niet handig.

    1. Marija

     Mijn leven is mooi maar ik word bang.

 9. ikweetwatikwil

  Hier in de straat is het ook drukker. Net alsof er niets aan de hand is. De auto,s vliegen weer af en aan.
  t,Ja en daar zit je met je goeie gedrag , op het balkonnetje in het zonnetje.

  1. JochemX

   En vanuit de auto’s infecteren ze anderen?

 10. Steven Opti

  Triest bericht weer. Logisch dat mensen eruit gaan. Die hele lockdown is al onzin. Maar volgens mij vind jij het met zo geweldig als SBS, RTL en de NOS Om mensen flink bang te maken met allerlei spookverhalen.

 11. JochemX

  De domme kippetjes smeken om opgehokt te worden, er zal snel aan hun verzoek worden voldaan, ondanks het feit dat je in de ruime buitenlucht vrijwel niet besmet kan raken.

 12. Jack Flash

  Ikweetwatikwil@ Misschien momenteel toch altijd beter dan als een ‘God’ in Frankrijk.

 13. M. Brandenburg

  Een lockdown heeft geen enkel nut wanneer je het werkelijke aantal geinfecteerden niet in kaart brengt, geen nut wanneer je niet weet hoeveel mensen al immuun zijn, je creert enkel maar een jojo effect, je hebt geen idee van de werkelijk omvang, je kan dus ook niet effectief bestrijden. Straks is men blij dat het ergste voorbij is, maar kan het gewoon weer van vooraf aan beginnen, je weet namelijk niet hoe groot de groep is die er nog steeds vatbaar voor is. Maar het past in het moderne beleidstructuur van onze steeds linksere overheid, als je maar langgenoeg weg blijft kijken waait het vanzelf wel over, kost miljarden extra en lost niets op, maar je kan wel doen alsof je de wijsheid in pacht hebt, terwijl je altijd op elk vlak achter de feiten aanloopt, terwijl de situatie onderhuids steeds erger wordt. Maar meten is weten geldt niet meer in Nederland, immers er is altijd wel een reden om niet te mogen meten.

 14. Cycle25

  h*tps://youtu.be/IhzF-5xELOE

  China ordered 150.000 – 200.000 bodybags

  Leugens uit dat land stapelen verder en verder op, globalisten gaan over op : horen – zien – zwijgen. Populisten hebben gewaarschuwd in januari, ze werden weggezet als opruiers en paniekzaaiers, en nu is de wereld overgeleverd aan de grillen van deze wegkijkers.

 15. Vanduinen

  Gelukkig is de bevolking een complete harde lock down bespaard gebleven. Dat is mijn mening. Er werd wel geprobeerd met veel theater in te breken, maar het verstand heeft gewonnen. Natuurlijk heb je hier en daar een yup die alles aan zijn laars lapt nu die harde lock down er niet is gekomen. Puur uit protest en onvrede met de intelligente lock down. Dus zullen het deze luitjes zijn die in overtreding gaan.

  1. JochemX

   Misschien leef ik in een ander land, maar die yup die alles aan zijn laars lapt moet ik nog tegenkomen. Buiten in de ruime natuur is trouwens niet hetzelfde als fysiek contact. Trouwens Kennet Steffers kan ook wel een beetje vitamine D gebruiken. Ga lekker naar buiten man, maar houdt natuurlijk wat afstand tot je mede bleekscheten.

  2. CZ

   Willem van Duinen?

 16. NationalSniper

  Dit geeft aan dat er geen DRAAGVLAK is. Dus direct opheffen. Zijn we een democratie of dictatuur? Op dit moment lijkt het wel de DDR. Communistische politiestaat: vrijheden inperken en bedrijven kapot maken.

  Stranden e.d. afsluiten is het domste wat je kan doen dan hoopt alles op. Juist zoveel mogelijk open zodat mensen zich kunnen spreiden. De stranden zijn enorm. Zat ruimte.

  Het kan ook anders: Zie Zuid-Korea, Taiwanen Zweden.

  De mensen die hier voor zijn kunnen zelf de keuze maken om thuis te blijven (of te verhuizen naar Noord-Korea, China of Iran).

  DDS lijkt wel steeds meer op de MSM door mee te doen aan de bangmakerij en hysterie.

  Kijk je naar de feiten dan is er weinig unieks aan de hand. Elk jaar hebben we virussen. 2 jaar geleden een hele sterke griep. 11.400 doden. Geen media hysterie en bangmakerij.

  We moeten er gewoon mee leven en doorleven als eerst. Deden we ook met andere virussen en risico’s als verkeersongevallen. Je kan ook zeggen lockdown dan hebben we bijna geen verkeersdoden meer.
  Of iedereen in huis opsluiten omdat er terroristen zijn.

  Net als met klimaat is het leugens en halve waarheden.
  Jensen schiet door met dat er iets achter zou zitten maar

  De Corona maatregelen moeten direct stoppen. Doen meer schade dan goed. Media bangmakerij en hysterie. We weten al jaren dat media liegt, alles groter maakt dan het is (lees Het Grote Goed Nieuws Boek van Simon Rozendaal). Maar nu hobbelen de rechtse politici en sites er als makke lammetjes achteraan.
  Dit is gewoon klimaat 2.0.

  Taiwan en Zuid-Korea lossen het op een hele andere manier op in plaats van de 40-45 methoden nu in Europa.

  Veel veel meer mensenlevens zullen worden geruïneerd door de maatregelen. Een depressie of recessie (en dit kan afhankelijk hoe lang dit duurt erger worden dan die van 1929). In het begin krijg je scheidingen van mensen die nu op elkaars lip zitten wat spanningen geeft (bovenop de stress over deze situatie, helemaal voor mensen zonder incomen). Maar later komen de echte gevolgen: armoede, daklozen, mensen die er een einde aan maken.
  Het is maar geld zeggen caronagekkies. Maar hoe moet je als de volledige economie niet draait dingen betalen als zorg, veiligheid, medicijnen, voedselproductie zonder geld?
  Het aantal doden als gevolg van de coronamaatregelen zal veel hoger zijn dan die van dit hele virus. Kijk je naar de werkelijke cijfers en wetenschap dan kom je op 0,3% sterfcijfer, iets hoger dan griep. In 2017-2018 11.400 mensen dood door griep. Zonder media hysterie, bangmakerij, elke dag dodenlijst en zonder vrijheidsberovingen, mensenrechtenschendingen en ondermijning grondwet (artikel 15 vrijheid van bewegen). Het is schieten met een kanon op een mug.

  Onschludig opgesloten zitten is erg ongezond. Psychiaters gaan overuren maken straks (als iemand ze nog kan betalen).
  Social distancing is anti-mens. Mensen zijn sociale wezens. Ze hebben interactie nodig. Je hebt af en toe gewoon een aanraking, knuffel e.d. nodig. Dat niet mogen is slecht voor je. Dat weghalen is inhumaan. Geeft stress en andere gezondheidsklachten.

  Op een gegeven moment zijn mensen het zat en komen in opstand. Het kan zelfs een soort van burgeroorlog worden. De corona-alarmisten spuwen alleen haat richting corona realisten die aangeven dat je ook moet kijken naar gevolgen van maatregelen en dat de cijfers aangeven dat het gevaar heel erg meevalt. Pure emotie en feiten negeren is wat de corona alarmisten doen (vergelijkbaar met de klimaatalarmisten). Dat kan ook conflicten geven.
  Gelukkig kom ik wel meer mensen tegen met gezond verstand.
  Maar ik zie ook dat mensen elkaar als bedreiging gaan zien. In de supermarkt is het een gespannen sfeer. Er zijn panische mensen die iedereen als bedreiging zien en denken dat ze dood gaan als iemand per ongeluk iets te dichtbij komt.

  Eigenlijk moet het virus zo snel en zo veel mogelijk worden verspreid. Als je het hebt ben je immuun en kun je het niet meer doorgeven (of ben je op z’n minst beter bestand tegen een nieuwe variant). Daarmee bescherm je anders.
  Daarnaast kun je de kwetsbare mensen beschermen door die te isoleren. Uit vrije wil uiteraard. Ik kan me voorstellen dat een opa die misschien nog 5 jaar te leven heeft liever het risico heeft en zijn kleinkinderen knuffelt dan in eenzaamheid weg te kwijnen.

  Misschien moeten we ouderen eens vragen wat ze liever hebben?
  1. Het risico nemen om ziek te worden en eventueel sterven (en zelfs als 80+er heb je nog 90% overlevingskans), wetende dat hun kinderen en kleinkinderen een mooie welvarende toekomst voor zich hebben.
  2. Nog een jaar of 5 extra leven maar dat hun kinderen en kleinkinderen te maken krijgen met armoede, ellende, dakloosheid, do od en dat er geen geld meer is voor gezondheidszorg, veiligheid enz.

  Ik zou zeker kiezen voor 1.

  We vergeten dat vrijheid het belangrijkste is dat we hebben. Ik denk dat veel ouderen zich best op zouden offeren zodat hun kinderen en kleinkinderen vrij kunnen leven. Dus zonder de totalitaire mensenrechtenschendingen in veel Europese landen. Mensen opgesloten zonder rechtszaak. Het is niet alsof gezonde mensen bij bosjes dood neervallen op straat.
  De maatregelen zijn genomen uit paniek en angst en compleet buiten proporties.

  In het griepseizoen van 2017-2018 zijn dergelijke maatregelen niet genomen. Ook geen bodycount in de media. De media is verantwoordelijk voor de hysterie, bangmakerij en dhet mensenleed dat daar uit voort zal komen in de komende depressie/recessie. Het leven ging gewoon door. Tijdens de varkensgriep in 2009 werd Obama geprezen dat het leven door ging, en hij had gelijk!
  Het leven moeten we gewoon door laten gaan. Dat is het beste.

  Ik heb zelf een chronische ziekte. Ik sterf liever in vrijheid dan te leven als een slaaf/gevangene zonder vrijheden. Voor mij is kwaliteit van leven veel belangrijker dan de duur van mijn leven.
  Ik sterf liever niet maar als ik mijn leven kan opofferen voor mijn land zodat de inwoners van NL in vrijheid en welvaart kunnen leven dan ben ik daartoe bereid.
  Je kan niet de vrijheid en welvaart van de hele bevolking opofferen om een kleine groep mensen te redden.

  Als ze mijn vrijheden tijdelijk in willen perken moeten ze eerst bewijzen dat ik ergens schuldig aan ben. Dat heet de rechtstaat. Je mag mensen niet in hun vrijheid beperken tenzij ze een misdrijf plegen.
  En als ik verplicht 2 weken thuis moet zitten als bewezen is dat ik het virus heb dan ben ik daar best toe bereid. Maar onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.

  De maatregelen gaan nog veel meer menselijk leed en doden veroorzaken. Wie uit angst voor de bangmakerij zichzelf wil isoleren mag dat doen.
  Maar ik zou zelf liever het risico nemen dat ik ziek wordt en dood ga dan mijn leven in een soort van isoleercel leven, want dat is geen menswaardig leven.

  De maatregelen in veel Europese landen hebben de inwoners gereduceerd tot slaven.

 17. -Bo-Realist

  Het is absurd dat onze vrijheid door een ziekte met relatief weinig doden aan banden wordt gelegd. Corona heeft nog geen 2000 levens gekost, terwijl de griep (influenza) in 2014 en 2018 aan respectievelijk 65000 en 11500 mensen het leven kostte.

  De globalisten misbruiken het virus om het momentum van de nationalisten af te pakken. Dit virus heeft zich door open grenzen eenvoudig kunnen verspreiden.

  Eigenlijk zou in mijn ogen iedereen die per schip of vliegtuig naar het buitenland gaat, voor vertrek uit en na terugkomst in Nederland medisch getest moeten worden, dan worden dit soort ziekten sneller opgespoord, waardoor zij minder kans krijgen om te verspreiden.

 18. Ben-NIET-Groen-L

  Ik mag toch hopen dat al die idioten in Rotterdam volgende week na hun incubatietijd het loodje leggen…wel ver van mijn woonplaats aub.

 19. Mar

  Op Twitter vraagt iemand om foto.
  Antwoord:
  Dat dacht ik zelf ook. Maar het is niet dat er honderden mensen op een plein staan om in een foto samen te kunnen vatten. Het is meer dat er nu gewoon weer net zoveel mensen op straat lopen als voor de ‘intiligente lockdown

  Ja ja. Als het net zo druk is als normaal, is daar prima een foto van te maken in Rotterdam.
  Gevalletje overdrijving.

 20. RPML

  De pandemie heerst in de breinen, nergens anders

  Als er één moment is waarop duidelijk wordt dat beeldvorming door de meute wordt geslikt als zoete koek, en de ratio volledig wordt uitgeschakeld is dat wel nu, het Corona-tijdperk. Al jarenlang verzet ik mij tegen beeldvorming door daar harde cijfers en ratio tegenover te stellen. Het lijkt zinloos.
  Terwijl gerenommeerde instituten met cijfers aantonen dat de zeespiegel in Nederland al decennia lang gelijkmatig en minimaal stijgt, valt er een foldertje van de postcode-loterij op de mat met de titel ‘Het water komt’. Wat blijft hangen? ‘Het water komt’.
  Terwijl de overheid de problemen met de gaswinning in Groningen plots verwart met een klimaatprobleem en zelfs het intredingsrecht in het klimaatplan gebruikt om mensen te dwingen van het gas af te gaan, lijkt er geen mens meer in staat puur rationeel na te kunnen denken. De elektriciteit voor de ‘noodzakelijke’ warmtepomp komt van een gascentrale, roep je dat als deskundige (maar GroenLinks) dan word je door je kameraden kaltgestellt, Nederland moet van het gas af is het mantra.
  Als Nederland volledig ontdaan wordt van alle inwoners en industrie voldoen 40 van de 120 ‘Natura-gebieden’ nog altijd niet aan de ‘eisen’. Het RIVM meet rustig stikstofuitstoot, terwijl het gaat om stikstofdepositie, maar daar is nog geen betrouwbare meetapparatuur voor… ondertussen moet iedereen 100 km/h rijden, terwijl het RIVM allang weet dat dit volstrekt zinloos is. Voor de beeldvorming was het goed, want ‘de bouw’ kon weer verder…
  En dan nu Corona… vooropgesteld, China heeft JUIST gehandeld, het was een onbekend virus en alleen door een volledige lockdown kun je de mortaliteit meten en vaststellen of ook gezonde mensen eraan overlijden. Op moment X weet je wel wie eraan overleden zijn, maar is het een raadsel hoeveel mensen er op dat moment aan lijden of geleden hebben. Ondertussen gaan beelden van lijken de wereld rond… De mortaliteit wordt uiteindelijk vastgesteld op rond de 1.4%, nauwelijks hoger dan bij een forse griep (jawel, het WHO goochelt met cijfers door van het griepvirus 0,1% te maken) en waarbij voor het overgrote deel ouderen overlijden.
  Terug naar Nederland. Tijdens de laatste grote griepepidemie (2017/2018) overleden er 9.444 mensen aan de griep binnen 15 weken (normaal is 9 weken), dat zijn 89 doden PER DAG, 15 weken lang iedere dag opnieuw. Zou het binnen 9 weken zijn gebeurd dan zouden er zelfs 262 doden PER DAG zijn geweest. Stond dat in de kranten? Ja, er stond ‘er heerst een griepgolf’. En als omaatje van 85, die al jaren sukkelde met haar gezondheid, plots de griep kreeg dan verdween ze niet naar de IC-afdeling van een nabijgelegen ziekenhuis, maar overleed ze uiteindelijk thuis aan een longontsteking. Hoeveel GEZONDE mensen zijn overleden aan Corona? NUL! Ja, er overlijdt wel eens een jongere, maar onderliggende gezondheidsproblemen worden daarna pas ontdekt. Net als plotseling overleden wielrenners of voetballers, die leken op het oog ook kerngezond. Ieder jaar weer zijn er wereldwijd 3 tot 5 miljoen ernstig zieken als gevolg van de griep, en ieder jaar overlijden 250- tot 500.000 mensen wereldwijd als gevolg van de griep.
  Rutte (voor deze ene keer steun ik hem) zit in een gigantische spagaat. Aan de ene kant weet hij heel goed dat er eigenlijk weinig aan de hand is, aan de andere kant wordt hij overschreeuwd door mensen die de realiteitszin volledig kwijt zijn. Italië met de oudste bewoners van Europa en haar gigantische staatsschuld ging in lockdown, Frankrijk met protesterende gele hesjes volgde snel. Italië met haar 60 miljoen inwoners zou omgerekend bij 917 doden PER DAG gedurende 9 weken een stevige griepepidemie hebben, meer niet. Maar als de omaatjes van 85 plots allemaal naar de IC’s verdwijnen, dan vallen er dientengevolge meer doden omdat het gezondheidssysteem het niet aankan, dat klopt.

  En wat doet de ECB? Die koopt met gemeenschapsgeld voor 750 miljard waardeloze obligaties (zelfs Griekse…) op om banken en overheden overeind te houden, wie is hier nu de lachende derde…? Het volk zit te bibberen van de angst en wordt ondertussen beroofd door haar eigen volksvertegenwoordigers, net als met de klimaatgekte, veel effectiever en veel sneller.

  Er heerst een pandemie in de breinen van de wereldbevolking, de veroorzaker is beeldvorming door de media en het enige medicijn is realiteitszin, en dat laatste is héél schaars geworden.

  1. CZ

   @RPML:

   HEAR, HEAR!

   De clou:

   En wat doet de ECB? Die koopt met gemeenschapsgeld voor 750 miljard waardeloze obligaties (zelfs Griekse…) op om banken en overheden overeind te houden, wie is hier nu de lachende derde…?

   1. Fonz

    Ja ze drukken nu even door en als het kan nog even iets meer en zolang mensen zich niet roeren doen ze er nog een schepje bovenop.

    “Uitspraak Juncker der spiegel 1999
    We beslissen ergens over, laten het liggen en wachten af wat er gebeurt. Als niemand zich druk maakt, omdat de meeste mensen niet begrijpen wat er is besloten, gaan we stap voor stap verder totdat er geen weg meer terug is.”

    1. Fonz

     Overigens blijf ik het zeggen en dat doe ik al vanaf het begin, het is een hype, mensen worden helemaal gek gemaakt, sterker nog denken niet meer zelf na..

     1. RPML

      Bovenstaand stukje heb ik op 19 maart geschreven maar werd niet geplaatst; ook DDS gaat voor de hysterie

     2. CZ

      @RPML: Ik heb het op verschillende platforms (FB + forums) voorbij zien komen en jij bent als bronvermelding vermeldt.

     3. RPML

      Huh? Heb je een link? Ik heb het alleen naar de redactie gestuurd…verder niemand…?

     4. CZ

      @RPML: Het is direct nadat jij het hier zojuist hebt geplaatst overgenomen, o.a. hier

      d u t c h.f a i t h f r e e d o m.org/forum/viewtopic.php?f=25&t=27290

      Op FB heb ik het gezien omdat de link naar dit artikel erbij staat. Ik heb zelf geen FB maar zag het wel via de zoekmachine.

     5. RPML

      Huh???? Zeer opmerkelijk. Dat werpt een vreemd licht op de redactie van DDS…

     6. CZ

      Nee RPML, je hebt het hier toch net zelf geplaatst? Dat is direct overgenomen door anderen die het hebben verspreid.

      dagelijksestandaard.nl/2020/04/zondag-gaat-het-echt-uit-de-hand-lopen-mensen-zijn-de-intelligente-lockdown-zat/#comment-1258501

     7. RPML

      Oh wacht, dit is zojuist geplaatst, neem mijn opmerking terug; kennelijk is iemand aan het copycatten maar met bronvermelding 🙂

     8. CZ

      “met bronvermelding”

      Klopt, ik heb het voorbij zien komen met een verwijzing naar de auteur (RPML) en naar DDS.

     9. RPML

      Ik had dit stuk al op 19 maart aan de redactie van DDS voorgelegd, vandaar mijn verbazing 😉

     10. CZ

      Okay, dan is het duidelijk!

      Prachtig artikel en het delen waard!

   2. RPML

    Italië heeft de op 3 na grootste goudreserve van de WERELD, 2451 ton, omgerekend met de huidige goudprijs is dat 125 miljard Euro.

    Italië heeft jarenlang gas van Nederland gekregen tegen een bewust lage prijs om hen te steunen

    Italië wordt al jarenlang door een gekunstelde rente (door Draghi) door de noordelijke landen gesteund.

    En nu hebben ze het g@re lef om NL egoisten te noemen…

    De zuidelijke landen zullen net zo lang draaien, drammen en dreigen totdat ze hu n zin hebben: geef ons al uw geld dan zijn we samen arm.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Maar RPML acht Corona geen hoax hoor.

   🤥

   1. CZ

    L eugenaar
    U itkeringstrekker
    L inkse lafbek.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja Boudewijn.

    RPML is de Jensen-kant ingeslagen: het gaat allemaal nergens over.

    Daarom komen artsen als Diederik Gommers ons ook vertellen dat we de zorg-capaciteit als de sodemieter moeten opschalen en pleiten professoren als Van Dissel en Osterhaus voor strikte maatregelen, omdat het allemaal massahysterie is. Wat weten die er tenslotte nou van?

    Voor een groot deel is het coronavirus meer dan een griepje. Lees het stukje van Simon Rozendaal op diens site (v Twitter).

    1. CZ

     Meria Glibber Brandefok?

    2. RPML

     De zorg-capaciteit is het laatste decennium afgebroken door zorgmanagers, zorgverzekeraars en maatschappen, dat is het werkelijke probleem. En dus moet er als de wiedeweerga opgeschaald worden om die schade te herstellen, en als dat niet lukt moet de hele bevolking in een complete lockdown en krijgt de bevolking de schuld. Waarom kan Duitsland het wel aan? Omdat zij niet 7 maar 30 IC-plekken per 100.000 inwoners heeft.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nope, omdat de ene na de andere coronapatiënt wordt binnengetild.

     2. RPML

      Nope, omdat een kankerpatiënt met corona nu ook naar de IC gaat, omdat oma van 85 die al jaren sukkelde met haar gezondheid nu ook naar de IC gaat in plaats van thuis sterft. AIDS-patiënten gaan uiteindelijk ook dood aan een griepje, maar staan in de statistieken als AIDS-patiënt vermeld. Nu wordt iedereen plots corona-dode, terwijl het RIVM toch altijd nog netjes ‘met onderliggend lijden’ vermeldt.

     3. Meriadoc Brandebok

      Bronnen, cijfers?

     4. Fonz

      occult fantasietje valt door de mand

     5. RPML

      Ik spreek voldoende mensen uit de medische sector, zowel in het Utrechtse als in het Brabantse. Het ene ziekenhuis puilt bijna uit, het andere ziekenhuis is zelfs weer de IC-capaciteit aan het afbouwen (zowel rond Tilburg als Eindhoven). Alleen de media verhaalt natuurlijk over de ziekenhuizen die uitpuilen. Wat ontbreekt is coördinatie van alle ziekenhuizen tezamen, waardoor dit ontstaat.

     6. Meriadoc Brandebok

      @RPML

      Deze vlieger over de media gaat natuurlijk niet op. Men gebruikt de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Intensive Care, de vereniging van Diederik Gommers.

      Het is geen massahysterie. Corona is voor een deel van de samenleving maar een griepje, maar voor een ander deel – ook voor jongere, gezonde mensen, denk aan de bekende Sehraz, of denk aan de broers Bram en Guus van het Brabants Dagblaf – is het virus gevaarlijk. Het zorgt voor een enorme overbelasting van de zorg (want er wordt al aan ouderen gevraagd om men wil worden opgenomen op de IC’s).

      En als je denkt dat deskundigen uitsluitend uit hysterie strikte maatregelen bepleit om het virus in te dammen (want het ksbinet handelt op basis van hun adviezen, niet door schreeuwers zonder realiteitszin) heb je oogkleppen op.

    3. Boudewijn Hummelinck

     Ja, Meriadoc, RPML valt lastig nog serieus te nemen.

     Ik doe het in elk geval niet meer.

     1. CZ

      Boudewillem Hummelinck?

     2. Rammstein

      Geconstateerd moet worden dat zowel Meriadoc Brandebok als Boudewijn Hummelinck te licht zijn voor het debat met RPLM. Ze hebben geen argumenten en weerwoord meer, zijn verslagen en verzanden in holle aanvallen op de persoon.

      Het is triest om te zien dat deze reaguurders die soms wel wat zinvols in te brengen hadden, nu zo zijn afgetakeld en afgeserveerd.

      Dat RPLM nog maar vaak op het DDS-podium mag optreden.

     3. CZ

      “Dat RPLM nog maar vaak op het DDS-podium mag optreden.”

      100%

     4. Meriadoc Brandebok

      Dat waren de volgers van de Jensentheorie al niet. Dan zijn de volgers van de Baudet-alarmisten toch te prefereren , moet ik zeggen.

     5. Fonz

      Aldus eurofiele islamistische staatsdebiel occult fantasietje

     6. CZ

      Komt weinig zinnigs uit Fonz, logisch want RPML heeft een keihard punt!

     7. Boudewijn Hummelinck

      Rammstein probeert lulkont RPML te dekken omdat hij aan zijn kant van het schoolplein staan.
      Hij weet donders goed dat deze parmantige HBO-er liegt dat het gedrukt staat, moreel de weg kwijt is (waar, eerlijk is eerlijk, Rammstein hem al stevig op aansprak), een zeer oppervlakkige kennis van zaken heeft en volledig is geradicaliseerd, maar hij mist de objectiviteit om helder afstand te nemen van deze babbelkous.

      Pijnlijk.

     8. CZ

      Boudewillem Ernst Prick Hummelinck?

     9. Niemandalletje

      Met intelligente lockdown bedoelde Marc niet dat je je intelligentie buiten moest sluiten hoor..

    4. -Bo-Realist

     Ab Osterhaus die een champagnefles ontkurkt bij de eerste besmetting van de Mexicaanse griep?
     Dat noem onprofessioneel en niet serieus te nemen. Net als de falers van het RIVM.

   3. Fonz

    boudewijn humperdinkie en occult fantsietje kunnen beter even luisteren en lezen voordat zij hier hun kots neerplempen.

    “Nope, omdat de ene na de andere coronapatiënt wordt binnengetild.”

    Onzin, het zijn geen coronapatiënten, jullie zijn een stel achterlijke debielen, over serieus nemen gesproken….

    RPML heeft een uitmuntend, ontwapenend en ontmaskerend artikel geschreven, dit zou vaker gehoord moeten worden, hopelijk komen mongolen als humperknikje en occult fantasietje dan weer bij hun gezonde coronavrije verstandje

    1. CZ

     “RPML heeft een uitmuntend, ontwapenend en ontmaskerend artikel geschreven, dit zou vaker gehoord moeten worden…”

     100%!

    2. RPML

     Ze zijn in verwarring; hoe is het mogelijk dat iemand die zogenaamd altijd op de lijn PVV-FvD zat plots een heel ander verhaal ophangt dat indruist tegen de ideeën van die partijen; blinde kippen die zelf niet nadenken doen dat, zij volgen hun leiders en blaten hen na. Vrijwel alle politici vallen op dit moment door de mand. Demagoog Klaver hoor je al niet meer, die brandt kaarsjes. Jetten valt compleet door de mand met zijn prietpraat, de ene dag zegt hij dit, de andere dag het tegenovergestelde. Wilders schreeuwt als altijd, en Baudet kan ik ook nog maar met moeite volgen. Rutte is maar voor één zaak bang: ontploffende IC’s want dan wordt hij ter verantwoording geroepen, en daar handelt hij naar. Voor de rest probeert hij de economie nog enigszins draaiende te houden. Maar ook hij staat onder continue druk van de media: de scholen hoefden niet dicht, maar het gebeurde uiteindelijk wel; nu spelen de kinderen buiten op straat, alsof dat het verschil maakt… de 2de Kamer is een schoolklasje met incompetente plucheplakkers, maar dat wisten we al.

     1. Marija

      RMPL is m.i. een van de beste reaguurders op DDS.
      Vanaf de eerste keer dat ik hem las waardeer ik zijn bijdragen als iemand die weet waar hij het over heeft.

 21. Freewheeler

  Full Documentary By Janet Ossebaard Covering The Cabal, The Deep State & QAnon.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=zw74hktVrTA

 22. Bes Tolen

  RPML. U weet toch wel dat op moment X helemaal niet is vast te stellen hoeveel doden de coronavirus epidemie in Nederland heeft opgeleverd? Dat is in de eerste lijn onvoldoende bijgehouden. [RIVM beschikt er immers zwaar onvoldoende tot niet over].[Achterlijk Nederland].

  1. RPML

   De Chinezen hebben dat kunnen doen na de volledige lockdown in Wuhan en kwamen op 1.4% (artikel in Trouw). Geloof je die cijfers niet dan hebben we het geisoleerde cruiseschip; volgepakt met bejaarden: 3900 opvarenden, 1200 geinfecteerden en 10 overleden (zonder IC aan boord) => 1.2%. Alle andere cijfers zijn onbetrouwbaar omdat het aantal geinfecteerden een black box is en de rekensom niet te maken is.

 23. P.Sisterons

  Met 4 miljoen mensen naar het Malieveld. Kijken of super NSB’ er Rutte dan nog een grote bek heeft.

  1. Thierry Trollinator

   Keep on Dreaming.

 24. Heras

  Dit is een logisch gevolg van de ondoorzichtigheid door de overheid en de media.
  Was de overheid eerlijk geweest, tav de wijze van besmettingen, overledenen door ENKEL het coronavirus, dan was dit niet gebeurd.
  Ze hadden iedereen direct moeten testen, het echte gevaar moeten benoemen, dan was er rust geweest. Verstandige beslissingen genomen. De media is er direct ingesprongen met enge foto’s van doden.
  Nu gaan steeds meer mensen inzien dat de paniekmaatregelen te zwaar geweest zijn. Het heeft overigens wel aangetoond dat onze regering totaal incapabel is, als er werkelijk iets dreigt.
  Tedros:’ it is not a deadly disease to most peole, but it could be..’

 25. C.A.Barstow

  Het schijnt tot nu toe nog mee te vallen.
  De meester voelen de urgentie van de adviezen afkomstig ven de overheid.

 26. inert

  De onzekerheid knaagt!
  Volgend jaar Tweede Kamerverkiezingen, oeioei.
  Nog even vlug even het domme `linkse’ kiesvee sturen en bewerken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.